Пропоную обговорити Свіжа прошивка UEFI усуває проблему «синього екрану» на системах із платами MSI LGA1700
Що то за дошка на скріні в новині? Давно не бачив настільки простої "елегантності", коли все максимально строго і гарно
Последние статьи и обзоры
Новости
Свіжа прошивка UEFI усуває проблему «синього екрану» на системах із платами MSI LGA1700
-
daesz
Member
-
_Andrik_
Member
daesz: ↑ 06.09.2023 11:49 Пропоную обговорити Свіжа прошивка UEFI усуває проблему «синього екрану» на системах із платами MSI LGA1700
Що то за дошка на скріні в новині? Давно не бачив настільки простої "елегантності", коли все максимально строго і гарно
- спойлер
-
lordep
Member
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR4 (911-7D91-006)daesz: ↑ 06.09.2023 11:49 Пропоную обговорити Свіжа прошивка UEFI усуває проблему «синього екрану» на системах із платами MSI LGA1700
-
daesz
Member
На телефоні не помітив
Є мінімальні відмінності, на тій що в новині - немає рельєфу на кожусі та хітсінках (хоча коли придивився, то невеличкі сліди на кожусі все-таки є, мб їх просто "звели").
-
Muttabor
Member
https://www.overclockers.ua/motherboard ... -ddr4/all/daesz: ↑ 06.09.2023 12:14Є мінімальні відмінності, на тій що в новині - немає рельєфу на кожусі та хітсінках (хоча коли придивився, то невеличкі сліди на кожусі все-таки є, мб їх просто "звели").
-
Павло
Member
Віддати 14к за паринку на ддр4… Коли кіт ддр5 6000 сл36 32 гб коштує 4к грн…lordep: ↑ 06.09.2023 11:58MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR4 (911-7D91-006)daesz: ↑ 06.09.2023 11:49 Пропоную обговорити Свіжа прошивка UEFI усуває проблему «синього екрану» на системах із платами MSI LGA1700
По новині добре, що поііксили! А то навіть не уявляю як задниці від цього горіли!
-
Earanak
Member
Павло, в октябре когда собирал комп то у DDR5 были траблы с 128гб (48гб плашек еще не было в производстве).
Там системы стартовали с 3600Mhz (да, DDR5), и не всегда заводились на 4800Mhz, даже после настройки сопротивлений/всех вольтажей.
Это уже спустя 8 обновлений Биоса, с свежими плашками они начали ходить на 5600Mhz при 128гб. Но в начале было туго, очень.
Платой доволен, в гибкий и удобный Андервольт смогла и удалось без проблем память до 53-54ns Latency выжать в 128гб и без диких напруг.
Покупал плату в начале Октября одной из первых Z790 которые до нас доехали. А DDR4 вообще покупал в конце ~2019.
В моем случае вообще никакого резона не было делать выбор в DDR5, вышло бы и дороже и значительно хуже по Latency.
Ну вот разве что больше ПСП вышло бы от DDR5, правда от него в моем софте рабочем толку никакого.
Но уже с следующего апгрейда конечно буду брать 192-256гб DDR5.
Думаю там все ОК должно быть к выходу Zen5/Arrow Lake.
Там системы стартовали с 3600Mhz (да, DDR5), и не всегда заводились на 4800Mhz, даже после настройки сопротивлений/всех вольтажей.
Это уже спустя 8 обновлений Биоса, с свежими плашками они начали ходить на 5600Mhz при 128гб. Но в начале было туго, очень.
Платой доволен, в гибкий и удобный Андервольт смогла и удалось без проблем память до 53-54ns Latency выжать в 128гб и без диких напруг.
Покупал плату в начале Октября одной из первых Z790 которые до нас доехали. А DDR4 вообще покупал в конце ~2019.
В моем случае вообще никакого резона не было делать выбор в DDR5, вышло бы и дороже и значительно хуже по Latency.
Ну вот разве что больше ПСП вышло бы от DDR5, правда от него в моем софте рабочем толку никакого.
-
Павло
Member
Я погоджуюсь, що у вашому варіанті це був найкращий вибір! Я маю на увазі інше! Навіщо в 2023 робити дорогу плату на z790 з ддр4 коли проблеми з ддр5 пофіксили + ціна стала адекватною! Тобто z690 на ддр4 це нормально бо тоді 32 гб коштували 10-15к грн… Це перші партії ддр5 і приходилось платити за «ексклюзив»!Earanak: ↑ 06.09.2023 19:47 Павло, в октябре когда собирал комп то у DDR5 были траблы с 128гб (48гб плашек еще не было в производстве).