Використання альтернативних перехідників 12VHPWR може призвести до втрати гарантії на відеокарту

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

konb999: 05.09.2023 22:00
Shaolin_Style: 05.09.2023 16:45 Заметил что больше всех про всратость разъема 12VHPWR кричат те, кто им не пользовался и пользоваться не планирует. Юзаю блок MPG 1000W PCIE5 c подключением по 12VHPWR-кабелю к 4090, за полгода работы ничего не поплавилось и не сгорело. Я вероятно делаю что-то не так :-/
Я уже такое кучу раз писал, а потом забил, - наверное мы что-то не так делаем, что у нас не горит!

Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
Mixx: 05.09.2023 19:48 Shaolin_Style
terminahtor
Prescott
Telcontar
А полулохам место есть? А то вроде и накормил куртку, но 650 баксов по меркам кожаных на полноценного лоха не тянет, но в 5000 линейке обещаю исправиться :shuffle: :gigi:
Все кто с 4ххх нвидиа полноценные лохи, а кому не хватило- нормальные шарящие пацаны! :lol:
Так якраз ваша позиція така « усе із розʼємом добре а це самі користувачі не так його втикають» тобто ви самі називаєте лохом тих хто купив карту но він «криворукий». А моя позиція як і думаю багатьох полягає у тому, що сам розʼєм калічний і у ньому було багато прорахунків які почали спливати із часом… Тобто це вина виробника і він повинен, щось робити (власне він це і зробив двома ревізіями).
Я думаю, що ви погодитесь із твердженням, що його можна було зробити краще! Можете глянути на форумі теми які були декілька років назад! Коли він тільки появився і там писали «що це кривий костиль!» і як виявилось вони були праві…
terminahtor
Member

Павло
Які прорахунки почали випливати з часом, по пунктам, будь ласка.
Якщо не балаболка, то надай відповідь, тільки без посилань на тих трьох калік, які не змогли розʼєм всунути до кінця. Ну давайте хоч за останні пів року 10 випадків.
Andrey2005
Member

oversteve
Я до того, що достатньо два, але нормальних контакта для передачі великих навантажень. І це надійніше ніж 12 крихітних контактів, які чисто фізично не можуть забезпечити сильний прижим.
Для АТХ20 який потім переріс в АТХ24, був сенс використання великої кількості, бо там зоопарк напруг. А для силового це дурня.
В автомобілях чомусь не додумались акум підключати якимось видуманим 150vhpwr? А там струм сотні ампер при старті. Чи зварка?
Alexsandr
Member

oversteve: 05.09.2023 19:52
в 12vhpwr використовуються провода авг16 або 14, тобто мінімум 1.3мм2, і там 6 ліній, спробуйте в ХТ60 запхати провід більше 4 квадратів, та й 1 провід гріється відчутніше, ніж декілька окремих однакового з ним сумарного перерізу, відповідно по стандартах струм для 1го проводу нижче, ніж для "пучка"

власне для вашого прикладу з інвертором - який провід треба використовувати, для 2квт, щоб було ок?
Вопрос не диаметре проводов, они держат нагрузку. Проблема в контакте разъем-разъем, там же не болтовая затяжка, а усилие прижима когда пользователь вставляет кабель делится на все разъемы и может оказаться недостаточным для контакта хорошего. реже в тонком проводе в самом переходнике.

Для 2Квт 0,75 если не на постоянку хватает. У меня такой удлинитель тянул стиралку + микроволновку одновременно. Правда был ощутимо теплым. А по нормативам для 1,5мм 23А для одиночного провода в воздухе.
Nikolaus
Member

Guest003: 05.09.2023 15:00 MSI як завжди, нічого нового. Найгірша контора з питань підтримки своїх клієнтів.
Вот это поворот. Помню как когда здесь только начинали рекламировать MSI, так нельзя было слово против сказать, сразу минусили.
Misanthrop
Member

terminahtor: 05.09.2023 22:25 Павло
Які прорахунки почали випливати з часом, по пунктам, будь ласка.
Якщо не балаболка, то надай відповідь, тільки без посилань на тих трьох калік, які не змогли розʼєм всунути до кінця. Ну давайте хоч за останні пів року 10 випадків.
Тобто, факт того, що розʼєми горіли тільки від одного з двох виробників цих розʼємів, тихо собі забудемо? :-/
Добра гра, добра.

Те що вони горіли, це цілком і повністю провина недолугої перевірки зелених.

Те що він взагалі зʼявився, це цілком і повністю провина недолугої роботи маркетологів та інженерів , щоби не палитися з 0% вдосконалення архітектури, коли потрібні три 8-пінові розʼєми для фейкових вдосконалень. Коли вони просто накинули частот та жору.

На теперішній час брати зелені карти - себе не поважати
oversteve
Member

Alexsandr: 05.09.2023 22:42 Вопрос не диаметре проводов, они держат нагрузку. Проблема в контакте разъем-разъем, там же не болтовая затяжка, а усилие прижима когда пользователь вставляет кабель делится на все разъемы и может оказаться недостаточным для контакта хорошего. реже в тонком проводе в самом переходнике.
про самі роз'єми-контакти я власне і написав в кінці посту, вважаю, що 600вт для 12vhpwr забагато, краще б залишили старі роз'єми, доопрацювали стандарт і заставили виробників сувати туди авг 14-16, ну або якщо вже викатили новий роз'єм, то такий же молекс, як звичайні рсіе, а не міні-версію
але той же ХТ60 для 600вт не дуже підійде, бо туди полізе максимум 4 мм2 і 50А для нього це буде крайність, на яку не підуть, можливо ХТ90, але тут вже не знаю
Для 2Квт 0,75 если не на постоянку хватает. У меня такой удлинитель тянул стиралку + микроволновку одновременно. Правда был ощутимо теплым. А по нормативам для 1,5мм 23А для одиночного провода в воздухе.
там було про 2квт з 12в акума (тобто 150-160А), а не 220в
Павло
Member

oversteve: 05.09.2023 23:42
Alexsandr: 05.09.2023 22:42 Вопрос не диаметре проводов, они держат нагрузку. Проблема в контакте разъем-разъем, там же не болтовая затяжка, а усилие прижима когда пользователь вставляет кабель делится на все разъемы и может оказаться недостаточным для контакта хорошего. реже в тонком проводе в самом переходнике.
про самі роз'єми-контакти я власне і написав в кінці посту, вважаю, що 600вт для 12vhpwr забагато, краще б залишили старі роз'єми, доопрацювали стандарт і заставили виробників сувати туди авг 14-16, ну або якщо вже викатили новий роз'єм, то такий же молекс, як звичайні рсіе, а не міні-версію
але той же ХТ60 для 600вт не дуже підійде, бо туди полізе максимум 4 мм2 і 50А для нього це буде крайність, на яку не підуть, можливо ХТ90, але тут вже не знаю
там було про 2квт з 12в акума (тобто 150-160А), а не 220в
Або можна було просто все залишити як було... 4080 спокійно працюватиме із 2х8 пін! Не говорячи про 4070 ті... А 4090 можна було спокійно ужати паверлімітом в 330-350 ват... І також покласти 2х 8 пін! А ось всякі стрікс, супріми і т.д. могли пропонувати 3х8 пін а також не залочений ліміт... Но ні! Потрібно придумувати велосипед!...
oversteve
Member

Andrey2005: 05.09.2023 22:34 oversteve
Я до того, що достатньо два, але нормальних контакта для передачі великих навантажень. І це надійніше ніж 12 крихітних контактів, які чисто фізично не можуть забезпечити сильний прижим.
Для АТХ20 який потім переріс в АТХ24, був сенс використання великої кількості, бо там зоопарк напруг. А для силового це дурня.
В автомобілях чомусь не додумались акум підключати якимось видуманим 150vhpwr? А там струм сотні ампер при старті. Чи зварка?
знову ж таки я про те, що хтс60 не дуже підійде, для 50А на 2 контакти треба буде використовувати кабель АВГ 7-8, це щось типу 7-9 мм2, я не знаю чи він в полізе в той же ХТ90, якийсь інший роз'єм можливо буде ок, але знову ж через охапку проводів можна пропустити більший струм ніж через 1-жильний еквівалент
для автомобільного акуму - по-перше там короткочасні високі струми, по-друге там купа виробників і впровадити якийсь стандарт набагато важче, ніж у випадку коли їх всього 3 і НВ займає більшу частину ринку, при тому всьому

Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
Павло: 05.09.2023 23:47 Або можна було просто все залишити як було... 4080 спокійно працюватиме із 2х8 пін! Не говорячи про 4070 ті... А 4090 можна було спокійно ужати паверлімітом в 330-350 ват... І також покласти 2х 8 пін! А ось всякі стрікс, супріми і т.д. могли пропонувати 3х8 пін а також не залочений ліміт... Но ні! Потрібно придумувати велосипед!...
для потенційної 600вт відяхи довелось би ліпити 4 роз'єми, так що напевно банально хотіли зекономити місце, ну а вийшло як вийшло :D
maksim2020
Member

В мене був CableMod 180 degree Variant B, сумісний з Suprim X. Спочатку все було норм. Десб через 3 місяці комп почав перезавантажуватись або зависати з чорним екраном та виєм вентиляторів ВК. Переустановка драйверів з повним очищенням не допомогла. Виявилось, що винен саме перехідник - в одному з відео JTC пояснює, що якщо сигнальний провод (той, що один з 4 тонких) має поганий контакт, то перезавантаження гарантовані. Крім того, сам перехідник, хоча й заходить плотно у роз'єм, все ще хитається - тобто, сам пластик не дуже надійний. Підключив відеокарту напряму - усе пройшло.

На щастя, все скінчилося добре - я зв'язався з сапортом, вони попросили зламати адаптер (фізично, з фото), та повернули гроші.
unlnu
Member

maksim2020: 06.09.2023 02:30На щастя, все скінчилося добре - я зв'язався з сапортом, вони попросили зламати адаптер (фізично, з фото), та повернули гроші.
це якесь ноу-хау... не зустрічав ще подібного.
Цікаво, чи буде перейматись такий досвід рештою вендорів на інші комплектуючі. :lol:
Melofon
Member

terminahtor: 05.09.2023 22:25Які прорахунки почали випливати з часом, по пунктам, будь ласка.
Первый и главный просчёт это тонкие пины разъемов с недостаточной площадью соприкосновения от чего и происходит их нагрев при передаче большого тока, не гнались бы за минимализмом а сделали бы их пожирнее то ничего бы особо не грелись и уж тем более не плавилось и не горело :learn: и достаточно одного этого пункта чтобы всё было понятно, при этом достаточно сравнить его с четырьмя 8-пин рассчитанные на 150 ватт каждый разъёмами которые они решили заменить вот на один этот :laugh:
terminahtor
Member

Melofon
Дадада, який ти інженер я вже знаю. Напругу від струму не відрізняєш. Клоун. Бо по факту ти сказав нуль. На реддіті знайшов, переклав от і спец на дудє ігрец. Краще старайся, умнік. 3-4 години при 550-650 ватт бенчу в метро, температура коннекторів 55 градусів. Ти як настоящій нє форумний спєц, запитаєш, как же так, 650 ватт із 600 возможних. Біос від Galaxy HOF. Нудить від таких як ти і подібних тобі. Ще якісь поради надає і корчить з себе типу щось знає. Все там вірно розраховано, всі площі і напруги.
Наступний.
Последний раз редактировалось terminahtor 06.09.2023 07:30, всего редактировалось 4 раза.
l-m
Member

unlnu: 06.09.2023 05:12
maksim2020: 06.09.2023 02:30На щастя, все скінчилося добре - я зв'язався з сапортом, вони попросили зламати адаптер (фізично, з фото), та повернули гроші.
Цікаво, чи буде перейматись такий досвід рештою вендорів на інші комплектуючі. :lol:
Логітеч так робив ще 10 років тому, якщо по міжнародній гарантії звертатися.
anyname
Member

unlnu: 06.09.2023 05:12
Logitech принаймі 20 років заставляють мишу в відрі з водою топити (включену) й висилають іншу.
terminahtor
Member

Як мені подобається, як юродиві мінусують :lol:
Melofon
Member

terminahtor

Пхах, уважаемый, я на радиокружок ходил в девяностых когда мне было ещё лет 12-13 и паял сам радейки полностью начиная от травки платы до полностью готового радио в корпусе, а ты мне тут рассказываешь что я ток от напряжения не различаю :lol: твой уровень знаний вот как раз мне то и известен, и это ты тут в теме про бп смешил людей своей паранойей, и этот челобака мне рассказывает о том в чём сам полный нуль, если тошнит то :puke: и расслабься.
terminahtor
Member

Melofon
Видно, що на радіокружку твої знання і закінчились. А по факту, що з бп не так я сказав? Ну давай.
kot@work
Member

Виробники відеокарт повинні надавати в комплекті з картою... БЛОК ЖИВЛЕННЯ. Що автоматично даст можливість перейти на 48v живлення в будь якому зручному для них форм факторі.

PS доречі, formfactors.org чомусь редирект на intel.com .. цікаво. Дайте кожанці посилання на formfactors.org хто не будь
kolio
Member

винних тут 2:
1. виробник який придумав такий роз'єм
2. виробник який зробив Г-образний перехідник

Перші визнали що перша версія гівно і друга версія це все виправила. Другі визнали що їх перехідник також гівно. MSI вказали що юзер використав перехідник гівняної якості і всі претензії до виробника перехідника.

Все інше балачки на 3 сторінки на форумі ні про що.
Ответить