Starfield вже у п'ятірці найкращих ігор цього року за статистикою Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

мож то космічна радіація так на фейси впливає
Scr_Eagle
Member

mgerchik: 05.09.2023 09:48 когда ожидаешь окончания путешествия (как когда в Элите летишь внутри системы в варпе к другой планете/станции) это уже по определению не фаст-тревел ;)
mgerchik: 05.09.2023 09:48 это не фаст-тревел. стар ситизен и элита это закос под симуляторы, со всеми вытекающими. открыть карту и выбрать точку, нужно для того чтобы компьютер просчитал маршрут в варпе до той точки. (собсно как и в Звездных войнах например). причем, мне кажется там реально что то считается как лететь, ибо в Гражданине можно варпнуться даже к точке на планете (в отличии от Элиты). И вам правильно ответили, можете лететь без варпа, на обычных маневровых, 2 недели (или год в Элите, расстояния и скорости то там реальные).
Тут саме мова йде про те, що так чи інакше час затрачений на політ - це просто час, протягом якого ти просто сидиш і дивишся в екран. Добре, що в Star Citizen є глобальний чат, в якому можна себе розважити поки летиш.
Такий от "нот соу фаст" тревел цілком ок для пісочниць з закосом під симулятор, але зовсім недоречний для сінгл гри з фокусом на квести і сюжет. Як я вже згадував, переліт між планетам може займати по 5-10 хвилин, що в SC, що в ED. Скільки гейплейного часу це з'їло б в Starfield? Скільки людей замість того, щоб плакатись про "купа екранів завантаження" плакалось би про "штучне розтягування геймплею оцими всіми перельотами"?
mgerchik: 05.09.2023 09:48 да, до 7 числа бесплатный период FreeFly. штук 7-8 кораблей на тестовый период разных дадут, можно все попробовать.
8 кораблів, всі що вийшли в півфінал Ship Showdown
taras_cs
Member

BoKl: 05.09.2023 09:39 Може хтось дасть пораду, досліджував планету де знаходиться Нова Атлантида, натрапив на якийсь аванпост з роботами, прибив їх, напарниця типу не вдоволена, ще трішки побігав і полетів у місто, а там усі боти сходу починають мене розстрілювати, навіть якщо я без зброї. Це що все? Треба нову гру створювати? :(
Схоже, за вашу голову призначили нагороду. В Нью Атлантіс є автомати, які знімуть полювання на вас за гроші.
Здається, треба вийти з власного корабля та йти у місто вздовж лівої стінки - потрапиш у такий собі Apple Store - там і стоять ці автомати.

Відправлено через 9 хвилин 45 секунд:
Изображение

Відправлено через 42 секунди:
Ось так виглядає автомат.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Павло: 05.09.2023 09:33Тобто у 2023 році діти шакалів випустили гру яка видає на відеокарті 4060 (3060) 60 фпс у фулл хд тільки при умові середньо-низьких налаштувань та 85% рендер
Насправді це динамічний рендер 85-100%

Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
Belich: 05.09.2023 08:45 відеокарта 3060 (12гб), проц 5600х, оператва 32гб, роздільна здатність full HD.

Щоб отримати 60+ фпс (не в печері чи будівлі, заміри робив на поверхні планети біля будівлі) прийшлось зробити наступне:
Поставив 85% рендер разом з увімкненим fsr, sharpening на 85% поставив, dynamic resolution вимкнений, увімкнув VRS, настройки середні (окрім тіней і якогось з освітлень, чи indirect lighting чи ще якесь, просто не запам'ятав, ці параметри на низьких) - картинка плюс мінус приємна, чітка (навіть трохи на відстані), не артефачить, фпс в замісах трішки просідає але тримається біля 60 фпс. В далечині можуть бути трохи дивні тіні (підозрюю що це через VRS, але це не критично), та в містах теж фпс нормально просяде (десь до 48-50), але в місті я так розумію тільки соціалка без екшна має бути, тому не критично, ходити читати тексти можна і з 50 фпс.
Така сама фігня, тільки 4K та RX 6800 (комп в мене доволі старий, навіть NVMe тоді не було).
Граю на High, але мінімальний рендер - на 50%, щоб в місті не бачити "кінематографічні" 24 к/с
Сподіваюсь на майбутні покращення з боку розробника та з боку драйверів
Kravan
Member

Почитал отзывы других игроков, посмотрел Ютуб, и мне прям интересно какие у игры будут пользовательские оценки.

Думаю в районе 7-7.5
BoKl
Member

спойлер
taras_cs: 05.09.2023 11:27
BoKl: 05.09.2023 09:39 Може хтось дасть пораду, досліджував планету де знаходиться Нова Атлантида, натрапив на якийсь аванпост з роботами, прибив їх, напарниця типу не вдоволена, ще трішки побігав і полетів у місто, а там усі боти сходу починають мене розстрілювати, навіть якщо я без зброї. Це що все? Треба нову гру створювати? :(
Схоже, за вашу голову призначили нагороду. В Нью Атлантіс є автомати, які знімуть полювання на вас за гроші.
Здається, треба вийти з власного корабля та йти у місто вздовж лівої стінки - потрапиш у такий собі Apple Store - там і стоять ці автомати.

Відправлено через 9 хвилин 45 секунд:
Изображение

Відправлено через 42 секунди:
Ось так виглядає автомат.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Павло: 05.09.2023 09:33Тобто у 2023 році діти шакалів випустили гру яка видає на відеокарті 4060 (3060) 60 фпс у фулл хд тільки при умові середньо-низьких налаштувань та 85% рендер
Насправді це динамічний рендер 85-100%

Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
Belich: 05.09.2023 08:45 відеокарта 3060 (12гб), проц 5600х, оператва 32гб, роздільна здатність full HD.

Щоб отримати 60+ фпс (не в печері чи будівлі, заміри робив на поверхні планети біля будівлі) прийшлось зробити наступне:
Поставив 85% рендер разом з увімкненим fsr, sharpening на 85% поставив, dynamic resolution вимкнений, увімкнув VRS, настройки середні (окрім тіней і якогось з освітлень, чи indirect lighting чи ще якесь, просто не запам'ятав, ці параметри на низьких) - картинка плюс мінус приємна, чітка (навіть трохи на відстані), не артефачить, фпс в замісах трішки просідає але тримається біля 60 фпс. В далечині можуть бути трохи дивні тіні (підозрюю що це через VRS, але це не критично), та в містах теж фпс нормально просяде (десь до 48-50), але в місті я так розумію тільки соціалка без екшна має бути, тому не критично, ходити читати тексти можна і з 50 фпс.
Така сама фігня, тільки 4K та RX 6800 (комп в мене доволі старий, навіть NVMe тоді не було).
Граю на High, але мінімальний рендер - на 50%, щоб в місті не бачити "кінематографічні" 24 к/с
Сподіваюсь на майбутні покращення з боку розробника та з боку драйверів
Мене в Атлантісі вбивають, прочитав на реддіті, що потрібно сплачувати штраф на території іншої фракції, де тебе не хочуть вбити. До цього побудував два аванпости, але на території фракцій де мене шукають, зараз накопичую ресурси на 3 аванпост, вже поза зоною розшуку, бо не можу знайти довбаний bounty terminal. Взагалі якось по ідіотські реалізовано, за 600 кредитів штрафу тебе убивають, чому б не відправити до тюрми, ще й гра тобі ніяк не пояснює, що треба робити коли тебе розшукують.

П.С. Теж граю на високих з 50% рендером у 2к ультравайд, то 6600ХТ при загрузці 80-90% видає стабільних 45 кадрів (обмежив драйверами), що для мене комфортно.
terminahtor
Member

kawalot: 05.09.2023 08:434090 теж не набагато більше 60 кадрів видає? Це з фср чи без?
Все в нативі. Ну такоє, це повний провал. Кіберпанк з пас-трейсингом та длсс видає ж стільки кадрів, але різниця і картинці - небо і земля.

Відправлено через 9 хвилин 43 секунди:
kawalot: 05.09.2023 08:43До речі, за звукову карту лайк. Я собі її через якихось мутних типів замовляв, які врешті-решт не кинули, хоча і привезли лише через місяць. В Україні в жодному магазині цю модель не продають.
Так, звуковуха гуд, тільки гріється сильно. А стосовно наявності, я її регулярно бачив на OLX, прям от частенько:) Я її ще в 19 чи 20 році взяв.
kawalot
Member

terminahtor: 05.09.2023 12:01 Все в нативі. Ну такоє, це повний провал. Кіберпанк з пас-трейсингом та длсс видає ж стільки кадрів, але різниця і картинці - небо і земля.
Справедливості заради, в кіберпанк на релізі я грав на середньо-низьких у фулхд з 45-50 кадрами на рх474. А тут вкакуються карти значно потужніші за неї. З оптимізацією прям тотальна біда, враховуючи, що картинка у грі на сьогоднішній день не якась супервражаюча.
Можливо це через застарівший рушій гри до якого намагаються прикрутити сучасні технології, замість викинути рушій на смітник.
terminahtor
Member

Доречі, дивно що тут не згадали Outer Worlds, вона при всіх своїх недоліках була на 10-к голів краще зроблена, приблизно в тому ж сеттингу, атмосфера ретрофутуризму, сюжет, персонажі, та ж графіка.
kawalot
Member

terminahtor: 05.09.2023 12:10 Так, звуковуха гуд, тільки гріється сильно. А стосовно наявності, я її регулярно бачив на OLX, прям от частенько:) Я її ще в 19 чи 20 році взяв.
На рахунок нагріву не в курсі, бо вона в закритому корпусі і немає змоги її пощупати на предмет температури. Зовнішній блок не гріється, але я ним користуюсь лише як регулятором гучності (регулює гучність на компі, а не на акустиці, що дуже зручно), бо навушники в мене юсб, які виграв в bluestack.
Брав карту на початку весни цього року. Коли шукав, то знайшов лише в одному мутному магазині про який ніде і згадки немає, окрім прома.
terminahtor
Member

kawalot: 05.09.2023 12:18На рахунок нагріву не в курсі, бо вона в закритому корпусі і немає змоги її пощупати на предмет температури.
Там зона, де під'єднується кабель живлення, гріється так...ну градусів за 60-70, палець іноді і секунду не можна втримати.

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
kawalot: 05.09.2023 12:18(регулює гучність на компі, а не на акустиці, що дуже зручно)
А от мене це дуже засмутило, я думав що це аналоговий, ну або нехай дискретний, але окремий регулятор гучності, а по суті він виявився просто "болванкою".
mgerchik
Member

Scr_Eagle: 05.09.2023 10:22Такий от "нот соу фаст" тревел цілком ок для пісочниць з закосом під симулятор, але зовсім недоречний для сінгл гри з фокусом на квести і сюжет. Як я вже згадував, переліт між планетам може займати по 5-10 хвилин, що в SC, що в ED. Скільки гейплейного часу це з'їло б в Starfield? Скільки людей замість того, щоб плакатись про "купа екранів завантаження" плакалось би про "штучне розтягування геймплею оцими всіми перельотами"?
ну так разрабы так и сделали. согласен, если только один вариант, то в сингле лучше фаст тревел делать.
хотя я всегда за выбор. в скайриме в этом плане удобно было сделано, хочешь хоть пешком без лошади с рифтена в маркарт шуруешь, хочешь фасттревел.
Scr_Eagle: 05.09.2023 10:22Тут саме мова йде про те, що так чи інакше час затрачений на політ - це просто час, протягом якого ти просто сидиш і дивишся в екран. Добре, що в Star Citizen є глобальний чат, в якому можна себе розважити поки летиш.
да, в чат в звездном граждание доставляет, перлов и ржача там хватает.
но не чатом единым. если корабль не маленький, то по нему прикольно бродить, турели, сканеры разные естть, и т.д. заняться есть чем, в отличии от Элиты.
terminahtor
Member

Айран з похмелюги
Изображение
Це просто :facepalm:
taras_cs
Member

terminahtor: 05.09.2023 12:12 Доречі, дивно що тут не згадали Outer Worlds, вона при всіх своїх недоліках була на 10-к голів краще зроблена, приблизно в тому ж сеттингу, атмосфера ретрофутуризму, сюжет, персонажі, та ж графіка.
Так, оптимізон там гарний. На моїй Xbox One X із 4K TV гарно бігала, пейзажі чудово виглядали, без артефактів.
daesz
Member

Подивився на футажі у відео від Деніела Оуена і Хардвеа Анбоксд - гра виглядала "максимальна посередність", зараз от дивлюсь відео від Геймер Нексус - гра виглядає доволі гарно. Не впевнений як так може бути :spy:
Геральт
Member

daesz
Моди
Барбарис
Member

Що таке рендер? Бо я зрозумів, що то показує відсоток від розрішення монітору і апскейлить до реального. Поставив собі 100% і нічого не помітив.
taras_cs
Member

Барбарис: 05.09.2023 21:07 Що таке рендер? Бо я зрозумів, що то показує відсоток від розрішення монітору і апскейлить до реального. Поставив собі 100% і нічого не помітив.
Це мінімальне значення рендеру, до якого гра може відкотитися заради підтримки заданого фреймрейту.
Якщо комп потужний, то реальне значення буде "100%" - тому й не помічаєте, знижує лише коли фреймрейт падає.
Барбарис
Member

taras_cs, я чогось думав, що постійне. Дякую.
tablestikus
Member

Які саме?
mertvei
Member

terminahtor Outer Worlds лучше )) ,это мое мнение ,ну во всяком случае затянула больше,как то.
Ответить