Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Alexsandr: 29.08.2023 22:11
Akkyla: 23.08.2023 17:10 З чистим синусом знайшов , але 1000ВА + це вже захмарні гроші, простіше на ноутбук назбирати :weep: , хоча планував лише звичайне коректне завершення роботи пк(1-2хв. макс.)
и возможно насколько аппроксимированная синусоида подобна синусоиде. К сожалению производители не дают графиков и данных о % подобия, тестов уже что-то тоже никто не делает.
Не наводять і тестів не роблять, бо "апроксимованих суинусоїд" в тому вигляді, як їх малюють на картинках в гуглі просто не існує в природі в ДБЖ. Є або ступінчаста (а), яку всі і називають "апроксимованою", або "чиста" (в) - яка і є тою самою звичайною синусоїдою із розетки, а "апроксимованої" під буквою (б) не буває, бо в ній немає схемотехнічного сенсу, оскільки для її генерування потрібно те ж саме, що і для "чистої", вона просто не потрібна нікому.
спойлер
Изображение
Відправлено через 7 хвилин 16 секунд:
Ось, для цікавості, зверху автоінвертор на 200Вт з "апроксимованою" синусоїдою, знизу ДБЖ Mustek Powermust 1400USB, обидва на холостому ходу.
спойлер
220.jpg
Alexsandr
Member

GreenMile: 30.08.2023 22:49 Ось, для цікавості, зверху автоінвертор на 200Вт з "апроксимованою" синусоїдою, знизу ДБЖ Mustek Powermust 1400USB, обидва на холостому ходу.
Старый тест на ITC, рисунки в оригинале уже не сохранились (что странно) на выходе мы имеем синусоиду, но далеко не идеальную. Все же схемотехник может быть много.
Screenshot_1.png
GreenMile
Member

Alexsandr: 31.08.2023 21:24
GreenMile: 30.08.2023 22:49 Ось, для цікавості, зверху автоінвертор на 200Вт з "апроксимованою" синусоїдою, знизу ДБЖ Mustek Powermust 1400USB, обидва на холостому ходу.
Старый тест на ITC, рисунки в оригинале уже не сохранились (что странно) на выходе мы имеем синусоиду, но далеко не идеальную. Все же схемотехник может быть много.
Screenshot_1.png
Ви не зовсім розумієте, про що пишете. На вашому малюнку зображений не вихідний сигнал, а перехідний процес між генерованим сигналом ДБЖ та мережею і навпаки. Тобто те, що відбувається на виході в момент перемикання ДБЖ з мережі на батарею і навпаки.
Ось вам цей ДБЖ, він генерує звичайний ступнічастий сигнал, точно такий же як я вище показував:
спойлер
APC.jpg
Alex+
Member

Alexsandr
Виглядає дуже нетипово, особливо для двадцятирічного девайса. Схоже як неначе вручну малювали графіки або вони були спотворені якимось специфічним навантаженням.
Якщо подивитись приклади інших подібних дбж, то там все одно буде звичайні прямокутники:
https://hardforum.com/threads/random-up ... s.1846078/
https://www.halfgaar.net/apc-ups-cs-650-review

GreenMile
Я думаю він на оцей фрагмент звертає увагу:
спойлер
Изображение
Тобто форма сигналу дуже схожа на звичайний синус. Що не може бути в дбж із апроксимованою, в яких нарастання напівперіоду іде різко
GreenMile
Member

Alex+: 31.08.2023 21:54GreenMile
Я думаю він на оцей фрагмент звертає увагу:
спойлер
Изображение
Тобто форма сигналу дуже схожа на звичайний синус. Що не може бути в дбж із апроксимованою, де нарастання іде різко
Так це і є перехідний процес, точніше, там лише його кінець, він там спеціально відділений вертикальною лінією :)
Ось, наприклад, повний процес переходу з мережі на батарею під навантаженням (ДБЖ несправний), перехідний процес виділений пунктирними лініями, все що лівіше (рівний синус)- то робота від мережі, правіше - трохи видно вже чітко ступінчастий сигнал, який нормалізувався.
Так от на малюнку зі статті у зеленому квадраті показаний процес завершення переходу. тому звісно він "трошки схожий", а видає він те, що показано на відео вище :teacher:
спойлер
q8.jpg
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Alex+: 31.08.2023 21:54 Схоже як неначе вручну малювали графіки або вони були спотворені якимось специфічним навантаженням.
До речі, так, цілком реальний варіант :beer:
Alexsandr
Member

GreenMile: 31.08.2023 21:52 ]в момент перемикання[/b] ДБЖ з мережі на батарею і навпаки.
Ось вам цей ДБЖ, він генерує звичайний ступнічастий сигнал, точно такий же як я вище показував:
спойлер
APC.jpg
Хіба ми не бачимо форму вихідного сигналу до та після перемикання? Всього кілька синусоїд, але вони однакові після перемикання тобто вони такі будуть на всьому проміжку часу при роботі від батареї. Можливо картинка там сглажена була приладом, або людьми. Тут я нічого не скажу. Бачив ві виробника заяву апроксимовану синусоїду з похибкою менше 10%, але вимірив не бачив
Барбарис
Member

Потрібен тихий вентилятор для АРС - 80x80x25 мм; dc 24V; 1.0W. Крім Sunon хтось такі робить?
GreenMile
Member

Alexsandr: 01.09.2023 20:23
GreenMile: 31.08.2023 21:52 ]в момент перемикання[/b] ДБЖ з мережі на батарею і навпаки.
спойлер
APC.jpg
Хіба ми не бачимо форму вихідного сигналу до та після перемикання? Всього кілька синусоїд, але вони однакові після перемикання тобто вони такі будуть на всьому проміжку часу при роботі від батареї. Можливо картинка там сглажена була приладом, або людьми. Тут я нічого не скажу. Бачив ві виробника заяву апроксимовану синусоїду з похибкою менше 10%, але вимірив не бачив
Так, згоден, що момент переходу з батарей на мережу - то має бути вже форма вихідного сигналу, в якій завершились всі перехідні процеси.
Тут я більше схиляюсь до версії Alex+, що там якесь нетипове реактивне навантаження в тесті було, яке спотворило форму сходинки. Згадав, що для котлів синусоїду "виправляють" ферорезонансними фільтрами, трохи погуглив і ось знайшов дуже схожу картинку, графік зверху - то вихід ДБЖ, а нижня - то навантаження ввімкне через резонансний фільтр. Форма "синусоїди" ну дуже схожа на форму синусоїди з картинки ІТС.
спойлер
re.jpg
Особисто я жодного разу не зустрічав ДБЖ, які б на виході давали і не сходинку, і не чистий синус, хоча достатньо їх через мене пройшло. Може десь такі і існували в природі, але навряд ви зараз такий знайдете, думаю.
Alex+
Member

Барбарис: 01.09.2023 21:59Крім Sunon хтось такі робить?
Багато хто робить. Усілякі там промислові Delta, AVC тощо. Якщо в дбж немає регулювання обертів, то можна звичайний 12в через звичайну крєнку або дс-дс перетворювач заживити
PS: а чим сунон не влаштовує?
Барбарис
Member

Alex+, просто пошук нічого не находить крім Sunon та EBM Papst по 1500.
Alex+
Member

Барбарис
Чим сунон не влаштовує?
Барбарис: 01.09.2023 22:12просто пошук нічого не находить
отам гляньте: https://asenergi.com/catalog/ventilyato ... 25-dc.html
Барбарис
Member

Alex+, доволі шумні і не можу знайти моделі на 1 W.
Alex+
Member

Барбарис: 01.09.2023 22:24не можу знайти моделі на 1 W
У мене десь є новий на 1.3вт, маглев.
Але так, він не безшумний, хоча це дивлячись з чим порівнювати...
Vovk_Z
Member

GreenMile: 31.08.2023 22:12 Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Alex+: 31.08.2023 21:54 Схоже як неначе вручну малювали графіки або вони були спотворені якимось специфічним навантаженням.
До речі, так, цілком реальний варіант :beer:
Просто, можливо, випадково співпали можливості вихідного фільтру ДБЖ із характером та споживанням навантаження.

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Alexsandr: 01.09.2023 20:23 Бачив ві виробника заяву апроксимовану синусоїду з похибкою менше 10%, але вимірив не бачив
Зараз значно простіше купити б/в Smart UPS з чистою синусоїдою, ніж знайти отой специфічний ДБЖ "з синусоїдою 10%". Прийдеться лише розкошелитися на нові батареї.
Барбарис
Member

Alex+, дуже шумний на фоні системника.
Alex+
Member

Барбарис
оберти не регулюються?
Барбарис
Member

Alex+, ні. smart ups 1500, вентилятор на 2 провода.
Alex+
Member

Барбарис
Якщо точно немає регулювання (бо напругою по двом дротам теж буває регулювання обертів) , тоді купуєте дс-дс копійчану з підстройкою, типа такої:https://www.rcscomponents.kiev.ua/produ ... 23033.html
Та купляєте стандартну комп'ютерну вертушку на 12В з гідродинамікою. Виставляєте комфортні оберти та забуваєте про шум (головне тільки щоб не зажарився дбж)
GreenMile
Member

Барбарис: 01.09.2023 22:12 Alex+, просто пошук нічого не находить крім Sunon та EBM Papst по 1500.
На аліку повно їх, занедорого, навіть рівень шуму пишуть, але наскільки воно правдиве :dontknow: Noise:33±10%dBA
Alex+
Member

GreenMile: 01.09.2023 23:12але наскільки воно правдиве
ну да. Та ще й невідомо скільки воно проживе...
Ответить