SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
l-m
Member

Alex+: 27.08.2023 00:14 Ну і слід зазначити, що він швидший ніж 980про в межах слц кешу, але після заповнення він стає помітно повільнішим того ж самсунга.
Це не так.
Ось результати при 100ГБ вільного місця. Сам тест займає 80ГБ, та пише в процесі 200+ГБ, слц-кеш вичерпується гарантовано.
спойлер
P5+ vs 980Pro.png
На 11.5% швидше Р5+ ніж 980про. Не супер багато, але точно не "помітно повільнішим".
На жаль при настільки забитому є результати тільки для 1ТБ версій, але суть там не зміниться, просто були б дещо вищі результати.

Та я там писав що KC3000 буде швидше... ну, як бачимо, не завжди, та на незабитому 2ТБ результати ще цікавіші:
спойлер
Изображение
Alex+
Member

l-m
Я дивився не на папуги pcmark, а на реальний запис. Проте згоден з вами. Я помилково подивився на тест 1тб версії, яка повільніша. 2тб виходять десь на одному рівні - 1.7мбс проти 1.8мбс поза слц кешом. Таку різницю можна ігнорувати
Grava
Member

Потрібен 2тб сата ссд. Призначення - ігри(замінити гучний тошиба п300 2тб). Як варіант можно придбати м2 які рекомендують на передостанній сторінці, але потрібно буде придбати м2-псіе адаптер. Раніше придбав би собі bx500, але бачу що вони зараз на qlc. Є щось нормальне на сата чи краще брати м2 та ставити в псие?
7mindfields
Member

Grava: 27.08.2023 08:21 Потрібен 2тб сата ссд. Призначення - ігри(замінити гучний тошиба п300 2тб). Як варіант можно придбати м2 які рекомендують на передостанній сторінці, але потрібно буде придбати м2-псіе адаптер. Раніше придбав би собі bx500, але бачу що вони зараз на qlc. Є щось нормальне на сата чи краще брати м2 та ставити в псие?
М2 сата чи нвмє?
Alex+
Member

Grava
Kinston kc600
Crucial MX500
Samsung 870evo
Transcend 230s
Adata su800
Kioxia exeria [безбуферний]
Grava
Member

7mindfields
М2 нвме.
Alex+
Ціни як у м2, тому мабуть немає сенсу брати сата :rotate:
7mindfields
Member

Grava: 27.08.2023 08:39 7mindfields
М2 нвме.
Alex+
Ціни як у м2, тому мабуть немає сенсу брати сата :rotate:
Вже давно немає сенсу брати сата 2.5, якщо мова не про б/в ссд
Yukito
Member

Ребят, а что адекватного сейчас есть из M.2 2242? Столкнулся с тем что на ноуте, два разъема, один для короткого м2, второй нормальный. Хочу на короткий систему шлепнуть, на второй все остальное. Спасибо
Alex+
Member

Yukito
Nvme?
Wd sn740, Corsair mp600 mini
ck_ua
Member

Grava: 27.08.2023 08:21Раніше придбав би собі bx500, але бачу що вони зараз на qlc.
Вони й раніше були на QLC.
Grava: 27.08.2023 08:21Потрібен 2тб
А бюджет який?
Наприклад, в Брейні Seagate BarraCuda Q5 2TB 3200 грн. QLC звичайно, але за таку ціну кращого немає. Тим більше для ігор.
Кому цікаво, там же Seagate Ironwolf 510 960GB по 2200 грн.
Alex+
Member

В енко є Kioxia Exceria G2 1 TB по 1560 грн
Два штуки вийде 3120 грн.
Якщо є куди вставляти, то пара таких найвигідніша покупка. Або ж, якщо плата не допотопна, купити десь на алі копійчані перехідники на звичайний pcie
z_mashine
Member

Yukito: 27.08.2023 12:47 Ребят, а что адекватного сейчас есть из M.2 2242? Столкнулся с тем что на ноуте, два разъема, один для короткого м2, второй нормальный. Хочу на короткий систему шлепнуть, на второй все остальное. Спасибо
какой объем нужен? тут есть hynix bc711 на 256gb. возможно, немного поторговаться получится.

https://www.olx.ua/d/obyavlenie/ssd-hyn ... PhFzD.html

или transcend mte400s
alexander-magnus
Member

Alex+
Доброго дня) Для этой Kioxia такой переходник будет норм? https://rozetka.com.ua/ua/frime_ecf_pci ... 294044248/
ms142
Member

Вполне норм, если для одного nvme.
Можно купить примерно от 120 грн у нас и от 75 на алике. Ес-сно на 1 nvme.
Alex+
Member

alexander-magnus
Так, але можна дешевше пошукати
Yukito
Member

z_mashine: 27.08.2023 14:04
Yukito: 27.08.2023 12:47 Ребят, а что адекватного сейчас есть из M.2 2242? Столкнулся с тем что на ноуте, два разъема, один для короткого м2, второй нормальный. Хочу на короткий систему шлепнуть, на второй все остальное. Спасибо
какой объем нужен? тут есть hynix bc711 на 256gb. возможно, немного поторговаться получится.

https://www.olx.ua/d/obyavlenie/ssd-hyn ... PhFzD.html

или transcend mte400s
Да мне надо на 512, проблема в том, что я в Молдове, а тут нету нихрена нормального или я не могу найти.
Alex+
Member

z_mashine
А що там з ним по флешу, хоча б якась свіжа інфа є?
Бо вся інфа що в мене є - тільки по контролеру
alexander-magnus
Member

Alex+
Что-то я провтыкал. У меня свободные только слот PCI-E x1. Тот переходник не встанет. Хорошо хоть заказать не успел)))
ck_ua
Member

alexander-magnus
Такий можна.
Ответить