Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

artko: 18.08.2023 12:58 він не гівняний. є просто девайси, де вайфай працює краще. чому і як - це треба брати однакове залізо, одне з RouterOS, друге з openwrt наприклад та порівнювати в якнайбільш однакових умовах.
Кому це треба і нащо? Типу ах2 та ах3 працюють на тому ж чипі що і працювали перші віфі6 ксяомя, то треба знайти ті давно зняті з виробництва роутери і порівнювати? Нахіба?
Ну а нічого більш сучасного у Мікрота нема.
artko: 18.08.2023 13:12 "Бери mikrotik ac2 - все що треба буде працювати" :)
буде працювати, наприклад, динамічна маршрутизація (BGP, OSPF)... які дуже треба вдома. :gigi:
Але медіасервер, торрент клієнт, принсервер і т.д. що є у багатьох мильницях з юсб звісно у це " все що треба буде працювати" не входить.
WalkMan: 18.08.2023 13:23 якщо навіть домохазяйка зрозуміла що їй необхідний мікрот, а не ксіомі з викрученим сигналом – то залишається лише тобі поспівчувати :D
Краше тупій школоті, що при відсутності аргументів зразу переходить на особистості поспівчувай.
WalkMan: 18.08.2023 13:23 навіщо їй рукуси? якщо можна мати однорійдний стек на тому ж мікроті!?
Бо то ентерпрайз. ти що не шариш? Звичайний роутер/точку вийняв з розетки і вона більше не включається. А тут надійність. :lol:

Отправлено спустя 7 минут 48 секунд:
Avenger80: 18.08.2023 13:40 А вот теперь вопрос - а почему там нет шеренги из Микротиков?
Може бо роутери класса АХ1800 від Тенда коштують від 1200 грн, від Асусс/Тп-лінк від 2000 грн, а від Мікротіку від 100 баксів?
WalkMan
Member

Avenger80: 18.08.2023 12:26что в нём особенного для дантиста Остапа?
дантисти не бідні люди, і зазвичай вони просто купують послугу. Так, саме так, люди платять (і не тільки дантисти 🤯) за послуги по налаштуванню різного обладнання. Шкода грошей чи бажаєш сам зробити, будь ласка, ти ж сам вирішуєш як використати власний час, сили та натхнення. Людина і будинок своїми руками будує, а для когось налаштування роутера може виявитись проблемою і не важливо якого рівня цей девайс.
tablestikus
Member

Mad Dog: 18.08.2023 09:22
Avenger80: 18.08.2023 08:49 Вот и получается ответ, откуда у людей появляется желание купить отдельно точку доступа к роутеру.
Не "получается". Ні одна звичайна людина не піде сама купляти мікротік тим паче ще й з точкою доступа. Під впливом певних людей, які часто на цьому заробляють, піде, сама - ні.
У мене один з провайдерів в будинку за підключення давав 50% знижку на Mikrotik lite при підключенні. І частина купила)

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
artko: 18.08.2023 11:16
Mad Dog: 18.08.2023 09:22 Не "получается". Ні одна звичайна людина не піде сама купляти мікротік тим паче ще й з точкою доступа. Під впливом певних людей, які часто на цьому заробляють, піде, сама - ні.
а більша частина користувачив, на жаль, іде просто до комфі/елдорадо та подібні магазіни та "дайте мені роутер з потужним вайфаем!"...
І шоб антен побільше!
artko
Member

Mad Dog: 18.08.2023 13:50 Кому це треба і нащо? Типу ах2 та ах3 працюють на тому ж чипі що і працювали перші віфі6 ксяомя, то треба знайти ті давно зняті з виробництва роутери і порівнювати? Нахіба?
Ну а нічого більш сучасного у Мікрота нема.
мікрот відстає по "інноваціям", так. але чим поганий 4х А53 кортекс у ax2/ax3? у ксяомі те ж саме фактично
Mad Dog: 18.08.2023 13:50буде працювати, наприклад, динамічна маршрутизація (BGP, OSPF)... які дуже треба вдома. :gigi:
ви не повірите.. але так, в мене дома bgp працює :)
Mad Dog: 18.08.2023 13:50 Але медіасервер, торрент клієнт, принсервер і т.д. що є у багатьох мильницях з юсб звісно у це " все що треба буде працювати" не входить.
а ось це - перекладено на повноцінний сервер, а не напівживу коробочку. спробуйте на своії мильниці з усб запустити, наприклад, nextcloud. я б с задоволенням подивився як воно буде працювати :)
принт-сервер? так пристойний принтер сам у мережу вміє.
вірю, що є хто таке використовує на роутері, але особисто не зустрічав. або є повноцінний nas у чоловіка, або нічого.
Mad Dog: 18.08.2023 13:50 Може бо роутери класса АХ1800 від Тенда коштують від 1200 грн, від Асусс/Тп-лінк від 2000 грн, а від Мікротіку від 100 баксів?
ну, все ж від 75 баксів :) але так, мікрот помітно дорожчий зараз. з ац2 то в них була, мабуть, спроба експансії. зараз нічого такого нема...
Последний раз редактировалось artko 18.08.2023 14:08, всего редактировалось 1 раз.
Mad Dog
Member

tablestikus: 18.08.2023 13:56
Mad Dog: 18.08.2023 09:22
Не "получается". Ні одна звичайна людина не піде сама купляти мікротік тим паче ще й з точкою доступа. Під впливом певних людей, які часто на цьому заробляють, піде, сама - ні.
У мене один з провайдерів в будинку за підключення давав 50% знижку на Mikrotik lite при підключенні. І частина купила)
Так то вже людина не сама, її зацікавили продавці...
Прикольно бачити у провайдерів в прайсах, щось типу: налаштування роутера - 100 грн, налаштування Мікротіка - 200 грн.
tablestikus
Member

Mad Dog: 18.08.2023 14:01
tablestikus: 18.08.2023 13:56
Так то вже людина не сама, її зацікавили продавці...
А то в 95% людина сама...

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Mad Dog: 18.08.2023 14:01 Прикольно бачити у провайдерів в прайсах, щось типу: налаштування роутера - 100 грн, налаштування Мікротіка - 200 грн.
Ну сьогодні мені ще одну оптику в квартиру заводили - хлопчик рвався щось мені налаштувати. Я сказав - я тикнусь в онушку ноутом і перевірю, все інше зроблю що треба сам, він все рівно рвався мовляв перший раз ок, я його просто спитав чи він додасть свою оптику третім провайдером і нормально інтегрує в існуючу систему перемикання каналів з балансуванням трафіку у мене на мікротіку. Він щось поник і пішов собі :laugh:
200грн не просив за налаштування)
artko
Member

Mad Dog: 18.08.2023 13:50 Але медіасервер, торрент клієнт, принсервер і т.д. що є у багатьох мильницях з юсб звісно у це " все що треба буде працювати" не входить.

а, забув. і це можна(на мікроті сучасному). якщо розвинена навичка лінуксоїда.
tablestikus
Member

А хтось з покупців взагалі знає такі слова у своїй більшості? :lol:
Mad Dog
Member

artko: 18.08.2023 13:59 мікрот відстає по "інноваціям", так. але чим поганий 4х А53 кортекс у ax2/ax3? у ксяомі те ж саме фактично
Мова була про радіомодуль. Що не дає випускати щось більш сучасне а не тільки АХ1800.
ну а якщо говорити кортекси то подивись як зажали частоту у ах2...

artko: 18.08.2023 13:59 а ось це - перекладено на повноцінний сервер, а
мова ж була не про тебе, а про те що ти його нав'язуєш іншим людям як якусь дуже універсальну залізяку, а це не так.

artko: 18.08.2023 13:59 ну, все ж від 75 баксів :)
Там же 99 баксів була рекомендована ціна. Це роздрібні мережі (комфі, фокстроти, ельдорадо..) вже так демпінгують?

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
artko: 18.08.2023 14:04

а, забув. і це можна(на мікроті сучасному). якщо розвинена навичка лінуксоїда.
Ну тут вже можно і останній ксяомі за вуха притягти, куди докер завезли :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
tablestikus: 18.08.2023 14:04
А то в 95% людина сама...
Ми тобі зробимо знажку 50% на конкретно це роутер - це вже не сама.

Отправлено спустя 4 минуты :
tablestikus: 18.08.2023 14:07 А хтось з покупців взагалі знає такі слова у своїй більшості? :lol:
У більшості ще стоять роутери які достались від провайдерів за одну грн. :gigi:

Навіть у цій темі багато людей, коли просять допомогти з вибором роутера, то пишуть про вимоги до юсб.
Але сперечатись на цю тему нема сенсу. Тут як завжди: я не користуюсь - значить нікому не треба. :D
artko
Member

Mad Dog: 18.08.2023 14:42 Мова була про радіомодуль. Що не дає випускати щось більш сучасне а не тільки АХ1800.
ну а якщо говорити кортекси то подивись як зажали частоту у ах2...
можливо, вважають що не потрібно. а в вас багато зараз девайсів, які зможуть більше, ніж ах1800 не біля роутеру впритул? (цікаво, в мене нема нічого).
з частотою - так, там маркетологи стирчать.. і усб відірвали...
Mad Dog: 18.08.2023 14:42 мова ж була не про тебе, а про те що ти його нав'язуєш іншим людям як якусь дуже універсальну залізяку, а це не так.
як роутер (а саме про це питають) це дійсно універсальна залізяка.

Mad Dog: 18.08.2023 14:42 Там же 99 баксів була рекомендована ціна. Це роздрібні мережі (комфі, фокстроти, ельдорадо..) вже так демпінгують?
це наші інетмаги (дивився по хотлайну) від 2800грн (~ 75$) хочуть за ах2

Mad Dog: 18.08.2023 14:42 Ну тут вже можно і останній ксяомі за вуха притягти, куди докер завезли :gigi:
ну так можна ж? :) спеціально ж наголосив, що фіча для лінуксоїдів :) можливо теж зробили, щоб їх не питали, коли це буде - нате вам, грайтесь.
Mad Dog
Member

artko: 18.08.2023 14:48 можливо, вважають що не потрібно. а в вас багато зараз девайсів, які зможуть більше, ніж ах1800 не біля роутеру впритул? (цікаво, в мене нема нічого).
Дивне питання ти навіть на одному девайсі побачиш різницю.
Mad Dog: 25.07.2023 11:42 Взяв ноут пішов у найвіддаленіше місце квартири,: балкон, 2 залізобетонні панелі від роутера, при чому навіть для відбитих хвиль там цілий лабіринт.
Изображение
По факту це та сама швидкість яку АХ3 мені видав на цей самий ноут на відстані півметра. У сусідній кімнаті вже було мегабіт 500. Якщо запустити телевізори зі старим віфі4 (Нетфлікс у 4к, фільм з НАС) то швидкість зразу помітно падає, хоча на ax5400 ці самі дії фактично не помітні.
artko: 18.08.2023 14:48 як роутер (а саме про це питають) це дійсно універсальна залізяка.
Це безмежна тема для маніпуляцій. Нема навіть чіткої межі де роутер, а де все інше.
artko: 18.08.2023 14:48 це наші інетмаги (дивився по хотлайну) від 2800грн (~ 75$) хочуть за ах2
ну мова була про роздрібні мережі, де консультант порадить тенди та асуси, але не Мікротіки.
artko
Member

Mad Dog: 18.08.2023 16:40 Дивне питання ти навіть на одному девайсі побачиш різницю.
не побачу. 880мбіт я бачу і на 2х2х80мгц ах1200. а віще вже провайдер не дає, та локальна мережа.
так всеж скільки таких пристроїв?
Mad Dog: 25.07.2023 11:42 Взяв ноут пішов у найвіддаленіше місце квартири,: балкон, 2 залізобетонні панелі від роутера, при чому навіть для відбитих хвиль там цілий лабіринт.
Изображение
меня терзают смутніе сомнения... (с) ну да ладно.
Mad Dog: 25.07.2023 11:42 Це безмежна тема для маніпуляцій. Нема навіть чіткої межі де роутер, а де все інше.
є. роутер це пристрій, який займається роутінгом. не медія сервером, не торентами. роутінгом. все.

Mad Dog: 25.07.2023 11:42 ну мова була про роздрібні мережі, де консультант порадить тенди та асуси, але не Мікротіки.
ну, в роздрібних мережах консультант порадить те, на чому у нього комісія вище....
Mad Dog
Member

artko: 18.08.2023 20:52 не побачу. 880мбіт я бачу і на 2х2х80мгц ах1200.
artko: 18.08.2023 14:48не біля роутеру впритул?
Тупа маніпуляція...
Изображение
Треба бути чи сліпим чи дурним щоб не бачити різниці. :gigi:

Отправлено спустя 13 минут 59 секунд:
artko: 18.08.2023 20:52 є. роутер це пристрій, який займається роутінгом. не медія сервером, не торентами. роутінгом. все.
Л3 комутатори, точки доступу, смартфони, будь що на повноцінній ОС та купа спеціалізованих девайсів (NAS, DVR etc)... все це маршрутизатори по твоїй логіці. :gigi:

artko: 18.08.2023 20:52 ну, в роздрібних мережах консультант порадить те, на чому у нього комісія вище....
Хай буде так. Мікроти не радять бо на них комісія менше. :gigi:
artko
Member

Mad Dog: 19.08.2023 07:02 Тупа маніпуляція...
Треба бути чи сліпим чи дурним щоб не бачити різниці. :gigi:
так, я таки знаю, кто сліпий і не вміє спочатку прочитати питання, а потім відповідати.
в мене НЕМА пристроїв з мережевою швідкістю більше 1гбіт/сек. і саме це (чи є у ВАС такі пристрої ) було питанням.

і на якій відстані був цей скрін? знов таки за дві залізобетонні стіні? 160мгц канал...
Mad Dog: 19.08.2023 07:02 Л3 комутатори, точки доступу, смартфони, будь що на повноцінній ОС та купа спеціалізованих девайсів (NAS, DVR etc)... все це маршрутизатори по твоїй логіці. :gigi:
по ВАШІЙ логіці. хоч почитайте, що таке роутер...
https://www.cloudflare.com/learning/net ... -a-router/

Mad Dog: 19.08.2023 07:02 Хай буде так. Мікроти не радять бо на них комісія менше. :gigi:
для вас новина, що роздрібні мережі радять в першу чергу те , що їм вигідніше продати?
Mad Dog
Member

artko: 19.08.2023 11:41 в мене НЕМА пристроїв з мережевою швідкістю більше 1гбіт/сек. і саме це (чи є у ВАС такі пристрої ) було питанням.
По-перше, гігабіт на клієнті на ах1800 ти не отримаєш.
По-друге, якщо скрин мій, то як ти думашє є мене такі девайси чи ні? :gigi:
і на якій відстані був цей скрін? знов таки за дві залізобетонні стіні?
Ні. В межах кімнати з роутером.
artko: 19.08.2023 11:41
по ВАШІЙ логіці. хоч почитайте, що таке роутер...
https://www.cloudflare.com/learning/net ... -a-router/
Спочатку сам дав не правильне визначення, а тепер нервуєш. Відкинь останній пункт (з ДВР та НАС) і все інше потрапляє і під визначення під Клаудфлер.
artko: 19.08.2023 11:41 для вас новина, що роздрібні мережі радять в першу чергу те , що їм вигідніше продати?
Це далеко не завжди так. Маржа у Мікротіку за 100 баксів буде значно більшою ніж у Тенді за 1200 грн. Але мережі активно продають Тенди, не Мікротіки.
Sploit
Member

Avenger80: 18.08.2023 13:40 Sploit
А вот теперь вопрос - а почему там нет шеренги из Микротиков?
Вітаю. Прохання (порада) - завершуйте вже спілкуватись отим штучно створеним імперсько-недонаріччям, або хоча б спробуйте. :beer: Я теж до війни мав таку ваду, але наразі язик не повертається…
Тепер щодо Мікротіків. Всілякі Фокстроти/Ельдоради і т.д. торгують кількістю (не якістю) заради максимального прибутку. Мікрот – нішевий продукт. Якось так.
IvanCh
Member

artko: 18.08.2023 14:48 можливо, вважають що не потрібно. а в вас багато зараз девайсів, які зможуть більше, ніж ах1800 не біля роутеру впритул? (цікаво, в мене нема нічого).
з частотою - так, там маркетологи стирчать.. і усб відірвали...
швидше за все їх просто тримають на технологічно-чиповому голоді кетайці. ось і все.
нема дурних плодити собі конкурентів. і мікротік викручується як може.
можливо ще проблема посилюється відсутністю експертизи.
artko
Member

IvanCh: 23.08.2023 12:18 швидше за все їх просто тримають на технологічно-чиповому голоді кетайці. ось і все.
нема дурних плодити собі конкурентів. і мікротік викручується як може.
можливо ще проблема посилюється відсутністю експертизи.
чому тоді у ах3, на тому самому SoC - частоти вище, та усб є? на попередньому ac2 - теж усб був. на ах2 - відрізали. imho це витвір маркетологів, штучне розведення моделей у лінійці.
Mad Dog
Member

Вони ж драйвера самі пишуть для своїх девайсів. Історія з Wave 2 чудово показує, що справа не у залізі...
tablestikus
Member

Mad Dog: 25.08.2023 16:19 Вони ж драйвера самі пишуть для своїх девайсів. Історія з Wave 2 чудово показує, що справа не у залізі...
Можна згадати їх відношення до OpenVPN)

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
artko: 19.08.2023 11:41 і на якій відстані був цей скрін? знов таки за дві залізобетонні стіні? 160мгц канал...
у мене на ас3 через дві залізобетонні стіна правда на 80Мгц каналі десь 50мбіт дає з екстра-пакетом Wave2
Ответить