Новости
Последние статьи и обзоры
Плата Asus H81M-E працює тільки з пентіумом.
-
Blacck
Junior
Купив материнську плату Asus H81m-e, в якій стояв пентіум G3220, з яким все коректно запускається. Як тільки замінив пентіум на І5 4460,виникла проблема- комп"ютер стартує, всі вентилятори крутяться(в тому числі і на відеокарті), але зображення немає, тобто чорний екран. І5 4460 точно робочий(перевіряв на іншій платі).
-
Schneider
Member
Яка версія BIOS на даний момент встановлена?
-
gehka3
Катярко
Биос 0701 или древнее?Blacck: ↑ 20.08.2023 22:01Asus H81m-e
Обнови на пне бивис (BIOS updater for New 4th Gen) и тогда запустится
-
Blacck
Junior
Біос стоїть останній , здається, 3206.
Відправлено через 24 хвилини 53 секунди:
3602
Відправлено через 24 хвилини 53 секунди:
3602
-
Andrey2005
Member
В мене декілька разів була схожа ситуація, допомогла тільки прошивка програматором, звичайна обнова нічого не давала.
-
Blacck
Junior
Завтра спробую віддати флешку на перепрошивку програматором. По результату відпишусь.
-
Shandor1982
Member
У мене на майже такій 4790к без проблем заводився. Тома має працювати.
Треба з біоса почати.
Треба з біоса почати.
-
Charger
Member
Память не ЕСС случаем?
-
Yaroslav
Member
4460 вийшов вже у 2014 році (на рік пізніше 4770К) - тому потрібна свіжа прошивка
-
gehka3
Катярко
Та есть у него последний бивис, там МЕ отдельно прошивается, дал ему куда что делать, шить проггером и не понадобится
-
Blacck
Junior
Встановити "BIOS updater for New 4th Gen" не вдалось: при встановленні не підсвічувалась клавіша "YES", щоб почалось виконання програми, я міг натиснути тільки "NO". Чому так відбувалось-не знаю. Знайти людину з програматором також не вдалося, тай часу не було. Тому я купив китайський програматор CH341A USB за 110 грн. і вирішив сам прошити біос. Встановив драйвер і програму для роботи цього девайса. Скачав з офсайту Асуса останній драйвер для моєї плати(хоча саме він і був встановлений зараз) і прошив флешку біоса. І....-результат нульовий. І5 далі не заводився, мало того, вже пентіум не працював на цій прошивці(хоча всі вентилятори крутилися і плата нібито стартувала, але далі -чорний екран). Так як я зберіг стару прошивку-зробив backup.Пентіум знову запрацював))). При роботі з програматором при прошиті нового біоса видавало повідомлення, що розмір файлу завеликий. Забив це повідомлення в ютубі і , о чудо, мені видало ролик, де вказувалось, що для коректної роботи програматора потрібно файл з розширенням CAP, який видавав офсайт, перевести у файл з розширенням BIN або ROM за допомогою програми UEFI TOOL, і тоді уже перепрошивати флешку файлом біоса з розширенням ROM(як прошивав я) або BIN. Я так і зробив. І все запрацювало
.
-
gehka3
Катярко
Blacck
Капсулированный образ бивиса нужно редачить, особенности асусей, ессно записал первый раз некорректные данные
Капсулированный образ бивиса нужно редачить, особенности асусей, ессно записал первый раз некорректные данные