Плата Asus H81M-E працює тільки з пентіумом.

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
Junior

Купив материнську плату Asus H81m-e, в якій стояв пентіум G3220, з яким все коректно запускається. Як тільки замінив пентіум на І5 4460,виникла проблема- комп"ютер стартує, всі вентилятори крутяться(в тому числі і на відеокарті), але зображення немає, тобто чорний екран. І5 4460 точно робочий(перевіряв на іншій платі).
Schneider
Member

Яка версія BIOS на даний момент встановлена?
gehka3
Катярко

Биос 0701 или древнее?
Обнови на пне бивис (BIOS updater for New 4th Gen) и тогда запустится
Blacck
Junior

Біос стоїть останній , здається, 3206.

Відправлено через 24 хвилини 53 секунди:
3602
Andrey2005
Member

В мене декілька разів була схожа ситуація, допомогла тільки прошивка програматором, звичайна обнова нічого не давала.
Blacck
Junior

Завтра спробую віддати флешку на перепрошивку програматором. По результату відпишусь.
Shandor1982
Member

У мене на майже такій 4790к без проблем заводився. Тома має працювати.
Треба з біоса почати.
Charger
Member

Память не ЕСС случаем?
Yaroslav
Member

4460 вийшов вже у 2014 році (на рік пізніше 4770К) - тому потрібна свіжа прошивка
gehka3
Катярко

Та есть у него последний бивис, там МЕ отдельно прошивается, дал ему куда что делать, шить проггером и не понадобится
Blacck
Junior

Встановити "BIOS updater for New 4th Gen" не вдалось: при встановленні не підсвічувалась клавіша "YES", щоб почалось виконання програми, я міг натиснути тільки "NO". Чому так відбувалось-не знаю. Знайти людину з програматором також не вдалося, тай часу не було. Тому я купив китайський програматор CH341A USB за 110 грн. і вирішив сам прошити біос. Встановив драйвер і програму для роботи цього девайса. Скачав з офсайту Асуса останній драйвер для моєї плати(хоча саме він і був встановлений зараз) і прошив флешку біоса. І....-результат нульовий. І5 далі не заводився, мало того, вже пентіум не працював на цій прошивці(хоча всі вентилятори крутилися і плата нібито стартувала, але далі -чорний екран). Так як я зберіг стару прошивку-зробив backup.Пентіум знову запрацював))). При роботі з програматором при прошиті нового біоса видавало повідомлення, що розмір файлу завеликий. Забив це повідомлення в ютубі і , о чудо, мені видало ролик, де вказувалось, що для коректної роботи програматора потрібно файл з розширенням CAP, який видавав офсайт, перевести у файл з розширенням BIN або ROM за допомогою програми UEFI TOOL, і тоді уже перепрошивати флешку файлом біоса з розширенням ROM(як прошивав я) або BIN. Я так і зробив. І все запрацювало :super: .
gehka3
Катярко

Blacck
Капсулированный образ бивиса нужно редачить, особенности асусей, ессно записал первый раз некорректные данные
Ответить