SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
7mindfields
Member

Lorichic: 13.08.2023 18:42
7mindfields: 13.08.2023 18:39повертай гроші
Не вернут деньги, наверно, я его брал в itbox за 2800, а сейчас 2300, им даже если признают гарантию выгодней на такой же диск обменять
Та навіть якщо повернуть 2300, краще інший купити, як на мене, зараз ціни на wd та Hynix дуже солодкі :shuffle:
z_mashine
Member

Lorichic, ошибки по 0x0E с падением оставшегося резерва по 0x03 значат, что были ремапы. его бы по всему объему прописать/вычитать. относительно гарантийки пока что вряд ли поменяют. они же пару тестов сделают и скажут, что все хорошо, забирайте взад.
Lorichic
Member

7mindfields: 13.08.2023 18:54wd та Hynix дуже солодкі
А какой на 1тб лучше брать, Hynix что-то малый выбор продавцов, и если из WD, какую модель лучше?

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
z_mashine: 13.08.2023 18:59его бы по всему объему прописать/вычитать
А как это сделать, может прогой какой?
7mindfields
Member

Lorichic: 13.08.2023 19:02
7mindfields: 13.08.2023 18:54wd та Hynix дуже солодкі
А какой на 1тб лучше брать, Hynix что-то малый выбор продавцов, и если из WD, какую модель лучше?

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
z_mashine: 13.08.2023 18:59его бы по всему объему прописать/вычитать
А как это сделать, может прогой какой?
Все той же p31 gold
Alex+
Member

Lorichic: 13.08.2023 19:02А как это сделать
Якщо він не системний, то тест лінійного запису в аіда. Але все з нього видалиться
Lorichic
Member

Alex+: 13.08.2023 19:20Якщо він не системний, то тест лінійного запису в аіда. Але все з нього видалиться
Спасибо, так и сделаю, им всё равно нельзя нормально пользоваться, системный у меня 970 ево плюс
z_mashine
Member

Lorichic: 13.08.2023 19:02 А как это сделать, может прогой какой?
hard disk sentinel, hd speed, hd tune (нужна настройка), victoria, aida64 (либу aida_diskbench.dll желательно заменить на версию от aida64 4.20).

как выше уже сказали, все данные сотрутся.
ck_ua
Member

Alex+: 13.08.2023 13:56то був gen1
Ні, друга версія. На Розетці у відгуках за 2020 рік є скрін.
afhpwnd: 13.08.2023 14:09Але я розглядаю AP512GAS350-1
Начинка від партномера не залежить.
Crossbow
Member

Transcend 230S 4TB, для інфи:
підключав через USB. тому обізвало як JMicron )
спойлер
Изображение
ХМ.... гуглю контролер SM2259AB - вроді як обзиває 2259ХТ, але він не вміє в DRAM по специфікації, то виходить що це все ж 2259 без ХТ.
спойлер
Изображение
Feral
Member

Хлопці, а шо буде, теоретично, з температурами на пічках типу 850х, якшо вони під 3.0 будуть працювати?

Проц може в 4.0, але плата б450, мінять поки не планую. Радіатора для ссд немає.
Зрозуміло, шо радіатор бажано мати. Також зрозуміло, шо хайнікси можна і без радіатору. Але все ж цікаво.

Швидкості вдвічі менші, шо буде з температурами? Гуглив, в ютуб рився - про швидкості тести є, а про температури ніде не бачив. Запит може здатися дивним, але зараз ціни на топовий 3.0 р31 поряд з цінами на 850х (без радіатору), та й на р44 теж на 10$ всього зверху. По швидкостям - переваг практично немає. Але 4.0 покупка - на перспективу, та й от може додатковий сенс буде, якшо я на 3.0 МП без радітора зможу користуватися пічкою 4.0 типу 850х, нє?
Alex+
Member

Crossbow: 14.08.2023 21:56то виходить що це все ж 2259 без ХТ
так і є. Головне що без ХТ

Feral
В тестах з 4.0 без радіатора в стрес-тесті він прогрівся до 90С. Але тротлінгу не було.
Тобто в 3.0 йому повинно бути цілком комфортно, особливо якшо буде хоча б мінімальній обдув.

Тим не менше докупити копійчаний радіатор не накладано
Crossbow
Member

Alex+: 14.08.2023 22:34так і є. Головне що без ХТ
гаряча пічка під час запису.
Изображение
:lamer: :horror:
Alex+
Member

Crossbow
То ви вже балуванні стали. :gigi: Згадуйте про температури під сотню на сучасних нвме... одразу стане холодніше легше
Доречі в металевому корпусі така температура повинна гарно відчуватися тактильно. Якщо він ззовні ледь теплий, то це може біти хибна температура
Crossbow
Member

Alex+
та яж не перший день)
корпус теплий, тут і близько немає такої темпи. Така темпа може бути в середині на самому контроллері, якщо не організовано відвід прокладкою на корпус. я ж не знаю чи поставили там "жвачку" відводячу на корпус.
Alex+
Member

Crossbow
Скоріше за все нема ніякої прокладки. Постукайте легенько нігтем по корпусу. якщо буде прокладка, то звук буде глухий, якщо дзвенить як бляшанка, то ніяких прокладок нема
z_mashine
Member

Crossbow: 14.08.2023 23:39 я ж не знаю чи поставили там "жвачку" відводячу на корпус.
Наблюдая такую картину, я бы сказал что нет, жвачку не доложили. По мне так с ней было бы градусов на 20 меньше.
Alex+
Member

z_mashine
чогось мені думається, що то хибні покази. Контролер там з боку стікера і майже вплотну до стінки, вона повинна дути дуже гарячою навіть без прокладки.
А він ледь теплий. Колись така фігня на МХ500 була. Народ лякався, а то були якісь глюки з показами
z_mashine
Member

Alex+: 15.08.2023 00:09 z_mashine
чогось мені думається, що то хибні покази. Контролер там з боку стікера і майже вплотну до стінки, вона повинна дути дуже гарячою навіть без прокладки.
А він ледь теплий. Колись така фігня на МХ500 була. Народ лякався, а то були якісь глюки з показами
это вы отзыв на розетке увидели?

корпус без термпрокладки не сразу прогреется. человек не указал сколько по объему/времени он копирует. думаю, на sm2259 такие температуры без теплоотвода вполне достижимы.
Alex+
Member

z_mashine: 15.08.2023 13:49это вы отзыв на розетке увидели?
Ні, той відгук не бачив.
z_mashine: 15.08.2023 13:49думаю, на sm2259 такие температуры без теплоотвода вполне достижимы.
Так, ви праві. Мало хто в оглядах заміряє реальну температуру у сата ссд. А 2258 (відповідно і 59) можуть під 80С:
https://www.techpowerup.com/review/cruc ... -tb/7.html
Тож може 74 то дійсно реальна температура, проте до тротлінгу ще є запас
bombbusters
Junior

Шановне панство, порекомендуйте будь ласка ssd m2 nvme pcie на 1 терабайт для ноутбука, буде використовуватись для зберігання та запуску ігор та програм, за супер швидкостями не гонюсь, потрібна надійність і щоб не грівся до температури сонця
Ответить