Последние статьи и обзоры
Новости
144 vs 165-180 vs 240 Гц, велика ли разница?
-
Asuser
Member
Преимущественно работаю, но так же играю, однако люблю плавность.
Как понимаю даже при сколлинге/на раб. столе 240 Гц должен казаться плавнее?
В целом велика ли разница 144 vs 240 Гц по ощущениям, если это хорошая IPS матрица и там, и там?
В целом велика ли разница 144 vs 240 Гц по ощущениям, если это хорошая IPS матрица и там, и там?
-
ZeyneX
Member
Хоть это всё и сугубо индивидуально, но субъективно между 144 vs 240 Гц разница не так велика, как например при 60 vs 144 Гц. В любом случае даже при "сколлинге/на раб. столе" будет плавнее, особенно это заметно когда пересаживаешься из 144/240 Гц на 60 Гц
-
aaleksandrenko
Member
240+ треба тільки в дуже динамічних іграх.Asuser: ↑ 16.08.2023 14:19 Преимущественно работаю, но так же играю, однако люблю плавность.
Навряд чи відчуєте різницю в режимі офісного монітору.
-
WalkMan
Member
ZeyneX
саме так, я вже після 120Гц не бачу різниці
саме так, я вже після 120Гц не бачу різниці
-
Maddy1988
Member
Граєте з увімкненим g-sync/vsync/freesync чи без?
Якщо з, то краще брати чим більше, якщо без, то пофіг зовсім 120/144/165 ваш вибір
В профілі у вас проста відеокарта, ви точно впевнені, що треба починати з монітора апгрейд, а не з відеокарти?
Також рекомендую ознайомитись : https://www.gamesradar.com/vsync-gsync- ... explained/
Як мені здається, спочатку треба залізо, а вже потім монітор під це залізо.
Особисто в мене, 75гц монітор.
Граю в сінглплеєрні ігри з vsync з стабільними 75 фпс, мені ок.
Якщо гра дуже жвава, граю без vsync з тим фпс котрый дозволяє залізо.
Наприклад, рушій колди останньої, мв2 котра, дозволяе грати в неї без vsync чи freesync, розриву картинки я не бачу і маю 165 фпс в середньому і мені подобається
Наприклад відьмак 3й дуже сильно рве зображення без технологій синхронізації, тому в нього граю на 75 фпс з vsync
Мені здається, почніть з відяхи, а про монітор подумаєте вже потім, на правах IMHO
Якщо з, то краще брати чим більше, якщо без, то пофіг зовсім 120/144/165 ваш вибір
В профілі у вас проста відеокарта, ви точно впевнені, що треба починати з монітора апгрейд, а не з відеокарти?
Також рекомендую ознайомитись : https://www.gamesradar.com/vsync-gsync- ... explained/
Як мені здається, спочатку треба залізо, а вже потім монітор під це залізо.
Особисто в мене, 75гц монітор.
Граю в сінглплеєрні ігри з vsync з стабільними 75 фпс, мені ок.
Якщо гра дуже жвава, граю без vsync з тим фпс котрый дозволяє залізо.
Наприклад, рушій колди останньої, мв2 котра, дозволяе грати в неї без vsync чи freesync, розриву картинки я не бачу і маю 165 фпс в середньому і мені подобається
Наприклад відьмак 3й дуже сильно рве зображення без технологій синхронізації, тому в нього граю на 75 фпс з vsync
Мені здається, почніть з відяхи, а про монітор подумаєте вже потім, на правах IMHO
-
Avenger80
Member
Maddy1988
У нас наоборот - сначала покупают монитор 165Гц, а затем пытаются комплектующие подогнать под эти 165Гц, иначе зачем монитор покупал... - надо теперь чтоб во всех играх было 160+ кадров. Народ, мне надо 4070-4090, иначе видеокарта монитор не раскрывает... Кстати, теперь надо новое понятие ввести - раскрытие монитора видеокартой.
У нас наоборот - сначала покупают монитор 165Гц, а затем пытаются комплектующие подогнать под эти 165Гц, иначе зачем монитор покупал... - надо теперь чтоб во всех играх было 160+ кадров. Народ, мне надо 4070-4090, иначе видеокарта монитор не раскрывает... Кстати, теперь надо новое понятие ввести - раскрытие монитора видеокартой.
Последний раз редактировалось Avenger80 16.08.2023 16:11, всего редактировалось 1 раз.
-
Sashkotem
Member
Я не бачу різниці між 75 і 120
-
Asuser
Member
Sashkotem
погано дививится чи вибачте, можливо природній "пінг" в голові, у кожного він свій. Я наприклад бачу різницю між 144 і 170, але на 170 Гц всі переміщення тих же вікон/курсору - все плавніше та більш чіткіше, немає шлейфу (але можливо на 170 Гц матриця швидше була). Хочется просто скролити і скролити. У брата iPhone 12 Pro Max і коли дивлюся йому в екран - наче лагає, а все тому що вже 2 роки на Андроїді з 120 Гц (правда на морозі IPS матриця шлейфить і чим холодніше, тим сиЧльніше).
P.S. чітко бачу різницю між 75 і 90 Гц також.
Отправлено спустя 13 минут 24 секунды:
Maddy1988
З FreeSync.
Поправив профіль, актуалізував залізо, написав монітори які наразі + карти зараз трохи швидші вже стоять. Підбираю брату норм екран) Передивіться)
погано дививится чи вибачте, можливо природній "пінг" в голові, у кожного він свій. Я наприклад бачу різницю між 144 і 170, але на 170 Гц всі переміщення тих же вікон/курсору - все плавніше та більш чіткіше, немає шлейфу (але можливо на 170 Гц матриця швидше була). Хочется просто скролити і скролити. У брата iPhone 12 Pro Max і коли дивлюся йому в екран - наче лагає, а все тому що вже 2 роки на Андроїді з 120 Гц (правда на морозі IPS матриця шлейфить і чим холодніше, тим сиЧльніше).
Maddy1988
З FreeSync.
Поправив профіль, актуалізував залізо, написав монітори які наразі + карти зараз трохи швидші вже стоять. Підбираю брату норм екран) Передивіться)
Последний раз редактировалось Asuser 16.08.2023 16:40, всего редактировалось 2 раза.
-
divinity
Member
Я так розумію на 240 Гц моніторі можна виставити ті ж 165/144. Немає ж такого тільки 60 і тільки 240
-
Ostin
Member
Так як на 60-герцовому виставити 45.divinity: ↑ 16.08.2023 16:33на 240 Гц моніторі можна виставити ті ж 165/144
P.S. Чи мова виключно про Герци, а не про фпс?
-
Asuser
Member
divinity
Наразі на моєму профільному LG 24GN600-B при підключені через HDMI
Через DP
До-речі через софт AMD чи Nvidia можна створити будь-яке власне, так що це не проблема.
P.S. Для тих хто не бачить високої герцовки - створіть наприклад 10 Гц і прозрійте
Чи хоча б 24, якщо не дозволить менше створити.
Наразі на моєму профільному LG 24GN600-B при підключені через HDMI
Код: Выделить всё
50, 59.94, 60, 100, 119.88, 120, 144
Код: Выделить всё
60, 75, 144
P.S. Для тих хто не бачить високої герцовки - створіть наприклад 10 Гц і прозрійте
Чи хоча б 24, якщо не дозволить менше створити.
Последний раз редактировалось Asuser 16.08.2023 16:50, всего редактировалось 3 раза.
-
my4a4oc
Member
Я тот человек который взял 165 герцовый делл и сижу на встройке, вдруг что задумка такова и была, просто приятнее работать так, временами включаю в настройках 60, на пару минут, что бы посмотреть на всё это дёргание и потом снова 165, кайф же)). И я уже не говорю как приятно для глаза становиться когда беру жены 14про, после моего 12про.Avenger80: ↑ 16.08.2023 16:07 Maddy1988
п.с видеокарты для раскрытия не ищу, в играх разочаровался давно)
-
Asuser
Member
Ostin
Мова про герци у відриві від фепеесів - просто сьорфити інет, гортати сторінки оку приємніше
Мова про герци у відриві від фепеесів - просто сьорфити інет, гортати сторінки оку приємніше
-
Maddy1988
Member
Так а в чому саме ви бачите різницю?
Давайте не будемо порівнювати телефони і монітори і телевізори!
З телефонами все ясно, там листаючи інстаграм ленту дуже швидко, дійсно помітна різниця між 60/90/120
В телевізорах на деяких серіалах теж помітна різниця між 50 та 100гц, а більш нові телевізори ще й з оптимізацією під консолі йдуть і можуть розганятися... з цим все зрозуміло...
А от в браузінгу ви використовуєте увімкненний фрисінк?! НАФІГА?
Спробуйте без заради забави... ніколи не використовував технології синхронізації в роботі чи браузінгу, тільки в іграх
Другое дело дома... в браузере, нахфигашечки?!
Я не використовую синхронізацію в роботі чи в браузінгу, мені вас не зрозуміти...
Тільки що увімкнув, мені не сподобалось, вимкнув...
Давайте не будемо порівнювати телефони і монітори і телевізори!
З телефонами все ясно, там листаючи інстаграм ленту дуже швидко, дійсно помітна різниця між 60/90/120
В телевізорах на деяких серіалах теж помітна різниця між 50 та 100гц, а більш нові телевізори ще й з оптимізацією під консолі йдуть і можуть розганятися... з цим все зрозуміло...
А от в браузінгу ви використовуєте увімкненний фрисінк?! НАФІГА?
Спробуйте без заради забави... ніколи не використовував технології синхронізації в роботі чи браузінгу, тільки в іграх
Да жестяково как-то... Одно дело кибер спортсмены... но они вообще не используют технологии синхронизации, что бы вообще от инпутлага не зависеть...Asuser: ↑ 16.08.2023 16:31 Sashkotem
Maddy1988
З FreeSync.
Другое дело дома... в браузере, нахфигашечки?!
Отправлено спустя 4 минуты 10 секунд:Avenger80: ↑ 16.08.2023 16:07 Maddy1988
Беріть те що оку приємніше, якщо хочеться і можеться...Asuser: ↑ 16.08.2023 16:46 Ostin
Я не використовую синхронізацію в роботі чи в браузінгу, мені вас не зрозуміти...
Тільки що увімкнув, мені не сподобалось, вимкнув...
-
torny
Member
Це дійсно індивідуальна річ. Хто гониться за фпс в іграх, тому й відяху треба відповідну. Кому ігри не в приорітеті, нема сенсу в потужному гпуMaddy1988: ↑ 16.08.2023 15:45 Мені здається, почніть з відяхи, а про монітор подумаєте вже потім, на правах IMHO
Моє імхо, беру собі монітори, з которими комфортніше працювати, в порівнянні з популярними моделями.
-
OC Falcon
Member
Вопрос только в том, как оно будет работать. Может быть оптимизация под "родную" (максимальную) частоту обновления, а все что ниже может работать хуже.divinity: ↑ 16.08.2023 16:33 Я так розумію на 240 Гц моніторі можна виставити ті ж 165/144. Немає ж такого тільки 60 і тільки 240
-
FANAT7
Member
По опыту скажу: 240 гц не надо брать если на результат в шутаны не играешь. Если киберкотлета с 10лвл+ фейсита то бери чем больше - тем лучше, но насколько я понял, монитор берется для работы и иногда под пивко поиграть - в этом нет необходимости абсолютно. Как по мне - лучше взять качественные 144-165 чем переплатить за 240.
Плюс ко всему система на i3 почти нигде не вывезет эти 240, кроме как кс и дота.
Разницы почти нет, у меня 240тн и 144ипс. Был так же Алиэнвер 240ипс.
Мой совет: лучше 144-165 на ипс матрице
Плюс ко всему система на i3 почти нигде не вывезет эти 240, кроме как кс и дота.
Разницы почти нет, у меня 240тн и 144ипс. Был так же Алиэнвер 240ипс.
Мой совет: лучше 144-165 на ипс матрице
-
Draqoon
Member
Весь час сиджу на 60-75
-
unlnu
Member
ха, в мене років вже 10 упор в монітор, який вже 4ту відеокарту проживає.Avenger80: ↑ 16.08.2023 16:07Кстати, теперь надо новое понятие ввести - раскрытие монитора видеокартой.
-
Asuser
Member
FANAT7
Норм моник 144-165 Гц FHD IPS 7-7.6к грн, 240 Гц Samsung Odyssey G4 25 - 9.6, доплата в 25-30% это не доплата в х2, как за 2К 144-165 нормальный на 27. Так шо попробуем + конфиг на котором всё будет работать #2 - там i5-12500 + сейчас стоит старый 60 Гц мон.
Норм моник 144-165 Гц FHD IPS 7-7.6к грн, 240 Гц Samsung Odyssey G4 25 - 9.6, доплата в 25-30% это не доплата в х2, как за 2К 144-165 нормальный на 27. Так шо попробуем + конфиг на котором всё будет работать #2 - там i5-12500 + сейчас стоит старый 60 Гц мон.