Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
kolesnukm
Member
це походу ти барижиш алішними сяомі) так я всім ставлю так що б поставити і забути. Звісно буде такий рейтинг, в мене наприклад в будинку оснований провайдер КС і всіх від нього туполінки, тому що поставили все коли робили і щей за 1 гривню і більшості пофіг як воно працює а ніші підуть в магазин де і продають ці фірми за виключенням декількох фірм які більше в США і Китаї поширені ніж в нас
-
Ekz0rcyst
Member
kolesnukm
Перестаньте годувати троля. Людина максимально далека від технологій. Enterprise порівнює з SOHO мляха!! Карл! Критичною вимогою до enterprise рішень є стабільність роботи! Але ж гуру Mad Dog стверджує що китаєць Xiaomi "технологічніший" та стабільніший, я не можу це серйозно писати. Це якийсь сюр... Загалом, перестаньте годувати троля.
Перестаньте годувати троля. Людина максимально далека від технологій. Enterprise порівнює з SOHO мляха!! Карл! Критичною вимогою до enterprise рішень є стабільність роботи! Але ж гуру Mad Dog стверджує що китаєць Xiaomi "технологічніший" та стабільніший, я не можу це серйозно писати. Це якийсь сюр... Загалом, перестаньте годувати троля.
-
Mad Dog
Member
Але звісно цитату де я кажу що Ксяомі стабільніший ти привести не зможеш.Ekz0rcyst: ↑ 07.08.2023 12:29 kolesnukm
І технологічніший він не від ентерпрайзу в цілому, а від того гівна мамонта яке сюди такі бариги везуть.
-
WalkMan
Member
Ekz0rcyst
ксяомі топ, просто треба сигнал викрутити туземун, ось це дуже смішно
ксяомі топ, просто треба сигнал викрутити туземун, ось це дуже смішно
-
AlexKuzovkov
Member
Чим роутер від точки доступу відрізняється ти не знаєш. Ну це не дивно.Mad Dog: ↑ 07.08.2023 11:50
Всі і ставлять ширпотреб.
Це тільки у тебе друзі і родичі просять привезти та налаштувати їм Рукуси... звісно самі, без твоїх барижних рекламних казачок.
-
Mad Dog
Member
Та ні. Це бариги не знають, раз лізуть у тему "Выбор роутера" з точками доступа.AlexKuzovkov: ↑ 07.08.2023 12:56Чим роутер від точки доступу відрізняється ти не знаєш. Ну це не дивно.Mad Dog: ↑ 07.08.2023 11:50
Всі і ставлять ширпотреб.
Це тільки у тебе друзі і родичі просять привезти та налаштувати їм Рукуси... звісно самі, без твоїх барижних рекламних казачок.
-
artko
Member
не тільки. також стабільність постачання та гарантований термін життя/підтримки від вендора. за що більшу частину грошей і беруть. З сохо досить часто що купив, те і використовуй. ну або в магазін за "новим, крутим" девайсомEkz0rcyst: ↑ 07.08.2023 12:29 kolesnukm
Последний раз редактировалось artko 07.08.2023 13:03, всего редактировалось 2 раза.
-
Ekz0rcyst
Member
WalkMan
Та я розумію що у всього є свої недоліки і вищезгадані Aruba, Ruckus, Meraki, Cambium за свій реальний прайс нафіг нікому не вперлись вдома! Інша справа, за умовні 2к грн.
Та я розумію що у всього є свої недоліки і вищезгадані Aruba, Ruckus, Meraki, Cambium за свій реальний прайс нафіг нікому не вперлись вдома! Інша справа, за умовні 2к грн.
-
kolesnukm
Member
Ок тоді чим принципово відрізняється точка R310 із ruckus unleashed від xiaomi чи іншого пристрою за виключенням відсутності лан портів які не всім потрібні, треба порти є h510, що одна що інша спокійно працюють без ніякого контролера і є повноцінними само достатніми пристроями, що живляться від блоку або poeMad Dog: ↑ 07.08.2023 12:59Та ні. Це бариги не знають, раз лізуть у тему "Выбор роутера" з точками доступа.AlexKuzovkov: ↑ 07.08.2023 12:56
Чим роутер від точки доступу відрізняється ти не знаєш. Ну це не дивно.
-
Ruslanu4
Member
Ребята, не нашел тему, куда б задать свой вопрос, если что ткните пожалуйста. есть такая проблема: имеется роутер Asus RT-AX58U v2, компьютер к нему подключен по кабелю. Преимущественно по вечерам играю в Warzona 2 и сталкиваюсь с такой проблемой - в игре сверху висит "Долгая задержка" и такое чувство, что не тянет интернет. Изначально думал проблема в игре, искал решение, но повальной проблемы нет. Бывает и потеря пакетов, но это чуть другое. Делал проверку на потерю пакетов самого интернета - все нормально. Вчера в настройках роутера поставил высокий приоритет для моего компьютера, думал помогло, но нет. Если включаю и выключаю роутер то проблема исчезает на некоторое время. Может кто знает, в чем может быть проблема или куда копать то?!
-
artko
Member
напрямую интернет, минуя роутер, в компьютер включали? (проверить не проблема ли все же в провайдере, вечерами бывают чудеса)Ruslanu4: ↑ 07.08.2023 13:26 Ребята, не нашел тему, куда б задать свой вопрос, если что ткните пожалуйста. есть такая проблема: имеется роутер Asus RT-AX58U v2, компьютер к нему подключен по кабелю. Преимущественно по вечерам играю в Warzona 2 и сталкиваюсь с такой проблемой - в игре сверху висит "Долгая задержка" и такое чувство, что не тянет интернет. Изначально думал проблема в игре, искал решение, но повальной проблемы нет. Бывает и потеря пакетов, но это чуть другое. Делал проверку на потерю пакетов самого интернета - все нормально. Вчера в настройках роутера поставил высокий приоритет для моего компьютера, думал помогло, но нет. Если включаю и выключаю роутер то проблема исчезает на некоторое время. Может кто знает, в чем может быть проблема или куда копать то?!
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
Это точно - за тот прайс, который реально высвечивается за новые устройства - обычный пользователь у виска покрутит. За б/у, которое спи... (взяли списанное в организации, чтоб потом бутылку пива купить на эти деньги (образно)) - цена нормальная, но обычному пользователю это надо заморочиться, обычно это происходит вот через таких знакомых, как kolesnukm, который с этим по жизни связан - объекты, работа. Но и то, на сколько оно лучше обычного устройства именно дома? Все эти проф. устройства в первую очередь, как я понимаю, рассчитаны выдерживать большое количество одновременных устройств (и тут совсем необязательна скорость, пусть и 5мбит/c, главное чтоб эти 5Мбит/c раздавало на 200-1000 устройств одновременно). И корпоративная поддержка по контракту на длительный промежуток времени за немалые деньги. Но для организаций, а особенно каких-то государственных - это не важно. Одни продадут за большие деньги, другие купят (примут) за большие деньги, ещё и откаты себе повыписывают - и все будут довольны. А на сколько именно в квартире такая железяка лучше хорошего среднего домашнего роутера - фиг его знает... Обновления?... Моему устройству 5 лет - каждые два месяца эти годы получаю обновление. Вчера снова вышло - в основном всё завязано в нём с IPv6. Работает стабильно, выдержал все отключения света (все удары по энергетике нашей).
Это точно - за тот прайс, который реально высвечивается за новые устройства - обычный пользователь у виска покрутит. За б/у, которое спи... (взяли списанное в организации, чтоб потом бутылку пива купить на эти деньги (образно)) - цена нормальная, но обычному пользователю это надо заморочиться, обычно это происходит вот через таких знакомых, как kolesnukm, который с этим по жизни связан - объекты, работа. Но и то, на сколько оно лучше обычного устройства именно дома? Все эти проф. устройства в первую очередь, как я понимаю, рассчитаны выдерживать большое количество одновременных устройств (и тут совсем необязательна скорость, пусть и 5мбит/c, главное чтоб эти 5Мбит/c раздавало на 200-1000 устройств одновременно). И корпоративная поддержка по контракту на длительный промежуток времени за немалые деньги. Но для организаций, а особенно каких-то государственных - это не важно. Одни продадут за большие деньги, другие купят (примут) за большие деньги, ещё и откаты себе повыписывают - и все будут довольны. А на сколько именно в квартире такая железяка лучше хорошего среднего домашнего роутера - фиг его знает... Обновления?... Моему устройству 5 лет - каждые два месяца эти годы получаю обновление. Вчера снова вышло - в основном всё завязано в нём с IPv6. Работает стабильно, выдержал все отключения света (все удары по энергетике нашей).
-
Ruslanu4
Member
artko
Была мысль, но спасибо за подсказку, надо будет попробовать!
Была мысль, но спасибо за подсказку, надо будет попробовать!
-
Mad Dog
Member
Ти мене питаєш? Це ж ти ними баригуєш.kolesnukm: ↑ 07.08.2023 13:19Ок тоді чим принципово відрізняється точка R310 із ruckus unleashed від xiaomi чи іншого пристрою за виключенням відсутності лан портів які не всім потрібні, треба порти є h510, що одна що інша спокійно працюють без ніякого контролера і є повноцінними само достатніми пристроями, що живляться від блоку або poeMad Dog: ↑ 07.08.2023 12:59
Та ні. Це бариги не знають, раз лізуть у тему "Выбор роутера" з точками доступа.
Але судячи по питанню, зроблю припущення, що буде та сама історія як з комутаторами від мікторта. Ти на комутатор можеш запилити прошивку від роутера, і типу отримати роутер... з дуже поганою продуктивністю.
Але зважаючи, що тобі насрати на швидкість, аби тільки була лейбочка Рукус, то думаю тут теж все ок для тебе.
-
artko
Member
наскільки нагуглив ruckus R310 - там стоїть одноядерний Qualcomm Atheros QCA9557Mad Dog: ↑ 07.08.2023 13:53Ти мене питаєш? Це ж ти ними баригуєш.kolesnukm: ↑ 07.08.2023 13:19
Ок тоді чим принципово відрізняється точка R310 із ruckus unleashed від xiaomi чи іншого пристрою за виключенням відсутності лан портів які не всім потрібні, треба порти є h510, що одна що інша спокійно працюють без ніякого контролера і є повноцінними само достатніми пристроями, що живляться від блоку або poe
Але судячи по питанню, зроблю припущення, що буде та сама історія як з комутаторами від мікторта. Ти на комутатор можеш запилити прошивку від роутера, і типу отримати роутер... з дуже поганою продуктивністю.
Але зважаючи, що тобі насрати на швидкість, аби тільки була лейбочка Рукус, то думаю тут теж все ок для тебе.
Architecture MIPS 74Kc
Vendor Ruckus Wireless
Bootloader U-Boot 1.1.4.54
System-On-Chip Qualcomm Atheros QCA9557
CPU/Speed 720 MHz
так що буде слабенький такий роутер.
Доречі, а чому на офіційному сайті рукуса немає інформаціі, що там за SoC?
-
WalkMan
Member
основна вартість таких штук: сервіси, підтримка 24/7. Наприклад безшкотовна заміна девайса в будь-якій точці світу* за умовні 24 години від звернення чи цілодобовий контакт з персональним спеціалістом, можливість централізовано керувати мережею. Я просто розумію відсутність у меддога будь якого досвіду роботи з такими штуками викликає гостру необхідність порівняти член з пальцем. І у чомусь він правий, залізо то практично те ж саме, але прикладне використання цього заліза зовсім різне.Ekz0rcyst: ↑ 07.08.2023 13:01реальний прайс
P.S. пару сторінок тому, він взагалі порекомендував мені девайс який взагалі залишить мене бeз інтернету
* насправді це дуже узагальнено
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
та нормальний проц, https://mikrotik.com/product/RBSXTG-5HP ... estresultsartko: ↑ 07.08.2023 14:09QCA9557
-
Mad Dog
Member
Якщо що на моїх очах при першому ж включенні згоріла залізяка вартістю біля млн грн ще при курсі 8 від топового виробника мережевих пристроїв. Розширена гарантія звісно була, але замінити залізяку мали не за день а десь за 3. Але виявилось подібних залізяк в Європі ніде нема... от вам і вся гарантія задорого.WalkMan: ↑ 07.08.2023 14:12основна вартість таких штук: сервіси, підтримка 24/7. Наприклад безшкотовна заміна девайса в будь-якій точці світу* за умовні 24 години від звернення чи цілодобовий контакт з персональним спеціалістом, можливість централізовано керувати мережею. Я просто розумію відсутність у меддога будь якого досвіду роботи з такими штуками викликає гостру необхідність порівняти член з пальцем.Ekz0rcyst: ↑ 07.08.2023 13:01реальний прайс
-
artko
Member
ога, 30мбіт роутінга на дрібних пакетах та з правилами у фаері я ж і кажу - з того рукуса роутер буде дуже поганий. це точка доступа.WalkMan: ↑ 07.08.2023 14:15
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:та нормальний проц, https://mikrotik.com/product/RBSXTG-5HP ... estresultsartko: ↑ 07.08.2023 14:09QCA9557
а також інфа по швидкості від мікрота, на рукусі про це - нічого
https://webresources.ruckuswireless.com ... s-r310.pdf
що в черговий раз нагадує, це точка доступа і роутер повинен бути окремий.
-
Mad Dog
Member
Відкрив сайт цієї залізяки, а там такий тролінг любителів старих технологій:Ruslanu4: ↑ 07.08.2023 13:26имеется роутер Asus RT-AX58U v2,
-
kolesnukm
Member
Та ніхто не ставить одну точку на таку кількість клієнтів а будується повноціний хороший меш і в ентерпайзі цілі технології із патентами по антенам. Все вірно, якщо не має людини що допоможе купити чи налаштувати даний гаджет і не має бажання в никати що і як працює в ентерпайз тоді краще для дому щось інше взяти, просто за умовні 40-50 баксів це не погане рішення. Але є і багато радників, навіть із тим Xiaomi які нарадять купити, потім шити і через невміння чи не знання в людини гарна нова але цеглинка, і тоді ті радники успішно в кущі із - а в мене все працює, бачив таке ще з часів перших роутерів Xiaomi які прошивалися то на Китай, то на падаван і ще інші збірки, навіть ще десь uart кабель валяється. Твій пристрій хороший, і ціна на нього теж "хороша" була, софт і підтримка нормальні але все таки це москаліAvenger80: ↑ 07.08.2023 13:33 Ekz0rcyst
- спойлер
- Это точно - за тот прайс, который реально высвечивается за новые устройства - обычный пользователь у виска покрутит. За б/у, которое спи... (взяли списанное в организации, чтоб потом бутылку пива купить на эти деньги (образно)) - цена нормальная, но обычному пользователю это надо заморочиться, обычно это происходит вот через таких знакомых, как kolesnukm, который с этим по жизни связан - объекты, работа. Но и то, на сколько оно лучше обычного устройства именно дома? Все эти проф. устройства в первую очередь, как я понимаю, рассчитаны выдерживать большое количество одновременных устройств (и тут совсем необязательна скорость, пусть и 5мбит/c, главное чтоб эти 5Мбит/c раздавало на 200-1000 устройств одновременно). И корпоративная поддержка по контракту на длительный промежуток времени за немалые деньги. Но для организаций, а особенно каких-то государственных - это не важно. Одни продадут за большие деньги, другие купят (примут) за большие деньги, ещё и откаты себе повыписывают - и все будут довольны. А на сколько именно в квартире такая железяка лучше хорошего среднего домашнего роутера - фиг его знает... Обновления?... Моему устройству 5 лет - каждые два месяца эти годы получаю обновление. Вчера снова вышло - в основном всё завязано в нём с IPv6. Работает стабильно, выдержал все отключения света (все удары по энергетике нашей).