Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
kolesnukm
Member
Маю в дома ruckus h510, точно краще покриває ніж старий Xiaomi Mi router 3( сток і падаван) і Mikrotik AC2, але H це більше кімнатні і там потужність менша ніж в R. Одна R310 по швидкості і покритті закриваєте теж саме що із Google Nest Wifi точка і роутер поставлені в крайніх кімнатах трьох кімнатної квартири
-
AlexKuzovkov
Member
До до до. Але там де мікрот давав 50Мбіт, рукус дає 300. Все інше фігня.Mad Dog: ↑ 05.08.2023 11:50Але це не точно. Жодних доказів цьому нема.AlexKuzovkov: ↑ 05.08.2023 11:32
Так старий хлам типу Рукус H510 працює краще ніж сучасний мікрот та кітай
Ну хіба що повільніше це краще.
Для дому звісно швидкість не має значення, головне щоб залізяка могла теоретично тримати 100500 активних клієнтів.
-
Mad Dog
Member
Ахаха, щоб показати велич порівнюєте з найгіршими?
Мікрот завжди пас задніх у плані вафлі. І навіть АХ лінійка не виключення.
Знову таки, якщо ти замовив залізяку зі Штатів і вона фактично порушую норми чинного законодавства то який сенс порівнювати її покриття з офіційними девайсами? Візьми хоча б "улюблений" тут Ксяомі ax3200/sx6s вистави там регіон Панама тоді порівнюйте.
А то взяли не ліпші застарілі девайси...
Чи все так погано, що без таких тупих маніпуляцій ніяк?
Мікрот завжди пас задніх у плані вафлі. І навіть АХ лінійка не виключення.
Знову таки, якщо ти замовив залізяку зі Штатів і вона фактично порушую норми чинного законодавства то який сенс порівнювати її покриття з офіційними девайсами? Візьми хоча б "улюблений" тут Ксяомі ax3200/sx6s вистави там регіон Панама тоді порівнюйте.
А то взяли не ліпші застарілі девайси...
Чи все так погано, що без таких тупих маніпуляцій ніяк?
-
Avenger80
Member
Неплохо совсем (все порты 2.5Гбит, порт USB 3.0) - прям действительно работа над ошибками Сяоми, та и вообще:
- спойлер
-
sanya555
Member
Avenger80
И цена 8 косарей
И цена 8 косарей
-
Avenger80
Member
sanya555
Та то понятно... Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит - получите (а то не возможно, скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза. Дальше - порт USB 3.0 - вы что там Сяоми - с дуба упали... Когда у вас был крайний роутер с портом USB? Знаменитый Сяоми Ми роутер 3 или как там, уже не помню...
Та то понятно... Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит - получите (а то не возможно, скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза. Дальше - порт USB 3.0 - вы что там Сяоми - с дуба упали... Когда у вас был крайний роутер с портом USB? Знаменитый Сяоми Ми роутер 3 или как там, уже не помню...
-
Mad Dog
Member
Хто хотів? Диванні експерти які і один 2,5 порт в очі не бачили?Avenger80: ↑ 06.08.2023 09:35 Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит
А ну, борець з маркетингм, розкажи яка практична користь мені буде від всіх 2,5 портів якщо у мене тільки НАС має 2,5 порт... інші порти зайняті телевізорами з соточними портами.Avenger80: ↑ 06.08.2023 09:35 скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза
Xiaomi AX9000Avenger80: ↑ 06.08.2023 09:35 Когда у вас был крайний роутер с портом USB?
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Ти на Рукус ціни бачив?
https://comtrade.ua/ruckus-zoneflex-h510/
Можна так само почекати коли ксяомі почнуть викидати.
-
Avenger80
Member
У меня дома два стационарных компа с сетевыми картами 2,5Гбит - почему бы не использовать возможности организовать сеть в 2,5Гбит между ними и роутером средствами роутера?Mad Dog: ↑ 06.08.2023 10:02Хто хотів? Диванні експерти які і один 2,5 порт в очі не бачили?Avenger80: ↑ 06.08.2023 09:35 Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит
А ну, борець з маркетингм, розкажи яка практична користь мені буде від всіх 2,5 портів якщо у мене тільки НАС має 2,5 порт... інші порти зайняті телевізорами з соточними портами.Avenger80: ↑ 06.08.2023 09:35 скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза
Я не виноват, что у тебя так плохо развита сеть локальная. У меня к телевизорам подключены приставки - у одной порт 1Гбит, а другая через wifi - на фига мне ущербные 100Мбитные порты телевизора?
-
Mad Dog
Member
то у тебе мозок погано розвинений, а не у мене мережа. Що тобі заважало купити комутатор, який коштує в рази дешевше, та вже користуватись мультигігабітною мережею? Але твій вибір - нити на форумі про один 2,5 порт у роутері... бо тобі ті 2,5 порти зараз нафіг не всрались.
-
taxi911
Member
На Али тплинк 2.5х5 свитч уже пробегал по 1950 грн
-
Avenger80
Member
Mad Dog
Я ж обычный пользователь, не балдею (не хочу грубо писать - не др... ) на сетевое оборудование, как тут в теме - я так понимаю, у многих мечта тут - отдельная комната с сетевой стойкой, с коммутаторами - чтоб всё мигало, светилось... ). Я просто хочу тупо одно устройство, к которому подсоединён и жёсткий диск (без всяких НАСов) и возможность просто соединить два компа в 2,5Гбит и чтоб это в будущем имело выход и на внешний мир (и то - это абсолютно не цель и мечта жизни). Я просто в Сяоми AX7000 увидел это всё - коммутатор с достаточным количеством портов во всех смыслах и редкий для Сяоми USB порт - всё в одном. Чем не пример другим фирмам? Это не значит, что я его прям хочу купить сейчас или ещё что-то там. Я увидел, что это всё возможно... Другие фирмы - берите на заметку решение Сяоми и выводите свои продукты - вот мой вывод с этого всего.
Я ж обычный пользователь, не балдею (не хочу грубо писать - не др... ) на сетевое оборудование, как тут в теме - я так понимаю, у многих мечта тут - отдельная комната с сетевой стойкой, с коммутаторами - чтоб всё мигало, светилось... ). Я просто хочу тупо одно устройство, к которому подсоединён и жёсткий диск (без всяких НАСов) и возможность просто соединить два компа в 2,5Гбит и чтоб это в будущем имело выход и на внешний мир (и то - это абсолютно не цель и мечта жизни). Я просто в Сяоми AX7000 увидел это всё - коммутатор с достаточным количеством портов во всех смыслах и редкий для Сяоми USB порт - всё в одном. Чем не пример другим фирмам? Это не значит, что я его прям хочу купить сейчас или ещё что-то там. Я увидел, что это всё возможно... Другие фирмы - берите на заметку решение Сяоми и выводите свои продукты - вот мой вывод с этого всего.
-
kolesnukm
Member
на ОЛХ нові 4000-5000 грн., ebay ще дешевше. Крім того майже всі їх беруть під проект а там зовсім інша ціна інколи із знижками в 40%)Ти на Рукус ціни бачив?
-
Mad Dog
Member
та ти тут більше всіх маструбуєш на юсб порт.Avenger80: ↑ 06.08.2023 10:42 Mad Dog
Я ж обычный пользователь, не балдею (не хочу грубо писать - не др... ) на сетевое оборудование,
Я тобі ще раз кажу, у кого є потреба то йдуть і купляють комутатор з 2,5 портами та вже користуються мультигігабітною мережею... а не "др..." на картинки в інтернеті.
Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
До тих хто беруть їх під якісь корпоративні проекти у мене питань нема. Інша справа для дому...kolesnukm: ↑ 06.08.2023 10:48на ОЛХ нові 4000-5000 грн., ebay ще дешевше. Крім того майже всі їх беруть під проект а там зовсім інша ціна інколи із знижками в 40%)Ти на Рукус ціни бачив?
-
Avenger80
Member
Mad Dog
Ну так я и пользуюсь им каждый день...
Ну так я и пользуюсь им каждый день...
-
kolesnukm
Member
а чим погані вони для дому, R310 і H510 пропрацював більше 2-х років, ніяких відвалів, глюків, покриття нормальне, швидкості відностно провайдера теж. Ті хто їх бере знає як налаштувати і купує не по 19 тис. а по ціні значно дешевше інколи і новго китайського роутера, кірм того не всім потрібно AX з їх швидкостями, бавленням в перепрошивання, грубо кажучи з 10 знаймих в 1 є гігабіт інші на 100 Мб і весь трафік із роутера на пристрої, без NAS і т.д.До тих хто беруть їх під якісь корпоративні проекти у мене питань нема. Інша справа для дому...
-
Mad Dog
Member
Фактично ти сам відповів на своє питання.kolesnukm: ↑ 06.08.2023 11:43 а чим погані вони для дому,
По суті тут як з електромобілями, якщо підігнати під них умови використання(кожен день їздиш 50+ км, дальніх поїздок нема, вдома є розетка та ще з нічним тарифом і т.д.) суто під них то досить непоганий варіант... але тих хто їздить на Ланосах значно більше ))
Так і тут, більшості вистачає і роутера за 1 грн від провайдера, ті у кого гігабіти, НАСи... зразу побачать різницю у швидкості. Залишається якась дуже мала ніша фанатів... які самі заганяють себе у ту нішу.
От тільки якщо ера електричок ще попереду, і ті хто зараз ними користуються протаптують шлях для інших (розвивають інфраструктуру), то час віфі 5 вже пройшов.
Фактична повторюється історія з мікротіком, коли на старті продаж hAP ac видавав швидкість подібну ВіФі4 5 ГГц а покриття ще й гірше ніж у старої мильниці за 50 баксів... На питання "що за фігня?" всі фанати мікротів відповідали, що мікроти це не про швидкість вафлі, їх купляють для чогось іншого...
Йшли роки, і при незмінному положенні роутера та його конфігів вафлі з оновленнями прошивки швидкість виросла рази у два!!
І так, у мене Ксяомі десь рік, на заводській прошивці... "ніяких відвалів, глюків, покриття" шикарне. Але ж я не бігаю, і не кричу, що це мегастабільна залізяка і т.д. як тут ліплять басні про ентерпрайз залізяки.
-
Avenger80
Member
Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как? Просто обічному человеку єто и в голову не прийдёт. Максимум, что он купит это на АлиЭкспресс роутер типа Сяоми - и то, это будет уже своего рода экстрим. Самый обычный пользователь пойдёт в местном компьютерном магазине или в супермаркете электроники типа Фокстрота купит и будет доволен.
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как? Просто обічному человеку єто и в голову не прийдёт. Максимум, что он купит это на АлиЭкспресс роутер типа Сяоми - и то, это будет уже своего рода экстрим. Самый обычный пользователь пойдёт в местном компьютерном магазине или в супермаркете электроники типа Фокстрота купит и будет доволен.
Последний раз редактировалось Avenger80 06.08.2023 12:32, всего редактировалось 1 раз.
-
Ortyomko
Member
начитались на каких-то форумах каких-то оверовAvenger80: ↑ 06.08.2023 12:29 Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как?
-
Mad Dog
Member
Так подивись як за них топлять на форумі... хтось наслухається і купить.Avenger80: ↑ 06.08.2023 12:29 Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как?
Я і сам колись працював у сфері комунікацій... але ентерпрайз залізяки додому не тягнув.
Є у мене друг, працює у команді розробки ПЗ для одного із виробників ентерпрайз віфі-залізяк... Я навіть грався із залізяками яких ще не було у продажі. Він мені такого напоказував... Безліч тасків з багами у джирі то просто квіточки. Якщо у двух словах, то купити ноунейм виробника у Китаї, наклеїти свою лейбочку, поміняти дизайн вебморди і продати залізяку майже на порядок дорожче то є норма.
-
kolesnukm
Member
було колись таке в багатьох вендорів і не тільки мережевого обладнання, но коли Китай із своєю якістю запоров більшість продаж, всі знову вернулися на нормальну якість і трішки вищу ціну. Так ентерпрайз не для всіх, і в загалі ідеального рішення ні для кого не існує, в всіх специфічні задачі але це і якби не форум домогосподарок де сидять блондинки а все таки комп'ютерний )