Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Маю в дома ruckus h510, точно краще покриває ніж старий Xiaomi Mi router 3( сток і падаван) і Mikrotik AC2, але H це більше кімнатні і там потужність менша ніж в R. Одна R310 по швидкості і покритті закриваєте теж саме що із Google Nest Wifi точка і роутер поставлені в крайніх кімнатах трьох кімнатної квартири
AlexKuzovkov
Member

Mad Dog: 05.08.2023 11:50
AlexKuzovkov: 05.08.2023 11:32

Так старий хлам типу Рукус H510 працює краще ніж сучасний мікрот та кітай :)
Але це не точно. ;) Жодних доказів цьому нема.
Ну хіба що повільніше це краще. :lol:

Для дому звісно швидкість не має значення, головне щоб залізяка могла теоретично тримати 100500 активних клієнтів. :super:
До до до. Але там де мікрот давав 50Мбіт, рукус дає 300. Все інше фігня.
Mad Dog
Member

Ахаха, щоб показати велич порівнюєте з найгіршими? :gigi:
Мікрот завжди пас задніх у плані вафлі. І навіть АХ лінійка не виключення.

Знову таки, якщо ти замовив залізяку зі Штатів і вона фактично порушую норми чинного законодавства то який сенс порівнювати її покриття з офіційними девайсами? Візьми хоча б "улюблений" тут Ксяомі ax3200/sx6s вистави там регіон Панама тоді порівнюйте.

А то взяли не ліпші застарілі девайси... :laugh:

Чи все так погано, що без таких тупих маніпуляцій ніяк? :down:
Avenger80
Member

Неплохо совсем (все порты 2.5Гбит, порт USB 3.0) - прям действительно работа над ошибками Сяоми, та и вообще:
спойлер
sanya555
Member

Avenger80
И цена 8 косарей :gigi:
Avenger80
Member

sanya555
Та то понятно... :( Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит - получите (а то не возможно, скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза. Дальше - порт USB 3.0 - вы что там Сяоми - с дуба упали... Когда у вас был крайний роутер с портом USB? Знаменитый Сяоми Ми роутер 3 или как там, уже не помню...
Mad Dog
Member

Avenger80: 06.08.2023 09:35 Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит
Хто хотів? Диванні експерти які і один 2,5 порт в очі не бачили? :gigi:
Avenger80: 06.08.2023 09:35 скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза
А ну, борець з маркетингм, розкажи яка практична користь мені буде від всіх 2,5 портів якщо у мене тільки НАС має 2,5 порт... інші порти зайняті телевізорами з соточними портами. B-)
Avenger80: 06.08.2023 09:35 Когда у вас был крайний роутер с портом USB?
Xiaomi AX9000

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
sanya555: 06.08.2023 09:20 Avenger80
И цена 8 косарей :gigi:
Ти на Рукус ціни бачив?
https://comtrade.ua/ruckus-zoneflex-h510/

Можна так само почекати коли ксяомі почнуть викидати. :lol:
Avenger80
Member

Mad Dog: 06.08.2023 10:02
Avenger80: 06.08.2023 09:35 Просто хотели чтоб все были порты 2,5Гбит
Хто хотів? Диванні експерти які і один 2,5 порт в очі не бачили? :gigi:
Avenger80: 06.08.2023 09:35 скажите спасибо за один вшивый порт - для чего не понятно, чтоб було - маркетинг... а тут практическая польза
А ну, борець з маркетингм, розкажи яка практична користь мені буде від всіх 2,5 портів якщо у мене тільки НАС має 2,5 порт... інші порти зайняті телевізорами з соточними портами. B-)
У меня дома два стационарных компа с сетевыми картами 2,5Гбит - почему бы не использовать возможности организовать сеть в 2,5Гбит между ними и роутером средствами роутера?
Я не виноват, что у тебя так плохо развита сеть локальная. У меня к телевизорам подключены приставки - у одной порт 1Гбит, а другая через wifi - на фига мне ущербные 100Мбитные порты телевизора?
Mad Dog
Member

то у тебе мозок погано розвинений, а не у мене мережа. Що тобі заважало купити комутатор, який коштує в рази дешевше, та вже користуватись мультигігабітною мережею? Але твій вибір - нити на форумі про один 2,5 порт у роутері... бо тобі ті 2,5 порти зараз нафіг не всрались. :gigi:
taxi911
Member

На Али тплинк 2.5х5 свитч уже пробегал по 1950 грн
Avenger80
Member

Mad Dog
Я ж обычный пользователь, не балдею (не хочу грубо писать - не др... ) на сетевое оборудование, как тут в теме - я так понимаю, у многих мечта тут - отдельная комната с сетевой стойкой, с коммутаторами - чтоб всё мигало, светилось... :) ). Я просто хочу тупо одно устройство, к которому подсоединён и жёсткий диск (без всяких НАСов) и возможность просто соединить два компа в 2,5Гбит и чтоб это в будущем имело выход и на внешний мир (и то - это абсолютно не цель и мечта жизни). Я просто в Сяоми AX7000 увидел это всё - коммутатор с достаточным количеством портов во всех смыслах и редкий для Сяоми USB порт - всё в одном. Чем не пример другим фирмам? Это не значит, что я его прям хочу купить сейчас или ещё что-то там. Я увидел, что это всё возможно... Другие фирмы - берите на заметку решение Сяоми и выводите свои продукты - вот мой вывод с этого всего.
kolesnukm
Member

Ти на Рукус ціни бачив?
на ОЛХ нові 4000-5000 грн., ebay ще дешевше. Крім того майже всі їх беруть під проект а там зовсім інша ціна інколи із знижками в 40%)
Mad Dog
Member

Avenger80: 06.08.2023 10:42 Mad Dog
Я ж обычный пользователь, не балдею (не хочу грубо писать - не др... ) на сетевое оборудование,
та ти тут більше всіх маструбуєш на юсб порт. :gigi:
Я тобі ще раз кажу, у кого є потреба то йдуть і купляють комутатор з 2,5 портами та вже користуються мультигігабітною мережею... а не "др..." на картинки в інтернеті.

Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
kolesnukm: 06.08.2023 10:48
Ти на Рукус ціни бачив?
на ОЛХ нові 4000-5000 грн., ebay ще дешевше. Крім того майже всі їх беруть під проект а там зовсім інша ціна інколи із знижками в 40%)
До тих хто беруть їх під якісь корпоративні проекти у мене питань нема. Інша справа для дому...
Avenger80
Member

Mad Dog
Ну так я и пользуюсь им каждый день... :gigi:
kolesnukm
Member

До тих хто беруть їх під якісь корпоративні проекти у мене питань нема. Інша справа для дому...
а чим погані вони для дому, R310 і H510 пропрацював більше 2-х років, ніяких відвалів, глюків, покриття нормальне, швидкості відностно провайдера теж. Ті хто їх бере знає як налаштувати і купує не по 19 тис. а по ціні значно дешевше інколи і новго китайського роутера, кірм того не всім потрібно AX з їх швидкостями, бавленням в перепрошивання, грубо кажучи з 10 знаймих в 1 є гігабіт інші на 100 Мб і весь трафік із роутера на пристрої, без NAS і т.д.
Mad Dog
Member

kolesnukm: 06.08.2023 11:43 а чим погані вони для дому,
Фактично ти сам відповів на своє питання.
По суті тут як з електромобілями, якщо підігнати під них умови використання(кожен день їздиш 50+ км, дальніх поїздок нема, вдома є розетка та ще з нічним тарифом і т.д.) суто під них то досить непоганий варіант... але тих хто їздить на Ланосах значно більше ))
Так і тут, більшості вистачає і роутера за 1 грн від провайдера, ті у кого гігабіти, НАСи... зразу побачать різницю у швидкості. Залишається якась дуже мала ніша фанатів... які самі заганяють себе у ту нішу.

От тільки якщо ера електричок ще попереду, і ті хто зараз ними користуються протаптують шлях для інших (розвивають інфраструктуру), то час віфі 5 вже пройшов.
Фактична повторюється історія з мікротіком, коли на старті продаж hAP ac видавав швидкість подібну ВіФі4 5 ГГц а покриття ще й гірше ніж у старої мильниці за 50 баксів... На питання "що за фігня?" всі фанати мікротів відповідали, що мікроти це не про швидкість вафлі, їх купляють для чогось іншого... :lol:
Йшли роки, і при незмінному положенні роутера та його конфігів вафлі з оновленнями прошивки швидкість виросла рази у два!!

І так, у мене Ксяомі десь рік, на заводській прошивці... "ніяких відвалів, глюків, покриття" шикарне. Але ж я не бігаю, і не кричу, що це мегастабільна залізяка і т.д. як тут ліплять басні про ентерпрайз залізяки. :lol:
Avenger80
Member

Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как? Просто обічному человеку єто и в голову не прийдёт. Максимум, что он купит это на АлиЭкспресс роутер типа Сяоми - и то, это будет уже своего рода экстрим. Самый обычный пользователь пойдёт в местном компьютерном магазине или в супермаркете электроники типа Фокстрота купит и будет доволен.
Последний раз редактировалось Avenger80 06.08.2023 12:32, всего редактировалось 1 раз.
Ortyomko
Member

Avenger80: 06.08.2023 12:29 Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как?
начитались на каких-то форумах каких-то оверов
Mad Dog
Member

Avenger80: 06.08.2023 12:29 Mad Dog
Мне просто интересно другое - откуда обычные пользователи (или они необычные?) узнали о этих ентерпрайз железяках специфических, откуда желание лазить на заграничных интернет-барахолках в поисках какой-то сетевой ентерпрайз устаревшей экзотики и потом обожествлять это всё. Значит они связаны по работе с такой техникой или как?
Так подивись як за них топлять на форумі... хтось наслухається і купить. :gigi:

Я і сам колись працював у сфері комунікацій... але ентерпрайз залізяки додому не тягнув.

Є у мене друг, працює у команді розробки ПЗ для одного із виробників ентерпрайз віфі-залізяк... Я навіть грався із залізяками яких ще не було у продажі. Він мені такого напоказував... Безліч тасків з багами у джирі то просто квіточки. :gigi: Якщо у двух словах, то купити ноунейм виробника у Китаї, наклеїти свою лейбочку, поміняти дизайн вебморди і продати залізяку майже на порядок дорожче то є норма. :super:
kolesnukm
Member

було колись таке в багатьох вендорів і не тільки мережевого обладнання, но коли Китай із своєю якістю запоров більшість продаж, всі знову вернулися на нормальну якість і трішки вищу ціну. Так ентерпрайз не для всіх, і в загалі ідеального рішення ні для кого не існує, в всіх специфічні задачі але це і якби не форум домогосподарок де сидять блондинки а все таки комп'ютерний )
Ответить