Последние статьи и обзоры
Новости
SSD. Настройка, оптимизация, решение проблем
-
Allex...
Member
Последний раз редактировалось almazmusic 16.12.2010 03:42, всего редактировалось 1 раз.
-
Alex+
Member
Установки програми могли бути інші, тож і покази відрізнятися. Порівнюйте з тими тестами, де вибрані точно такі ж параметри як у васvolfman1: ↑ 30.07.2023 14:33бачив просто різні тести
-
0trog0
Member
Якщо я візьму такий накопичувач, у якого третина SLC, закину туди норм. об'єм даних за раз на великій швидкості з іншого NVMe. Скажімо, це буде 100Гб, і всі помістились в SLC кеш. І тут в кінці запису пропадає світло. Тобто я щойно залив 100Гб в SLC і пропало світло - що буде з даними? Припустімо, це був один великий файл на 100Гб. І згідно віндовс, він скопіювався, тобто вікно копіювання пропало. Але відразу ж пропала енергія. Що відбувається?Alex+: ↑ 25.07.2023 21:50дехто спеціально форматує в роботу лише третину об'єму, щоб накопичувач увесь час в SLC режимі працював
-
Alex+
Member
0trog0
Може пошкодитись
Може пошкодитись
-
ck_ua
Member
Якщо файл скопіювався, то нічого страшного.0trog0: ↑ 31.07.2023 20:54І згідно віндовс, він скопіювався, тобто вікно копіювання пропало. Але відразу ж пропала енергія. Що відбувається?
-
Ostin
Member
Хтось користується програмою Crucial Storage Executive Tool якось інше ніж для оновлення прошивки? Я поставив його, оновив прошивку до 046 - і все. ПО доволі тормознуте, і що з ним далі робити не можу знайти відповідь, бо смарт дивлюсь через Crystal Disk Info.
Можна зносити?
Можна зносити?
-
Alex+
Member
такOstin: ↑ 01.08.2023 14:46Можна зносити?
-
Chester_pl
Member
Есть 960 про 512гб
Планируется апгрейд на 990 про 2тб
Есть ли возможность склонироваться на новый винт без переустановки винды? Но так что бы разбить его на 512гб + остальное.
Вставить новый ссд разбить на нужный размер и потом склонировать на новый раздел? Или как это сделать?
Есть ли возможность склонироваться на новый винт без переустановки винды? Но так что бы разбить его на 512гб + остальное.
Вставить новый ссд разбить на нужный размер и потом склонировать на новый раздел? Или как это сделать?
-
7mindfields
Member
Так, краще розбивати диск, поки на ньому нічого немає, потім переноси за допомогою Samsung data migration чи acronis true image, дивлячись що ти там переносити зібравсяChester_pl: ↑ 02.08.2023 01:17 Есть 960 про 512гб
-
Ostin
Member
Ви залишаєте галочку "кешування запису дисків" увімкненою для ссд? Недавно прочитав вирішення проблеми затупів для SN570, пов'язане з вимкненням кешування.
Взагалі, це кешування для сучасних дисків має практичний сенс? І ще цікаво щодо старого ноутбука, на який я поставив MX500. Зараз відчуття, що процесор став гальмом системи. Вимкнення кешування знизить навантаження на процесор?
Взагалі, це кешування для сучасних дисків має практичний сенс? І ще цікаво щодо старого ноутбука, на який я поставив MX500. Зараз відчуття, що процесор став гальмом системи. Вимкнення кешування знизить навантаження на процесор?
-
ck_ua
Member
Скопіювати розділ зі старого ССД, і на вільному місці створити новий розділ.Chester_pl: ↑ 02.08.2023 01:17Или как это сделать?
-
Ostin
Member
Якщо видалити всі томи диску в режимі встановлення ОС (перед встановленням), відновити систему з образу (при цьому розмітка диску буде як у образа, розділ один системний на весь диск), а потім відрізати через стиснення диску необхідний розмір - те, що залишиться нерозміченим, буде пустим і придатним для підміни комірок, чи там може залишитись мусор?
Питання полягає в тому, чи буде диск робити повний збір мусору при видаленні всіх томів і подальшому форматуванні при відновленні? А також після відновлення, коли загальний об'єм буде збільшений автоматично на весь диск та подальшим його стисненням, чи може таке бути, що у відрізаних комірок збережуться дані і повні комірки з мусором просто будуть виведені з обігу?
Більше теоретичне питання, але все ж я знаю йому застосування у випадку, якщо TRIM у вказаних випадках гарно чистить комірки і вони чисті, як і належить бути коміркам у нерозміченій області.
Питання полягає в тому, чи буде диск робити повний збір мусору при видаленні всіх томів і подальшому форматуванні при відновленні? А також після відновлення, коли загальний об'єм буде збільшений автоматично на весь диск та подальшим його стисненням, чи може таке бути, що у відрізаних комірок збережуться дані і повні комірки з мусором просто будуть виведені з обігу?
Більше теоретичне питання, але все ж я знаю йому застосування у випадку, якщо TRIM у вказаних випадках гарно чистить комірки і вони чисті, як і належить бути коміркам у нерозміченій області.
-
Alex+
Member
Ostin
Для підміни комірок використовуються "внутрішні" резерви, розмітка на розділи на них не впливає. Ця резервна область простому смертному користувачу не доступна.
На трім теж не впливають розділи
Для підміни комірок використовуються "внутрішні" резерви, розмітка на розділи на них не впливає. Ця резервна область простому смертному користувачу не доступна.
На трім теж не впливають розділи
-
Ostin
Member
Ось щодо цього я читав думку, що система бачить обсяг і віддає команду чищення тільки на доступний обсяг. Що, як на мене, виглядає тупо, адже трім - це збір мусору по всьому диску на фізичному рівні. Тому по логіці згоден з вами, що розділи та розмітка ніяким чином не повинні впливати на роботу ссд в фізичному розумінні. І виведені з розмітки комірки після трім повинні бути пустими в незалежності від того, доступні вони для ОС чи ні.Alex+: ↑ 05.08.2023 19:59На трім теж не впливають розділи
На тому й зупинюсь
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
Щодо цього колись була інфа, що незадіяні під розділ пусті комірки (недоступні для ОС) теж використовуються в якості резервних у випадку необхідності.Alex+: ↑ 05.08.2023 19:59Для підміни комірок використовуються "внутрішні" резерви
Можливо, дані застарілі і нові ссд так не роблять.
-
Alex+
Member
Так, таке теж є, але розділи не це все одно не впливаютьOstin: ↑ 05.08.2023 20:08 нові ссд так не роблять
-
ipix
Junior
На свіжокупленому WD Blue SN570 на PCIe 2.0x16, через перехідник PCI-E x4 to M.2, CrystalDyskMark показує такі швидкості
тобто в 2 рази менше можливостей диска..
Скажіть будь ласка, чи буде приріст швидкості, якщо поміняти перехідник на PCI-E x16 to M.2, на тому ж PCIe 2.0x16?
ASUS P8Z68-V/Gen3 (і7-2600)
Скажіть будь ласка, чи буде приріст швидкості, якщо поміняти перехідник на PCI-E x16 to M.2, на тому ж PCIe 2.0x16?
ASUS P8Z68-V/Gen3 (і7-2600)
-
Alex+
Member
ipix
Швидше не стане. Обмеження в швидкості не через нестачу ліній, а через версію pcie.
Швидше не стане. Обмеження в швидкості не через нестачу ліній, а через версію pcie.
-
ipix
Junior
Alex+
Зрозуміло.
Тоді ще питання: так як на платі є 2 слота PCIе 3.0x16, на одному з яких встановлена відеокарта, але вони ділять з собою ці 16 ліній і зараз відяха працює як на PCIe 2.0, так як версія PCIe зав'язана на процесорі (i7 2600), якщо я все правильно зрозумів.. То якщо я поміняю проц на і7 3770, наприклад і встановлю SSD в другій слот PCIe 3.0, пропускна спроможність відеокарти залишиться така сама як зараз? Тобто PCIe 2.0x16 дорівнює PCIe 3.0x8?
Зрозуміло.
Тоді ще питання: так як на платі є 2 слота PCIе 3.0x16, на одному з яких встановлена відеокарта, але вони ділять з собою ці 16 ліній і зараз відяха працює як на PCIe 2.0, так як версія PCIe зав'язана на процесорі (i7 2600), якщо я все правильно зрозумів.. То якщо я поміняю проц на і7 3770, наприклад і встановлю SSD в другій слот PCIe 3.0, пропускна спроможність відеокарти залишиться така сама як зараз? Тобто PCIe 2.0x16 дорівнює PCIe 3.0x8?
-
Ostin
Member
Що буде швидше для системного ссд під Він 10: саташник IRDM Pro на 256Гб чи NVMe A2000 на 250Гб через перехідник PCIe x1 - PCIE 2.0 (там 500 максимум заявлено, здається)? Тобто чипсетне обмеження материнської плати для порту PCIex1 - версія 2.0.
-
Alex+
Member
Це щось старе? Ви впевнені що вінда взагалі звідтіля завантажиться?Ostin: ↑ 07.08.2023 13:53PCIE 2.0
-
Crossbow
Member
Ostin
різниця буде в 0.01сек і в "попугаях" синтетичних тесітв.
так шо не заморочуйтесь + може не взлетіти з РСІ-е. Бо я так розумію мат.плата стара
різниця буде в 0.01сек і в "попугаях" синтетичних тесітв.
так шо не заморочуйтесь + може не взлетіти з РСІ-е. Бо я так розумію мат.плата стара