ще минулого року подбали, маю близько 18годин автономності_clawfinger_: ↑ 02.08.2023 11:26Відулючите нафіг, чи вже подбали про резервне живлення?
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
WalkMan
Member
-
artko
Member
живиться вже пару років від літієвого акумулятора + сонячні панелі, ще до війни_clawfinger_: ↑ 02.08.2023 11:26 Народ, маршрутизатори, комутатори, точки доступу з режимом POE... Це все класно, але прийде осінь-зиам з віяловим відключенням, що ви будете робити? Відулючите нафіг, чи вже подбали про резервне живлення?
-
Pathfinder
Member
- Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Шо саме стало ? В мене окрема мережа на 5гГц, телефон нікуди не переходив.Mad Dog: ↑ 02.08.2023 10:52
аа, так тепер все стало на свої місця
Це ти пишеш про переплату за ВіФі 5 у порівнянні з Віфі 4 (який теж без проблем видавав 200 мб).
Ні пишу про 6. Про 5ку в мене проблема а не у стандарті.
-
Scoffer
Member
Pathfinder
Між 6ГГц і 5ГГц немає різниці в швидкостях. Це просто розширення діапазону для додаткових каналів.
Відправлено через 29 секунд:
Хіба що в мінуса через стіну буде, оскільки 6ГГц затухає швидше.
Між 6ГГц і 5ГГц немає різниці в швидкостях. Це просто розширення діапазону для додаткових каналів.
-
Pathfinder
Member
Я це так приблизно і зрозумів. Плюси будуть тільки якщо завести 2,5 ГБ інтернету. Ну або по мережі 2,5 використовувати.Scoffer: ↑ 02.08.2023 12:40 Pathfinder
А покращення на 1Гб будуть не за ті гроші шо за нього просять.
-
NFS-Racer
Member
спочатку треба дізнатись чи подбав про резервне живлення провайдер, а вже потім про власне обладнання_clawfinger_: ↑ 02.08.2023 11:26 Народ, маршрутизатори, комутатори, точки доступу з режимом POE... Це все класно, але прийде осінь-зиам з віяловим відключенням, що ви будете робити? Відулючите нафіг, чи вже подбали про резервне живлення?
-
_clawfinger_
Member
NFS-Racer
У мене оптика й провайдер підтримував мережу, поки були відключення. Обіцяли що мережа працюватиме 6 годин без світла, в реальності пропрацювало майже 10. Коли світло гасили перед ракетними атаками. Пережили це.
Зарядні станції, це добре, але не вже будете кожні умовні 4 години перетикати девайси?
Я власне в минулому році, завдовбався так робити й чекати, у підсумку вирубив усе й підключив пк на пряму в мережу, його станцією.
Тому як тільки віялові відключення закінчились, то розібрав усе. Роутер, світч, точки доступа й розпродав.
У мене оптика й провайдер підтримував мережу, поки були відключення. Обіцяли що мережа працюватиме 6 годин без світла, в реальності пропрацювало майже 10. Коли світло гасили перед ракетними атаками. Пережили це.
Зарядні станції, це добре, але не вже будете кожні умовні 4 години перетикати девайси?
Я власне в минулому році, завдовбався так робити й чекати, у підсумку вирубив усе й підключив пк на пряму в мережу, його станцією.
Тому як тільки віялові відключення закінчились, то розібрав усе. Роутер, світч, точки доступа й розпродав.
-
Mad Dog
Member
Нащо комутатор якщо у мене тільки один НАС з 2,5 гб/с портом?artko: ↑ 02.08.2023 11:14
а що за роутер? зараз чомусь у роутери ставлять один 2.5гбит порт, не розумію такого приколу, без комутатору тоді ніяк
Xiaomi Redmi Gaming Router AX5400
Отправлено спустя 6 минут 29 секунд:
Ти у себе наміряв аж 250 мб/с. Між 250 мб/с та гігабітом - прірва. Про які 2,5 гб/с ти говориш?Pathfinder: ↑ 02.08.2023 12:48 Я це так приблизно і зрозумів. Плюси будуть тільки якщо завести 2,5 ГБ інтернету. Ну або по мережі 2,5 використовувати.
А покращення на 1Гб будуть не за ті гроші шо за нього просять.
Отправлено спустя 30 минут 39 секунд:
У мене роутер висить на звичайному ДБЖ на 9 аг. Вистачає десь годин на 6. Але ДБЖ дуже довго заряджається. Коли не встигає заряджатись перемикаю на резервний роутер, що живиться від старої павербанки._clawfinger_: ↑ 02.08.2023 15:30 Зарядні станції, це добре, але не вже будете кожні умовні 4 години перетикати девайси?
з алі замов такий перемикач для витої пари за декілька баксів:
Обладнання провайдера годин 6 тримає.
-
Ortyomko
Member
це через те, що у мене комп 2,5 і нас 2,5, хотілось по проводу отримати 2,5, тому комутатор довелось брати. Точка доступа хоч і підтримує 2,5, і в вебморді показує що отримано 2,5, але по вай фай все одно більше гігабіта не витягує, тобто сенсу на неї давати 2,5 немає.Mad Dog: ↑ 02.08.2023 11:06Я так розумію через те, що у тебе окремо точка доступа та окремо маршрутизатор прийшлось купляти ще й комутатор...Ortyomko: ↑ 02.08.2023 10:59 різниці з вай фай не було, а з'явилась тіки коли взів 2,5гбіт свіч
У мене НАС зразу увімкнений у маршрутизатор то 2,5 працює без цієї ланки.
-
_clawfinger_
Member
Класна коробочка.Mad Dog: ↑ 02.08.2023 16:23Вистачає десь годин на 6. Але ДБЖ дуже довго заряджається. Коли не встигає заряджатись перемикаю на резервний роутер, що живиться від старої павербанки.
-
Mad Dog
Member
Так воно у тебе смуг 160 МГц не вміє... Там і реальний гігабіт не видавити, мегабіт 850 повинно давати.Ortyomko: ↑ 02.08.2023 16:39 це через те, що у мене комп 2,5 і нас 2,5, хотілось по проводу отримати 2,5, тому комутатор довелось брати. Точка доступа хоч і підтримує 2,5, і в вебморді показує що отримано 2,5, але по вай фай все одно більше гігабіта не витягує, тобто сенсу на неї давати 2,5 немає.
-
Ortyomko
Member
102 мбайт/с з наса тягнулоMad Dog: ↑ 02.08.2023 16:55Так воно у тебе смуг 160 МГц не вміє... Там і реальний гігабіт не видавити, мегабіт 850 повинно давати.Ortyomko: ↑ 02.08.2023 16:39 це через те, що у мене комп 2,5 і нас 2,5, хотілось по проводу отримати 2,5, тому комутатор довелось брати. Точка доступа хоч і підтримує 2,5, і в вебморді показує що отримано 2,5, але по вай фай все одно більше гігабіта не витягує, тобто сенсу на неї давати 2,5 немає.
-
Mad Dog
Member
102 * 8 = 816 мб/с ))Ortyomko: ↑ 02.08.2023 16:58102 мбайт/с з наса тягнулоMad Dog: ↑ 02.08.2023 16:55
Так воно у тебе смуг 160 МГц не вміє... Там і реальний гігабіт не видавити, мегабіт 850 повинно давати.
-
Ortyomko
Member
ще стереотип що коли 10-11мбайт то класс на 100мбітній сітці, бо чисті 12,5 майже ніхто ніколи не бачив, зара вже до гігабіто дійшли, 100-110 мбайт у голові наче класс на 1гігабітній сітці, але ж вже інші часи і можна отримати 125мбайт) буває)
-
Pathfinder
Member
Мій показник скоріш за все практична проблема. Або провайдер, або кабель, або ТД. До стандартів не відноситься.Mad Dog: ↑ 02.08.2023 16:23 Ти у себе наміряв аж 250 мб/с. Між 250 мб/с та гігабітом - прірва. Про які 2,5 гб/с ти говориш?
-
faraon444
Junior
Усім доброго вечора!
Підкажіть що можна взяти на заміну Asus RT-AC66U B1. З вимог - наявність WiFi 6 та кращого радіусу покриття - старий слабо пробиває мережею 5G 2 стіни у 3кімнатній квартирі.
Дивлюся на ASUS TUF Gaming AX4200, чи вартує він цих грошей, може є щось краще за цей цінник?
Підкажіть що можна взяти на заміну Asus RT-AC66U B1. З вимог - наявність WiFi 6 та кращого радіусу покриття - старий слабо пробиває мережею 5G 2 стіни у 3кімнатній квартирі.
Дивлюся на ASUS TUF Gaming AX4200, чи вартує він цих грошей, може є щось краще за цей цінник?
-
artko
Member
ну, в такій конфігураціі не дуже сенс у 2,5гбіт є. в мене 4 девайса з 2,5гбіт портами, але поки жаба комутатор купитиMad Dog: ↑ 02.08.2023 16:23 Нащо комутатор якщо у мене тільки один НАС з 2,5 гб/с портом?
Xiaomi Redmi Gaming Router AX5400
на алі є зразу дбж під роутери, на звичайних 18650 банках, та пристойним струмом заряду. може такий? звичайний дбж на себе багато жре.Mad Dog: ↑ 02.08.2023 16:23 У мене роутер висить на звичайному ДБЖ на 9 аг. Вистачає десь годин на 6. Але ДБЖ дуже довго заряджається. Коли не встигає заряджатись перемикаю на резервний роутер, що живиться від старої павербанки.
Обладнання провайдера годин 6 тримає.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
якщо старий погано пробиває - магії не буде, роутери приблизно однакові усі. 5ггц сам по собі швидко тухне.faraon444: ↑ 02.08.2023 18:37 Усім доброго вечора!
-
BigTypoon
Member
Ortyomko
Класна штуковина цей wax-218. Треба замовити, подивитись, на нього.
_clawfinger_
ТД, ONU, гейтвей - це дуже легко підтримувати.
А от коли пару серверів, то де взяти 200Вт ще на них
Тому для цього генератор тільки, дизельний, та палива на тиждень- два.
А якщо, електрики немає більше 2-3 днів, то постають питання Набагато важливіші, чим якісь фоточки в інтернеті та пости на цьому форумі
Класна штуковина цей wax-218. Треба замовити, подивитись, на нього.
_clawfinger_
ТД, ONU, гейтвей - це дуже легко підтримувати.
А от коли пару серверів, то де взяти 200Вт ще на них
Тому для цього генератор тільки, дизельний, та палива на тиждень- два.
А якщо, електрики немає більше 2-3 днів, то постають питання Набагато важливіші, чим якісь фоточки в інтернеті та пости на цьому форумі
-
Noveon
Member
У него же 160 МГц не работаетBigTypoon: ↑ 02.08.2023 19:15Класна штуковина цей wax-218. Треба замовити, подивитись, на нього.
-
BigTypoon
Member
Noveon
Да нафіга мені потрібен той 80+80 ?
Яж не ***, щоб драчити на гіг по повітрю.
Тільки кабель на важливе.
І якщо щось прям зовсім швидко, то ніякий WiFi 6, не встоїть перед USB 3 gen 2 SSD 7-8Гбит
Да нафіга мені потрібен той 80+80 ?
Яж не ***, щоб драчити на гіг по повітрю.
Тільки кабель на важливе.
І якщо щось прям зовсім швидко, то ніякий WiFi 6, не встоїть перед USB 3 gen 2 SSD 7-8Гбит
Последний раз редактировалось BigTypoon 02.08.2023 20:20, всего редактировалось 2 раза.