Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

aaleksandrenko: 18.07.2023 17:25Displayport 1.4 виглядає краще по пропускній швидкості.
Отож. Тому відразу його рекомендував.
По пам'яті, 2К має на 240Гц тримати, але треба все ж в специфікації заглянути.
aaleksandrenko
Member

Почитав ще про Display Stream Compression (DSC) - це метод стиснення без візуальних втрат, розроблений Асоціацією стандартів відео електроніки (VESA), який використовується дисплеями для більш високої частоти оновлення. DSC використовується у стандартах DisplayPort 1.4+ та HDMI 2.1.

Якщо монік має DisplayPort 1.4 та HDMI 2.0 то ця штука буде працювати тільки з DP 1.4
При активації DSC вже буде 270 грц в теорії. Але може хто скаже точніше. Бо не хочу купляти дарма хороший кабель.
fuksa
Member

aaleksandrenko
он может передать 4к 240 используя DSC. вам нужен 1.4a кабель с HBR3 (DSC 1.2a) (на кабеле должно быть написано 8K как на том базеусе)
для 2к он может передать ~520гц
https://tripplite.eaton.com/products/di ... able-types
Alexey1977
Member

aaleksandrenko: 18.07.2023 17:25 Displayport 1.4 виглядає краще по пропускній швидкості. Але поки незрозуміло як вижати 2K@270Hz, бо бачу тільки 2K@165Hz
использую 8к кабель для DP c поддержкой HBR - на 2к 200Hz 10bit либо 240Hz 8bit, остановился на 200Hz.
aaleksandrenko
Member

fuksa: 18.07.2023 18:02 aaleksandrenko
он может передать 4к 240 используя DSC. вам нужен 1.4a кабель с HBR3 (DSC 1.2a) (на кабеле должно быть написано 8K как на том базеусе)
для 2к он может передать ~520гц
https://tripplite.eaton.com/products/di ... able-types
Якщо є HBR3 то це автоматично підтримка DSC 1.2a?.
1.4a ніде не бачу, кругом пишуть 1.4.
Думав відразу брати 2.0, але нормальні виробники щось їх поки не роблять.
fuksa
Member

aaleksandrenko
нет, HBR3 даже на 1.3 работает
если пишут про 2к 165гц - это лимит пропускной без использования сжатия, все что выше - требует DSC
Alexey1977
HBR есть в любом dp кабеле
Neonovi4
Member

Asus IPS VY249HGE,144 Гц чи MSI IPS G2412, 170 Гц ?

що вибрати?
вартість однакова

Відправлено через 20 хвилин 54 секунди:
MSI Optix G24C4 VA 144Гц ?
fuksa
Member

Neonovi4
тык
heidfeld
Member

Neonovi4: 19.07.2023 22:50 Asus IPS VY249HGE,144 Гц чи MSI IPS G2412, 170 Гц ?

що вибрати?
этот https://hotline.ua/computer-monitory/ii ... 470hsu-b1/
Melofon
Member

Тишина господа, иксперд в треде :learn:
:gigi:
Ray2000gt
Advanced Member

Прошу поради з вибором тимчасового монітору. Потрібен недорогий (бажано б/в) монітор для роботи з графікою. Обробки фото/відео не буде, тому суперточну калібровку/охоплення не треба. Але норм кольори все ж бажано, тому хочу IPS.
Прикинув наступні базові параметри: IPS, 22-24ʼʼ, 1080p@75 Hz.
Ігри якщо і будуть, то дуже мало, в основному 2Д графіка.
Чи реально знайти щось нормальне до 3к грн?
SergN
Member

Ray2000gt: 21.07.2023 23:17Чи реально знайти щось нормальне до 3к грн?
Та звичайно. Я думаю, що коли надумаю продавати свій старий Делл 23" з полиці, то ці 3к грн навіть не наважусь поставити в хотєлках. Тож якщо б/в, то там вибору достобіса, і треба досить сильно розбиратися в, я б сказав би, застарілих моделях, щоб виділити бестбаї чи лідери.
Тільки от ці +15Гц до "стандартних" 60 для цього діапазону можуть досить сильно обмежити вибір.
Ray2000gt
Advanced Member

Не впевнений, чи так треба 75 Гц, просто не хотілося б, щоб очі втомлювалися, тому вирішив, що 75 краще в цьому плані. :gigi:
StasTODD
Advanced Member

Привіт. Підкажіть будь-ласка, чи існують в природі такі монітори котрі живляться через Type-C роз'єм? Я саме маю на увазі девайс у котрого для живлення використовується не типовий 220В роз'єм, а саме Type-C
aaleksandrenko
Member

StasTODD: 30.07.2023 01:08 Привіт. Підкажіть будь-ласка, чи існують в природі такі монітори котрі живляться через Type-C роз'єм? Я саме маю на увазі девайс у котрого для живлення використовується не типовий 220В роз'єм, а саме Type-C
Навряд такі є. Тайп сі в моніторі для того щоб підключати відеокабель (DisplayPort Alt Mode або Thunderbolt). Бо крім відео такий кабель має додаткові канали для передачі даних. Можна юсб хаб вивести в монітор. Також це дає швидку зарядку 65-100 ват.

Напевно через те що монік підключаєш до живлення один раз і користуєшся роками то тайп сі ніхто не спішить ставити для живлення. Це ж не ноут, де це реально зручно.
Mitax
Junior

StasTODD
Є такий, в мене Huawei mateview GT 27" , живлення від Type c , блок 65 вт
StasTODD
Advanced Member

Mitax: 31.07.2023 14:15 StasTODD
Є такий, в мене Huawei mateview GT 27" , живлення від Type c , блок 65 вт
Дякую за інформацію! Чи є у Вас більше прикладів інших вендорів?

Важко шукаються такі монітори, це треба перелапатити тонну продуктів...
Mitax
Junior

StasTODD
Нажаль про інші не знаю.
Asuser
Member

Посоветуйте монитор 24-27" FHD/WQHD до 8 тыс грн 144-165 Гц. Предпочтений по бренду нет, дополнительных фишек типа USB/динакмиков не надо. Регулировку по высоте и портретный режим наверное бы хотелось. На VA наверное не решусь... Изогнутость... А надо ли она на 24-27"?
Кстати есть мысль попробовать формат 21:9 по типу 2560х1080, стол и рабочее место позволяет.
Офисная работа совмещенная с играми - за компом как днём, так и в тёмное время суток.
Текущий моник LG IPS235T-BN из 2012 :rotate:
И что за бренды Iiyama, АОС? :shuffle:
P.S. Gigabyte G24F 2 - мне этот везде попадается :shuffle:
Melofon
Member

Asuser: 31.07.2023 16:39И что за бренды Iiyama, АОС?
Нормальные бренды, которые уже давно известны в мониторостроении, Iiyama это Япония (недавно себе купил их Моник 21:9 34"), а АОС это Тайвань.
Ответить