Настройки radeon wattman по умолчанию были восстановлены

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Junior

В будь-який момент скидаються потрібні налаштування відеокарти (rx 6800) в amd Software через що буквально відеокарта стає мертвою в будь-яких іграх. Можуть налаштування триватись як декілька перезавантажень, так і просто під час користування. Хтось знає як це пофіксити ?
AlexKuzovkov
Member

User7701: 25.07.2023 20:59 В будь-який момент скидаються потрібні налаштування відеокарти (rx 6800) в amd Software через що буквально відеокарта стає мертвою в будь-яких іграх. Можуть налаштування триватись як декілька перезавантажень, так і просто під час користування. Хтось знає як це пофіксити ?
У вас чи з картою, чи з налаштуваннями щось не так.
User7701
Junior

AlexKuzovkov: 25.07.2023 21:03
User7701: 25.07.2023 20:59 В будь-який момент скидаються потрібні налаштування відеокарти (rx 6800) в amd Software через що буквально відеокарта стає мертвою в будь-яких іграх. Можуть налаштування триватись як декілька перезавантажень, так і просто під час користування. Хтось знає як це пофіксити ?
Тут одразу і не скажеш. Ставлю потрібні мені налаштування (вказані на скріншоті)
1.png
, в будь-який момент вони можуть просто впасти до стандартних. Причина мені невідома. Відеокарта сама по собі з цими налаштуваннями працює як слід але коли налаштування злітають, відбувається суцільна ахінея.
P.s. Функції швидкого запуску в мене немає, драйвер відеокарти останній актуальний, ОС свіжа.
AlexKuzovkov
Member

А чому ви вирішили що ваша відеокарта буде працювати з такими налаштуваннями?

Відправлено через 1 годину 4 хвилини 3 секунди:
User7701: 25.07.2023 21:07
AlexKuzovkov: 25.07.2023 21:03

Тут одразу і не скажеш. Ставлю потрібні мені налаштування (вказані на скріншоті)1.png, в будь-який момент вони можуть просто впасти до стандартних. Причина мені невідома. Відеокарта сама по собі з цими налаштуваннями працює як слід але коли налаштування злітають, відбувається суцільна ахінея.
P.s. Функції швидкого запуску в мене немає, драйвер відеокарти останній актуальний, ОС свіжа.
У мене, наприклад, 6800 більше 2300 не хоче працювати. Тупо 3dmark валиться. Але на 2300 працює на 950mV. Що значно краще за ваш варіант.
спойлер
Screenshot 2023-07-25 223303.png
User7701
Junior

AlexKuzovkov: 25.07.2023 22:36 А чому ви вирішили що ваша відеокарта буде працювати з такими налаштуваннями?

User7701: 25.07.2023 21:07

Тут одразу і не скажеш. Ставлю потрібні мені налаштування (вказані на скріншоті)1.png, в будь-який момент вони можуть просто впасти до стандартних. Причина мені невідома. Відеокарта сама по собі з цими налаштуваннями працює як слід але коли налаштування злітають, відбувається суцільна ахінея.
У мене, наприклад, 6800 більше 2300 не хоче працювати. Тупо 3dmark валиться. Але на 2300 працює на 950mV. Що значно краще за ваш варіант.
спойлер
Макс. частота (яка вказана на скріншоті) була виставлена по замовчуванню, її я не змінював. Змінив мінімальну частоту, підняв до різниці в 100МГц щоб забрати тротлінг який гарантовано відбувається при мінімальній частоті в 500 МГц. Так само і напруга стоїть максимальна за замовчуванням. Єдине коригування яке я тут робив і є підняття мінімальної частоти. І кажу ж, з цими моїми налаштуваннями карта працює як слід, тести проходить на ура, бенчмарки на 4к з легкістю витягує. Проблема тільки в тому, що не зрозуміло по якій причині, абсолютно в будь-який момент (може бути через 5 годин користування, може через 3 дні) злетіти налаштування відюхи і вже після цього починається катавасія.
Евгений King
Member

User7701: 26.07.2023 12:49
AlexKuzovkov: 25.07.2023 22:36 А чому ви вирішили що ваша відеокарта буде працювати з такими налаштуваннями?

спойлер
Макс. частота (яка вказана на скріншоті) була виставлена по замовчуванню, її я не змінював. Змінив мінімальну частоту, підняв до різниці в 100МГц щоб забрати тротлінг який гарантовано відбувається при мінімальній частоті в 500 МГц. Так само і напруга стоїть максимальна за замовчуванням. Єдине коригування яке я тут робив і є підняття мінімальної частоти. І кажу ж, з цими моїми налаштуваннями карта працює як слід, тести проходить на ура, бенчмарки на 4к з легкістю витягує. Проблема тільки в тому, що не зрозуміло по якій причині, абсолютно в будь-який момент (може бути через 5 годин користування, може через 3 дні) злетіти налаштування відюхи і вже після цього починається катавасія.
А окрім цього ви ще й ліміти підняли ?
Карта намагається стрибнути по частоті вище аніж може, звідси і сиплецься.
Як вім раніше і сказали, виставте макс ліміт 2300 і 0.95 і погляньте як буде.
А взагалі AMD wattman та ще шляпа, легко може бути що то саме программа виліта )
AlexKuzovkov
Member

А яка це 6800 ставить по замовчанню 2345? Яка у вас відеокарта точно? І пам'ять ви не крутили?

І почитайте що таке "тротлінг". :)
User7701
Junior

Евгений King: 26.07.2023 13:01

А окрім цього ви ще й ліміти підняли ?
Карта намагається стрибнути по частоті вище аніж може, звідси і сиплецься.
Як вім раніше і сказали, виставте макс ліміт 2300 і 0.95 і погляньте як буде.
А взагалі AMD wattman та ще шляпа, легко може бути що то саме программа виліта )
Спробував точно такі ж самі налаштування як говорили, результат - при запуску гри вся система крашнулась.

Відправлено через 15 хвилин 32 секунди:
AlexKuzovkov: 26.07.2023 13:26
А яка це 6800 ставить по замовчанню 2345? Яка у вас відеокарта точно? І пам'ять ви не крутили?

І почитайте що таке "тротлінг". :)
Подивився точно, за замовчуванням стоїть 2329. Asus TUF Radeon RX 6800 OC. Крім тих налаштувань, що кидав в першому скріншоті нічого більше не змінював.
Так, не те сказав, температури тут ні до чого, мав на увазі, що відбуваються довільні скачки частоти, через що, як на мою думку, і відбувається це все.
AlexKuzovkov
Member

User7701: 26.07.2023 14:11
Подивився точно, за замовчуванням стоїть 2329. Asus TUF Radeon RX 6800 OC. Крім тих налаштувань, що кидав в першому скріншоті нічого більше не змінював.
Так, не те сказав, температури тут ні до чого, мав на увазі, що відбуваються довільні скачки частоти, через що, як на мою думку, і відбувається це все.
Так. Скиньте все по замовчанню. Точніше не включайте настройки зовсім. І перевірте як працює. Якщо не буде вилетів і т.д. Включайте. І змінюйте по 1 параметру.

Дивно. А БІОС оригінальний? Бо повинно бути 2155 МГц а ні як ні 2329.
User7701
Junior

Зараз поставив розгін ГП від самої проги. Поставило 2398 МГц. Поки ніби працює як слід.
FANAT7
Member

Если видеокарта сбрасывает настройки - то это не значит что «она работает нормально», а значит что ей плохо с этими настройками.

Ваш кэп
User7701
Junior

User7701: 28.07.2023 12:47 Зараз поставив розгін ГП від самої проги. Поставило 2398 МГц. Поки ніби працює як слід.
Розгін Гп від проги нічого не дав. Через пару днів знов злетіло до налаштувань по-замовчуванню.

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
FANAT7: 28.07.2023 14:08 Если видеокарта сбрасывает настройки - то это не значит что «она работает нормально», а значит что ей плохо с этими настройками.

Ваш кэп
Це я і сам розумію, що якщо відеокарта скидає налаштування, то щось з налаштуваннями не так. Я казав, що під час її використання і ігрового процесу з деякими налаштуваннями все йшло як слід, до того моменту поки не скидались налаштування. Питання в тому які саме налаштування поставити щоб цього не було.
YumaX
Member

User7701
В мене rx6600Xt. проблема типо вашої, в стоці карта працює неадекватно, дропає частоти, допомагає ручне підняття мінімальної частоти, але з часом вискакує таке ж повідомлення як у вас, поки я поборов так, для кожної гри прописав профіль окремо, профіль абсолютно однаковий, працює все ок, хоч іноді це повідомлення і зявляється але бустить карта адекватно з таким підходом!
спойлер
Untitled.jpg
User7701
Junior

AlexKuzovkov: 26.07.2023 14:47
User7701: 26.07.2023 14:11
Так. Скиньте все по замовчанню. Точніше не включайте настройки зовсім. І перевірте як працює. Якщо не буде вилетів і т.д. Включайте. І змінюйте по 1 параметру.

Дивно. А БІОС оригінальний? Бо повинно бути 2155 МГц а ні як ні 2329.
А у вас стоїть обмеження енергоспоживання за замовчуванням (0%) чи збільшували показник ?

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
YumaX: 31.07.2023 18:05 User7701
В мене rx6600Xt. проблема типо вашої, в стоці карта працює неадекватно, дропає частоти, допомагає ручне підняття мінімальної частоти, але з часом вискакує таке ж повідомлення як у вас, поки я поборов так, для кожної гри прописав профіль окремо, профіль абсолютно однаковий, працює все ок, хоч іноді це повідомлення і зявляється але бустить карта адекватно з таким підходом!
спойлер
Untitled.jpg
Да, дякую, цей варіант я вже розглядав але це свого роду костиль. В окремих іграх чи на якийсь перший час поки лінь розбиратись може і згодилось б, но в цілому, на жаль, це проблему не вирішує.
YumaX
Member

User7701: 31.07.2023 18:14Да, дякую, цей варіант я вже розглядав але це свого роду костиль. В окремих іграх чи на якийсь перший час поки лінь розбиратись може і згодилось б, но в цілому, на жаль, це проблему не вирішує.
Я купував карту як б/в, х.з., що вона пережила, працює без артефактів але по замовчуванню якось дивно, наприклад тест wotencore вона проходить адекватно, бустить частоти і результат очікувано вищий ніж у моєї попередньої gtx 1070, але в самій грі, карта дропає частоти до нижче мінімальних і фпс просідає, допомагало підняття мінімальної частоти в глобальних налаштуваннях але налаштування ці злітають хаотично з відповідним повідомленням, глобального рішення я не знайшов, біос заводський перешивав, драйвери адекватні і т. д., поки єдиний робочий варіант це профілі для конкретних ігор!
AlexKuzovkov
Member

Збільшений на максимум
User7701
Junior

AlexKuzovkov: 31.07.2023 20:06
Збільшений на максимум
Тобто я правильно розумію. Скинути всі налаштування по-замовчуванню, обмеження енергоспоживання можна одразу ставити на максимум, максимальну частоту відеопам"яті теж на максимум (2150 МГц (чи можна ставити 2100-2150?)), а вже більше гратись з налаштуванням мінімальної та максимальної частоти графічного процесота, та напругою?
У вас бачив стоїть мінімальна частота 500 (як я в себе помічаю, мінімальну частоту 500 ставити не дуже, бо з"являються статтери).
І яким чином ви перевіряєте налаштування ?
AlexKuzovkov
Member

User7701: 01.08.2023 18:48
AlexKuzovkov: 31.07.2023 20:06

Збільшений на максимум
Тобто я правильно розумію. Скинути всі налаштування по-замовчуванню, обмеження енергоспоживання можна одразу ставити на максимум, максимальну частоту відеопам"яті теж на максимум (2150 МГц (чи можна ставити 2100-2150?)), а вже більше гратись з налаштуванням мінімальної та максимальної частоти графічного процесота, та напругою?
У вас бачив стоїть мінімальна частота 500 (як я в себе помічаю, мінімальну частоту 500 ставити не дуже, бо з"являються статтери).
Не факт що ваша карта буде працювати при 2150 по пам'яті. Ставити 2150, ганяєте тести. Фурмарк спочатку на 5-10хв. Суперпозішин на 8к оптімайзед пару раз. 3dmark по пару раз таймспай і таймспай екстрім. Потім чутка пограти в свої ігри. Якщо все ок - починаєте налаштовувати напругу і частоти.
Частотц 2200 і напругу 950. Тестуєте. Тільки суперпозішин тепер на 1080 медіум та екстім. Інше як і було. Якщо падає - підіймаєте напругу до 975, потім 1000. Знаходите стабільну - спробуйте підняти частоту до 2300.
User7701
Junior

AlexKuzovkov: 02.08.2023 09:58
Не факт що ваша карта буде працювати при 2150 по пам'яті. Ставити 2150, ганяєте тести. Фурмарк спочатку на 5-10хв. Суперпозішин на 8к оптімайзед пару раз. 3dmark по пару раз таймспай і таймспай екстрім. Потім чутка пограти в свої ігри. Якщо все ок - починаєте налаштовувати напругу і частоти.
Частотц 2200 і напругу 950. Тестуєте. Тільки суперпозішин тепер на 1080 медіум та екстім. Інше як і було. Якщо падає - підіймаєте напругу до 975, потім 1000. Знаходите стабільну - спробуйте підняти частоту до 2300.
Дякую, буду пробувати.

Відправлено через 56 хвилин 3 секунди:
AlexKuzovkov: 02.08.2023 09:58
Тут ще фішка в тому, що я поставив налаштування за-замовчуванням і ще навіть зменшив максимальну частоту до 2300. І при цих налаштуваннях всеодно ігри крашаться і вискакує та помилка і повідомлення про wattman.
AlexKuzovkov
Member

User7701: 02.08.2023 19:23 Тут ще фішка в тому, що я поставив налаштування за-замовчуванням і ще навіть зменшив максимальну частоту до 2300. І при цих налаштуваннях всеодно ігри крашаться і вискакує та помилка і повідомлення про wattman.
Писали ж що після скидання все працює. Чи що мається на увазі "я поставив налаштування за-замовчуванням"? Та є кнопка - default. Оце налаштування вашої карти по заводу. Все інше - ні.
Ответить