Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Mad Dog
Protocol: Wi-Fi 5 (802.11ac)
Network band: 5 GHz
Network channel: 44
Link speed (Receive/Transmit): 650/866 (Mbps) - залежить від фази місяця і коливається від ~400 до 1000.
Description: Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
Driver version: 22.200.0.6

Підійду до точки - буде АХ і на всі 2400/2400. Але я не підійду. Бо мені лінь і мені не біля точки треба швидкості.
Точка юбік ю6про.
Mad Dog
Member

BigTypoon: 25.07.2023 10:28
Mad Dog: 25.07.2023 10:25У мене вдома Ксяомі взагалі на родній прошивці працює.
класс! дуже гарна Китайська гівнота..... а чому ж не ОпенВРТ? з як ти там писав
4х4 MIMO 160Мгц,
Так 4х4 MIMO 160Мгц у мене з коробки працює, функціоналу для дому вистачає...
BigTypoon
Member

Mad Dog
Підсумую: в тебе Readmi AX5400 встановлений у тій же кімнаті, що і комп. Дистанція до 3м від роутера.
Один споживач 4*4 160Мгц. Все інше в кращому випадку 2T2R.
Не маєш ніякого іншого wifi заліза.
Стоїть китайська рідна прошивка.
Рекламуєш можливість встановлення OpenWRT, яку не використовував ані секунди.

Головний твій аргумент: Мене все влаштовує.

Я все вірно зрозумів з твоїх постів?
Mad Dog
Member

BigTypoon: 25.07.2023 10:46 Mad Dog
Підсумую: в тебе Readmi AX5400 встановлений у тій же кімнаті, що і комп. Дистанція до 3м від роутера.
Один споживач 4*4 160Мгц. Все інше в кращому випадку 2T2R.
Не маєш ніякого іншого wifi заліза.
Стоїть китайська рідна прошивка.
Рекламуєш можливість встановлення OpenWRT, яку не використовував ані секунди.

Головний твій аргумент: Мене все влаштовує.

Я все вірно зрозумів з твоїх постів?
Майже все брехня.
Роутер стоїть у коридорі, всі клієнти за стінами. 4*4 160Мгц клієнта у мене нема. Але ти навіть назвати не зміг що ж це за клієнти такі. З того що по 5 ггц вафлі працює: 3 телевізора, 2 ноута, телефони, планшети. При чому по технологіям зоопарк, два телевізора працюють ще на древньому віфі 4 5ггц, комп пофіг на якій відстані бо він підключений шнурком зі швидкістю 2,5 гб/с.
OpenWRT ставив та налаштовував на ах3200, але не собі.
Головний аргумент: альтернативи для дому по роботі вафлі за біля 2к немає... або принаймні тут про неї тут чого всі мовчать. При чому якщо я комусь і рекомендую ах3200 то наголошує на мінусах яких там теж вистачає.

Ти зовсім нічого не можеш сказати із технічної сторони тому перейшов на особистості. :facepalm: "Я все вірно зрозумів з твоїх постів?"

Отправлено спустя 35 минут 37 секунд:
Scoffer: 25.07.2023 10:29 Але я не підійду. Бо мені лінь і мені не біля точки треба швидкості.
Ну тобто у тебе є якісь трабли, вирішувати ти їх не плануєш, і так як у тебе клієнт перекинуло на ВіФі 5 то ти зробив висновки, що на цьому стандарті швидкості однакові. :gigi:

Взяв ноут пішов у найвіддаленіше місце квартири,: балкон, 2 залізобетонні панелі від роутера, при чому навіть для відбитих хвиль там цілий лабіринт.
Изображение
Протокол: Wi-Fi 6 (802.11ax)
Опис: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Версія драйвера: 22.100.1.1
Діапазон мережі: 5 ГГц
Канал мережі: 36
Швидкість лінії (отримання й передача): 1297/1441 (Mbps)
Пішов за межі квартири, тут панелі та броньовані двері зразу дуже сильно глушать сигнал, але на ВіФі 5 не переходить. Сайти повільно але завантажуються, повідомлення у телегу уходять/приходять.
Діапазон мережі: 5 ГГц
Швидкість лінії (отримання й передача): 36000/6000 (Kps)
Відійшовши ще метра півтора-два перекинуло на Wi-Fi 6 2,4 ГГц:
Діапазон мережі: 2,4 ГГц
Канал мережі: 6
Швидкість лінії (отримання й передача): 229/229 (Mbps)
Показує якусь нереальну швидкість при цьому повідомлення в телегу не уходять.
Scoffer
Member

Mad Dog
Це означає що вафля - не шнурок, і у всіх умови різні. У мене, очевидно, стіни не такі радіопрозорі як у тебе. Хто знає, може у тебе вони там з тирси роблені.
І перекриття теж непробивні, сісуд знизу колись просив вайвай поюзати, і не зміг підключитись, не зловив.
Mad Dog
Member

Scoffer: 25.07.2023 12:08 Mad Dog
Це означає що вафля - не шнурок, і у всіх умови різні. У мене, очевидно, стіни не такі радіопрозорі як у тебе. Хто знає, може у тебе вони там з тирси роблені.
І перекриття теж непробивні, сісуд знизу колись просив вайвай поюзати, і не зміг підключитись, не зловив.
Шнурок то окрема тема. Стіни - залізобетонні панелі, я це зразу зазначив. Перекриття теж панелі.
Я тобі на прикладі показав, що не повинно перекидати на ВіФі 5 при слабкому сигналі. Перекидає на 2,4 гГц, але на практиці це мало чим вже допоможе.
А ти мало того що замість того щоб спробувати вирішити проблему, яка виникла саме у тебе, придумуєш якісь дитячі відмазки, так ще й робиш якісь хибні висновки по роботі конкретних точок доступа.
Scoffer
Member

Mad Dog
Перекидає драйвер інтела, про що є ціла купа тредів по всьому інету. Рецепти рішень є, але працюють не у всіх і не щоразу. Гарантованого рішення в природі не існує.
Те що особисто тебе не заділо, ну що ж поздоровляю.
Mad Dog
Member

Scoffer: 25.07.2023 12:27 Mad Dog
Перекидає драйвер інтела, про що є ціла купа тредів по всьому інету. Рецепти рішень є, але працюють не у всіх і не щоразу. Гарантованого рішення в природі не існує.
Те що особисто тебе не заділо, ну що ж поздоровляю.
Тобто ти знаючи про проблему у драйвері інтела обісрав тут "юбік ю6про" ще й оббрехав смугу у 160 МГц? :lol:
Scoffer
Member

Mad Dog
Драйвер не просто так перемикає режими роботи. В інтелі теж не дурні сидять, і якщо форсять АС замість АХ в умовах зашумлення чи поганого прийому, то значить так і треба.
Особливо враховуючи що інтеловафля на вайфай6 - сама розповсюджена в природі серед усіх інших вафель.
Mad Dog
Member

Scoffer: 25.07.2023 12:36 Mad Dog
Драйвер не просто так перемикає режими роботи. В інтелі теж не дурні сидять, і якщо форсять АС замість АХ в умовах зашумлення чи поганого прийому, то значить так і треба.
Особливо враховуючи що інтеловафля на вайфай6 - сама розповсюджена в природі серед усіх інших вафель.
Почитав про проблему... Скрізь пишуть, що проблема не у силі сигналу, а у Intel LAR (Location aware regulation). Старий драйвер бачить, що у регіоні заборонений ВіФі 6 і примусово адаптер переводить на ВіФі 5. Якщо я правильно зрозумів, під він10 нового драйверу нема, під він11 вже працює ок.

Але знову таки, це суперечить твоїм висновкам і твердженню:
Scoffer: 25.07.2023 10:29 Підійду до точки - буде АХ і на всі 2400/2400. Але я не підійду.
Того і не підходиш. B-)
Scoffer
Member

Mad Dog
В прямій видимості ах прекрасно працює, перевірено неоднократно. В кривій - ні. Це просто факт.
LAR це про проблему з вайвай 6е. Мене не стосується оскільки немає таких пристроїв.
Noveon
Member

MaxZema, братуха, ты как там?
Mad Dog
Member

Scoffer: 25.07.2023 13:12 Mad Dog
В прямій видимості ах прекрасно працює, перевірено неоднократно. В кривій - ні. Це просто факт.
LAR це про проблему з вайвай 6е. Мене не стосується оскільки немає таких пристроїв.
Та саме про AX200 пишуть. По 6е теж є така проблема...

Якщо поділишся посиланням на обговорення де мова йде саме про переключання стандартів в залежності від сигналу - буду вдячний. Бо щось тільки проблема з ЛАР гуглиться.
Scoffer
Member

Mad Dog
Сходу не знайду.
Зато зробив іншу штуку, передвинув антену так щоб шафа не заважала. І що ми бачимо? Вірно.

Protocol: Wi-Fi 6 (802.11ax)
Network band: 5 GHz
Network channel: 44
Link speed (Receive/Transmit): 1201/1021 (Mbps)

Це стаціонарник, не буду я його нести до точки. Просто повір на слово що коли було інше планування в квартирі і зона видимості була прямою, фуричило воно на максималках.
Очевидно в інший регіон я не переїжджав :D
MaxZema
Member

Noveon: 25.07.2023 13:29 MaxZema, братуха, ты как там?
в ахуї :insane:
bes
Member

MaxZema: 25.07.2023 14:22
Noveon: 25.07.2023 13:29 MaxZema, братуха, ты как там?
в ахуї :insane:
как и все кто сюда заходит выбрать роутер :laugh: :lol:
Scoffer
Member

Mad Dog

А тепер щодо 160 vs 80
На 160
DOWNLOAD Mbps
233.38
UPLOAD Mbps
187.34

На 80
DOWNLOAD Mbps
835.24
UPLOAD Mbps
625.78

Отака фігня, малята. Не кожного разу тицалка "все в право" робить щастя :horror:

Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
Взагалі це сьогодня якісь чи перешкоди, чи ще щось може, не знаю, зазвичай різниця не в рази, а там відсотків на 20 чи типу того. Сусідів по каналу немає.
bes
Member

Scoffer: 25.07.2023 14:32 Взагалі це сьогодня якісь чи перешкоди, чи ще щось може, не знаю
два дня магнитные бури обещают, попробуй послезавтра :laugh:
Mad Dog
Member

Scoffer: 25.07.2023 14:32 Mad Dog

А тепер щодо 160 vs 80
На 160
DOWNLOAD Mbps
233.38
UPLOAD Mbps
187.34

На 80
DOWNLOAD Mbps
835.24
UPLOAD Mbps
625.78

Отака фігня, малята. Не кожного разу тицалка "все в право" робить щастя :horror:
Давай подробиці. Як проводив тести. Як ти отримав 160 якщо не хотів нести комп ближче до роутера? Це все на ВіФі 6?
І головне питання як ти бачиш яку смугу займає конкретне тестування?
Scoffer
Member

Mad Dog
Втикаю на точкі смугу і вперед. А які ще варіанти?
І ні, мене не цікавить що там буде біля точки, я і так знаю що норм буде, тільки кому від того легше. Цікавить в конкретному місці крізь товсту стіну і трішки дерева з наповленням.
На які точно параметри з сотень варіацій домовляються між собою точка і клієнт я не знаю, і мене це мало цікавить оскільки немає ручок підкрутки цих параметрів.
Так, це на вайфай6.
Ответить