Вопрос по многопоточности Core i3-3120m

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Member

Не пойму, что за хрень

Fujitsu Lifebook AH512
стоял проц
https://www.cpu-world.com/sspec/SR/SR0C9.html
ставлю
https://www.cpu-world.com/sspec/SR/SR0TD.html

в семерке не добавилось процессоров, как было два, так и осталось
ставлю на новый диск с нуля десятку, тоже два ядра/два логических процессора
MSconfig-->Загрузка->Дополнительные параметры
Убираешь галку с "Число процессоров". Перегружаешься.
у меня галки не стояло, если поставить, там два и доступно
Alex+
Member

Може крива підтримка? У мене є точно такий ноут але проц 3120, все показує вірно
radical
Member

біос 1,24 прошитий, це, начебто, останній.

https://forum.ts.fujitsu.com/forum/view ... hp?t=48717
Alex+
Member

radical
Так, у мене ця сама прошивка. Пробували скидувати налаштування біосу?
Доречі, а в тому ж CPU-Z теж не бачить потоки?
radical
Member

Як, CMOS батарейку витягти? Спробую.
CPU-Z читає з системи кількість потоків, у пристроях також лише два процесори.
Зараз пробую ще на старий HDD поставити 7х64 з нуля.
Я поставив туди SSD, десятку на нього, а HDD у каретку замість DVD.
У біосі SSD і HDD видно у драйвах, але в бутменю є тільки SSD. При встановленні системи вона бачить HDD, але пише, що система не підтримує завантаження з нього.
Я спочатку на SSD накатав десятку, а потім спробував поставити сімку на HDD, начебто через віндовий бутменеджер тоді до нього з'являється доступ, меню з вибором системи я вже бачив. Щось тільки дуже довго ставиться система на HDD, треба було б його перевірити, може, йому уже ква.

Ще знайшов таку дивну валідацію (модель плати показує в мене таку саму)
Як таке взагалі може бути?

http://valid.x86.fr/wcy42b
Alex+
Member

radical: 13.07.2023 21:52Ще знайшов таку дивну валідацію
https://www.intel.com/content/www/us/en ... 4542,53434
Вони майже повністю ідентичні, навіть іd однаковий. То ж або проц "битий", або це якесь штучно створене обмеження на рівні біосу
geka3250
Member

radical
А що у налаштуваннях біос? Може є число активних ядер і підтримка хіпертрейдінгу?
radical
Member

Немає там такого, це ж ноутбук.
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

radical: 14.07.2023 07:30Немає там такого, це ж ноутбук.
є, але не у всіх ноутбуках. В деяких ноутах можна розблокувати біос і там є налаштування процесора
radical
Member

Допомогло банальне Load Setup Defaults

прямо соромно якось

:facepalm: :banghead:
geka3250
Member

radical
може як полазити в налаштуваннях, то знайдеться і пункт hyperthreading ;)
radical
Member

До речі, таки встановив 7 + 10, спочатку 10 на SSD, потім 7 на HDD в caddy, фішка в тому, що 7 треба брати збірку, яка підтримує встановлення на GPT. Отримав при старті менюшку windows 7/ windows 10
Інакше було не встановити, ноут бачить драйв в caddy, але в розділі boot його немає, завантаження відбувається через стандартний завантажувач десятки, яка знаходиться на основному SSD.

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
geka3250: 18.07.2023 18:40 radical
може як полазити в налаштуваннях, то знайдеться і пункт hyperthreading ;)
ні, немає там його і близько, дивився уже не раз
geka3250
Member

radical: 18.07.2023 18:44що 7 треба брати збірку, яка підтримує встановлення на GPT.
Навіщо? 7 оригінальна працює у режимі UEFI+CSM з GPT диску на парі різних ноутбуків. За дуалбут пам'ятаю ставив 7 і 10 на окремі фізичні диски, а саму ОС вже вибирав через boot menu на F12(типу вставити SSD1 - установити 7, зняти його і вставити SSD2 - установити 10, після вставити два диска і через вибір меню загрузки ноутбука вибирати ОС). Може і через один загрузчик будуть працювати, але хотілось повністю дві незалежні системи. Думаю спочатку 7 треба, а після 10, щоб вона прописала дуалбут
radical
Member

geka3250: 19.07.2023 01:24
radical: 18.07.2023 18:44що 7 треба брати збірку, яка підтримує встановлення на GPT.
Навіщо? 7 оригінальна працює у режимі UEFI+CSM з GPT диску на парі різних ноутбуків. За дуалбут пам'ятаю ставив 7 і 10 на окремі фізичні диски, а саму ОС вже вибирав через boot menu на F12(типу вставити SSD1 - установити 7, зняти його і вставити SSD2 - установити 10, після вставити два диска і через вибір меню загрузки ноутбука вибирати ОС). Може і через один загрузчик будуть працювати, але хотілось повністю дві незалежні системи.
radical: 18.07.2023 18:44 ноут бачить драйв в caddy, але в розділі boot його немає
geka3250: 19.07.2023 01:24 Думаю спочатку 7 треба, а після 10, щоб вона прописала дуалбут
Ставив навпаки, тому що ноут може через біос і бутменю завантажуватись тільки з основного диску, а на SSD я хотів поставити десятку. Все працює.
Ответить