Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Alvaro
Member

oversteve: 18.07.2023 14:40так а навіщо ви приводите у приклад статтю про 4к, якщо пишете, що є повно ігорєй, яким вже не вистачає 8гб в 1080р?
Ми по колу ходим. В статтї , взагальному річ про споживання пам'яті, включно про 1080. Також ще відео по діабло 4 , де також про недостачу памятті йде річ. Якщо просто в загальному позбирати статтї по мережі то старе ясно що йде річ про то що зараз 6 гіг це мінімум , 8 це межа для оптимізованих налаштуваннь, а варто хочаб від 10 вже мати. Просто в подібних статтях менше конкретики конкретно по іграм а більш взагальному . Я більш менш вибрав що з якоюсь конкретикою є. Я просто точно памятаю що як переглядав тести відеокарт бачив що багато впираются в ці 8 гіг. Просто я зараз не буду згадувати бігати усі ці кожні моменти і які там ігри були. Можливо там і джедаях останніх і відьмак ремастер і вач догс легіон і ше всього подібного, просто це зараз треба все знов це передивлятись щод конеркетно нагадувати. Но там точно все в притул на тестах до 8 гігів підходить.
divinity
Member

Vlaad13: 18.07.2023 08:21 3060ti или 6700xt (новое)
Де є нова 6700хт за 15к? Не Factory refurbished
Alvaro
Member

vmsolver: 18.07.2023 15:02Берите самое новое, если хватает денег, если не хватает, то смотрите на б/у какая к сердцу приглянётся. Вот такое скромное мнение.
Та це якось дивно. Навіщо нове саме? Типу 4060 новіша за 3060ті. Але по тестам остання ніби поки краща. Може ще драйвери налаштують з часом, але поки що так. При тому 4060 має якусь нову дллс. Але не зрозуміло наскільки вона варта цього. Аот ці нова функція заміни кадрів я так поняв точно не варта чистої потужності за тіж гроші.

А на рахунок бу. Я от навіть незнаю. Це треба добре в залізі розуміти. Якось протестити це все. І воно щей без гарантії буде. Тодто це треба якось вміти провіряти карту добре, і при цьому бажано щоб ціна була відчутно зниженна. Інаше ризик не вартує того. Ну чи хочаб щоб людина знайома продавала якій довіряєш. Трохи складно звучить.

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
divinity: 18.07.2023 15:04
Vlaad13: 18.07.2023 08:21 3060ti или 6700xt (новое)
Де є нова 6700хт за 15к? Не Factory refurbished
13550
https://berloga.kh.ua/ua/p1470595407-bi ... 700xt.html
divinity
Member

Alvaro
краще вже рефаб брати, ніж біостар, на 6700 навіть оглядів немає, а в 6600хт там у них все дуже погано.
kot@work
Member

Alvaro: 18.07.2023 06:57 мати можливість підключати деколи комфортно промені та мати дллс. Я вагаюсь між 3060ті та рх6700. Останнявсім краща, але з променями ж проблеми. А я дуже хочу ці промені хоть частково.
1) дллс чи dlss. Визначтеся.
https://www.nvidia.com/ru-ru/geforce/technologies/dlss/
Якщо розібрати маркетинговий білий шум, то що дає DLSS ? Вигадує додаткові кадри бо відеокарта тормоз і не встигає обчислювати картинку традиційним шляхом. Сумнівне здобуття. Заліза вистачає на 20 fps, але ми вигадаємо ще 60 fps щоб суммарно стало 80 і можна було б намалювати "швидкість зросла в 4 рази". Хех.
2) промені Хуанга. Взагалі мрія маркетолога. Продавати воздух - ідея не нова, но все ще дуже популярна. В практичній площині - подивіться обзори іграшок де є порівняння промені on/off. Бачите різницю? - вона дійсно є, але чи бачите ви її ?

PS свого часу, в ~1998 індустрія обрала z-буфферінг а не рейтрейсінг. Чому? Бо еффективність вища.
Paradox1306
Member

kot@work: 18.07.2023 15:40 1) дллс чи dlss. Визначтеся.
https://www.nvidia.com/ru-ru/geforce/technologies/dlss/
Якщо розібрати маркетинговий білий шум, то що дає DLSS ? Вигадує додаткові кадри бо відеокарта тормоз і не встигає обчислювати картинку традиційним шляхом. Сумнівне здобуття. Заліза вистачає на 20 fps, але ми вигадаємо ще 60 fps щоб суммарно стало 80 і можна було б намалювати "швидкість зросла в 4 рази". Хех.
2) промені Хуанга. Взагалі мрія маркетолога. Продавати воздух - ідея не нова, но все ще дуже популярна. В практичній площині - подивіться обзори іграшок де є порівняння промені on/off. Бачите різницю? - вона дійсно є, але чи бачите ви її ?

PS свого часу, в ~1998 індустрія обрала z-буфферінг а не рейтрейсінг. Чому? Бо еффективність вища.
ну так на дворі 23 рік, поки фанати амд проснуться вже 5 ядерних війн пройде :facepalm: я вже мовчу що ви не в стані навіть розібратись що таке длсс.
навіть на процесорах амд є підтримка рт, я вже мовчу за карти
Alvaro
Member

kot@work: 18.07.2023 15:40промені Хуанга. Взагалі мрія маркетолога. Продавати воздух - ідея не нова, но все ще дуже популярна. В практичній площині - подивіться обзори іграшок де є порівняння промені on/off. Бачите різницю? - вона дійсно є, але чи бачите ви її ?
Я не просто дивився десь на ютубі, на 1060 я можу собі їх вмикати. Це звісно 20 фпс геймплей, але щоб оцінити вистачає. Я дивився на контрол та легіон. І особливо в останній після цього грати без них далі неможливо. Настільки велика різниці в зображенні. В першу чергу най головніше що воно приберає артефакти кривих технологій костилів з відзеркаленням. І також фіксить тіні досить вравно. Я наприклад дуже хочу гта5 пройти з патчем на промені. Я саме і захотів карту з променями коли сам пограв, по оглядам на ютубі таке собі було враження, а коли на власній грі попробував, то зрозумів наскільки це круто насравді коли просто йдеш по місту в грі , і навколо на будинках машинах та калюжах замість якихось мерехтящих кривих фантомів симулюючих дзеркальні поверхні, справжі відображення всього що навколо. Від величезних шкляних вітрин до маленькіх речей типо сміттевого баку з металу , важко передати наскільки це міняє враженя одразу від візуального сприйняття картики. Принаймі на мене це справило враження. Просто мені дивно що в 2023 році дзеркальна поверхня та тіні нормальні те суперелітна технологія в іграх. Коли подібне вже будо починаючи там з якогось дюк нюкема , там звісно це все робилось по іншому дублювали кімнату чи ше якось, але мпне це не цікавть, я головне бачив результат який не потребував супертехнологій.
ASTON
Member

Paradox1306
Чуваче, ось особисто я граю в ігри, в яких попросту немає DLSS - тому таким як я тєма DLSS просто неактуальна. Тож сидіти на форумі і в кожному 2му пості обсирати тих, кому DLSS попросту непотріюен - ну діло твоє! Мабуть, важко зрозуміти, що далеко не всім геймерам він взагалі цікавий, потребний, і вони взагалі хоч 1 долар готові за нього переплатити...
Paradox1306
Member

ASTON: 18.07.2023 16:05 Paradox1306
Чуваче, ось особисто я граю в ігри, в яких попросту немає DLSS - тому таким як я тєма DLSS просто неактуальна. Тож сидіти на форумі і в кожному 2му пості обсирати тих, кому DLSS попросту непотріюен - ну діло твоє! Мабуть, важко зрозуміти, що далеко не всім геймерам він взагалі цікавий, потребний, і вони взагалі хоч 1 долар готові за нього переплатити...
тільки вибору немає, ти в любому випадку платиш за апскейл і рт, просто одні це роблять краще, а інші гірше. (інтел взагалі десь збоку і то краще ніж амд це робить). людина пише абсолютну дурню про саму технологію, при чому тут взагалі потрібен він чи ні? питання в тому що люди не в стані прочитати пару речь і зрозуміти про що взагалі мова. плавить вже від амд видно
я просто не пришиблений "нітакусік" який хоче до себе уваги коли пише кончену дичину, а прекрасно розумію що якби нвідеа не просувала індустрію то ніразу би я на свому алі не побачив би апскейла з яким ця портативка мегакрутою стає
Ostin
Member

Paradox1306: 18.07.2023 16:09якби нвідеа не просувала індустрію
Це променями воно просувається? Якийсь шалений зашквар, аж вголос :lol:
Alvaro
Member

ASTON: 18.07.2023 16:05Чуваче, ось особисто я граю в ігри, в яких попросту немає DLSS - тому таким як я тєма DLSS просто неактуальна. Тож сидіти на форумі і в кожному 2му пості обсирати тих, кому DLSS попросту непотріюен - ну діло твоє! Мабуть, важко зрозуміти, що далеко не всім геймерам він взагалі цікавий, потребний, і вони взагалі хоч 1 долар готові за нього переплатити...
Ну я розцінюю зараз апскейл як плату за за 60 фпс з променями. І це мене в цілому влаштовує. Якщо длсс хочаб на якості. Якщо би вибір був між 3060ті 12гіг та 6700 12гіг то я би брав першу одразу. Але на разі тому що там на третину меньше памяті це трохи не лає вирішити остаточно. Ну ще зупиняє досвід використання 4870, дуже проблемні часи з драйверами оптимізаціжю під ігри і т п в порівнянні з досвідом на нвідіа.
7mindfields
Member

Alvaro: 18.07.2023 15:03 Я просто точно памятаю що як переглядав тести відеокарт бачив що багато впираются в ці 8 гіг. Просто я зараз не буду згадувати бігати усі ці кожні моменти і які там ігри були.
Знову ти про своє багато ігор впирається, невгамовний :lol:
Nortrom
Member

Ну ще зупиняє досвід використання 4870, дуже проблемні часи з драйверами оптимізаціжю під ігри
Сидел на 4850 долго, 0 проблем было.

3060/4060/6700
kot@work
Member

Paradox1306: 18.07.2023 15:54 ну так на дворі 23 рік, поки фанати амд проснуться вже 5 ядерних війн пройде :facepalm: я вже мовчу що ви не в стані навіть розібратись що таке длсс.
навіть на процесорах амд є підтримка рт, я вже мовчу за карти
Панове, рейтрейсінг був ще на 3dStudio 4.... Для DOS, Карл! І воно працювало на 486. Це ~1993-94 р. Доречі, AMD 486 вже були тоді. Ну, мабуть я ще більший фанат ніж ти, тому що ЗІ СТАЖЕМ :idea:

Отправлено спустя 4 минуты 6 секунд:
Ostin: 18.07.2023 16:16
Ти будеш здивований, але - так. Продажі 20хх не були б такими, якби не промені (точніше, обіцянки проміневої революції). Ну, сталося не так, як вважалося, но то вже таке.. $$ уплочено.
Paradox1306
Member

kot@work: 18.07.2023 17:12 Ти будеш здивований, але - так. Продажі 20хх не були б такими, якби не промені (точніше, обіцянки проміневої революції). Ну, сталося не так, як вважалося, но то вже таке.. $$ уплочено.
ну сталось в 23, але є очевидні речі що це досить складна штука і на її розробку(що би воно не ділило на 2 чи 3 фпс) потрібен кеш який може взятись лише від покупців. і вгадай що? - правильно, нвідеа і працює над нрс, що забустить продуктивність, а потім через 2 покоління амд буде рожати свій аналог але який прцюватиме в 1.5 рази гірше. то хто рухає індустрію? - правильно, зелені. амд вже показало з 5000 серією що інтеловські 5% це забагато бо можна просто 2 роки по фул прайсу продавати одне і те саме, 7000 серія взагалі нічого нового не привность, навіть меншого жору фактично нема
anyname
Member

Ostin: 18.07.2023 16:16
Таки променями просунули рт ядра в відеокарти. бо оті рт ядра можуть тільки в промені і в ші. Хуанг передбачав що майнінг сконає й потрібна буде інша ніша для масового продажу ВК.
fuksa
Member

kot@work
вы радикально ошибаетесь по первому пункту и некомпетентны по второму
GreenMile
Member

Alvaro: 18.07.2023 15:03
oversteve: 18.07.2023 14:40так а навіщо ви приводите у приклад статтю про 4к, якщо пишете, що є повно ігорєй, яким вже не вистачає 8гб в 1080р?
Ми по колу ходим. В статтї , взагальному річ про споживання пам'яті, включно про 1080. Також ще відео по діабло 4 , де також про недостачу памятті йде річ. Якщо просто в загальному позбирати статтї по мережі то старе ясно що йде річ про то що зараз 6 гіг це мінімум , 8 це межа для оптимізованих налаштуваннь, а варто хочаб від 10 вже мати. Просто в подібних статтях менше конкретики конкретно по іграм а більш взагальному . Я більш менш вибрав що з якоюсь конкретикою є. Я просто точно памятаю що як переглядав тести відеокарт бачив що багато впираются в ці 8 гіг. Просто я зараз не буду згадувати бігати усі ці кожні моменти і які там ігри були. Можливо там і джедаях останніх і відьмак ремастер і вач догс легіон і ше всього подібного, просто це зараз треба все знов це передивлятись щод конеркетно нагадувати. Но там точно все в притул на тестах до 8 гігів підходить.
Спеціально для вас встановив Хогвартс Лєгасі (i7-3770 + 1060 6Gb) ФХД:
Ультра налаштування ~3800Мб
Лоу налаштування ~2300Мб
Я розумію, що воно десь там +/- буде плавати, але не в три рази ;)
Хотів завантажити скріни, а воно щось не дає :think:
Firebrand
Member

GreenMile
а ведь потом, такие люди бегают по форуму и кричат: смотрите, у нее 8гб она тыква, тыква, да тыква же она..... :lol:
Alvaro
Member

Блін, я ще ж забув, то якщо амд взяти, там все інше, нема тих привичних налаштувань в драйверах від зелених, немає цього оверлея де можно відеозаписувати скриншоти робити фільтри всякі ставити там на чіткість і т.п. йолкі палкі. Чи може там буде якась своя теба зручна вже. Треба подивитись чи всі ті фішки теж є подібні.
7mindfields: 18.07.2023 16:49Знову ти про своє багато ігор впирається, невгамовний
Ну вище хлопець кинув відос з порівнянням
Nortrom: 18.07.2023 16:58 3060/4060/6700
Тобто вот перший же рандомний тест дивимся і з 9 ігр 5 перевищують ліміт ум8 гіг в 1080 на максимальних налаштуваннях. Ну більше половини це скільки в тебе? Який синонім ти вживаєш? Багато? Мало? Багатенько? Ше шось? Може ти по іншому слова вживанш, я не знаю, підбери сомі сдово яке тобі підходить до більшої половини. Тільки головне по суті тримайся, того що 8 гігів це вже в притик у ігр і чим пізніше вийдуть тим більше.

І тільки не треба о тої демагогії далі розводити про те що там якийсь запас памяті просто резурвує гра, чи шо то така вибірка в чела просто так співпало і т.п. камон, равіщо ототвот вигадувати коли очивидно що 8 гіг це край вже який досить бистро переповне. Рокі два і все. Це буде норма вже.

Отправлено спустя 10 минут 29 секунд:
Nortrom: 18.07.2023 16:58Сидел на 4850 долго, 0 проблем было.
Куча проблем было относительно зеленых. Начиная от постоянных запаздываний драйверов, глюки с ними разные , до всяких фишек которые были у нвидии , но которые проходили мимо меня тогда помоему появился этот ссао у нвидии, физикс тоже там был, у радеона ниче небыло. Я как сейчас помню пытался тогда разобраться с багами визуальными у игры прототип, там фигня полная была с тенями, на нвидиа они были нормальные, а у амд их почти небыло и пофиксить это было невозможно, чтото с драйверами связанно было. И такое то там то тут везде вылазило на протяжении нескольких лет пока не поменял на 560ти.
Ответить