Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Alvaro
Member

Щяс как ни крути получается рх6700 выгодней наверно чтоли. Проблема только в лучах как я вижу. Если бы не лучи, брать 3060ти или 4060 вообще нет смысла для игр, по тестам судя. Они гдето в одну цену, но при этом одинаковые по мощности или слабее как я понял. Но главное на 4 гига меньше памяти. Единственный плюс пока это лучи и дллс. Ну и поддержка у нвидии для игр получше. Даже не знаю. Если бы не лучи, я бы нераздумывая взял 6700 за ту же цену.
oversteve: 18.07.2023 13:12а прочитати статтю, на яку посилаєтесь релігія не дозволяє?
Так ти не спіши, трохи далі почитай, а не перший абзац. Там тобі все напишуть і про 1080 і про взагалі проблему в 8 гіг памяті, що заоаз це вже межа яка потребує зменшення графічних налаштувань.
oversteve
Member

Alvaro: 18.07.2023 13:16 Так ти не спіши, трохи далі почитай, а не перший абзац. Там тобі все напишуть і про 1080 і про взагалі проблему в 8 гіг памяті, що заоаз це вже межа яка потребує зменшення графічних налаштувань.
я як раз читаю, 2 кривих порти ласт оф ас і хогвартс то багато?
GreenMile
Member

Alvaro: 18.07.2023 12:49
Firebrand: 18.07.2023 07:38где не хватает?
В каких играх в смысле? Дак полно. Хогвардс, ласт оф ас, диабло 4, киберпанк и т.п.
А ви граєте в 4к? Пардон, але карти початкового рівня з 8Гб не для цього. Хогвартс Лєгасі в ФХД на гтх1060 жере якусь фігню пам'яті взагалі там може 3-4 Гб максимум :dontknow:
Firebrand
Member

Alvaro: 18.07.2023 12:49Хогвардс, ласт оф ас,
все ясна..... :lol:
у меня в менюшке, ласт оф ас проц греется до 80 градусов....стоит дальше приводить эти игры в примеры? :facepalm:
Alvaro
Member

oversteve
Ну давай зараз будем бігати по інтернету та рахувати усі ігри які будуть в притул підходити до 8 гіг, діабло кіберпанк ластоф ас хогвард, далі знайдем якийсь може дайн лайт чи ще щось ,та називати їх кривими портами... Виявится що кругом одні криві порти . А коли вийдуть нові консолькі через рік два, в яких відео памяті буде потреба мінімум, там, від 12-16 гіг, то взагалі стане весело. Коли по потужності карта буде тягнути, а по обєму страждати. В статї досить наглядно зрозуміло що 8 гіг це вже поріг який потребує розширення. Брати зараз карту на 8 гіг, це як у 17 році взяти 1060 не на 6гіг , а на 3-4гіга і одразу впертись в стелю , а через рік два зкручувати налаштування тільки ізза нестачі пам'яті а не потужності.

Отправлено спустя 6 минут 43 секунды:
GreenMile: 18.07.2023 13:24А ви граєте в 4к? Пардон, але карти початкового рівня з 8Гб не для цього. Хогвартс Лєгасі в ФХД на гтх1060 жере якусь фігню пам'яті взагалі там може 3-4 Гб максимум
Hogwarts Legacy, though, was still heavy on the RAM at 1080p + DLSS Performance when using maximum quality settings and ray tracing – the average usage was 8.5 GB, and the peak was just a fraction under 10 GB.
oversteve
Member

Alvaro: 18.07.2023 13:34 oversteve
Ну давай зараз будем бігати по інтернету та рахувати усі ігри які будуть в притул підходити до 8 гіг, діабло кіберпанк ластоф ас хогвард, далі знайдем якийсь може дайн лайт чи ще щось ,та називати їх кривими портами... Виявится що кругом одні криві порти . А коли вийдуть нові консолькі через рік два, в яких відео памяті буде потреба мінімум, там, від 12-16 гіг, то взагалі стане весело. Коли по потужності карта буде тягнути, а по обєму страждати. В статї досить наглядно зрозуміло що 8 гіг це вже поріг який потребує розширення. Брати зараз карту на 8 гіг, це як у 17 році взяти 1060 не на 6гіг , а на 3-4гіга і одразу впертись в стелю , а через рік два зкручувати налаштування тільки ізза нестачі пам'яті а не потужності.
ну то ж ви пишите, що багато ігор яким 8гб в 1080р ВЖЕ не вистачає, от і шукайте приклади :)

п.с. спробуйте в 3го відьмака (2015) або 2-3 томб райдер на 1060 в 4к на максимумі пограти і подивіться як вам ваші 6гб допоможуть :D
7mindfields
Member

В каких играх в смысле? Дак полно. Хогвардс, ласт оф ас, диабло 4, киберпанк и т.п.

https://www.techspot.com/article/2670-vram-use-games/

Много игр впритык идет уже по памяти 8 гиг. Когда я брал гдето в году 17, карту 1060 на 6 гиг, это гдето почти год после ее выхода помоему, в играх у меня в запасе было еще гдето половина от доступной памяти. Если бы я тогда взял карту где бы у меня было 3-4 гига, что по тем меркам как сейчас 8, через 2-3 года я бы уже половину игр не смог запустить с максимальными текстурами.
То ти збираєшся на 3060 12гіговій запускати їх з максимальними текстурами? 🤡
Хуанг для таких як випустив 4060ті з 16гб за 600 баксів :lol:
Последний раз редактировалось 7mindfields 18.07.2023 13:53, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

Alvaro: 18.07.2023 13:41 Отправлено спустя 6 минут 43 секунды:
GreenMile: 18.07.2023 13:24А ви граєте в 4к? Пардон, але карти початкового рівня з 8Гб не для цього. Хогвартс Лєгасі в ФХД на гтх1060 жере якусь фігню пам'яті взагалі там може 3-4 Гб максимум
Hogwarts Legacy, though, was still heavy on the RAM at 1080p + DLSS Performance when using maximum quality settings and ray tracing – the average usage was 8.5 GB, and the peak was just a fraction under 10 GB.
Це маячня, бо воно в мене на 4070ti в 2к жрало меньше 8 Гб, на ультрах звісно. А ще не треба забувати, що резервування пам'яті не означає її повне використання ;)
Ну таке, бажання мати більше - то природньо, але оці казочки що 8Гб не вистачає в ФХД це просто смішно :)

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
oversteve: 18.07.2023 13:44 п.с. спробуйте в 3го відьмака (2015) або 2-3 томб райдер на 1060 в 4к на максимумі пограти і подивіться як вам ваші 6гб допоможуть :D
Запускати 4к на 1060 - то до лікарів вже, мабуть :dontknow:

Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:
oversteve: 18.07.2023 13:44ну то ж ви пишите, що багато ігор яким 8гб в 1080р ВЖЕ не вистачає, от і шукайте приклади :)
Немає таких ігор, поки ви читаєте огляди, я в них просто граю, добре, що не читав огляди перед цим, так би знав, що це неможливо :gigi:
А якщо серйозно, то ви справді вважаєте, що 3060 вам вистачить для 4к для ігор, які вийдуть за кілька років і ті 12Гб вас врятують? :shuffle:
oversteve
Member

GreenMile: 18.07.2023 13:49 Запускати 4к на 1060 - то до лікарів вже, мабуть :dontknow:
це до того, що 1060 "по потужності тягне", але на справді не дуже :)

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
GreenMile: 18.07.2023 13:55 Немає таких ігор, поки ви читаєте огляди, я в них просто граю, добре, що не читав огляди перед цим, так би знав, що це неможливо :gigi:
А якщо серйозно, то ви справді вважаєте, що 3060 вам вистачить для 4к для ігор, які вийдуть за кілька років і ті 12Гб вас врятують? :shuffle:
то не до мене)
п.с. у мене як раз 3060 12 і її не вистачає для 4к :(
Alvaro
Member

7mindfields: 18.07.2023 13:45То ти збираєшся на 3060 12гіговій запускати їх з максимальними текстурами?
А в чому проблема? Тексуры якраз не бьють по навантаженню на карту сильно якщо їх вистачає. Це якраз та графічна опція яку я завжи викручую на своїй 1060 на максимум навіть у важких іграх, бо на фпс це майже не впливає переважно. От якщо не вистачає памяті то тоді так починаєтмя біда. Як зрівнити з 1060 на 3 гіга. Я уявляю який би капець був як би я взяв 1060 не на 6 гігів а на 3 у 17 році, як би я мацже одразу почав через одну гру вже постійно боротися з нестачею памяті, а не просто викручувати все на максимум по текстурам.

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
oversteve: 18.07.2023 13:44ну то ж ви пишите, що багато ігор яким 8гб в 1080р ВЖЕ не вистачає, от і шукайте приклади
Я не писав про "багато". Не треба вигадувати :) Знайти думаю ще можноа декілька. Штук 5+ буде. А в інших іграх, яких відчутно більше знайдется, які вже в притул будуть йти до 8гвг. І це означає що брати зараз карту на 8 гіг, це через роки два вже стабільно знижувати налаштування текстур на 1080.

Мені це нагадує розмову, як коли я вибирав, чи брати 8гіг оперативки чи 16. В 17 році. І багато людей казали що 8 вистачить запросто.... Повезло що я тоді одразу узяв 16 в не мучався на 8.. :)
Последний раз редактировалось Alvaro 18.07.2023 14:11, всего редактировалось 2 раза.
GreenMile
Member

oversteve: 18.07.2023 13:59
GreenMile: 18.07.2023 13:49 Запускати 4к на 1060 - то до лікарів вже, мабуть :dontknow:
це до того, що 1060 "по потужності тягне", але на справді не дуже :)
Ну давайте ще в у 8к тоді порівняємо, чому ні? :dontknow: 1060 - це карта для ФХД і вона досі нормально своє ФХД витягує, більше - вже не вистачає, то от і питання, нафига їй 8-12-24Гб пам'яті, якщо вона і зараз впирається в продуктивність ядра, а не в пам'ять? Те ж саме і для 3060 та 4060 - у них продуктивність не для 4к, тому і пам'ять їм ні до чого.
oversteve
Member

Alvaro: 18.07.2023 14:02 Я не писав про "багато". Не треба вигадувати :) Знайти думаю ще можноа декілька. Штук 5+ буде. А інших відчутно більше юуде які вже в притул будуть йти. І це означає що брати зараз карту на 8 гіг, це через роки два вже стабільно знижувати налаштування текстур на 1080.
:-/
GreenMile
Member

oversteve: 18.07.2023 14:00п.с. у мене як раз 3060 12 і її не вистачає для 4к :(
Для 4к і 4090 не завжди вистачає, а ми тут за **60 балакаємо :rotate:
Firebrand
Member

oversteve: 18.07.2023 14:00п.с. у мене як раз 3060 12 і її не вистачає для 4к
Чел, то что ты играешь на этой карте в 4к, это чисто твое желание , хоть в 8к, но надо помнить, что эта карта не создавалась для того,что бы ты мог спокойно играть на ней в 4к. Для этого есть уже другие карты. B-) . Маркетологи на коробке напишут тебе ,что угодно. Не нужно слепо в это верить. :gigi: А потом сокрушаться, что карта не тянет. B-)
Alvaro
Member

oversteve
Полно это скорее достаточно, в контексте, а не много. Достаточно в данном случае это ну примерно до 5 игр, более менее на слуху которые. Наверняка их больше, я не вижу смысла искать каждую, когда в целом картина понятна. Что это не частные уникальные случаи, а тенденция, и дальше будет больше .
Xardas_95
Member

Alvaro
Навіщо питати що купити, якщо ви вже все для себе вирішили?
А щодо 3060 12gb vs 4060 8gb
спойлер
Изображение
А ось з RT
спойлер
Изображение
Cyberpunk з RT
спойлер
Изображение
Hogwarts legacy з RT
спойлер
Изображение
Брав інфу тут
oversteve
Member

Firebrand: 18.07.2023 14:14
oversteve: 18.07.2023 14:00п.с. у мене як раз 3060 12 і її не вистачає для 4к
Чел, то что ты играешь на этой карте в 4к, это чисто твое желание , хоть в 8к, но надо помнить, что эта карта не создавалась для того,что бы ты мог спокойно играть на ней в 4к. Для этого есть уже другие карты. B-) . Маркетологи на коробке напишут тебе ,что угодно. Не нужно слепо в это верить. :gigi: А потом сокрушаться, что карта не тянет. B-)
та я прекрасно розумів, що вона 4к не тягне, коли брав, то стьоб із присмаком суму :(
Alvaro
Member

oversteve: 18.07.2023 13:44п.с. спробуйте в 3го відьмака (2015) або 2-3 томб райдер на 1060 в 4к на максимумі пограти і подивіться як вам ваші 6гб допоможуть
Так навіщо 4к. Річ про текстури та подібні налаштування. Яки в першу чергу впливпють на обєм пам'яті, а не на потужність загальну ядра. Тобто якраз так і виходить що завдяки 6 гігам памяті на 1060 я мав можливість завжди викручувати якість текстур та їх фільтрів до максимального не втрачаючи майже у швидкості. А резолюшен загальний це вже інше, і впливає сильно на загальну бистродію. Не треба порівнювати ці речі це досить різнтй тип навантаження на залізо.

Тут я так поня люди не застали такі моменти коли наприклад на карті 4870 на 512мб був вимушенний давитись якимось гта 4 в жахливих текстурах , тому що гра там потребувала до двух гігів відео, незважаючи на те що взагалом подібна по потужності карта тягнула без проблем. А безліч інших подібних кейсів.

Отправлено спустя 10 минут 10 секунд:
Xardas_95: 18.07.2023 14:16Навіщо питати що купити, якщо ви вже все для себе вирішили?
А щодо 3060 12gb vs 4060 8gb
Я не вирішив. Я завис на виборі між 6700, 4060 і 3060ті. Бо там вибір між вмісткою памятю та променями і дллс. А 3060 12 просто за надто слабка на совю ціну.

Правда судячи по тестам, промені в деяких іграх тягнуть на рівні 6700 і 3060ті амд навіть краще. Як в джедаях останніх. Але наприклад кіберпанк там отразу відчутний відрив, і на 6700 просто неможливо його тримати на 60фпс буде до 40 падати. А 3060ті можна з дллс на якості в 60 плюс мінус запускати як я бачу.
Последний раз редактировалось Alvaro 18.07.2023 14:45, всего редактировалось 1 раз.
oversteve
Member

Alvaro: 18.07.2023 14:29
oversteve: 18.07.2023 13:44п.с. спробуйте в 3го відьмака (2015) або 2-3 томб райдер на 1060 в 4к на максимумі пограти і подивіться як вам ваші 6гб допоможуть
Так навіщо 4к. Річ про текстури та подібні налаштування.
так а навіщо ви приводите у приклад статтю про 4к, якщо пишете, що є повно ігорєй, яким вже не вистачає 8гб в 1080р? :rotate:
vmsolver
Member

Alvaro
Берите самое новое, если хватает денег, если не хватает, то смотрите на б/у какая к сердцу приглянётся. Вот такое скромное мнение.
Ответить