Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

В мене самий примітивний Slot-> pga 370.
В роботі з копперами показав себе добре. Потім був мною дороблений для роботи з Tualatin. А це дорога в один кінець.
З того , що я пам'ятаю на Ct-6ata4 працював.
Зараз виникає конфлікт запуску Марк 00/01 на 6via81, та й на 6ata4 не має стабільності у нагрузці. При цьому топовий коппер на 133 шині кремнієвої стабільний.
Чи то прикол патчу , бо біос рапортує на Pentium-S , що це Celeron(Tualatin).
Тож слухаю голову стосовно чи то патчі винні , чи мат плати не тягнуть., чи перехідник не є стабільним для роботи на FSB й133
ApostolCV
Member

Схоже сьогодні остаточно домучав Acorp 6VIA81 ( привіт посткод С5С3).
Тепер про збірку мутантів :
Стабільний туалерон @FSB133, R9800SE@R9800PRO.
CT-6ATA4 (VIA Apollo PRO133A) (яка не повинна вміти в AGP 4x якщо вірити російським клокерам :gigi: )
спойлер
CT6A_R9800SE_TUAL1.0A.jpg
radical
Member

694x точно має проблему з деякими картами (радеонами, головним чином), сам стикався з тим, що мобільний радеон 9600 не хотів працювати на 4х, тільки 2х.
радили в біос сетап вручну перебирати значення HEX параметру, який стосується AGP, але я швидко стомився
9550 працювала без проблем, але я хотів завести низькопрофільну карту для тонкого корпусу

Отправлено спустя 4 часа 2 минуты 57 секунд:
цитата с ромбая:
Распространенная проблема - невключение AGP 4x на сабжевых чипсетах; судя по тому, что пишут на NVWorld, вопрос решается подбором в BIOS Setup вручную параметра AGP Driving Streinght/Value...

Кто ковырялся с данным параметром, предложение - сбрасывайте информацию в эту тему, с указанием модели матери, видеокарты и значения параметра, при котором удалось добиться устойчивого AGP 4x...
Начну с себя:
1. MSI 694D Pro2 + GV-R9264DH - EA;
2. MSI 694D Pro2 + Radeon 9500 (PN 109-94200-300) - EA;
3. ECS D6VAA + то же, что и в п.п.1-2 - Auto
Присоединяйтесь!..
Death
Member

radical
VT82C694X - в чому трабла, 4х заявлено, багі так згоден можуть бути.
radical
Member

Знайшов свій колишній досвід з Soltek SL-65KIV2 та радеонами
Я встречал рекомендации EA или FF
У меня при принудительно выставленном в каталисте 4х просто при загрузке ХР происходит мертвое зависание с черным экраном. Перебирал разные значения (их можно долго перебирать), в основном, одинаково, на FF выход за пределы диапазона на мониторе, но винда не виснет (с кнопки выключается)
На 2х при этом работает нормально. Это с 9600 мобильным радеоном.

Карты пробовал разные, с GF2 MX нет никаких проблем на 4х
С радеонами на 4х
9550 разнообразно глючит (артефакты и зависания в 2д)
9600 про вроде работает
9250 то же, что с 9550
ApostolCV
Member

У Nvidia точно була бага з дровами. Ставлю 56.55 під FX AgP 2x працює.
При цьому з цим драйвером 4ti200 висне одразу в марк01.
Бумик
Member

Собрал комп 754 сокет в маленьком корусе.Размеры: 34,5 х 37,5 х 13,5.
Единственный минус-сильно шумит кулер блока питания.Буду *утихомиривать* впаиванием резюка в разрыв вентиля.
А так все отлично.
спойлер
IMG_0101.JPG
IMG_0104.JPG
754 в слим корпусе.jpg
Хотелось бы поставить в этот корпус сборку на сокет 7 ,но не позволяют габариты материнки(корпус,понятно,только под микро формата платы).
Возможно,со временем,продам эту мамку ( Iwill P55XPlus)
спойлер
222.jpg
или обменяю на мамку сокет 7 такого формата(именно эта материнка нерабочая)
спойлер
IMG_0101.JPG
Так вот,можно будет установить мамку в этот корпус,но с оговорками
1 нужно будет сверлить новые крепежные отверстия на плите
2 верхний слот PCI,а возможно и два, будут недоступны(что некритично).Остается еще 3(или 2).
Хотя,можно теоретически и Iwill P55XPlus сюда впихнуть,но все три слота PCI будут недоступны для установки плат.
Только ISA останутся,что неприемлимо.
radical
Member

Есть комбо-корпуса, для АТ и АТХ плат. У меня такой корпус стоит на даче, в нем раньше стояла плата АТ формата на сокет 370. Выглядит как АТХ корпус с вертикальным расположением БП, но имеет еще возможность установки и АТ платы.
Andrey2005
Member

WSavage
Member

Вітаю панове! Сподіваюсь вибрав правильну тему.
Планую зібрати збірку на 775 (собі для розваг) хочу щось формату м-атх, який чипсет краще всього дивитись для «пограти з розгоном», можливо хтось має щось в себе та бажає продати, буду дуже вдячним :beer:
radical
Member

WSavage: 14.07.2023 19:34 Вітаю панове! Сподіваюсь вибрав правильну тему.
Планую зібрати збірку на 775 (собі для розваг) хочу щось формату м-атх, який чипсет краще всього дивитись для «пограти з розгоном», можливо хтось має щось в себе та бажає продати, буду дуже вдячним :beer:
не дуже воно сумісне, матх з розгоном. Тут або те, або те.
мАТХ це, головним чином, офісні плати з відео на попсових чипсетах, мало здатних до розгону. Може, щось таке і існує в природі, але це буде важко знайти.

https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... us-ii-gene
Бумик
Member

radical: 14.07.2023 18:44 Есть комбо-корпуса, для АТ и АТХ плат.
Задумка немного другая.Хотелось бы установить сборку сокет7(а в идеале сокет 7 Супер)в такой корпус.
Сборку 754 я в него установил,потому как из старых конфигов только плата 754 у меня формата микро АТХ.А остальные конфиги,что на фото ниже,все с полноформатными мамками.
спойлер
IMG_0102 — копия.JPG
Есть сборка АМ3+ микро АТХ,но в корпусе блок питания всего 250 Ватт,2-4 ядерные сборки и с более мощной видео,сюда не подойдут.
По мамкам сокет 478 отдельная тема.Есть 2 мамки,но одна под процы 400 по шине,а вторая с 533(хотя в нее установил проц с 800 шиной и он работает на шине 533 и даже с(!)НТ.
Но обе мамки с АЖП х4,не комильфо.На днях продал мамку 478 микро на 915 чипсете (не устраивает ее работа с видюшками),там проц работал на 800 шине,память двуканал,но... интерфейсы видео не очень.PCI-E x4 и AGP работает в режиме PCI,к тому же она не работает с АЖП картами Радеон.Ну, это Asrock P4dual-915gl.
radical
Member

Все равно не вижу смысла пихать baby AT плату в ATX корпус
без колхоза нормально не получится
spoglyadach
Member

Як людина в кого мабуть рекорд по парку плат на 775 :)
Можу одразу сказати що про mATX під оверклокінг можна забути, в мене є тільки одна така плата від DFI на P45 що типу теоретично може, але на практиці не знаю бо вона потребує ремонту :laugh:
Таку плату як вам скинули від ASUS я взагалі ніколи не бачив у продажу, тобто шанс знайти щось таке менше 1%
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

P5Q-VM/P5Q-AM на G45 може 420-430 по шині.
P5E-VM HDMI/P5E-VM SE/P5E-V HDMI на G35 може 550+ по шині.

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
G31/33/41/43 чипсети десь до 400 по шині.
spoglyadach
Member

NikolaZack: 15.07.2023 11:40 P5Q-VM/P5Q-AM на G45 може 420-430 по шині.
:eek: скільки хвилин вони так можуть?
Судячи з охолодження системи живлення, не дуже довго + якщо поставити в кейс
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
Людина написала погратися, сприймаю це як тимчасово посовати бігунки в БІОС))) :gigi:
WSavage
Member

NikolaZack: 15.07.2023 11:52 spoglyadach
Людина написала погратися, сприймаю це як тимчасово посовати бігунки в БІОС))) :gigi:
Все вірно, хочу відчути вайб старого оверклокінгу :super:
spoglyadach
Member

NikolaZack: 15.07.2023 11:52 spoglyadach
Я так минулих вихідних погрався на P5Q3 Deluxe, забув накинути карлсон на верхній радіатор мосфетів.
Потім думаю, чого це плата прилипла до м'якої підложки

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
WSavage: 15.07.2023 11:54 Все вірно, хочу відчути вайб старого оверклокінгу :super:
Думаю що якийсь Asus Maximus Formula або ASUS P5E Deluxe закриє ваші потреби на 101%
Бумик
Member

spoglyadach: 15.07.2023 11:47
NikolaZack: 15.07.2023 11:40 P5Q-VM/P5Q-AM на G45 може 420-430 по шині.
:eek: скільки хвилин вони так можуть?
Судячи з охолодження системи живлення, не дуже довго + якщо поставити в кейс
Не знаю за 420-430.Скажу за 400 (1600) по шине.Материнка MSI P35 NEO2 .Идеально работает с ксеоном Е5440 на 400 шине.Проверено ...годами юзанья.
Ответить