Последние статьи и обзоры
Новости
Intel припиняє випуск лінійки комп'ютерів NUC
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Предлагаю обсудить Intel припиняє випуск лінійки комп'ютерів NUC
Да мини ПК люди сами соберут при желании и главное лучше, чем Intel.
Процессоры начните делать энергоэффективнее - это главное, а AMD так и останяется гAMD.
Да мини ПК люди сами соберут при желании и главное лучше, чем Intel.
Процессоры начните делать энергоэффективнее - это главное, а AMD так и останяется гAMD.
-
Scoffer
Member
Шкода, реально прикольні коробочки були.
Nikolay Yeryomenko
І яким же це чином? Куплять розсип мікрух, розведуть плату і напаяють?
Nikolay Yeryomenko
І яким же це чином? Куплять розсип мікрух, розведуть плату і напаяють?
-
erazel
Member
Ну китайці ж можуть, то чо ми ні? будуть як в 80-х - журнали радіотехніків з типповими розводками плат і лістінгами ісходніків біоса.Scoffer: ↑ 12.07.2023 09:58 Куплять розсип мікрух, розведуть плату і напаяють?
-
1234waltz
Member
Єдине що можу пригадати за істонію Нюків цікаве це монструозний Kaby Lake-G з Vega + HBM та мертвонароджений Extreme Compute Element в форматі плати. Щодо неттопів, так завжди були від сторонніх компаній аналогічні неттопи не гірше та МакМіні
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Тебе нужен именно такой форм фактор для чего? Для каких задач?Scoffer: ↑ 12.07.2023 09:58І яким же це чином? Куплять розсип мікрух, розведуть плату і напаяють?
-
DaKaR
Member
Дуже шкода. Їх підвів маркетинг.
Через низькі продажі - невеликі партії виробництва.
Через невеликі партії - велика ціна за штуку.
Через великі ціні - низькі продажі.
Коло замкнулось.
Коло замкнулось.
-
MORTAL
Member
Это ваше мнение , а в реальности маркетинг стоит немалых денег ( = дороже товар ), и если продукт не интересен людям то никакой маркетинг это сильно не поменяетDaKaR: ↑ 12.07.2023 10:36 Дуже шкода. Їх підвів маркетинг.
Коло замкнулось.
-
Sploit
Member
Дійсно шкода.
Маю старенький NUC 5i5RYK ще на i5-5250U. Використовую, як приставку до проектора. Дуже зручна штука.
Маю старенький NUC 5i5RYK ще на i5-5250U. Використовую, як приставку до проектора. Дуже зручна штука.
-
den888
Member
Халепа, я колись хотів придбати NUC, але на той момент були лише старі моделі з RTX 2600, і то в одному магазині, здається в brain, а осання модель мені не зайшла за дизайном, щось занадно громіздка стала.
-
PhoenixKiller
Junior
этот рынок уже давно захватили китайские тайтлы, вроде Beelink, Minisforum, Chatreey
-
AntonyKandaurov
Member
Nikolay Yeryomenko
От ви дивна людина. Спочатку воюєте за синіх, потім коли вас цим понукають ви кажете що ви за кращий перформанс-гривня і байдуже який процесор. А тепер знову пишете "гАМД". Вам не набридло?
От ви дивна людина. Спочатку воюєте за синіх, потім коли вас цим понукають ви кажете що ви за кращий перформанс-гривня і байдуже який процесор. А тепер знову пишете "гАМД". Вам не набридло?
-
Shkrabaliuk
Member
буде щось схоже з іншою назвою
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Ты наверное про 13400 vs 7600. Я вот кстати смотрел снова тесты и что получается знают даже кацапы:AntonyKandaurov: ↑ 12.07.2023 11:54От ви дивна людина. Спочатку воюєте за синіх, потім коли вас цим понукають ви кажете що ви за кращий перформанс-гривня і байдуже який процесор. А тепер знову пишете "гАМД". Вам не набридло?
- спойлер
Может есть ещё какие-то тесты с 1% и 0.1% на 7600X.
-
Kassatka
Member
Я от дуже не проти сучасних ресурсоємних іграшок, і дійсно саме вони в мене в переважній більшості випадків будуть найбільш ресурсоємними задачами на компі, але мені от абсолютно байдуже й фіолетово, який середній fps видасть сучасний проц на топовій відясі в 1080p. А 1% і 0.1% в таких умовах байдуже й фіолетово в квадраті та в кубі. Цікавить лише продуктивність в іграх на відяхах нижнього й середнього класу в 4K, та продуктивність у 8K або з променями в 4K на топових/предтопових відяхах. Роль процесора тут буде практично нульова, цілком вистачить навіть якого-небудь Core i3-9100F чи Ryzen 5 1600, аби лише не щось занадто застаріле чи дно типу Celeron/Pentium/Athlon.Nikolay Yeryomenko: ↑ 12.07.2023 12:51 Techpowerup - там средний fps.
Может есть ещё какие-то тесты с 1% и 0.1% на 7600X.
Ну а де продуктивність проца буде дуже доречна, то стиснення зображень в PNG, архівування в 7-zip, кодування/монтаж відео, нейромережі, рендеринг. І поки що це все не для роботи, а саме як хоббі. От там мені дійсно дуже важливо перформанс на гривню, а також підтримка нових технологій і відсутність проблем у експлуатації. Менший жор та відсутність необхідності в водному охолодженні, теж не зайві. А для роботи для моїх цілей і Селерону б вистачило.
-
1234waltz
Member
З приводу секти що наярює на 0,1% згоден, але "Core i3-9100F чи Ryzen 5 1600" це по сучасним вже ну зовсім дохлі процесори навіть для ресурсоємної офісної роботи нижня планка. В мене для "офісних" потреб Core i3-10100 і це вже прямо ну "в прітірочку", щоб працювати з веб-інтерфейсами робочими і тп. Для ігор ну хочаб Core i5-10400 та 3600Х.Kassatka: ↑ 12.07.2023 13:40 А 1% і 0.1% в таких умовах байдуже й фіолетово в квадраті та в кубі. Цікавить лише продуктивність в іграх на відяхах нижнього й середнього класу в 4K, та продуктивність у 8K або з променями в 4K на топових/предтопових відяхах. Роль процесора тут буде практично нульова, цілком вистачить навіть якого-небудь Core i3-9100F чи Ryzen 5 1600, аби лише не щось занадто застаріле чи дно типу Celeron/Pentium/Athlon.
-
Kassatka
Member
Ну я зараз пишу з офісу якраз сидячи за Core i3-9100F, то для моїх офісних потреб це дуже потужний комп, на якому все літає. Програмування в сучасних IDE, Microsoft Office, робота з графікою, перегляд веб-сайтів у браузерах, робота з БД MySQL - все чудово. На HDD трохи пригальмовує процес запуску Вінди й програм, а з SATA-SSD взагалі стає надпотужний офісний комп. Думаю, що якщо взяти до компа з таким процом GeForce RTX 3060 12 Гб/Radeon RX 6800 в 4K, або GeForce RTX 3090 у 8K, то проц не сильно обмежить продуктивність у іграх. От на RTX 3090 у 4K чи на RTX 4090 у 8K вже можливо й обмежить.
Последний раз редактировалось Kassatka 12.07.2023 14:07, всего редактировалось 1 раз.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
У синего лагеря что-то совсем дела плохо идут . 3xpoint, nand, модемы просрали. Скоро будут закрывать серверное, графическое и процессорное подразделения? Распродадут заводы с людьми в придачу и ликвидируют контору? Жировали на 4 ядрах и 5% в год? Финансист в роли руководителя компании помог? Что не делал штеуд - выходил керогаз . Последняя прорывная архитектура была Сэнди Бридж. Все что выходило после - выжимание всех соков из кольцевой шины. Дядюшка Мур тысячу раз ударил себя в лицо и столько же раз переревнулся в гробу.
-
1234waltz
Member
Ви в якісь іншій реальності живете. В цій реальності Інтел будує гігантські Фаби в США та Європі, нове підприєммство в Польщі, має контракти від сторонніх розробників на випуск чипів і взагалі норм чухає.Intel74320ASuperFin+: ↑ 12.07.2023 14:07 У синего лагеря что-то совсем дела плохо идут
-
lewerlin
Member
Замало ви в ігри грали . В ресурсоємних тайтлах все впреться в 4 потоки. Та навіть дота, с хорошою картою, неприємно здивує. 10100 ще куди не йшло, 9100 - точно вже не про ігри. Йому 6600/3050 - оверкілл.Kassatka: ↑ 12.07.2023 14:02Думаю, що якщо взяти до компа з таким процом GeForce RTX 3060 12 Гб/Radeon RX 6800 в 4K, або GeForce RTX 3090 у 8K, то проц не сильно обмежить продуктивність у іграх.
-
Kassatka
Member
Ну та архітектура, що в Rocket Lake дала доволі непоганий приріст IPC відносно багатостраждальної вичавленої Скайлейк, а Golden Cove в 12-му і 13-му поколінні повторно доволі непоганий приріст IPC відносно тієї, що Rocket Lake. E-ядра дали змогу в десктопах на рівних конкурувати в багатопочній продуктивності з AMD. Але з жором дійсно вийшло дуже погано. Хоча в плані охолодження норм, бо техпроцес більший і охолоджувати з більшої площі ядра легше.