Чутки: Intel Core i7-14700K протестовано у бенчмарках CPU-Z та Cinebench R23

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

manbearboar: 11.07.2023 10:20
Геральт: 11.07.2023 08:15 Враховувати. Рано чи пізно DLSS/FG буде всюди. Прогрес не зупинять жодні валізи.
Скорее всего, как выше предположили, без чемоданов от куртки их имплементить и поддерживать никто не будет.
Есть кроссплатформенные решения, которые сделал и забыл.
Амд підтвердила що заносить кейси за відсутність технологій в іграх, але амд-воїни гнуть свою лінію :dontknow:
Хоча мені нема сенсу щось доводити, один фіг час визнати що нвідія цей бій програла. Точніше кажучи, на нього забила, бо навіщо хуангу ті ігри, коли всю увагу можна приділити штучному інтелекту. Жаль
manbearboar
Member

kalakawa: 11.07.2023 10:29 Амд підтвердила що заносить кейси за відсутність технологій в іграх
Это слухи, никаких комментариев не было по этому поводу.

Пока нет подтверждения, что кто-то реализует DLSS без чемоданов, в абсолютном большинстве игр его нет.

FG поддерживается считанными ВК, если взглянуть на статы стима.
Смысл кому-то её пилить?
Последний раз редактировалось manbearboar 11.07.2023 10:38, всего редактировалось 3 раза.
xtbtch
Member

radeon5870: 10.07.2023 18:01 +4% ... це вже не смішно
:down: :down: :down:
Загалом нічого неочікуваного не відбувається
АМД обісравсь з новими 7ххх, на надійність яких половина користувачів плюються і мріють їх позбутись якнайшвидше ...
На фоні цього чергового "тріумфу" зелених Інтел взявся за своє улюблене заняття - випускати старі процесори під на новими цифровими іменами.
Коли немає конкуренції - немає прогресу
Сумно спостерігати ...
Амд тебе опять в штаны навалило?
manbearboar
Member

xtbtch: 11.07.2023 10:32
radeon5870: 10.07.2023 18:01 +4% ... це вже не смішно
:down: :down: :down:
Загалом нічого неочікуваного не відбувається
Амд тебе опять в штаны навалило?
Там личная драма - амдшик увёл жену.

А вы иронизируете, нехорошо.
Васильович
Member

daesz: 11.07.2023 01:27Що більше сиджу на цьому форумі, то більше розумію що секта інтелу - це особливий вид
Та нема ніяких видів :)
Є просто тип людей, які свій "синдром каченяти" і суб'єктивний досвід намагаються перевести на всіх інших, часто потужно натягуючи сову на глобус :D
А вже за що там цей тип людей вчепився - Intel, AMD, nVidia, liyama, Seasonic - не важливо, вони просту гнутимуть свою лінію :shuffle:
VovaII
Member

manbearboar
Скорее всего, как выше предположили, без чемоданов от куртки их имплементить и поддерживать никто не будет.
Есть кроссплатформенные решения, которые сделал и забыл.
— В движок УЕ5 их, вроде как, включили. — Логично предположить, что в приставки следующего поколения их тоже добавят, а потом и во все подряд игры будут добавлять. Разработчики похоже это поняли, и перестали ”рвать жопу” (с). — А какой смысл тратиться, если через пару-тройку лет весь инструментарий им почти на шару достанется.
Обидно что на новых консолях современные лучистые игры только с патчами работать будут. Или только с отключёнными лучами. — Года через три станет видно.
daesz
Member

kalakawa: 11.07.2023 10:29 Амд підтвердила що заносить кейси за відсутність технологій в іграх, але амд-воїни гнуть свою лінію :dontknow:
А лінк на "підтвердила" можна?
І самі смішне те, що длсс не є оупен сорс технологією, тобто це не взяв, захотів і поставив, а хуанг має занести ;)
alexeygalas
Member

manbearboar: 10.07.2023 13:29 Shaolin_Style
поэтому замазано конское потребление и температура.
А в біосі виставити ліміт на температуру чи powerlimit не вміємо? Можна подумати рузени не гріються до пекельних температур ))) На скільки виставите на стільки і буде грітись і жерти.

Досі не розуміємо, що таке TDP (((
Геральт
Member

alexeygalas: 11.07.2023 13:04 А в біосі виставити ліміт на температуру чи powerlimit не вміємо? Можна подумати рузени не гріються до пекельних температур ))) На скільки виставите на стільки і буде грітись і жерти.
Рузенам до інтелівських пічок ще кочегарити і кочегарити. І їх також можна лімітувати, ото сюрприз
alexeygalas
Member

Ви схоже мене не чуєте ))) Як ви самі ж написали - можна лімітувати і одного і другого. Тоді в чому проявляється гарячість поясніть мені? Як ви визначаєте, що цп від intel пічки а від AMD морозильники. Дуже цікаво
FastBullet
Member

taras_cs: 10.07.2023 13:04 Пропоную обговорити Чутки: Intel Core i7-14700K протестовано у бенчмарках CPU-Z та Cinebench R23

Додали 4 ядра, молодці.
А могли б просто грошей розробникам ігор занести, щоб у Ryzen'ів тільки 4 ядра/потока використовувалось
Зачекаємо вже на 15700к)) там вже буде 8+16 ядер :lol: :lol: :lol:
Потім 8+20 на 16700К і далі 17700к 8+24 :lol: :lol: :lol: Так це ж вже було :lol: :lol: :lol:
alexeygalas
Member

Pathfinder
Та якраз досвід не дуже успішний - додатковий нагрів, обвуглені ніжки на сокетах і 0 приросту в робочих задачах.
спойлер
x3d.jpg
7x3d.jpg
Последний раз редактировалось alexeygalas 11.07.2023 13:50, всего редактировалось 1 раз.
manbearboar
Member

alexeygalas: 11.07.2023 13:21 Тоді в чому проявляється гарячість поясніть мені? Як ви визначаєте, що цп від intel пічки а від AMD морозильники. Дуже цікаво
Нагревающая способность изменяется не в градусах температуры, а в ваттах.
Для примера, 30Вт лампой накаливания вы особо не отопитесь, хотя там пару тысяч градусов температура.
Нынешний 13700 даже после даунвольта потребляет за 200Вт.
FastBullet
Member

alexeygalas: 11.07.2023 13:21
Ви схоже мене не чуєте ))) Як ви самі ж написали - можна лімітувати і одного і другого. Тоді в чому проявляється гарячість поясніть мені? Як ви визначаєте, що цп від intel пічки а від AMD морозильники. Дуже цікаво
Все просто - у АМД біда тільки з температурами, а у Інтела ще й з енергоспоживанням...(вважайте це аналогом споживанням пального для авто, 30л/100км проти 10л/100км, а мотори (або антифриз) звісно ж гріються однаково)))
alexeygalas
Member

FastBullet

Це вже ближче до істини - intel споживає більше але це не робить його гарячішим. Бо не можливо порівнювати різні техпроцеси, архітектури та навіть різні покоління по ватах. Це нічого не покаже. Тільки те, що один споживає трошки більше в пікових навантаженнях, а хтось менше.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
manbearboar: 11.07.2023 13:36Нынешний 13700 даже после даунвольта потребляет за 200Вт.
Бо плата стільки йому дозволяє споживати за замовчуванням. ЦП - це не лампа накалювання. Це напівпровідниковий пристрій, який буде споживати стільки, скільки зможе, якщо його не обмежити в струмі або напрузі
Геральт
Member

alexeygalas: 11.07.2023 13:21
В дефолтній роботі, очевидно ж.
alexeygalas
Member

Геральт: 11.07.2023 14:09В дефолтній роботі, очевидно ж.
Ну як на мене не дуже буде показово порівнювати дефолтні умови з різними дефолтними лімітами на платах.

Це потрібно самому взяти до прикладу 13700K і нехай буде 7900x. Поставити їх під один і той самий кулер.

Обмежити їм температуру до -5С від критичної і побачити, скільки обидва споживатимуть і скільки папугів наберуть.
Або
Обмежити їм енергоспоживання до одного значення і побачити, який швидше нагріється до критичної температури і скільки папугів набере.

І тим не менш всі ці результати будуть не релевантні, бо є ще дуже багато факторів таких, як теплопровідність термоінтерфейсу, матеріал кришки, оптимізованість платформи (можливість видати більше тактів на меншому значенні напруги). І вати AMD не дорівнюватимуть ватам Intel. Можна буде спробувати порівняти, коли вийде Intel Arrow Lake на TSMC BN3 - тоді хоча б порівнювати TSMC з TSMC

А зараз це порівнювати шоколад із сосисками і заявляти, що сосиски смачніші
Геральт
Member

alexeygalas: 11.07.2023 14:20 Ну як на мене не дуже буде показово порівнювати дефолтні умови з різними дефолтними лімітами на платах.

Це потрібно самому взяти до прикладу 13700K і нехай буде 7900x. Поставити їх під один і той самий кулер.

Обмежити їм температуру до -5С від критичної і побачити, скільки обидва споживатимуть і скільки папугів наберуть.
Або
Обмежити їм енергоспоживання до одного значення і побачити, який швидше нагріється до критичної температури і скільки папугів набере.

І тим не менш всі ці результати будуть не релевантні, бо є ще дуже багато факторів таких, як теплопровідність термоінтерфейсу, матеріал кришки, оптимізованість платформи (можливість видати більше тактів на меншому значенні напруги). І вати AMD не дорівнюватимуть ватам Intel. Можна буде спробувати порівняти, коли вийде Intel Arrow Lake на TSMC BN3 - тоді хоча б порівнювати TSMC з TSMC

А зараз це порівнювати шоколад із сосисками і заявляти, що сосиски смачніші
Чому? Дефолтні ліміти та дефолтна швидкодія. А все інше - нештатна робота. Кулери можуть і різні бути, аби забезпечували заявлений TDP.
Вирівнювати Power лімітом проц з 250Вт та з 170Вт це гарна ідея (ні).
Зараз це подивитись скільки жере Інтел з тою ж швидкодією, що і АМД і зразу стане зрозуміло хто більш енергоефективний
alexeygalas
Member

Геральт
Тоді потрібно йти від зворотного - однакових папугів в тесті. Але такі тести ніхто не робитиме бо це довго і затратно ))

Відправлено через 17 хвилин 30 секунд:
Не хочу розводити срачі, бо це контрпродуктивно, просто висловлю свою думку, як ентузіаста малих збірок, який користується обома брендами.

Intel на LGA1700 провели дуже гарну роботу обкатки технології комбінованих ядер, я вважаю їм вдалося задати мейнстрімну технологію, за якою через певний час потягнуться всі. Тільки це все було в монолітній архітектурі минулих років. Тому для себе, маючи поки в робочій машині для фото 5900х не вважаю запотрібним перебудовувати її на LGA1700, бо там немає чогось кадинально революційного, що змінить гру. Бо зараз як на мене в червоних і синіх паритет.

А от щодо нової плиточної компоновки з двома енергоефективними ядрами в SOC кристалі і 2х асинхронних блоків для прискорення для нейронок, за якими безсумнівно майбутнє, я так би мовити very excited. І ось це вже в купі з різнокаліберними ядрами, чіплетною архітектурою і новим техпроцесом змінить гру кардинально.

Тому я в очікуванні Meteor Lake і Arrow Lake.
Бо щодо Granite Ridge і Strix Point вже ченджлоги відомі і там нічого цікавого нажаль немає (принаймні для мене).
Тому - якби я мав Alder Lake - оновитись на Raptor Refresh є сенс і то з меншої кількості ядер на більшу з підняттям класу так би мовити. А з Raptor Lake, особливо якщо це i7 чи i9 немає сенсу оновлюватись. А AM5 взагалі скіпну, бо це безсумнівно обкатка DDR5 покоління, яка прошла не під дуже успішним кутом. Сподіваюсь , AMD має якісь козирі в рукаві, щоб теж показати щось революційне через рік-другий

P.S. не являюсь фанбоєм жодного табору, беру те, що пропонує цікаві плюшки.
FastBullet
Member

alexeygalas: 11.07.2023 13:47 FastBullet

Це вже ближче до істини - intel споживає більше але це не робить його гарячішим. Бо не можливо порівнювати різні техпроцеси, архітектури та навіть різні покоління по ватах. Це нічого не покаже. Тільки те, що один споживає трошки більше в пікових навантаженнях, а хтось менше.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
manbearboar: 11.07.2023 13:36Нынешний 13700 даже после даунвольта потребляет за 200Вт.
Бо плата стільки йому дозволяє споживати за замовчуванням. ЦП - це не лампа накалювання. Це напівпровідниковий пристрій, який буде споживати стільки, скільки зможе, якщо його не обмежити в струмі або напрузі
Насправді тут потрібно взначити термін "гарячіший". Якщо просто показник з датчика температури, то він дійсно може бути однаковим чи навіть меньшим. А ось якщо вже мова йде про потужність, то звісно на процессор 400 Вт у розгоні (або 300+ Вт сток) звісно ж потрібен абсолютно інший БП та абсолютна інша система охолодження, та ще й корпус, щоб все те тепло кудись дівати (як аналог маленької і великої батареї при знову ж таки однаковій температурі). Саме тому АМД Х3Д процесори вважаються найкращими - при низбкому споживанні (меньше ніж у звичайних 125W проти 175W) і високій продуктивності. Іноді вживають поняття продуктивнисть на 1 Вт, тобто щоб отримати у якійсь грі 300 к/с, то 3Д процессору потрібно лише 125W, звичайному АМД 175W, тоді як Інтелу вже потрібно 350W. Тобто з урахуванням цін на е/е час гри може коштувати 2-3 грн (з урахуванням якоїсь розігнанної RTX4090 зі споживанням під 600 Вт) та при 10 часах в день маємо щось від 600 до 900 грн на місяць :lol: :lol: :lol:
Ответить