Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Пройшов таки ELEX II. Награв 80+ годин.

tl;dr Гра непогана і персонально мені навіть сподобалася, але мінусів на цей раз надто багато :(

Далі буде трохи спойлерів - без них розгорнуто дати свої враження не вийде ;)
Що сподобалося
1) Технічні покращення та геймплей - на радарі показує мітки вбитих ворогів, персонаж жвавіше реагує на керування (в бою), джет-пак можна прокачати до нових можливостей, quick save спрацьовує скоріше, покращена графіка (умовно).
2) Сюжет - на диво, основна сюжетна лінія мені "зайшла". Хто ті прибульці і що вони тут взагалі роблять - непогано обіграно. Але карти розкривають вже майже в кінці гри, тому по-ходу гри є багато неясних моментів, які врешті-решт таки складаються в єдину зрозумілу картину. Оцей мем найкраще демонструє ці моменти :)
спойлер
Изображение
3) Нова фракція Morkons - мають цікаві квести і лор. Дуже іронічно, що більшість представників мають виражені русняві імена, а сама фракція при цьому - фанатичні криваві дикуни, що не дають спокійно жити іншим фракціям і намагаються розпочати масштабну війну :rolleyes:
4) Нові супутники - як завжди, сильна сторона гри. Хоча, на мою думку, занадто багато супутників з попередньої частини повернули. Могли б більше нових додати.
5) Баланс - тепер не треба тікати від ВСІХ ворогів перші 10 левелів :gigi:
Є багато мобів, на яких можна качнутися і на початках гри.
6) Після фінальної "битви" дають безлімітний джет-пак - можна літати над світом як Супермен, краєвиди чудові.
7) Літаючі моби - непогане нововведення, примушує вкладатися в ranged weapon.
8) Старі локації в оновленому виді - дуже ностальгічно.
9) Гру можна пройти не обравши жодну з фрацій (що перекриває один з мінусів далі).
Що не сподобалося
1) Просто тони багів - таке відчуття, що гру деви взагалі не тестували :(
Я ще й на Xbox One грав, що додає своїх приколів через застаріле залізо. А так - тупі вороги, завтики супутників, графічні баги, вильоти гри при телепортації, фрізи, артефакти - все в порядку речей :rolleyes:
2) Відчуття загальної "сирості" гри - ніби то девам часу не вистачило чи бюджету. Багато речей ніби для галочки. І навпаки - деякі очевидні речі чомусь не передбачені. Наприклад, в одній катсцені показують, що Jax використовує магію, але я на той час навіть не у фракції був - просто не зробили кат-сцени для інших варіантів розвитку подій :shuffle:
І такого в грі повно-повнісінько.
3) Багато порожніх локацій, де немає чим зайнятися (наприклад, та ж пачка однотипних конвертерів).
4) Відкритий фінал гри - треба чекати третю частину.
5) Дизайн та сама ідея багатьох нових монстрів крайньо безглузді :)
Чорт, що закопується під землю, а потім вистрибує з під неї з силою черв'яка з Дюни і при цьому кидає у вас камінь (де він його взяв, лол?). Або мутанти-механоїди. Ніби з Quake II прийшли :laugh:
6) Всі без вийнятку фракції виставлені в негативному світлі і приєднуватися до них не сильно то й хочеться. Добре, що передбачили можливість грати без вибору фракції.
Ostin
Member

Васильович
Бачу, сюжетка в плюсі. Але значна частина сюжету проходиться ось так: "за нашим забором 10-20-50 чудовиськ. Ходи-но повбивай їх усіх. Так, знову. І ще раз. І тепер теж". При цьому всі чудовиська дбайливо і заздалегідь помічені маркером, і все зводиться до колупання одного за іншим.
Я допроходив через силу. Можливо, через те, що грав, як і першу частину, на максимальному рівні складності. Можу сказати з упевненістю, в першій такого було набагато менше (так, я пам'ятаю зачистки роботів, але все ж).
За огляд дякую, було цікаво почитати. Своє я постив тут і тут нещодавно.
Васильович
Member

Ostin: 27.06.2023 16:13Бачу, сюжетка в плюсі
Так, але я маю на увазі саме "літературну" частину, а не однотипні місії. Я оці всі "піди вбий" розбавляв іншими квестами, то не то щоб сильно схарило.
Ostin: 27.06.2023 16:13Своє я постив тут і тут нещодавно.
Дякую, ознайомився.
Я грав на Normal, бо в плані складності боїв очікував жесті на рівні першої частини :D
спойлер
Випадково у якихось розбійників біля Кратера лутонув два Damaged Leadspeader - просто неймовірної сили дробовик. Воювати стало легко раптом :)
Але щоб поремонтувати його і прокачати я ніде не міг знайти нових екземплярів - ні в торгашів, ні з вбитих ворогів.
Почитав на Reddit і взнав, що такі дробовики можна тільки вкрасти(!) в NPC в Кратері :lol:
Побіг я прокачувати Pitpocket і рискати вночі в Кратері.
Якимось дивом таки накрав необхідну кількість і зробив собі Enhanced Leadspreader - з ним всю гру до кінця і пройшов. З перком Lone Wolf якогось троля з близької відстані цей дробовик виносив з чотирьох пострілів.
Вже в кінці гри в печері біля старого ангару зустрів розбійників і з одного з них також випав Damaged Leadspeader. Але мені вже він був не потрібний.
Lukash
Member

Добрий день. Ніколи не грав у Mass Effect, а тут бачу хороша знижка на "легендарне" видання. А також на бандл разом з Dragon Age в які теж не грав. Вмовте купити )
Draqoon
Member

Lukash: 30.06.2023 20:39 Добрий день. Ніколи не грав у Mass Effect, а тут бачу хороша знижка на "легендарне" видання. А також на бандл разом з Dragon Age в які теж не грав. Вмовте купити )
Масс еффект ремастер можна брати, я не в захваті від кінцівки без слайдів як у серії ігор фоллаут
Драгон ейдж перший теж можна брати, я брав ГоГ

Масс еффект андромеда це перероблена перша частина, я дропнув на 3-й планеті, не витримав зачистки планет.
Драгон ейдж 2 мене вибісив, там політика і релігія, мене просто тіпає від цього
Драгон ейдж інквізіція це теж саме, шо андромеда, зачистка планет (локацій не маленького розміру). ДЛЦ треба проходити, бо туди запхали весь сюжет
Lukash
Member

Lukash: 30.06.2023 20:39 Добрий день. Ніколи не грав у Mass Effect, а тут бачу хороша знижка на "легендарне" видання. А також на бандл разом з Dragon Age в які теж не грав. Вмовте купити )
Прикинув, що бандл коштує дорожче, ніж річна підписка EAplay. :)
Ainger
Member

трилогия Mass Effect, это прям Must Play, это лучшее из игр, что я когда-либо играл, ни одна игра еще не вызывала таких переживаний :beer:
Sleepyden
Member

Доброго дня!
Не можу вибрати гру для проходження наступною. Хто може порадити щось на основі мого попереднього ігрового експіріенса(бажано синглові ігри)?
Hogwarts Legacy, Stray, GTA V(не дуже зайшло), PayDay 2, Control(зовсім не зайшло), Hitman
Чи може мені зайти RDR2, якщо не зайшла GTA?
Dremjke
Member

Sleepyden: 04.07.2023 22:13Чи може мені зайти RDR2, якщо не зайшла GTA?
Врядли. ГТА куда более динамичная, РДР2 ооочень медленная, неторопливая. Сюжет долго раскачивается, более-менее движуха после середины прохождения начинается. Геймплей - ГТА с конями :gigi: Прошел впервые в апреле-мае 2020 года на карантине, тогда игра очень понравилась и оставила приятные впечатления. Покупал ключ для рокстар лаунчера. Недавно взял по скидке в стим, поставил, поиграл часов 7 и снёс, второй раз совсем не тянет играть, ибо реиграбельность нулевая. Как оставила тогда впервые впечатления, так всё на этом, на повторное прохождение не тянет.
А еще, это довольно кривой порт.
er[socrates]
Member

Sleepyden: 04.07.2023 22:13 Доброго дня!
Не можу вибрати гру для проходження наступною. Хто може порадити щось на основі мого попереднього ігрового експіріенса(бажано синглові ігри)?
Hogwarts Legacy, Stray, GTA V(не дуже зайшло), PayDay 2, Control(зовсім не зайшло), Hitman
Чи може мені зайти RDR2, якщо не зайшла GTA?
почему не зашла гта?
если тема зомби нравится, то dying light 1-2, days gone. если стрелялки, то far cry 3-6. если открытый мир и вид от третьего лица, то assassin's creed odyssey (именно эту очень советую) и valhalla (более затянутая, занудная порой).
mgerchik
Member

тема :beer:
не особо люблю игры с зомби, но зашли обе части. первую с женой заиграли до дыр. сделано толково.
Sleepyden
Member

er[socrates]
Швидко набридла гта як пісочниця, а сюжет упоротий
er[socrates]
Member

Dremjke: 04.07.2023 22:33
Sleepyden: 04.07.2023 22:13Чи може мені зайти RDR2, якщо не зайшла GTA?
Врядли. ГТА куда более динамичная, РДР2 ооочень медленная, неторопливая. Сюжет долго раскачивается, более-менее движуха после середины прохождения начинается. Геймплей - ГТА с конями :gigi: Прошел впервые в апреле-мае 2020 года на карантине, тогда игра очень понравилась и оставила приятные впечатления. Покупал ключ для рокстар лаунчера. Недавно взял по скидке в стим, поставил, поиграл часов 7 и снёс, второй раз совсем не тянет играть, ибо реиграбельность нулевая. Как оставила тогда впервые впечатления, так всё на этом, на повторное прохождение не тянет.
А еще, это довольно кривой порт.
Согласен по поводу медленного развития сюжета. Но я прошел 2 раза и оба с огромным удовольствием. Первый раз тогда же в 2020 на 1060-3гб, подтупливала и графон не идеальный был. Второй вот пару месяцев назад на свежем железе - конфетка. Шедевр. Для меня РДР2 - одна из немногих игр, которые могу назвать вершиной геймдева.

Отправлено спустя 51 секунду:
Sleepyden: 05.07.2023 00:13 er[socrates]
Швидко набридла гта як пісочниця, а сюжет упоротий
ГТА4 попробуйте, там сюжет интереснее кмк)
Donate
Member

Sleepyden: 04.07.2023 22:13 Чи може мені зайти RDR2, якщо не зайшла GTA?
Різні ігри взагалі. ГТА це в цілому про те як американці які стібуться над американськими проблемами в американському стилі. РДР2 це більш доросла гра скажемо не скільки про саму америку, а про людей скажемо так які пришли в новий світ зі своїм старим баченням рішення проблем. А ще в грі можна +/- можна всюди полазити і багато чого потрогати, в грі просто тонна всяких цікавих місьць які можливо відрити тільки якщо ти будеш вивчати світ сам. А ще гра нефіга не повільна десь після 30% сюжетної компанії, там ну дуже активні квести :laugh:
VovaII
Member

Доречі Хогвадс чимсь Фаллаут 4 нагадав.
mgerchik
Member

VovaII: 05.07.2023 08:50 Доречі Хогвадс чимсь Фаллаут 4 нагадав.
чем? :D (просто интересно)
мне наоборот больше старые ассасины, если играть на то, чтобы закрыть всю карту и пособирать всё
Sleepyden
Member

mgerchik
Мені теж асасіна, якщо зачищати табори браконьєрів в тиху, без палева

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
er[socrates]
Рдр2 я хочу скачати, але ще думаю
Васильович
Member

VovaII: 05.07.2023 08:50Доречі Хогвадс чимсь Фаллаут 4 нагадав.
І мені цікаво - чим? :gigi:
спойлер
Изображение
Sleepyden
Member

er[socrates]
Хотів би щоби ви дали більше ігор від 3 особи, з відкритим світом, тільки не відьмаків(не зайшло скільки би себе не заставляв грати).
Доречі, чи є якийсь адекватний порт Цусіми на пк?
Ostin
Member

Sleepyden
Lara Croft, Elex, щось із сонівських портів. Ще є серія Metro. Снайпери різні, якщо цікаво постріляти.
Ответить