Зараз ціни на відяхи - дно. Що заважає купити зараз відеокарту із запасом потужності і не нити про "ціни можуть взлетіти"?Belich: ↑ 04.07.2023 14:46Особисто не бачу нічого хорошого в тому, що відеокарти для відеоігор знову можуть по цінам взлетіти до неадекватних висот і ще й в дефіциті бути. Якось мені особисто взагалі не сподобалось як продавалась 3000 лінійка карт після зими, тому не поділяю ваш оптимізм з цього приводу.Kassatka: ↑ 04.07.2023 14:25 Взагалі дуже приємна новина.
Раніше всі ці потужності витрачали природні ресурси та погіршували екологію, не виконуючи абсолютно ніякої корисної роботи.(Емісію валюти якщо підходити з розумом і екологічною відповідальністю, то завжди можна проводити з мізерним використанням природних ресурсів).
Зараз ці потужності виконувають корисні задачі.![]()
Proof of work криптовалюта заслуговує тільки смерті. ШІ - це навпаки найпрогресивніша галузь науки, яка в майбутньому принесе такий прорив (а заодно і такий ризик), що іншим і не снилося. Інша річ, що в багатьох випадках такі потужності використовуватимуться не стільки для подальшого розвитку галузі ШІ, скільки для однотипного рішення не надто суспільно важливих задач, але все рівно це куди краще, ніж спалювати ресурс зовсім впусту.
Последние статьи и обзоры
Новости
Майнінгові компанії переходять на обчислення ШІ
-
ntrader
Member
-
tablestikus
Member
Заважа те що більшість тут сидячих вважають ціни що зараз є на відяхи - дуже високими. Зайди в любу тему новини про відяхи і здивуйся.ntrader: ↑ 04.07.2023 19:16Зараз ціни на відяхи - дно. Що заважає купити зараз відеокарту із запасом потужності і не нити про "ціни можуть взлетіти"?Belich: ↑ 04.07.2023 14:46
Особисто не бачу нічого хорошого в тому, що відеокарти для відеоігор знову можуть по цінам взлетіти до неадекватних висот і ще й в дефіциті бути. Якось мені особисто взагалі не сподобалось як продавалась 3000 лінійка карт після зими, тому не поділяю ваш оптимізм з цього приводу.
-
ntrader
Member
Я це давно помітив. Їм "дораха" ще десь з 2010 року, хоча за останніх 10 років вже було кілька капітальних розпродажів від майнерів. Бери - не хочу, називається. Але ж ніт 

-
Геральт
Member
Від майнерів майнери тестувальники ШІ хай купуютьntrader: ↑ 04.07.2023 19:38 Я це давно помітив. Їм "дораха" ще десь з 2010 року, хоча за останніх 10 років вже було кілька капітальних розпродажів від майнерів. Бери - не хочу, називається. Але ж ніт![]()
-
Gelonyrum
Member
Ціни дійсно дно, але є нюанс...ntrader: ↑ 04.07.2023 19:16Зараз ціни на відяхи - дно. Що заважає купити зараз відеокарту із запасом потужності і не нити про "ціни можуть взлетіти"?Belich: ↑ 04.07.2023 14:46
Особисто не бачу нічого хорошого в тому, що відеокарти для відеоігор знову можуть по цінам взлетіти до неадекватних висот і ще й в дефіциті бути. Якось мені особисто взагалі не сподобалось як продавалась 3000 лінійка карт після зими, тому не поділяю ваш оптимізм з цього приводу.
-
ntrader
Member
Ще один з секти "карта після майнінгу?"

-
Геральт
Member
Майже. Після майнера карта доглянута, без стрибків навантажень і т.д і т.п. Коротше, все краще дітям майнерам. Тобто майнерські карти - майнерам
А геймерам сирі з магазину

-
Jay228
Member
Який запас потужностi ?!ntrader: ↑ 04.07.2023 19:16Зараз ціни на відяхи - дно. Що заважає купити зараз відеокарту із запасом потужності і не нити про "ціни можуть взлетіти"?Belich: ↑ 04.07.2023 14:46
4090 уже в наступному роцi буде крихтiти вiд нових iгр . Це звiсно якщо ви не граете на 4080 чи 4090 в 1080р .. тодi карти хватить на декiлька рокiв .
-
Павло
Member
Розкажіть в яку гру ви не зможете пограти на 3090 в 4к?Jay228: ↑ 04.07.2023 20:21Який запас потужностi ?!ntrader: ↑ 04.07.2023 19:16
Зараз ціни на відяхи - дно. Що заважає купити зараз відеокарту із запасом потужності і не нити про "ціни можуть взлетіти"?
4090 уже в наступному роцi буде крихтiти вiд нових iгр . Це звiсно якщо ви не граете на 4080 чи 4090 в 1080р .. тодi карти хватить на декiлька рокiв .
-
Jay228
Member
Павло
той же кiберпанк . думаю ще найдуться приклади але я запускав тiльки iгри з вбудованими тестами .
той же кiберпанк . думаю ще найдуться приклади але я запускав тiльки iгри з вбудованими тестами .
- спойлер
-
Rattus
Member
SLI и CrossfireX уже были - да не взлетели по итогу. Продать же массовому юзеру карту вообще без выводов плюс к и так недешёвому видеоускорителю будет ещё сложнее.sagifire: ↑ 04.07.2023 14:21Тому скоріш за все тензорні ядра чи їх більш розвинути аналог перекочує на окрему плату, буде в компі відеокарта і нейрокарта.
-
Firebrand
Member
теперь понятно, о чем кожанка будет бухтеть на ближайшей конференции...KimRomik: ↑ 04.07.2023 12:01майнинг биткоинов умер, да здравствует майнинг ИИ!

-
daesz
Member
Павло: ↑ 04.07.2023 20:40 Розкажіть в яку гру ви не зможете пограти на 3090 в 4к?
- спойлер
-
Павло
Member
Ви кидаєте мені тест де людина в 4к ставить "сглажування"... І кидаєте мені сінг гру в якій можна поставити настройки на високо без зміни якості зображення і спокійно грати... Бо 4к на високих набагато краще ніж 1080 на "ультра" із мильним "зглажуванням".daesz: ↑ 04.07.2023 21:31Павло: ↑ 04.07.2023 20:40 Розкажіть в яку гру ви не зможете пограти на 3090 в 4к?
- спойлер
Так в яку гру ви не зможете грати в 4к на 3090?
-
daesz
Member
Вам перед тим кинули сайберпанк, думаю, якщо покопатись їх багато назбирається.Павло: ↑ 04.07.2023 22:38 Ви кидаєте мені тест де людина в 4к ставить "сглажування"... І кидаєте мені сінг гру в якій можна поставити настройки на високо без зміни якості зображення і спокійно грати... Бо 4к на високих набагато краще ніж 1080 на "ультра" із мильним "зглажуванням".
Та й купляти топову карту (саме так, коли СП2077 вийшов - 3090 була топова карта), щоб грати не на "всьому вправо"?
- Згадав ось це чудо ігробудування, а таких в наступні роки буде все більше і більше

edt.
- Просто фейспалм
-
Jay228
Member
daesz
тут кажуть про якийсь запас потужностi )
також тестував watch dogs 2 . таж icторiя - без Dlss нема стабiльних 60
Вийдуть старфiлд , гта 6 , сталкер 2 i вложать будьяку карту на лопатки
тут кажуть про якийсь запас потужностi )
також тестував watch dogs 2 . таж icторiя - без Dlss нема стабiльних 60
Вийдуть старфiлд , гта 6 , сталкер 2 i вложать будьяку карту на лопатки
-
OC Falcon
Member
Им бы хотелось по цене майнерских, но чтоб новая и с гарантией лет 10ntrader: ↑ 04.07.2023 19:38 Я це давно помітив. Їм "дораха" ще десь з 2010 року, хоча за останніх 10 років вже було кілька капітальних розпродажів від майнерів. Бери - не хочу, називається. Але ж ніт![]()

Нытикам и ждунам никогда не угодишь.
-
Павло
Member
"Все в право"Це як у Відьмаку 2 була галочка "запредельное качество" щось таке... Згадайте як воно кадри опускало!? Так і у нових іграх! Багато налаштувань а толку візуально обмаль! Так навіщо собі знижувати фпс і вестись на цей маркетинг?!daesz: ↑ 04.07.2023 22:56Вам перед тим кинули сайберпанк, думаю, якщо покопатись їх багато назбирається.Павло: ↑ 04.07.2023 22:38 Ви кидаєте мені тест де людина в 4к ставить "сглажування"... І кидаєте мені сінг гру в якій можна поставити настройки на високо без зміни якості зображення і спокійно грати... Бо 4к на високих набагато краще ніж 1080 на "ультра" із мильним "зглажуванням".
Та й купляти топову карту (саме так, коли СП2077 вийшов - 3090 була топова карта), щоб грати не на "всьому вправо"?
- Згадав ось це чудо ігробудування, а таких в наступні роки буде все більше і більше
edt.
- Просто фейспалм
-
kalakawa
Member
Вкину свої 5 копійок.
Навіть 10 років тому, всі повзунки вправо клали топові відеокарти на лопатки в ряді ігр кожного року. В full hd. Не в ultra hd.
По друге, "все вправо" просто не потрібно, якщо в ігри грати, а не встановлювати їх лише для того щоб порівнювати скріншоти. Я теж був графодрочером... щоправда, тільки поки нарешті не придбав сучасну відеокарту і не почав ГРАТИ в ігри, а не робити з ними щось інше. Виявилося, що ігри граються зі 100% занурення в них, без будь-яких зволікань на графіку в 1080р 27", на середньо-високих налаштуваннях, без променів та з dlss. І, так думаю, з frame generator
Навіть 10 років тому, всі повзунки вправо клали топові відеокарти на лопатки в ряді ігр кожного року. В full hd. Не в ultra hd.
По друге, "все вправо" просто не потрібно, якщо в ігри грати, а не встановлювати їх лише для того щоб порівнювати скріншоти. Я теж був графодрочером... щоправда, тільки поки нарешті не придбав сучасну відеокарту і не почав ГРАТИ в ігри, а не робити з ними щось інше. Виявилося, що ігри граються зі 100% занурення в них, без будь-яких зволікань на графіку в 1080р 27", на середньо-високих налаштуваннях, без променів та з dlss. І, так думаю, з frame generator
-
daesz
Member
Справедливості ради - я не купляю топові ВК, тому й про все вправо речі не йде. Але якщо "відвалюєш" 2к зелених за топ цього покоління, а він в 4к неможе на макс налаштуваннях і рекламованими променями в більшості ААА цього року - я був би обуренийkalakawa: ↑ 05.07.2023 00:55 Вкину свої 5 копійок.