Последние статьи и обзоры
Новости
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
ApostolCV
Member
Death, я не регався. Тож по закону підлості вона буде робочою.
-
NecroKitchen
Member
На Віоліті, там спочатку платиш за послуги аукціону (як продаж, так і ставки коли бажаєш щось купити), а потім, вже як виграв лот - фінальну суму продавцю. Віоліті схож з іншими аукціонами, типу newauction або skylots, але тут ще і ставки платні.Death: ↑ 28.06.2023 18:57 там гроші на перед закидати треба ?!
Там в ставках вже відомий всім пацієнт sergeykirov. Так так, це той самий, який у нас скуповує в промислових масштабах, щоб потім продати на ebay з ціною x10-x20. Я постив скріншот кілька сторінок тому, там де стопка плат GA-5AA. Це я до того, що його дуже важко буде перебити.Death: ↑ 29.06.2023 09:23 ану признавайтесь багато зарегалось за вудкою ? шоб я не парився без діла
-
acidburn
Member
Ну я теж не регався, і взагалі не дуже люблю аукціони з цим розгоном ціні, часто у фіналі доходить до неадекватного прайсу чисто через азарт.
Якщо прям так хочеться вуду, то наприклад ось перевірена за більш-менш адекватним цінником, сильно дешевше зараз ви вже навряд чи знайдете:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/vide ... RMFyh.html
Якщо прям так хочеться вуду, то наприклад ось перевірена за більш-менш адекватним цінником, сильно дешевше зараз ви вже навряд чи знайдете:
-
radical
Member
А там хіба не 3000 за посиланням? У мене, наче, 2000 на такому самому текстоліті, відрізняється тільки меньшим і чорним радіатором.acidburn: ↑ 29.06.2023 16:15 Ну я теж не регався, і взагалі не дуже люблю аукціони з цим розгоном ціні, часто у фіналі доходить до неадекватного прайсу чисто через азарт.
-
Death
Member
acidburn
я не збираю ради колекції, це можна сказати в дитинстві не мав іграшку а тепер можу собі дозволити , але такі кошти я краще друзям в окопам щось куплю
я не збираю ради колекції, це можна сказати в дитинстві не мав іграшку а тепер можу собі дозволити , але такі кошти я краще друзям в окопам щось куплю
-
acidburn
Member
Так, це 3000, він просто переплутав з датою APR 2000 на оборотіradical: ↑ 29.06.2023 16:30А там хіба не 3000 за посиланням? У мене, наче, 2000 на такому самому текстоліті, відрізняється тільки меньшим і чорним радіатором.acidburn: ↑ 29.06.2023 16:15 Ну я теж не регався, і взагалі не дуже люблю аукціони з цим розгоном ціні, часто у фіналі доходить до неадекватного прайсу чисто через азарт.
-
spoglyadach
Member
на наібей вже давно немає такої кількості покупців цього всього заліза. Це хайпова тема 2017-2020 років і продажі там йдуть просто одиницями, навіт ьякщо щось продалось не факт що лот викупили. Іноді один лот перевиставляється по 3-5 разів бо хтось щось не дочитав або не зрозумів або передумав і т.д. Але може у вас є його акаунт на наібей де є 1000+ відгуків від покупців за х10-20 прайс, взалюбки подивлюсь. В мене є знайомі що торгують на наібей з 2000х і там дуууже спав попит на багато категорій товарів якими барижать з СНДNecroKitchen: ↑ 29.06.2023 13:36 Там в ставках вже відомий всім пацієнт sergeykirov. Так так, це той самий, який у нас скуповує в промислових масштабах, щоб потім продати на ebay з ціною x10-x20. Я постив скріншот кілька сторінок тому, там де стопка плат GA-5AA. Це я до того, що його дуже важко буде перебити.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Ще й купувати у афінажника, це як на зоні ручкатись з кимось з півнячого куткаDeath: ↑ 29.06.2023 16:30 acidburn
-
acidburn
Member
та ось його відгуки, видно що в основному купують материнки, ну і трохи мотлоху знятого з русніspoglyadach: ↑ 29.06.2023 17:20на наібей вже давно немає такої кількості покупців цього всього заліза. Це хайпова тема 2017-2020 років і продажі там йдуть просто одиницями, навіт ьякщо щось продалось не факт що лот викупили. Іноді один лот перевиставляється по 3-5 разів бо хтось щось не дочитав або не зрозумів або передумав і т.д. Але може у вас є його акаунт на наібей де є 1000+ відгуків від покупців за х10-20 прайс, взалюбки подивлюсь. В мене є знайомі що торгують на наібей з 2000х і там дуууже спав попит на багато категорій товарів якими барижать з СНДNecroKitchen: ↑ 29.06.2023 13:36 Там в ставках вже відомий всім пацієнт sergeykirov. Так так, це той самий, який у нас скуповує в промислових масштабах, щоб потім продати на ebay з ціною x10-x20. Я постив скріншот кілька сторінок тому, там де стопка плат GA-5AA. Це я до того, що його дуже важко буде перебити.
https://www.ebay.com/fdbk/feedback_prof ... _AS_SELLER
але да, бачу що продажі йдуть не дуже, карти практично не беруть, може справа в тому, що ціна завищена навіть у порівнянні з продавцями з Румунії/Польщі
Ой, ну прям так-то не треба) Всі грішні, іноді можна і на барахолці у поціновувачів сміттєвих баків щось знайтиЩе й купувати у афінажника, це як на зоні ручкатись з кимось з півнячого кутка
-
NecroKitchen
Member
Увага на останній ствобчик, when, тобто "коли була продажа"spoglyadach: ↑ 29.06.2023 17:20 на наібей вже давно немає такої кількості покупців цього всього заліза. Це хайпова тема 2017-2020 років і продажі там йдуть просто одиницями, навіт ьякщо щось продалось не факт що лот викупили. Іноді один лот перевиставляється по 3-5 разів бо хтось щось не дочитав або не зрозумів або передумав і т.д. Але може у вас є його акаунт на наібей де є 1000+ відгуків від покупців за х10-20 прайс, взалюбки подивлюсь. В мене є знайомі що торгують на наібей з 2000х і там дуууже спав попит на багато категорій товарів якими барижать з СНД
- спойлер
Закупочні ціни, якщо знати місця та людей ("утилізаторів"), будуть від пляшки пива до 300-400 грн за матплату, тому я і пишу х10-х20. У нас купив за 10$ (умовно), а виставив за 100-200.
А якщо купуєш у тих, хто в ланцюзі знаходиться до афінажників (посередник між тими, хто здає на утилізацію, і тими хто це переробляє на драгметали), це "зашквар" чи ні?spoglyadach: ↑ 29.06.2023 17:20 Ще й купувати у афінажника, це як на зоні ручкатись з кимось з півнячого кутка
Последний раз редактировалось NecroKitchen 29.06.2023 17:59, всего редактировалось 1 раз.
-
spoglyadach
Member
Пффф, це в рамках ібей лох якийсь, я б навіть в американця з таким рейтингом не купувавacidburn: ↑ 29.06.2023 17:49 та ось його відгуки, видно що в основному купують материнки, ну і трохи мотлоху знятого з русні
https://www.ebay.com/fdbk/feedback_prof ... _AS_SELLER
але да, бачу що продажі йдуть не дуже, карти практично не беруть, може справа в тому, що ціна завищена навіть у порівнянні з продавцями з Румунії/Польщі
Я думав там крутий продаван, а тут якась шушара. Знаю більш правильного продавця з України який реально торгує і дуже давно з реально хорошими фотографіями і описом лотів. І навіть у найбільш торгові роки, продажів в нього було мало. Тому оцей весь спіч про ібеї то для дурачків, хто цим займається можуть розказати як вони могли але не стали мільйонерами + конкуренція з продавцями з США, де через 3-5 днів посилка буде в будь-якому штаті. А тепер подумайте мізками Джона, купити в свого чувака з штатів за цей прайс і вже за кілька днів гратись, чи відправити гроші якомусь покємону в Україну і очікувати мінімум місяць доставки, ще й угода досить сумнівна навіть з Paypal
-
Taipen
Member
При таких цінах і я свою вуду мабуть продав би, знята з списаного компа. Правда саме за таку як в мене на ОЛХ тільки 1 пропозицію бачу за 3700. Цікаво на скільки вона адекватна?acidburn: ↑ 29.06.2023 16:15 Ну я теж не регався, і взагалі не дуже люблю аукціони з цим розгоном ціні, часто у фіналі доходить до неадекватного прайсу чисто через азарт.
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
фото з нету, але в мене така сама ніби, вуду раш
-
acidburn
Member
Ну там ставлять взагалі рандомні ціни, і 7-8к бувають і висить воно потім роками.Taipen: ↑ 29.06.2023 23:54 При таких цінах і я свою вуду мабуть продав би, знята з списаного компа. Правда саме за таку як в мене на ОЛХ тільки 1 пропозицію бачу за 3700. Цікаво на скільки вона адекватна?
Усередині лінійки все простіше, Voodoo4-5 єдинороги за дикими цінами не завжди сумісні зі старими іграми. 2-3 оптимальні моделі, AGP чи PCI практично однаково, хоча PCI рідше зустрічається.
На першу вуду теж є любителі хоча б тому, що найперша, незважаючи на її серйозні обмеження, дод. кабель, другу карту та мильну картинку.
А ось три ізгоя класично були Rush, Banshee та Velocity, з них Rush найповільніша вуда ever через спільну пам'ять з 2Д чіпом і неідеальні драйвера. Я думаю вона більше цінується колекціонерами ніж ретрогеймерами, у т. ч. через розмір.
В принципі якщо просто поганяти глайд за мінімальний прайс, то Velocity норм, ось наприклад за 1400 - https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/vide ... RzaSK.html
Так що по ціні я б ставив точно менше 2к, але дивіться самі
-
ApostolCV
Member
На ОЛХ з'явилась VoodAA2 за 8,5к поспішайте купити поки не викупили
-
spoglyadach
Member
Адекватна ціна це та за яку хтось готовий придбати
А так, складно сказати адекватну ціну особливо на якийсь рарітет, тут ще впливає бажаний строк у який хочеш продати. В мене було таке що я по 2-3 роки продавав деякі специфічні штуки
Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
Як приклад: продавав величезну башту Zalman з новодєла команії з дуже класною ефективністю і якістю, а тіп мені пропонує ціну типу заберу за ... і ціна за яку продають Gammax 400
Це я до чого, є ринок і попит, а є твої побажання по ціні, адекватна ціна це щось середнє між цими двома перемінними і чим більш екзотичний товар тим більша може бути дельта
А так, складно сказати адекватну ціну особливо на якийсь рарітет, тут ще впливає бажаний строк у який хочеш продати. В мене було таке що я по 2-3 роки продавав деякі специфічні штуки
Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
Як приклад: продавав величезну башту Zalman з новодєла команії з дуже класною ефективністю і якістю, а тіп мені пропонує ціну типу заберу за ... і ціна за яку продають Gammax 400
Це я до чого, є ринок і попит, а є твої побажання по ціні, адекватна ціна це щось середнє між цими двома перемінними і чим більш екзотичний товар тим більша може бути дельта
-
enterprise2k3
Member
Socket4 SI5PI AIO у скупщика металла
-
ApostolCV
Member
Потрібна думка бувалих .Експериментую з платами на VIA чипсетах.
Зараз добрався до плати Acorp 6VIA81P на чипсеті VIA Apollo 133.
Ціль побачити на що здатна плата у топі, тож звичайно біос був прогнати BIOSpatcher-om 6.9A від rom.by.
Комплектуючі які використовуються для тесту:
Софт:
Якщо поставити туалатін тести 3дмарк00/01 вилітають десь на 2-3 тесті. З коппермайном таких проблем немає.
Знайшов простеньку утиліту TESTMEM яка з під DOS і виключеним himem.sys прокидає 50 запросів .Вона з туліком видає помилку у 46-47 пакетах.
Лікується якщо у BIOS в розділі CHIPSET SETTINGS виставити HCLK-33. Тобто пам'ять на 100MHz. Але це не те до чого я хотів прийти.
Зараз добрався до плати Acorp 6VIA81P на чипсеті VIA Apollo 133.
Ціль побачити на що здатна плата у топі, тож звичайно біос був прогнати BIOSpatcher-om 6.9A від rom.by.
Комплектуючі які використовуються для тесту:
- спойлер
- *CPU: Plll CuMine 1GHz/256/133 + Sloket; Plll-S 1266/512/133 + Slotket (Tualatin mod)
*Пам'ять 2*128MB PC133 single sided.
*Відеокарта ASUS V9570 (FX5700)
Софт:
- спойлер
- *Win 98 SE
*VIA 4in1 4.43
*Nvidia drv 55.** (9x/Me)
*Dx 8.0
*3DMark99/2000/2001
Якщо поставити туалатін тести 3дмарк00/01 вилітають десь на 2-3 тесті. З коппермайном таких проблем немає.
Знайшов простеньку утиліту TESTMEM яка з під DOS і виключеним himem.sys прокидає 50 запросів .Вона з туліком видає помилку у 46-47 пакетах.
Лікується якщо у BIOS в розділі CHIPSET SETTINGS виставити HCLK-33. Тобто пам'ять на 100MHz. Але це не те до чого я хотів прийти.
-
spoglyadach
Member
Так KT133 досить вибагливий та примхливий чіпсет, що стосується і сумісності із різними планками пам'яті і особливо розгону
-
radical
Member
З туалатином та FX-ами був якийсь цікавий глюк. 3дмарк у такій комбінації стабільно перезавантажував комп та тесті про природу, да на камінчику грілася черепашка. От саме ця черепаха-аха-аха це було останнє, що можна було побачити перед раптовим перевантаженням. Причому від чіпсету це не залежало, я стабільно ловив цей глюк на 815EP + celeron 1000A + FX5600. З коппером, само собою, все було ок.
Що стосується 693А, мені взагалі не вдалося запустити на ньому туалатин. У ATrend біос патчиться з помилками, а без патчу з туалатином він зависає при виводі назви процесору.
Пісін партнер патчиться чудово, все працює, інтерлівінг, +33 на PCI, 2-2-2-5 PC133 по швидкості точно не гірше 440BX, але ставлю перероблений туалатин, який працює на всіх інших платах, які знають про коппермайн, і просто тупо немає запуску. Нулі на карті. Це на двох таких платах, AT i ATX.
У вашому випадку я ще б спробував патч біосу четвертої версії, все-таки шоста була для більш пізніх систем. І драйвер на нвідію якийсь детонатор постаріше.
Але я тут більше думаю на Акорп, це брат-близнюк згаданого Пісіного партнеру та інших Томатів. У мене згадана плата взагалі працювала на 133 шині лише з -33 по пам'яті, я це переміг, тільки прошивши біос від іншої плати, з іншим Multi IO.
Спробуйте, до речі, щось типу 1000А на 133 шині, якщо є такий. Може, у Акорпу від Pentium-S просто дупу рве.
Що стосується 693А, мені взагалі не вдалося запустити на ньому туалатин. У ATrend біос патчиться з помилками, а без патчу з туалатином він зависає при виводі назви процесору.
Пісін партнер патчиться чудово, все працює, інтерлівінг, +33 на PCI, 2-2-2-5 PC133 по швидкості точно не гірше 440BX, але ставлю перероблений туалатин, який працює на всіх інших платах, які знають про коппермайн, і просто тупо немає запуску. Нулі на карті. Це на двох таких платах, AT i ATX.
У вашому випадку я ще б спробував патч біосу четвертої версії, все-таки шоста була для більш пізніх систем. І драйвер на нвідію якийсь детонатор постаріше.
Але я тут більше думаю на Акорп, це брат-близнюк згаданого Пісіного партнеру та інших Томатів. У мене згадана плата взагалі працювала на 133 шині лише з -33 по пам'яті, я це переміг, тільки прошивши біос від іншої плати, з іншим Multi IO.
Спробуйте, до речі, щось типу 1000А на 133 шині, якщо є такий. Може, у Акорпу від Pentium-S просто дупу рве.
KT133 це чипсет для AMD, тут мова про Apollo Pro 133. Сумісність з планками зв'язана з тим, що цей чипсет повністю співпадає по контактам з BX/ZX, що давало змогу лінивим виробникам типу того-ж-таки Пісіного партнеру ліпити для цих чипсетів однакові плати на однаковому PCB. В результаті пам'ять для них треба підбирати по тому ж принципу, що і для ВХ. А на правильно розведеній платі з правильним біосом (як от на згаданій A-Trend) з чотирма слотами пам'яті прекрасно працюють і 512МБ планки.spoglyadach: ↑ 01.07.2023 16:57 Так KT133 досить вибагливий та примхливий чіпсет, що стосується і сумісності із різними планками пам'яті і особливо розгону
-
ApostolCV
Member
radical, зараз весь у роботі, тож якщо щось вспливе відмічуся.
А те що це печальний Acorp то це точно. Бо PCB як ви вже сказали повністю підігнана під VIA/BX/ZX . Перший слот пам'яті не працює , можливо заводський брак, може десь її гамселили (бо піни на мульті я відновлював), 2-й,3-й роблять.
Але був би радий потестити у виконанні від норм бренду. Де 1 слот це 512 MB як пише в специфікації чипсету. А не обрізок під BX.
А те що це печальний Acorp то це точно. Бо PCB як ви вже сказали повністю підігнана під VIA/BX/ZX . Перший слот пам'яті не працює , можливо заводський брак, може десь її гамселили (бо піни на мульті я відновлював), 2-й,3-й роблять.
Але був би радий потестити у виконанні від норм бренду. Де 1 слот це 512 MB як пише в специфікації чипсету. А не обрізок під BX.
-
radical
Member
ApostolCV
ну у мене така плата лежить без діла
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... c-6240v-01
але біос на автоматі не патчиться (точніше, патчер його тупо псує), потрібно ручками робити через HEX редактор, якщо хочеться туди причепити туалатин, я так і не зібрався це зробити
на ромбі лежав патчений вручну біос, але він для ранніх ревізій без підтримки 256МБіт пам'яті, і там може бути тільки виправлена помилка з детектом HDD
ну у мене така плата лежить без діла
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... c-6240v-01
але біос на автоматі не патчиться (точніше, патчер його тупо псує), потрібно ручками робити через HEX редактор, якщо хочеться туди причепити туалатин, я так і не зібрався це зробити
на ромбі лежав патчений вручну біос, але він для ранніх ревізій без підтримки 256МБіт пам'яті, і там може бути тільки виправлена помилка з детектом HDD