Последние статьи и обзоры
Новости
Шум(визг) дросселей видеокарты
-
zelloyn
Member
Имеется gigabyte gtx 1070 g1 rock. Под нагрузкой игры/бенчмарк/видео появляется визг(высокочастотный шум) дросселей. Пробовал андервольт, не помогло. Стоит бп seasonic tx1000. Менял бп, не помогло. Подскажите пожалуйста, что можно придумать. У меня как вариант, взять епоксидку, выпаять дроселя, и посмотреть если внутри есть немного пространства, то залить епоксидку/ без ацетоновый лак. Между ними и охлаждением есть место. Может сверху их чем-то тоже залить, или как-то зафиксировать?. Дроссели magic r15. Помогите советом.
-
Sploit
Member
zelloyn
Дієвий варіант – заміна дроселів.
Дієвий варіант – заміна дроселів.
-
zelloyn
Member
Які встановити? Я так бачу, що вгадати тяжко.
-
Vpupkin
Member
Вероятно шумят не все дроссели.
-
Sploit
Member
Ви ж написали - magic r15. Для точної ідентифікації: 1)випаяти, 2)поміряти індуктивність, 3)купити кількість аналогічних із запасом ,4) впаяти, 5)послухати, 6)можливо перепаяти на інші із запасу )))zelloyn: ↑ 30.06.2023 14:47 Які встановити?
-
zelloyn
Member
Може бути, але як я зрозумію, які нормально працюють? Треба всі замінитиVpupkin: ↑ 30.06.2023 14:52 Вероятно шумят не все дроссели.
-
Vpupkin
Member
zelloyn
Проще заменить все, но....
Где взять дроссели которые сядут в отверстия на плате с тем же номиналом и не факт что новые дроссели будут тихими.
Проще заменить все, но....
Где взять дроссели которые сядут в отверстия на плате с тем же номиналом и не факт что новые дроссели будут тихими.
-
seraphic
Member
дроссель с запасом чё?Sploit: ↑ 30.06.2023 14:54Ви ж написали - magic r15. Для точної ідентифікації: 1)випаяти, 2)поміряти індуктивність, 3)купити кількість аналогічних із запасом ,4) впаяти, 5)послухати, 6)можливо перепаяти на інші із запасу )))zelloyn: ↑ 30.06.2023 14:47 Які встановити?
-
Sploit
Member
Кількість дроселів із запасом для можливо ще наступної перепайки...seraphic: ↑ 30.06.2023 15:09 дроссель с запасом чё?
Якщо не розумієте кількість - це "количество"
Последний раз редактировалось Sploit 30.06.2023 15:12, всего редактировалось 1 раз.
-
EvgeniyK86
Member
Спробуйте листочок в трубочку скрутити, прикласти вухо і окремо до кожного дроселя приставляти.zelloyn: ↑ 30.06.2023 14:57Може бути, але як я зрозумію, які нормально працюють? Треба всі замінитиVpupkin: ↑ 30.06.2023 14:52 Вероятно шумят не все дроссели.
-
Diablique
Member
Скорее всего и выпаять их будет не так уж просто.
-
Sploit
Member
Diablique
Випаюються/впаюються феном запросто, якщо руки прями. Це досить крупні СМД-шки.
Випаюються/впаюються феном запросто, якщо руки прями. Це досить крупні СМД-шки.
-
zelloyn
Member
Фен в мене є. Зняти я їх без питань можу. Заміри зробити теж можу. Саме головне, щоб знайти нормальні, та ще й, щоб трималися в гнізді. Хтось може якісь моделі порадити?
-
seraphic
Member
zelloyn
у нас в украине найдёшь только китай, те что и стоят
а так советовал бы wurth elektronik
но когда поменяешь ничего почти не измениться поделишься потом своим опытом
у нас в украине найдёшь только китай, те что и стоят
а так советовал бы wurth elektronik
но когда поменяешь ничего почти не измениться поделишься потом своим опытом
-
Sploit
Member
Немає там ніякого гнізда. Дроселі припаюються до контактних площадок.zelloyn: ↑ 30.06.2023 16:27 щоб трималися в гнізді.
Як варіант можливо зняти з дохлих відюх-донорів. Дроселі майже ніколи з ладу не виходять. Або Аліекспрес…zelloyn: ↑ 30.06.2023 16:27 щоб знайти нормальні
-
Denon480
Junior
Я вот тоже думал на своей 6800xt что это именно она издаёт звуки а оказалось что это БП под нагрузкой, карта если и издаёт звуки то намного тише чем БП под нагрузкой.