Последние статьи и обзоры
Новости
Монітор з ок кольорами для роботи
-
Filya12
Member
Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
-
Donate
Member
Якими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к Коли був ремонт підключав компьютер до 4к плазми щоб пограти іграшки. ВЗАГАЛІ НУЛЬОВА просто незручність. Був той же експіріенс як на 1080п 24" Тільки все виглядає дуже великим, і грати в шутери було взагалі приемно так як голова там як горіхFilya12: ↑ 20.06.2023 00:31 Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
Последний раз редактировалось Donate 20.06.2023 00:39, всего редактировалось 1 раз.
-
Filya12
Member
Donate
Трохи очкую, ніколи не працював з такою роздільною здатністю. Як воно, взагалі не уявляюЯкими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к
-
Lighthugger
Junior
Зависит, адоб сьют (премьер, фш, иллюстратор, эффектс точно), фигма отлично работают, 27" 4k, 125% скейл. Я на 4к ~9 лет сижу, особых проблем с софтом не встречал в последние 4-5 лет.Filya12: ↑ 20.06.2023 00:31 Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
-
Donate
Member
Ніяких питань. Воно просто стає більшим щоб воно виглядало зручно +/- на твоєму моніторі. Можеш погратися с масштабуванням до 125 і вище, якщо программа добре на нього реагує нема неяких питань виставити +400% на 4к моніторі і почувати себе приємноFilya12: ↑ 20.06.2023 00:38 DonateТрохи очкую, ніколи не працював з такою роздільною здатністю. Як воно, взагалі не уявляюЯкими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к
-
Filya12
Member
Lighthugger
Donate
Яка в вас діагональ для 4к? Бо мені на 32 1440 досить замалим здається, зробив 125%
Donate
Яка в вас діагональ для 4к? Бо мені на 32 1440 досить замалим здається, зробив 125%
-
terminahtor
Member
Filya12
Мдам-с. У вас з зором все ок? На 27 дюймах 1440 вже завелике, а на 32 там взагалі пікселі по півметра. Я на 32ʼʼ в 4к сиджу на 100 масштабі.
Мдам-с. У вас з зором все ок? На 27 дюймах 1440 вже завелике, а на 32 там взагалі пікселі по півметра. Я на 32ʼʼ в 4к сиджу на 100 масштабі.
-
Filya12
Member
terminahtor
В мене великий стіл, сиджу на відстані метр)
В мене великий стіл, сиджу на відстані метр)
-
Klon
CG graphikos fan
Filya12
все "танцює" від завдань, які виконуєте - в поліграфії не треба крутого монітора, сойде 90+ сРГБ і калібровки профілей кольору під друк апарати. І все одно треба преддрук ...
Графічний дізайн - макетіки все бачуть на своїх кривих девайсах , там теж досить 100 ргб
Фотообробка\відео фарбування - тут дійсно краще брати щось круте, але тількі для того, щоб обробляти в 16бітах та з нативною підтримкою ХДР кольору (зйомка в гібридних форматах по типу айфонівського БТ2100 і тд....).
В цілому це буде девайс по типу BenQ SW321C , якщо треба "якість" і "крутість".
п.с. - працюю 8 років в граф дізайні і це все фігня, нормальний мон (дай боже не ігровий) з 95%+ ргб , та колірний калібратор = і все норм.
все "танцює" від завдань, які виконуєте - в поліграфії не треба крутого монітора, сойде 90+ сРГБ і калібровки профілей кольору під друк апарати. І все одно треба преддрук ...
Графічний дізайн - макетіки все бачуть на своїх кривих девайсах , там теж досить 100 ргб
Фотообробка\відео фарбування - тут дійсно краще брати щось круте, але тількі для того, щоб обробляти в 16бітах та з нативною підтримкою ХДР кольору (зйомка в гібридних форматах по типу айфонівського БТ2100 і тд....).
В цілому це буде девайс по типу BenQ SW321C , якщо треба "якість" і "крутість".
п.с. - працюю 8 років в граф дізайні і це все фігня, нормальний мон (дай боже не ігровий) з 95%+ ргб , та колірний калібратор = і все норм.
-
Filya12
Member
Klon
В тому і справа, що мені не треба дуже круто. Мені треба краще, ніж те, що помилково купив, і яке сповторює кольори. Схоже, що матриця налаштована на "красиві" чорні, які близькі до олед, але вбивають відтінки.
Я би взяв dell на кшталт мого старого, якби не прогрес у матрицях. Тому і зацікавився, чи є монітор, що може все, чи все бюльш-менш нормально, нехай і не на 100% круто. Може, на 90%.
Працюю в 3д, треба, щоб текстури та рендери виглядали без сильних спотворень кольорів.
В тому і справа, що мені не треба дуже круто. Мені треба краще, ніж те, що помилково купив, і яке сповторює кольори. Схоже, що матриця налаштована на "красиві" чорні, які близькі до олед, але вбивають відтінки.
Я би взяв dell на кшталт мого старого, якби не прогрес у матрицях. Тому і зацікавився, чи є монітор, що може все, чи все бюльш-менш нормально, нехай і не на 100% круто. Може, на 90%.
Працюю в 3д, треба, щоб текстури та рендери виглядали без сильних спотворень кольорів.
-
Klon
CG graphikos fan
Filya12
тут спробувати калібратор, якщо буде "шопопало" то читати хотлайн\розетку\дивиться ютуберів
Або подивиться що у вас налаштовано в меню монітора, можливо там якись "адовий" профіль стоїть.
Бачив в десінг агенсії HUAWEI MateView начебто 28 дюймів, і квадратним співвідношенням , мені сподобався, но треба дивиться .
п.с. - в мене зовсім офісний "середняк" Делл 2412Н і додатковий HP EliteDisplay E233. Кольори раніше підігнав щоб не відрізнялися, але врубаю доп монітор тільки тоді коли треба ще робочий простір.
Ще знизив у них яскравість, бо роблю в більш-менш темному приміщенні, і висока яркість очі випалює.
Ще є Легіоні з якісними 100 ргб матрицями та Ваком "екраннік" - не бачу в них нічого крутого.
тут спробувати калібратор, якщо буде "шопопало" то читати хотлайн\розетку\дивиться ютуберів
Або подивиться що у вас налаштовано в меню монітора, можливо там якись "адовий" профіль стоїть.
Бачив в десінг агенсії HUAWEI MateView начебто 28 дюймів, і квадратним співвідношенням , мені сподобався, но треба дивиться .
п.с. - в мене зовсім офісний "середняк" Делл 2412Н і додатковий HP EliteDisplay E233. Кольори раніше підігнав щоб не відрізнялися, але врубаю доп монітор тільки тоді коли треба ще робочий простір.
Ще знизив у них яскравість, бо роблю в більш-менш темному приміщенні, і висока яркість очі випалює.
Ще є Легіоні з якісними 100 ргб матрицями та Ваком "екраннік" - не бачу в них нічого крутого.
-
Filya12
Member
Klon
Як тут пояснили, VA матриця не підходить для роботи з кольором. Гадаю, що мені підійщла би матриця середнього рівня IPS.
Делл 2412Н здається брав, але замість взяв самсунг, тому що дел ну дуже спотворював кольори, і був з блакитним відтінком.
Мені теж зручно два монітори, тому що якщо треба другий вмикаю, а коли обидва, то може бути занадто яскраво. Мабуть час налаштувати під темний колір.
Як тут пояснили, VA матриця не підходить для роботи з кольором. Гадаю, що мені підійщла би матриця середнього рівня IPS.
Делл 2412Н здається брав, але замість взяв самсунг, тому що дел ну дуже спотворював кольори, і був з блакитним відтінком.
Мені теж зручно два монітори, тому що якщо треба другий вмикаю, а коли обидва, то може бути занадто яскраво. Мабуть час налаштувати під темний колір.
-
Klon
CG graphikos fan
Filya12
ну дик... що ви хочете, це не проф монітори з вбудованним калібратором, Делл дійсно з коробки завалює в блакитний, но це легко правиться опущенням Б каналу в налаштуваннях самого монітору.
Так що спробуйте пошукати калібратор, або берете за референс якись иПад\Айфон\Макбук , ставите його поряд і підганяєте повзунки каналів, до приблизного збігу кольорів.
Другий монітор теж саме так налаштовуєте.
Це довго і нудно, але без "залізного" калібрування це єдиний вихід і професійні монітори теж потрібно час від часу теж калібрувати, бо різна яскравість\контрастність потребує калібровки (або покупати профі монітори з вбудованним калібратором).
ну дик... що ви хочете, це не проф монітори з вбудованним калібратором, Делл дійсно з коробки завалює в блакитний, но це легко правиться опущенням Б каналу в налаштуваннях самого монітору.
Так що спробуйте пошукати калібратор, або берете за референс якись иПад\Айфон\Макбук , ставите його поряд і підганяєте повзунки каналів, до приблизного збігу кольорів.
Другий монітор теж саме так налаштовуєте.
Це довго і нудно, але без "залізного" калібрування це єдиний вихід і професійні монітори теж потрібно час від часу теж калібрувати, бо різна яскравість\контрастність потребує калібровки (або покупати профі монітори з вбудованним калібратором).
-
Filya12
Member
Shpoker
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Klon
В моєму самсунгу AdobeRGB 75%, а у dell 96%. Тому вірогідно і різниця. Як не крутив налаштування контрасту та гами, все одно чорні тіні.
Це налаштування дійсно є, але воно неактивне. Пробував міняти кабель з displayport на hdmi, все одно не ввімкнена.у самсов есть приблуда в настройках, называется hdmi black level помоему, и по умолчанию она low и реально убивает собой часть оттенков, проверил бы
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Klon
В моєму самсунгу AdobeRGB 75%, а у dell 96%. Тому вірогідно і різниця. Як не крутив налаштування контрасту та гами, все одно чорні тіні.
-
Klon
CG graphikos fan
Адоб РГБ і сРГБ це різні речі, гуглите цвітові простори. У моему делл теж 75% Адоб РГБFilya12: ↑ 23.06.2023 02:05AdobeRGB 75%, а у dell 96%.
Якщо все крутили - то як я і писав = калибратор, якщо не допоможе то новий монітор.
-
Shpoker
Member
Filya12: ↑ 23.06.2023 02:05Це налаштування дійсно є, але воно неактивне. Пробував міняти кабель з displayport на hdmi, все одно не ввімкнена.
Так это какой-то "улучшайзер" картинки значит включен. У меня шо на дп шо на хдми параметр активен.
-
Filya12
Member
Klon
Думаю взяти б/в з dci-p3 95%
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Shpoker
А може вимкнений, тому неактивний. Схоже матриця зроблена для кіно і ігор
Щодо оледу, у багатьох вигорає, мабуть зарано брати для основної роботи
Думаю взяти б/в з dci-p3 95%
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Shpoker
А може вимкнений, тому неактивний. Схоже матриця зроблена для кіно і ігор
Щодо оледу, у багатьох вигорає, мабуть зарано брати для основної роботи
-
Donate
Member
49"Filya12: ↑ 20.06.2023 02:43 Lighthugger
Donate
-
Filya12
Member
Donate
Це телевізор? Красиво жити не заборониш
Це телевізор? Красиво жити не заборониш
-
Donate
Member
ТВ. Але для ПК від не потрібен взагалі. Даже якщо чудово показує. А без ПК сам по собі мало потрібен
А накшталт того що масштабування, це від віку залежить. Я ось на телефоні вже трішки шрифт підняв по масштабу так комфортніше 125% напевно теж не такий поганий варіант.