SergN: ↑
21.06.2023 15:56
SORBEX: ↑
21.06.2023 15:47SSD 500GB Kingston Fury Renegade M.2 2280 PCIe 4.0 x4 NVMe 3D TLC (SFYRS/500G)
SSD 2TB MSI Spatium M461 M.2 2280 PCIe 4.0 x4 NVMe 3D NAND TLC (S78-440Q550-P83)
Жорсткий диск 2.0TB Seagate BarraCuda 7400rpm 256MB (ST2000DM008)
- цей набір - надзвичайно неоптимально викинуті кошти.
Визначитися, скільки Гб потрібні людині, і для чого, а потім підбирати дискову систему. Оптимально залишитися в межах лише ССД, взявши за основний - 2Тб, а потім докупити інший згідно потреби залишку об'єму. Ну а жорсткий диск є сенс брати вже тоді, коли ці додаткові об'єми вимірюються понад 4Тб.
- достатньо материнки на молодшому чіпсеті.
БЖ такої потужності в цей конфіг не потрібен, хіба що при бажанні мати запас під якісь майбутні апгрейди до найтоповіших карт.
Цитата друга - каже, що для ігр в нього був 1 Тб, не вистачає, тому хоче на 2 Тб ... для системи в нього взагалі стояв на 128 Гб, думає, що на 256 буде замало, тому бере на 500 Гб .. але в мене питання, чи варто для системи брати диск з такою швидкістю, він більше схожий на ігровий .. ну а на файли звичайний ХДД - це вже йому видніше .. особисто мені зараз поки 1 Тб вже вистачає, думаю на 2 саме норм також, якщо в нього є більші файли
а взагалі я особисто не можу нічого сказати про диски від MSI .. у мене під систему звичайний Kingston, під ігри Samsung, вот їм я довіряю .. а як себе показує MSI, чи варто його замінити на щось інше??
стосовно БЖ, я йому пропонував на 850, вроді як має вистачити .. можливо 1000 - це більше на майбутнє. якщо надумає міняти проц, не міняючи материнку
P.S. взагалі що можете сказати стосовно БЖ від Корсарів? я особисто за бренд чув, але не стикався. у мене в моїй системі поки блок від Чіфтек і працює вже давно + я правильно розумію, що хай би там блок був на 850 чи на 1000 .. але якщо вся система в навантаженні споживає допустім 500, то воно буде однаково 500 що на тому, що на іншому блоці? чи з більшим БЖ і споживання буде більше?