Монітор з ок кольорами для роботи

Мониторы и другие устройства отображения информации
Автор
Member

Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
Donate
Member

Filya12: 20.06.2023 00:31 Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
Якими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к :) Коли був ремонт підключав компьютер до 4к плазми щоб пограти іграшки. ВЗАГАЛІ НУЛЬОВА просто незручність. Був той же експіріенс як на 1080п 24" :rotate: Тільки все виглядає дуже великим, і грати в шутери було взагалі приемно так як голова там як горіх :laugh:
Последний раз редактировалось Donate 20.06.2023 00:39, всего редактировалось 1 раз.
Filya12
Member

Donate
Якими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к
Трохи очкую, ніколи не працював з такою роздільною здатністю. Як воно, взагалі не уявляю
Lighthugger
Junior

Filya12: 20.06.2023 00:31 Ще подумав про такук фігню, що невідомо як працювати з програмами у 4к. Більшість мабуть для цього не пристосовані.
Зависит, адоб сьют (премьер, фш, иллюстратор, эффектс точно), фигма отлично работают, 27" 4k, 125% скейл. Я на 4к ~9 лет сижу, особых проблем с софтом не встречал в последние 4-5 лет.
Donate
Member

Filya12: 20.06.2023 00:38 Donate
Якими програмами? В нас 95% софту масштабуються без питань хоч до 12к
Трохи очкую, ніколи не працював з такою роздільною здатністю. Як воно, взагалі не уявляю
Ніяких питань. Воно просто стає більшим щоб воно виглядало зручно +/- на твоєму моніторі. Можеш погратися с масштабуванням до 125 і вище, якщо программа добре на нього реагує нема неяких питань виставити +400% на 4к моніторі і почувати себе приємно :super:
Filya12
Member

Lighthugger
Donate
Яка в вас діагональ для 4к? Бо мені на 32 1440 досить замалим здається, зробив 125%
terminahtor
Member

Filya12
Мдам-с. У вас з зором все ок? На 27 дюймах 1440 вже завелике, а на 32 там взагалі пікселі по півметра. Я на 32ʼʼ в 4к сиджу на 100 масштабі.
Filya12
Member

terminahtor
В мене великий стіл, сиджу на відстані метр)
Klon
CG graphikos fan

Filya12
все "танцює" від завдань, які виконуєте - в поліграфії не треба крутого монітора, сойде 90+ сРГБ і калібровки профілей кольору під друк апарати. І все одно треба преддрук ...

Графічний дізайн - макетіки все бачуть на своїх кривих девайсах , там теж досить 100 ргб
Фотообробка\відео фарбування - тут дійсно краще брати щось круте, але тількі для того, щоб обробляти в 16бітах та з нативною підтримкою ХДР кольору (зйомка в гібридних форматах по типу айфонівського БТ2100 і тд....).

В цілому це буде девайс по типу BenQ SW321C , якщо треба "якість" і "крутість".

п.с. - працюю 8 років в граф дізайні і це все фігня, нормальний мон (дай боже не ігровий) з 95%+ ргб , та колірний калібратор = і все норм.
Filya12
Member

Klon
В тому і справа, що мені не треба дуже круто. Мені треба краще, ніж те, що помилково купив, і яке сповторює кольори. Схоже, що матриця налаштована на "красиві" чорні, які близькі до олед, але вбивають відтінки.
Я би взяв dell на кшталт мого старого, якби не прогрес у матрицях. Тому і зацікавився, чи є монітор, що може все, чи все бюльш-менш нормально, нехай і не на 100% круто. Може, на 90%.
Працюю в 3д, треба, щоб текстури та рендери виглядали без сильних спотворень кольорів.
Klon
CG graphikos fan

Filya12
тут спробувати калібратор, якщо буде "шопопало" то читати хотлайн\розетку\дивиться ютуберів
Або подивиться що у вас налаштовано в меню монітора, можливо там якись "адовий" профіль стоїть.

Бачив в десінг агенсії HUAWEI MateView начебто 28 дюймів, і квадратним співвідношенням , мені сподобався, но треба дивиться .

п.с. - в мене зовсім офісний "середняк" Делл 2412Н і додатковий HP EliteDisplay E233. Кольори раніше підігнав щоб не відрізнялися, але врубаю доп монітор тільки тоді коли треба ще робочий простір.
Ще знизив у них яскравість, бо роблю в більш-менш темному приміщенні, і висока яркість очі випалює.
Ще є Легіоні з якісними 100 ргб матрицями та Ваком "екраннік" - не бачу в них нічого крутого.
Filya12
Member

Klon
Як тут пояснили, VA матриця не підходить для роботи з кольором. Гадаю, що мені підійщла би матриця середнього рівня IPS.
Делл 2412Н здається брав, але замість взяв самсунг, тому що дел ну дуже спотворював кольори, і був з блакитним відтінком.
Мені теж зручно два монітори, тому що якщо треба другий вмикаю, а коли обидва, то може бути занадто яскраво. Мабуть час налаштувати під темний колір.
Klon
CG graphikos fan

Filya12
ну дик... що ви хочете, це не проф монітори з вбудованним калібратором, Делл дійсно з коробки завалює в блакитний, но це легко правиться опущенням Б каналу в налаштуваннях самого монітору.

Так що спробуйте пошукати калібратор, або берете за референс якись иПад\Айфон\Макбук , ставите його поряд і підганяєте повзунки каналів, до приблизного збігу кольорів.
Другий монітор теж саме так налаштовуєте.

Це довго і нудно, але без "залізного" калібрування це єдиний вихід і професійні монітори теж потрібно час від часу теж калібрувати, бо різна яскравість\контрастність потребує калібровки (або покупати профі монітори з вбудованним калібратором).
Filya12
Member

Shpoker
у самсов есть приблуда в настройках, называется hdmi black level помоему, и по умолчанию она low и реально убивает собой часть оттенков, проверил бы
Це налаштування дійсно є, але воно неактивне. Пробував міняти кабель з displayport на hdmi, все одно не ввімкнена.

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Klon
В моєму самсунгу AdobeRGB 75%, а у dell 96%. Тому вірогідно і різниця. Як не крутив налаштування контрасту та гами, все одно чорні тіні.
Klon
CG graphikos fan

Filya12: 23.06.2023 02:05AdobeRGB 75%, а у dell 96%.
Адоб РГБ і сРГБ це різні речі, гуглите цвітові простори. У моему делл теж 75% Адоб РГБ

Якщо все крутили - то як я і писав = калибратор, якщо не допоможе то новий монітор.
Shpoker
Member

Filya12: 23.06.2023 02:05Це налаштування дійсно є, але воно неактивне. Пробував міняти кабель з displayport на hdmi, все одно не ввімкнена.

Так это какой-то "улучшайзер" картинки значит включен. У меня шо на дп шо на хдми параметр активен.
Filya12
Member

Klon
Думаю взяти б/в з dci-p3 95%

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Shpoker
А може вимкнений, тому неактивний. Схоже матриця зроблена для кіно і ігор

Щодо оледу, у багатьох вигорає, мабуть зарано брати для основної роботи
Donate
Member

Filya12: 20.06.2023 02:43 Lighthugger
Donate
Яка в вас діагональ для 4к? Бо мені на 32 1440 досить замалим здається, зробив 125%
49" :gigi:
Filya12
Member

Donate
Це телевізор? Красиво жити не заборониш
Donate
Member

Filya12: 24.06.2023 01:53 Donate
Це телевізор? Красиво жити не заборониш
ТВ. Але для ПК від не потрібен взагалі. Даже якщо чудово показує. А без ПК сам по собі мало потрібен :gigi:

А накшталт того що масштабування, це від віку залежить. Я ось на телефоні вже трішки шрифт підняв по масштабу так комфортніше :gigi: 125% напевно теж не такий поганий варіант.
Ответить