SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
l-m
Member

Alex+: 08.05.2023 11:42 Як на мене, для ноута, крім температури ще важливо дивитись на енергоспоживання ССД, щоб батарею не дуже вижирав. 570 не дуже прожерливий
Саме так, якщо не троттлить, то температури це навіть другорядне, головне аби мало споживав.
Але от 570 за сучасними мірками має погану енергоефективність:
спойлер
Изображение
В той час як результат Р31 гарний навіть у порівняні зі свіжим топом:
спойлер
Изображение
Alex+
Member

l-m
Так, р31 лідер (майже). Але якщо подивитись саме на енергоспоживання, а не ефективність (співвідношення швидкості до енергоспоживання), то там не все так погано:
спойлер
Изображение
Не фаворит, але і задніх не пасе.
В простої, коли ссд не навантажений, споживання у нього буде мізерне, що на мій погляд важливіше для ноута, чим споживання в пікових короткочасних навантаженнях, бо ніхто ж не буде писати постійно на ссд. Ну і під час запису, якщо це наприклад встановлення гри, копіювання файлу або розпаковка архіву, споживання ссд все одно відходить на задній план на тлі споживання основного заліза, яке в цей час напружується.
l-m
Member

Alex+
Так в простої у всіх ссд у ноутах споживання мізерне, бо вони впадають у "сон".
А енергоефективність як раз показує який ссд витратить менше електрики коли прокинеться, щоб виконати якесь завдання, та заснути знов. Тому споживання саме по собі ну такий собі показник.
Втім, ще додатково можна дивитись на цей замір
спойлер
Изображение
Изображение
Так, він не дуже актуальний для ноутів, бо там ніхто не буде вимикати функції енергозаощадження, однак показує споживання коли ссд вже щось зробив, але ще не встиг заснути знов.
Звісно було б цікаво знайти заміри загального споживання при емуляції звичайної роботи, але має що маємо.

Alex+: 08.05.2023 16:00 споживання ссд все одно відходить на задній план на тлі споживання основного заліза
Ось це правда. Щось мені підказує, що різниця між енергоефективним, та не дуже, ссд, в решті дасть ~5-10 хв роботи до загальних 6-8 години :)
7mindfields
Member

l-m: 08.05.2023 15:46
Alex+: 08.05.2023 11:42 Як на мене, для ноута, крім температури ще важливо дивитись на енергоспоживання ССД, щоб батарею не дуже вижирав. 570 не дуже прожерливий
Саме так, якщо не троттлить, то температури це навіть другорядне, головне аби мало споживав.
Але от 570 за сучасними мірками має погану енергоефективність:
спойлер
Изображение
В той час як результат Р31 гарний навіть у порівняні зі свіжим топом:
спойлер
Изображение
Вже був налаштований обрати sn570, а ти прийшов в все зламав :gigi:
Alex+
Member

l-m: 08.05.2023 16:18Щось мені підказує, що різниця між енергоефективним, та не дуже, ссд, в решті дасть ~5-10 хв роботи до загальних 6-8 години
Так, згоден на 100% :beer:
l-m
Member

7mindfields
прочитай про виграш у 5-10 хв автономності, та передумай знов :D
Alex+
Member

7mindfields: 08.05.2023 16:25а ти прийшов в все зламав
Якщо десь знайдете р31 по гарному прайсу, то буде чудово. Хоча версію на 500 майже не бачив у продажу, а 1тб буде дорожче запланованого
7mindfields
Member

l-m: 08.05.2023 16:29 7mindfields
прочитай про виграш у 5-10 хв автономності, та передумай знов :D
Мене цікавить суто температура :)

Відправлено через 48 секунд:
Alex+: 08.05.2023 16:31
7mindfields: 08.05.2023 16:25а ти прийшов в все зламав
Якщо десь знайдете р31 по гарному прайсу, то буде чудово. Хоча версію на 500 майже не бачив у продажу, а 1тб буде дорожче запланованого
Ото ж бо й воно, що 500гб і 1тб коштують майже однаково :(
Alex+
Member

7mindfields: 08.05.2023 16:35Мене цікавить суто температура
У р31 з цим все чудово. Тож якщо зайдете по ціні яка влаштовує, то буде гарний варіант. Або ж не страждати, та узяти 570. В реальних задачах на око різницю у швидкості наврядчи помітно буде
ARomanA
Member

l-m: 08.05.2023 16:295-10 хв автономності
Різниця більше, насправді, десь було обговорення цієї теми в англомовному сегменті.
Alex+
Member

ARomanA
Якщо не підводить мій склероз, то значно більша різниця трапляється в тому випадку, якщо ссд по якійсь причині страждав безсонням. Часто це взагалі софтова проблема - або система щось тишком робить, або драйвер чудить. В разі нормального функціонування, різниця не велика між суперефективним та середнім варіантом. Ненажери не розглядаємо, то окрема історія
Alex+
Member

ARomanA
Я не дуже з англійським, але якщо я вірно зрозумів, то там здебільшого якраз і пишуть, що різниця хоч і є, та не критична
ARomanA
Member

Alex+
Суть тут, кожна "дрібниця" має значення:
спойлер
if I did not optimize my choices I would not be getting 9.5-11 hours on battery. I sit at 4.54-4.83 watts, if I was adding 2-3w on heavy load sure it might not matter if I was not doing heavy loads, but that heat has to go somewhere just like the heat from everything else, and that heat will mess with the overall performance. An inefficient drive may on average add 1w of consumption at which point my battery life drops to 7.5-9 hours. Now I decide I don’t care about what ports I am using and add another 1w of usage because I don’t want 4 usb-c ports anymore and my battery life drops to 6.5-8 hours. Hell while we are at it I will hit myself with a blindingly bright display set to 100% and eat another 2w. I am now up to 8.54w-8.83w of consumption at what is essentially idle or light usage. So at this point I am probably averaging that 4 hour battery life everyone complains about…it matters, every little bit matters because it quickly adds up and those spikes in power usage can go on a lot longer than you might think. Of course YMMV.
Alex+
Member

ARomanA
Якщо чесно, на статистику такий допис не тягне, скоріше людина власними досягненнями хвалиться. Він там окрім ссд ще усе на світі "наоптимізував", щоб жодного мілівата ємності не втрачати :gigi:
allekss
Member

Здравствуйте! Подскажите, нужен недорогой, но надёжный ssd nvme на 1 тб, желательно сразу с радиатором, скорость абсолютно не важна. Будет подключен через адаптер к pci-e x1. Что скажите про Kingston NV2 1TB M.2 2280 NVMe PCIe 4.0 x4 (SNV2S/1000G)? Не самый дешёвый, но на него сейчас хорошая рассрочка.
Alex+
Member

allekss: 08.05.2023 19:49Что скажите про Kingston NV2
Хлам. З недорогих роздивіться той же SN570 про який балакали вище
allekss
Member

Спасибо.Western Digital Blue SN570 NVMe SSD 1TB M.2 2280 PCIe 3.0 x4 3D NAND (TLC) (WDS100T3B0C). По характеристикам действительно хороший. Но он ещё дороже. По цене недалеко ушёл от 980. Может тогда 980 (просто 980) взять?
Alex+
Member

allekss: 08.05.2023 20:14Может тогда 980 (просто 980) взять?
Ні, якраз його не варто. 570 буде оптимальним до ваших умов, і не потребує радіатора
allekss
Member

Спасибо. 980 стоит сейчас под игры, ничего плохого о нём сказать не могу.

Отправлено спустя 13 минут 30 секунд:
Вроде бы выдаёт то, что обещано. При копировании больших объёмов замедляется, конечно, но не критично. Не так уж часто такое приходиться делать.
спойлер
Без имени5.jpg
спойлер
Без имени4.jpg
Ответить