Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

не аргумент)
Noveon
Member

кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
https://www.ebay.com/itm/115667921702
WalkMan
Member

Noveon
оце цікаво, а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
Васильович
Member

Noveon: 28.04.2023 15:40кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
А сабжу ще якийсь контролер апаратний потрібен для організації Mesh?
Купувати не збирався, просто цікаво :)
Noveon
Member

WalkMan: 28.04.2023 16:08а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
Хороший вопрос), самому интересно. Думаю, в интернетах должны быть кейсы, порыться надо.
Васильович: 28.04.2023 16:26якийсь контролер апаратний потрібен для організації Mesh?
Можно до 25 точек без внешнего контроллера на прошивке Unleashed. Но можно и с аппаратным внешним контроллером, там вроде до 3000 есть варианты.
Scoffer
Member

WalkMan: 28.04.2023 16:08оце цікаво, а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
Конкретно воно не знаю, а 7982 i r650 прекрасно працюють по схемі PoE свіч -> мікрот 4011 -> точка через PoE вихід мікроти, самої заживленої по PoE
WalkMan
Member

Scoffer
виходить, що повинно працювати :beer:
Scoffer
Member

WalkMan
В теорії. Це не зовсім твій експеримент оскільки свіч у мене видає справжні 802.3af/at, а що там всередині мікрота - біс його знає, може тупо контакти вхід-вихід закорочені і вперед :laugh:
Kassatka
Member

Якщо я куплю сучасний гігабітний роутер з хорошим процом мінімум за 2500 грн. з 4 портами Lan та 1 портом USB, то я зможу вставити USB-свисток і перетворити його на 5-портовий? (Хай там додатковий порт буде не гігабіт, а 100 Мбіт, то все рівно для смарт-ТВ більше не треба.) А якщо куплю з 2 портами USB, то двома USB-свистками зможу перетворити його на 6-портовий? І тоді мені вистачить, щоб не підключати світч. Я правильно міркую? Чи певні сучасні гігабітні роутери не вміють з USB-свистками працювати?
Hum
Member

Kassatka
Порт wan не будет работать в режиме lan.
Васильович
Member

Kassatka: 30.04.2023 08:52Хай там додатковий порт буде не гігабіт, а 100 Мбіт, то все рівно для смарт-ТВ більше не треба.
Я для подібних цілей просто купив на OLX Б/В свіча за 90 грн.
Для TV box і консолей - з головою.
Kassatka
Member

Hum: 30.04.2023 09:00 Kassatka
Вибачте, я трохи чайник :lamer: у питаннях мереж. Наскільки я знаю, порт WAN - це той головний порт у роутера, куди підключається кабель від провайдера з Інтернетом, а Lan-порти - це ті 4 порти, куди я можу підключати свої кінцеві пристрої або світчі. Ви хочете сказати, що якщо в USB-порт втикнути USB-свисток, то цей USB-свисток працюватиме не як LAN, а як ще один WAN? У мене от зараз лежить без діла USB-свисток, я міг би його втикнути, щоб отримати додатковий 5-ий порт LAN без світча, чи він не буде LAN. А для чого тоді цей ще один WAN через USB, щоб таким чином два провайдера під'єднати?
WalkMan
Member

Kassatka
Проблема що зі стандартною прошивкою, нічого не вийде. Треба ставити кастом, що вже костиль, якщо потрібно лише добавити один порт. Думаю краще просто придбати світч і на нього перекинути таких клієнтів.
Avenger80
Member

Kassatka
Я просто нигде не видел в роутерах чтоб usb использовали в таком виде. Хотя интересно. Обычно это - 3g/4g модемы, также DSL модемы и подключение накопителей. Но чтоб именно как lan - такого в стандартных прошивках не встречал.
Hum
Member

Kassatka
. А для чого тоді цей ще один WAN через USB, щоб таким чином два провайдера під'єднати?
Юсб-порт в роутерах как правило выполняет роль порта для подключения юсб-модема с сим-картой для раздачи мобильного интернета через вай фай или по шнурку или для подключения внешнего носителя информации т.е создания облачного хранилища. Юсб-свисток работать без модификации прошивки в бюджетных роутерах точно не будет. Я имел ввиду, что вы не сможете задействовать порт подписанный как wan для подключения дополнительного пользователя т.к он работает только на ввод информации в роутер и у вас как было 4 лан порта так и останется. Что бы было больше портов то нужно приобретать отдельно свитчи.
Kassatka
Member

Всім дякую. Значить тоді не проканає. :(

А чи можна через 100-мбітний світч під'єднати малошвидкісні ТВ та андроїд-приставку, так щоб інша частина мережі в гігабітному режимі працювала?
І чи можна до гігабітного світча один з кінцевих пристроїв чотирижильним 100-мегабітним кабелем під'єднати знову ж таки, щоб все інше продовжувало в гігабітному режимі працювати?

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Васильович: 30.04.2023 09:12 Я для подібних цілей просто купив на OLX Б/В свіча за 90 грн.
Для TV box і консолей - з головою.
Оце я так розумію якраз 100-мегабітний світч за 90 грн. в гігабітну мережу.
Васильович
Member

Kassatka: 30.04.2023 10:27А чи можна через 100-мбітний світч під'єднати малошвидкісні ТВ та андроїд-приставку, так щоб інша частина мережі в гігабітному режимі працювала?
Так.
Kassatka: 30.04.2023 10:27І чи можна до гігабітного світча один з кінцевих пристроїв чотирижильним 100-мегабітним кабелем під'єднати знову ж таки щоб все інше продовжувало в гігабітному режимі працювати?
Так.

Відправлено через 50 секунд:
Kassatka: 30.04.2023 10:30Оце я так розумію якраз 100-мегабітний світч за 90 грн. в гігабітну мережу.
Ага. Там просто більших швидкостей мені і не треба.
Решта мережі на інших портах працює в гігабіті.
Mad Dog
Member

Hum: 30.04.2023 09:00 Kassatka
Буде... на Мікротику чи чомусь на ОпенВРТ.

Kassatka: 30.04.2023 08:52 А якщо куплю з 2 портами USB, то двома USB-свистками зможу перетворити його на 6-портовий?
Якщо не треба великі швидкості, думаю, і одного ЮСБ + юсб хаб вистачить.

Перше що видає гугл по темі:
https://mikrotik-routeros.com/2013/04/a ... s-success/
WalkMan
Member

Noveon: 28.04.2023 15:40 кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
крч, отримав пропозицію від продавана від якої неможливо відмовитись, замовив :beer:
kolesnukm
Member

WalkMan: 02.05.2023 18:11
Noveon: 28.04.2023 15:40 кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
крч, отримав пропозицію від продавана від якої неможливо відмовитись, замовив :beer:
він мені теж пропонував її, 8,5 баксів ))

ще така в нього є за 15
https://www.ebay.com/itm/115784350886?h ... Sw3qFj0BpR
Ответить