не аргумент)nam5580: ↑ 27.04.2023 00:32beamforming
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
Noveon
Member
-
Noveon
Member
кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
https://www.ebay.com/itm/115667921702
-
WalkMan
Member
Noveon
оце цікаво, а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
оце цікаво, а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
-
Васильович
Member
А сабжу ще якийсь контролер апаратний потрібен для організації Mesh?Noveon: ↑ 28.04.2023 15:40кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
Купувати не збирався, просто цікаво
-
Noveon
Member
Хороший вопрос), самому интересно. Думаю, в интернетах должны быть кейсы, порыться надо.WalkMan: ↑ 28.04.2023 16:08а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
Можно до 25 точек без внешнего контроллера на прошивке Unleashed. Но можно и с аппаратным внешним контроллером, там вроде до 3000 есть варианты.Васильович: ↑ 28.04.2023 16:26якийсь контролер апаратний потрібен для організації Mesh?
-
Scoffer
Member
Конкретно воно не знаю, а 7982 i r650 прекрасно працюють по схемі PoE свіч -> мікрот 4011 -> точка через PoE вихід мікроти, самої заживленої по PoEWalkMan: ↑ 28.04.2023 16:08оце цікаво, а чи буде воно через PoE (802.3af) працювати від мікротіка hEX S з Passive POE?
-
WalkMan
Member
Scoffer
виходить, що повинно працювати
виходить, що повинно працювати
-
Scoffer
Member
WalkMan
В теорії. Це не зовсім твій експеримент оскільки свіч у мене видає справжні 802.3af/at, а що там всередині мікрота - біс його знає, може тупо контакти вхід-вихід закорочені і вперед
В теорії. Це не зовсім твій експеримент оскільки свіч у мене видає справжні 802.3af/at, а що там всередині мікрота - біс його знає, може тупо контакти вхід-вихід закорочені і вперед
-
Kassatka
Member
Якщо я куплю сучасний гігабітний роутер з хорошим процом мінімум за 2500 грн. з 4 портами Lan та 1 портом USB, то я зможу вставити USB-свисток і перетворити його на 5-портовий? (Хай там додатковий порт буде не гігабіт, а 100 Мбіт, то все рівно для смарт-ТВ більше не треба.) А якщо куплю з 2 портами USB, то двома USB-свистками зможу перетворити його на 6-портовий? І тоді мені вистачить, щоб не підключати світч. Я правильно міркую? Чи певні сучасні гігабітні роутери не вміють з USB-свистками працювати?
-
Hum
Member
Kassatka
Порт wan не будет работать в режиме lan.
Порт wan не будет работать в режиме lan.
-
Васильович
Member
Я для подібних цілей просто купив на OLX Б/В свіча за 90 грн.Kassatka: ↑ 30.04.2023 08:52Хай там додатковий порт буде не гігабіт, а 100 Мбіт, то все рівно для смарт-ТВ більше не треба.
Для TV box і консолей - з головою.
-
Kassatka
Member
Вибачте, я трохи чайник у питаннях мереж. Наскільки я знаю, порт WAN - це той головний порт у роутера, куди підключається кабель від провайдера з Інтернетом, а Lan-порти - це ті 4 порти, куди я можу підключати свої кінцеві пристрої або світчі. Ви хочете сказати, що якщо в USB-порт втикнути USB-свисток, то цей USB-свисток працюватиме не як LAN, а як ще один WAN? У мене от зараз лежить без діла USB-свисток, я міг би його втикнути, щоб отримати додатковий 5-ий порт LAN без світча, чи він не буде LAN. А для чого тоді цей ще один WAN через USB, щоб таким чином два провайдера під'єднати?
-
WalkMan
Member
Kassatka
Проблема що зі стандартною прошивкою, нічого не вийде. Треба ставити кастом, що вже костиль, якщо потрібно лише добавити один порт. Думаю краще просто придбати світч і на нього перекинути таких клієнтів.
Проблема що зі стандартною прошивкою, нічого не вийде. Треба ставити кастом, що вже костиль, якщо потрібно лише добавити один порт. Думаю краще просто придбати світч і на нього перекинути таких клієнтів.
-
Avenger80
Member
Kassatka
Я просто нигде не видел в роутерах чтоб usb использовали в таком виде. Хотя интересно. Обычно это - 3g/4g модемы, также DSL модемы и подключение накопителей. Но чтоб именно как lan - такого в стандартных прошивках не встречал.
Я просто нигде не видел в роутерах чтоб usb использовали в таком виде. Хотя интересно. Обычно это - 3g/4g модемы, также DSL модемы и подключение накопителей. Но чтоб именно как lan - такого в стандартных прошивках не встречал.
-
Hum
Member
Юсб-порт в роутерах как правило выполняет роль порта для подключения юсб-модема с сим-картой для раздачи мобильного интернета через вай фай или по шнурку или для подключения внешнего носителя информации т.е создания облачного хранилища. Юсб-свисток работать без модификации прошивки в бюджетных роутерах точно не будет. Я имел ввиду, что вы не сможете задействовать порт подписанный как wan для подключения дополнительного пользователя т.к он работает только на ввод информации в роутер и у вас как было 4 лан порта так и останется. Что бы было больше портов то нужно приобретать отдельно свитчи.Kassatka
. А для чого тоді цей ще один WAN через USB, щоб таким чином два провайдера під'єднати?
-
Kassatka
Member
Всім дякую. Значить тоді не проканає.
А чи можна через 100-мбітний світч під'єднати малошвидкісні ТВ та андроїд-приставку, так щоб інша частина мережі в гігабітному режимі працювала?
І чи можна до гігабітного світча один з кінцевих пристроїв чотирижильним 100-мегабітним кабелем під'єднати знову ж таки, щоб все інше продовжувало в гігабітному режимі працювати?
Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
А чи можна через 100-мбітний світч під'єднати малошвидкісні ТВ та андроїд-приставку, так щоб інша частина мережі в гігабітному режимі працювала?
І чи можна до гігабітного світча один з кінцевих пристроїв чотирижильним 100-мегабітним кабелем під'єднати знову ж таки, щоб все інше продовжувало в гігабітному режимі працювати?
Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Оце я так розумію якраз 100-мегабітний світч за 90 грн. в гігабітну мережу.Васильович: ↑ 30.04.2023 09:12 Я для подібних цілей просто купив на OLX Б/В свіча за 90 грн.
Для TV box і консолей - з головою.
-
Васильович
Member
Так.Kassatka: ↑ 30.04.2023 10:27А чи можна через 100-мбітний світч під'єднати малошвидкісні ТВ та андроїд-приставку, так щоб інша частина мережі в гігабітному режимі працювала?
Так.Kassatka: ↑ 30.04.2023 10:27І чи можна до гігабітного світча один з кінцевих пристроїв чотирижильним 100-мегабітним кабелем під'єднати знову ж таки щоб все інше продовжувало в гігабітному режимі працювати?
Відправлено через 50 секунд:
Ага. Там просто більших швидкостей мені і не треба.Kassatka: ↑ 30.04.2023 10:30Оце я так розумію якраз 100-мегабітний світч за 90 грн. в гігабітну мережу.
Решта мережі на інших портах працює в гігабіті.
-
Mad Dog
Member
Буде... на Мікротику чи чомусь на ОпенВРТ.
Якщо не треба великі швидкості, думаю, і одного ЮСБ + юсб хаб вистачить.Kassatka: ↑ 30.04.2023 08:52 А якщо куплю з 2 портами USB, то двома USB-свистками зможу перетворити його на 6-портовий?
Перше що видає гугл по темі:
https://mikrotik-routeros.com/2013/04/a ... s-success/
-
WalkMan
Member
крч, отримав пропозицію від продавана від якої неможливо відмовитись, замовивNoveon: ↑ 28.04.2023 15:40 кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
-
kolesnukm
Member
він мені теж пропонував її, 8,5 баксів ))WalkMan: ↑ 02.05.2023 18:11крч, отримав пропозицію від продавана від якої неможливо відмовитись, замовивNoveon: ↑ 28.04.2023 15:40 кому там мэшы/шмэши и вот это вот всё за недорого?
ще така в нього є за 15
https://www.ebay.com/itm/115784350886?h ... Sw3qFj0BpR