Разгон памяти

Обсуждение оперативной памяти
Ответить
Автор
Member

motor4ik: 21.04.2023 01:33
Підкажіть де копати, дивлюсь в людей багато в кого на такому процесорі і такій памяті таймінги в районі 68 нс.
Чи це нормально?
На Hynix треба 3800 чи 3733 спробувати.

Ось що в мне вийшло.
спойлер
Изображение
motor4ik
Junior

AlexKuzovkov
Дякую, спробую, а можна ваш тест з AIDи?
AlexKuzovkov
Member

motor4ik: 21.04.2023 09:57 AlexKuzovkov
спойлер
Изображение
Потім я ще знизив tRCDWR до 8.
спойлер
Изображение
mraleks
Member

motor4ik
AlexKuzovkov
5600G (Cezanne) і 5600 (Vermeer) будуть мати різні показники з однаковими налаштуваннями.

motor4ik
Power Down поставити Disabled для початку.
motor4ik
Junior

mraleks
Сьогодні з ранку вимкнув Power Down, латентність впала до 71 нс, але і сильно просіла швидкість копіювання,з 48тис до 39тис. Це він так сильно впливає? Запис і читання не сильно впали тримаються на рівні 50.
Вечером продовжу ковирятись)
Взагалі може хтось підказати яка нормальна латентність для райзенів? Тому що одні кажуть 55-60 ініш кажуть 50-55. Не знаю вже кому рівити(
AlexKuzovkov
Member

mraleks: 21.04.2023 10:44 motor4ik
AlexKuzovkov
5600G (Cezanne) і 5600 (Vermeer) будуть мати різні показники з однаковими налаштуваннями.
Згоден. Мої показники для розуміння які таймінги ще спробувати зажимати.
a_z_z_y
Member

allekss: 20.04.2023 23:20 a_z_z_y
К тому же у меня в биосе стоит так как на скриншоте, боюсь, что если DRAM вольтаж ещё уменьшить, то не запуститься. Zen Timings слегка обманывает.
Ні, ZenTiming не обманює, а пише що у вас в біосі встановлено.
А то що материнка завишає вольтаж на DRAM, то питання до неї :-P
allekss: 21.04.2023 02:35 a_z_z_y
Огромное спасибо. Без Вас не решился бы. Тест прошёл успешно. Думаю пока так оставить.
Ще б трошки уваги і впевненості в собі - ви б самі все зробили ;)
motor4ik
Junior

AlexKuzovkov: 21.04.2023 10:03
motor4ik: 21.04.2023 09:57 AlexKuzovkov
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
tRCDWR до 8 ??
AlexKuzovkov
Member

motor4ik: 21.04.2023 13:22
AlexKuzovkov: 21.04.2023 10:03
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
tRCDWR до 8 ??
Так. Спочатку до 10 а потім до 8. На результатах практично непомітно.
Melofon
Member

AlexKuzovkov

У меня тоже 8, оно сильно запись в память ускорило и она стала быстрее чем чтение, но у меня проц не чиплетный.

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
AlexKuzovkov

И как вы говорите оно на результатах не сказалось если у вас латентность была 72 а стала 59 на ваших же скринах?
AlexKuzovkov
Member

Melofon: 21.04.2023 15:50 AlexKuzovkov

У меня тоже 8, оно сильно запись в память ускорило и она стала быстрее чем чтение, но у меня проц не чиплетный.

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
AlexKuzovkov

И как вы говорите оно на результатах не сказалось если у вас латентность была 72 а стала 59 на ваших же скринах?
Зміна з 10 на 8 не дала. :) З 16 на 8 - дала багато.
motor4ik
Junior

Досяг ось таких результатів (див.посилання) як на мене то непогано, тест память проходить, ще буду тестувати в повсякденних задачах. Дякую всіх за підказки.
Результат:
https://prnt.sc/1FyvpmoiubNh
Таймінги:
https://prnt.sc/8H-P_axixJat
mraleks
Member

motor4ik: 21.04.2023 10:50 mraleks
Сьогодні з ранку вимкнув Power Down, латентність впала до 71 нс, але і сильно просіла швидкість копіювання,з 48тис до 39тис. Це він так сильно впливає? Запис і читання не сильно впали тримаються на рівні 50.
Вечером продовжу ковирятись)
Взагалі може хтось підказати яка нормальна латентність для райзенів? Тому що одні кажуть 55-60 ініш кажуть 50-55. Не знаю вже кому рівити(
Ні, воно так на має впливати.
Отут про ренуар, у цезанна може бути трохи краще: https://www.overclockers.ua/cpu/amd-ryz ... 0g-renoir/
motor4ik
Junior

mraleks
Виявилось що так впливає не power down, а BGS.
Melofon
Member

AlexKuzovkov: 21.04.2023 16:41Зміна з 10 на 8 не дала. З 16 на 8 - дала багато.
Логично ;)
Vlaad13
Member

У меня парочка тупых вопросов, если кто может - пожалуйста ответьте :idea:
У меня сейчас память 2х8 Кингстон 3200 одноранговая, xmp профиль стоит 3200, если я поставлю другой профиль она все равно будет 3200? И зачем покупать более дорогую память с более высокой частотой если можно разогнать более дешевую?
a_z_z_y
Member

Vlaad13: 23.04.2023 09:25 У меня парочка тупых вопросов, если кто может - пожалуйста ответьте :idea:
У меня сейчас память 2х8 Кингстон 3200 одноранговая, xmp профиль стоит 3200, если я поставлю другой профиль она все равно будет 3200? И зачем покупать более дорогую память с более высокой частотой если можно разогнать более дешевую?
Поставте "авто" в біосі замість "ХМР". Порівняйте потім швидкості, наприклад, в аіда ;)
Artem_K
Member

Vlaad13: 23.04.2023 09:25 И зачем покупать более дорогую память с более высокой частотой если можно разогнать более дешевую?
Последние годы товары с пометкой OC (overclocked) достаточно хорошо продаются и железо проходит тщательный отбор. В дешевом сегменте ловить уже нечего или разгоняется с такими таймингами, что обнять и плакать.
Вот и платят или за почти гарантированный режим высокочастотной работы или за определенные чипы внутри планок, которые пойдут под разгон дальше.
Vlaad13
Member

Просто я почитал статью и там пишут что если ты сам разгоняешь и выставляешь тайминг то получается ФПС растет на 10% в тяжёлых сценах именно тогда когда оно и нужно, а так мб и забью на это так как все равно в видяху упирается всё(590) и разогнанная оперативка все равно не поможет
Megaclite
Member

Vlaad13: 23.04.2023 09:25 У меня парочка тупых вопросов, если кто может - пожалуйста ответьте :idea:
Оперативна память в першу чергу характеризується таймінгами, а не частотою
Таймінги важливіші чим частота і розгон до одинакової частоти не значить рівністЬ
Hynix DJR - 4000 16-22-22 512
Samsung B - 4000 15-15-15 284
Частота та сама, а різниця в затримках величезна
Ответить