Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

murzik: 20.04.2023 11:36навіщо брав, якщо мех?)
GRX 400 це 400 баксів групсет. можна купити окремо

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
bes: 20.04.2023 12:28пользуюсь Fenix BC30 уже лет 5 отличный фонарь
дорогий без скидок. баксів за 40 гарний. за 70 ні
murzik
Member

Hotspur
скажи це продавцю :D
Ramon
Member

Привіт оверам, і зокрема велооверам :)

Є проблемка з "болотником":
Изображение Изображение

Є клей APP PU 50 https://dok.ua/art-germetik-app-pu-50-c ... 5/36745715

Як думаєте - якщо дати акуратну підкладку і посадити на такий клей - буде разом триматись?

Воно типу і зараз тримається, просто не цільно))

Upd. 26.04:
Изображение Изображение Изображение

Скоро буду тестити :D :up:
murzik
Member

Ramon
багато вам порад тут насипали :gigi:
3-14
Member

Ramon
До клею можна ще додати "армування" зроблене зі старого ланцюга. береш 2 бічні пластини, ті що нагадують 8ку, свердлиш отвори у крилі і маленькими гвинтиками м2 скріплюєш.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Ramon: 26.04.2023 20:03Воно типу і зараз тримається, просто не цільно)
на кінцях тріщин треба також отвори просвердлити щоб вони далі не поширювались
Ramon
Member

murzik
Що маємо то маємо :D

3-14
В якості армування використав стінку від алюмінієвої банки з енергетика :gigi:
попередньо підігнувши її до максимально наближеної під "болотник" форми)

Щодо засверлювання тріщин - про це щось не подумав, хоча колись аналогічне робив і з тріснутими барабанними тарілками) У випадку з велом думаю спрацює те що і тріщини і трохи за ними я ж обробив клеєм, тому думаю все буде добре. З барабанними тарілками
використання клею було б точно не найкращим вчинком :D

Енівей, дякую за підказки :) :up:
Сьогодні наче дощів бути не повинно, тож буду тестити :rolleyes:
dead_rat
Member

Таки приїхав до мене мій акційний Giant TCR Advanced 1 от такий як на відео
У Джайнтів хороша ідеологія: рама супер, обвіс супер, колеса - :mad: пара колес більше двох кіло, плюс покри по 400 грамм.

Поставив топові алю колеса dt swiss pr 1400 і покри Continental gp5000, відразу майже мінус кіло ваги. Виглядає агінь, тоненький тендітний вєл на тоненьких колесах B-)
Єдине, що з гальмами мав сексу сьогодні більше, ніж за весь час роботи з вєлами:
спойлер
у Джайнта стояли диски на 6 болтів, а мені треба центр-лок, я тулив перехідник, потім перетулював, потім налаштовував щоб не чиркало, потім виявилося що на передній втулці лок не затягнути, перекинув диск з іншого вєла, стало краще але все ще не затягнуто бо моя тулза не підійшла для переднього колеса, знайшов центр лок іншого стандарту, знайшов що його можна затягнути тулзою для каретки, перерив коробки і знайшов тулзу для каретки і затягнув :super:
Це я дуже кратко ще
Вийшов байк на 7.4 - 7.5 кіло, сьогодні погоняв його годину на трейнері шоб налаштувати посадку, завтра обкатаю на вулиці якщо не буде дощу. Тоді і пофоткаю.

Тепер в мене два гоночних вєла, попередній отакий Трек Мадоне старожили мабуть памʼятають що мене на ньому трохи переїхали і після пів року спілкування зі страховою, я отримав гарну компенсацію, котра тоді пішла на мавіки, але якось я собі залишив моральне право купити новий вєл.
Hotspur
Member

dead_rat: 28.04.2023 02:38Giant TCR Advanced
осі карбон гідравліка, все як у людей
dead_rat
Member

Сьогодні обкатав вєла, їде добре, трохи здивував що щвидкість не сильно відчувається. При 35-38 дивився на вєлокомп і дивувався, бо здавалося що їду повільніше. Середня на 40 км була 33.7 через відчутний вітер, а може я просто кволий.

Ну і фоточка для естетики. Що скажете, панове?
спойлер
Изображение
3-14
Member

dead_rat: 29.04.2023 00:34Ну і фоточка для естетики. Що скажете, панове?
скажу, що красиво живеш :) особисто мені стільки грошей витрачати на велосипед(и) сильно западло, але якщо доходи дозволяють, то чому б і ні. Як для назви Advanced він якийсь недостатньо аеро. Зараз "наукова" велодумка схиляється що аєро > лайтовість для швидкості.

Я дивився нещодавно стати з минулого року. Проїхав якось дуже мало, а навіть з цього що мало було, десь 80-90% це був гравел. Як не дивно, один з найбільших плюсів у гравела в порівнянні з шосером, це те що на ньому бруд органічно виглядає. Шосер доводилося чистити після кожної покатухи з дощем або після дощу. З гравелом я вибрав підхід, що лишний бруд сам відпаде. В підсумку за останні десь 2к кілометрів із сервісу було тільки чистка і заміна ланцюга. Люблю гравел, коротше кажучі :rotate:

Думаю, що треба продавати шосер і просто зробити ще одну пару колес, щоб одні були з покришками на "бездоріжжя" а інші з шосейними на норм покриття і змінювати колеса в залежності від покатухи. 2 кг різниці ваги між шосером і гравелом погоди не зроблять, а от товстезні 38мм покрихи прямо дуже помітно опір створюють.
l-m
Member

dead_rat: 29.04.2023 00:34 Сьогодні обкатав вєла, їде добре, трохи здивував що щвидкість не сильно відчувається. При 35-38 дивився на вєлокомп і дивувався, бо здавалося що їду повільніше.
Може трясе менше? Бо на МТБ вже перевірено, чим комфортніше ідеш, тим менше відчуття швидкості))
dead_rat
Member

l-m
Скоріше за все.

3-14
Аеродинаміка сильно переоцінена, бо це нова фішка маркетингу: поясняти чому тепер продаємо 9 кг вєлік за всі гроші світу. Це вєлік для естетики і для душі B-)

Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
3-14: 29.04.2023 01:46 Я дивився нещодавно стати з минулого року. Проїхав якось дуже мало, а навіть з цього що мало було, десь 80-90% це був гравел.
Думаю, що треба продавати шосер і просто зробити ще одну пару колес
Хороший підхід :up:
Поставити дешеві шоссерні колеса з 28 сліками і горя по асфальту не знати.
Hotspur
Member

dead_rat: 29.04.2023 00:34Що скажете, панове?
12 шосерів з 10. вітаю :beer:
odessitmws
Member

dead_rat: 29.04.2023 09:12Аеродинаміка сильно переоцінена
она важна, просто в основном тушка дает сопротивление
вон в воздушном мешке вел разгоняли под 120км\ч
dead_rat
Member

odessitmws
Але ж в мене є топ аеробайк :gigi: другий не потрібен.
По факту різниця близько 0,5 км на годину в ідеальних умовах.
3-14
Member

dead_rat: 29.04.2023 09:12Аеродинаміка сильно переоцінена, бо це нова фішка маркетингу
Поки-що не так сильно переоцінена, як вплив ваги :) Особливо в місцевостях поблизу Берліна ;)

Зараз можно купити паверметр + ще декілька іграшок і затестити все самому, або на ютубі подивитись, зокрема цей канал рекомендую https://www.youtube.com/@PeakTorque
dead_rat
Member

3-14
В мене Kickr Core є щоб вдома хом‘ячити, тож я нормально уявляю на якому пульсі/зусиллі в мене які ватти, тож паверметр не хочу.

Щодо спору вага проти аеродинаміки по факто шо то не важливо, що то. Головне хоч трішечки тренуватися і профіту буде більше ніж від байку за 15к$
Hotspur
Member

dead_rat: 29.04.2023 14:14Головне хоч трішечки тренуватися і профіту буде більше ніж від байку за 15к$
ти шо. а як же купити пінареллу і до неї колеса за 10к. це ж всі радять :lol:

Відправлено через 55 секунд:
я на 10 км ледве витягнув 30 кмч середню після зими :weep: хомячок :weep:
dead_rat
Member

Hotspur: 29.04.2023 14:20
dead_rat: 29.04.2023 14:14Головне хоч трішечки тренуватися і профіту буде більше ніж від байку за 15к$
ти шо. а як же купити пінареллу і до неї колеса за 10к. це ж всі радять :lol:

Відправлено через 55 секунд:
я на 10 км ледве витягнув 30 кмч середню після зими :weep: хомячок :weep:
Ну Пінарелка за всі гроші то красиво B-)
Але мені іх остання F не подобається зовсім, крива якась, F8 та F10 були кращі
Buldozer.
Member

Ток сегодня катосил, правда холодно пока
Вложения
20230429_135620.jpg
Ответить