Последние статьи и обзоры
Новости
Драйверы Catalyst/Crimson для видеокарт AMD/ATI Radeon
-
Serfer
Advanced Member
Обсуждаем драйверы Catalyst\Crimson.
Последние драйверы Crimson Edition 16.9.2 для видеокарт AMD/ATI Radeon можно скачать с сайта AMD www.amd.com
Поддерживаются графические процессоры Radeon начиная с 7700 и более новые.
Для видеокарт серий HD5ххх-HD6ххх, HD7000–HD7600, HD8000–HD8400 предназначена версия Radeon Software Crimson Edition Beta 16.2.1 Beta (последние финальные драйверы Catalyst 15.7.1)
Для видеокарт серий 2ххх-4ххх предназначена версия Catalyst 13.9 Legacy для Windows Vista/7/8 и Catalyst 14.4 для Windows XP (ссылка ниже)
Если вы не знаете или не уверены какую версию драйвера для вашей модели видеоадаптера нужно использовать, воспользуйтесь следующей программой:
Программа автоопределения нужного драйвера для вашей видеокарты и его автоматической закачки и установки
Ссылки на страницу загрузки драйверов:
Для актуальных моделей видеоадаптеров: Windows Vista/7/8/10
32-bit
64-bit
Для видеокарт HD5xxx-6xxx-HD7000–HD7600, HD8000–HD8400: Windows Vista/7/8/10
64-bit
32-bit
Windows XP (Catalyst 14.4)
32-bit
64-bit
Для корректной работы ATI Control Center в Windows XP необходимо наличие Microsoft .NET Framework 2.0 или 3.0
AMD Catalyst™ 14.4 Release Candidate for Linux
Catalyst 13.9 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows Vista\7\8
Win Vista\7\8 32bit
Win Vista\7\8 64bit
Catalyst 14.4 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows XP
WinXP 32bit
WinXP 64bit
Драйверы для AGP-видеокарт XP/Vista/7:
Catalyst AGP Hotfix - страница закачки.
Последний релиз для DirectX 9 карт: Catalyst 9.3
Последний релиз для DirectX 8 и ниже карт: Catalyst 6.5
FAQ по полному удалению драйверов ATI из WinXP, 2003, 2000
AMD Clean Uninstall Utility
Соблюдение всех правил конференции обязательно. Нарушение правил наказывается замечаниями!
Если у вас есть предложения или информация для улучшения данного FAQ, пишите, пожалуйста, в ЛС.
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последние драйверы Crimson Edition 16.9.2 для видеокарт AMD/ATI Radeon можно скачать с сайта AMD www.amd.com
Поддерживаются графические процессоры Radeon начиная с 7700 и более новые.
Для видеокарт серий HD5ххх-HD6ххх, HD7000–HD7600, HD8000–HD8400 предназначена версия Radeon Software Crimson Edition Beta 16.2.1 Beta (последние финальные драйверы Catalyst 15.7.1)
Для видеокарт серий 2ххх-4ххх предназначена версия Catalyst 13.9 Legacy для Windows Vista/7/8 и Catalyst 14.4 для Windows XP (ссылка ниже)
Если вы не знаете или не уверены какую версию драйвера для вашей модели видеоадаптера нужно использовать, воспользуйтесь следующей программой:
Программа автоопределения нужного драйвера для вашей видеокарты и его автоматической закачки и установки
Ссылки на страницу загрузки драйверов:
Для актуальных моделей видеоадаптеров: Windows Vista/7/8/10
32-bit
64-bit
Для видеокарт HD5xxx-6xxx-HD7000–HD7600, HD8000–HD8400: Windows Vista/7/8/10
64-bit
32-bit
Windows XP (Catalyst 14.4)
32-bit
64-bit
Для корректной работы ATI Control Center в Windows XP необходимо наличие Microsoft .NET Framework 2.0 или 3.0
AMD Catalyst™ 14.4 Release Candidate for Linux
Catalyst 13.9 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows Vista\7\8
Win Vista\7\8 32bit
Win Vista\7\8 64bit
Catalyst 14.4 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows XP
WinXP 32bit
WinXP 64bit
Драйверы для AGP-видеокарт XP/Vista/7:
Catalyst AGP Hotfix - страница закачки.
Последний релиз для DirectX 9 карт: Catalyst 9.3
Последний релиз для DirectX 8 и ниже карт: Catalyst 6.5
FAQ по полному удалению драйверов ATI из WinXP, 2003, 2000
AMD Clean Uninstall Utility
Соблюдение всех правил конференции обязательно. Нарушение правил наказывается замечаниями!
Если у вас есть предложения или информация для улучшения данного FAQ, пишите, пожалуйста, в ЛС.
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось Serfer 03.11.2016 10:37, всего редактировалось 131 раз.
-
Капитан Немо
Member
Ostin
желательно все настройки сбросить, и пару раз перезагрузить комп
желательно все настройки сбросить, и пару раз перезагрузить комп
-
waryag
Member
Если я хочу уменьшить потребление карты, ползунок "ограничение потребления крутить в + или -"?
-
_FYA_EXel
Member
почему не пользуетесь приложениями на родном языке? - правильное название power limit и очевидно, что в -waryag: ↑ 18.03.2023 19:27 Если я хочу уменьшить потребление карты, ползунок "ограничение потребления крутить в + или -"?
-
Galactick
Member
Вітаю. Чи можна раз і назавжди вимкнути ZeroRPM? Ця фіговина рандомно то ввімкнена то вимкнена після перезавантаження пк. Я вже задовбався кожного разу перевіряти.
-
Nouriel
Member
Galactick
перше нашо її перевіряти
друге карту треба писати
перше нашо її перевіряти
друге карту треба писати
-
Galactick
Member
Nouriel
Карта XFX RX 6700 XT. Вентилятори стартують тільки з 70+ градусів і скільки б я не вимикав той zerorpm, воно рано чи пізно само вмикається і тому вже з'явилась звичка. Мені треба щоб вентилятори крутилися завжди і карта не грілася до 70 градусів в пасиві на робочому столі чи в легких іграх, наприклад. Плюс компонування корпусу таке що бекплейт ВК впритул до М2 ссд на зворотній стороні материнки.
Фото з Інтернету для прикладу
Карта XFX RX 6700 XT. Вентилятори стартують тільки з 70+ градусів і скільки б я не вимикав той zerorpm, воно рано чи пізно само вмикається і тому вже з'явилась звичка. Мені треба щоб вентилятори крутилися завжди і карта не грілася до 70 градусів в пасиві на робочому столі чи в легких іграх, наприклад. Плюс компонування корпусу таке що бекплейт ВК впритул до М2 ссд на зворотній стороні материнки.
Фото з Інтернету для прикладу
- спойлер
-
_FYA_EXel
Member
Galactick
Ну так выключи его в панели управления и настрой кривую вертушек, учитывая нижний порог старта, будет тебе пылесос
Ну так выключи его в панели управления и настрой кривую вертушек, учитывая нижний порог старта, будет тебе пылесос
-
Galactick
Member
_FYA_EXel
Вимикаю кожного разу коли вмикаю комп'ютер. Після перезавантаження само вмикається знову. З вимкненим zerorpm, без значного навантаження на вк, 500 обертів і 40 градусів мене цілком влаштовує.
Вимикаю кожного разу коли вмикаю комп'ютер. Після перезавантаження само вмикається знову. З вимкненим zerorpm, без значного навантаження на вк, 500 обертів і 40 градусів мене цілком влаштовує.
Galactick: ↑ 31.03.2023 17:24 скільки б я не вимикав той zerorpm, воно рано чи пізно само вмикається
Galactick: ↑ 31.03.2023 11:59 Ця фіговина рандомно то ввімкнена то вимкнена після перезавантаження пк. Я вже задовбався кожного разу перевіряти.
-
_FYA_EXel
Member
Вот поэтому и включается, минимальные обороты должны быть не менее 31% от скорости вертушек
-
Galactick
Member
_FYA_EXel
Не допомогає. Всеодно zerorpm вмикається після 1-2 перезапусків.
-
Grava
Member
Galactick
настрой кривую в msi afterburner на минимальные постоянные обороты, поставь в автозагрузку, все. неужели так трудно?
настрой кривую в msi afterburner на минимальные постоянные обороты, поставь в автозагрузку, все. неужели так трудно?
-
_FYA_EXel
Member
Такое впечатление, что вы там поколупались mpt - то что вертушки стартуют с 70 - не нормально, дрова переустановите с использованием ddu.Galactick: ↑ 02.04.2023 11:49 _FYA_EXel
У меня вертушки стартуют с 50C, и карта прогревается макс. до 65 (но у меня асус, а не хфх).
-
Mixx
Member
Galactick
Мені знайома ваша проблема, я би скинув всі налаштування рідного пз від амд і більше ніколи туди не заходив, вони ці рандомні скидання не можуть поправити ще з часів перших полярісів (років 7 так )
Встановіть афтербернер, там і андервольт нормально працюватиме (2 галочки в налаштуваннях на перший сторінці) і нормально працює ручний контроль обертів, тільки прога буде звернута в треї висіти, але перервіряти точно нічого не доведеться.
Мені знайома ваша проблема, я би скинув всі налаштування рідного пз від амд і більше ніколи туди не заходив, вони ці рандомні скидання не можуть поправити ще з часів перших полярісів (років 7 так )
Встановіть афтербернер, там і андервольт нормально працюватиме (2 галочки в налаштуваннях на перший сторінці) і нормально працює ручний контроль обертів, тільки прога буде звернута в треї висіти, але перервіряти точно нічого не доведеться.
-
Геральт
Member
Розкажіть, хто в темі. Рідний софт АМД в оверлеї темп. проца тільки для проців з інтегрованим відео показує?
От тільки АB хоче прав адміна. А сидіти постійно під адмінкою - bad practice.Mixx: ↑ 03.04.2023 02:51 Встановіть афтербернер, там і андервольт нормально працюватиме (2 галочки в налаштуваннях на перший сторінці) і нормально працює ручний контроль обертів, тільки прога буде звернута в треї висіти, але перервіряти точно нічого не доведеться.
А якщо крутилятори через More Power Tools прописати?Galactick: ↑ 31.03.2023 17:24 Карта XFX RX 6700 XT. Вентилятори стартують тільки з 70+ градусів і скільки б я не вимикав той zerorpm, воно рано чи пізно само вмикається і тому вже з'явилась звичка. Мені треба щоб вентилятори крутилися завжди і карта не грілася до 70 градусів в пасиві на робочому столі чи в легких іграх, наприклад. Плюс компонування корпусу таке що бекплейт ВК впритул до М2 ссд на зворотній стороні материнки.
-
Martix
Member
Автозапуск АВ происходит через планировщик заданий. АБ сама загружается с правами админа, не нужно постоянно сидеть под админом.Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20От тільки АB хоче прав адміна. А сидіти постійно під адмінкою - bad practice.
Не совсем понял о чем речь, но вот, встройки само собой нет, в оверлей можно вывести любые данные отсюда:Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20Розкажіть, хто в темі. Рідний софт АМД в оверлеї темп. проца тільки для проців з інтегрованим відео показує?
- спойлер
-
Tesseract
Member
Через віндовий планувальник завдань можна налаштувати автоматичний старт з правами адміна. Багато програм, яким потрібні права адміна, можуть самі це зробити.Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20От тільки АB хоче прав адміна. А сидіти постійно під адмінкою - bad practice.
Показує тільки для проців АМД, не залежно від наявності вбудованого відео.Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20Рідний софт АМД в оверлеї темп. проца тільки для проців з інтегрованим відео показує?
-
Mixx
Member
Чого? Що там з правами не так?Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20От тільки АB хоче прав адміна. А сидіти постійно під адмінкою - bad practice.Mixx: ↑ 03.04.2023 02:51 Встановіть афтербернер, там і андервольт нормально працюватиме (2 галочки в налаштуваннях на перший сторінці) і нормально працює ручний контроль обертів, тільки прога буде звернута в треї висіти, але перервіряти точно нічого не доведеться.
Ну людина не хоче жарити відяху, як би варіантів без хірургічного втручання не багато, афтербернеру по суті якісної альтернативи так і не винайшли.
-
Геральт
Member
Альтернатива - MPT. "Злітає" лише при (де)інсталяції драйвера. Але нові версії драйверів не так часто виходять.Mixx: ↑ 18.04.2023 20:05 Ну людина не хоче жарити відяху, як би варіантів без хірургічного втручання не багато, афтербернеру по суті якісної альтернативи так і не винайшли.
В мому адреналіні лише таке:Martix: ↑ 18.04.2023 18:48 Не совсем понял о чем речь, но вот, встройки само собой нет, в оверлей можно вывести любые данные отсюда:
- Вложения
-
-
_FYA_EXel
Member
Ну еще есть MCT (MoreClockTool), дляГеральт: ↑ 18.04.2023 22:09 Альтернатива - MPT.
При записе лога, сохраняется и фрейтайм с расширением файла .FrameTime - чем его смотреть?
-
Геральт
Member
Не знаю що там і хто поналаштовував в планувальнику, але от щойно спробував і AB не стартує разом з ОС при вибраному відповідному чекбоксі в AB. Підозрюю, що те саме і з планувальником буде.Tesseract: ↑ 18.04.2023 18:53Через віндовий планувальник завдань можна налаштувати автоматичний старт з правами адміна. Багато програм, яким потрібні права адміна, можуть самі це зробити.Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20От тільки АB хоче прав адміна. А сидіти постійно під адмінкою - bad practice.
Показує тільки для проців АМД, не залежно від наявності вбудованого відео.Геральт: ↑ 18.04.2023 18:20Рідний софт АМД в оверлеї темп. проца тільки для проців з інтегрованим відео показує?
ОС в мене грузиться одразу в профіль з обмеженими правами, якщо щось.
Якщо стартанути в admin профіль то все ок. І з тої ж причини, як виявилось, відсутні деякі показники в оверлеї.