Nvidia розкрила статистику використання трасування на відеокартах GeForce RTX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Сообщение
Геральт
Member
Аватара пользователя
Откуда: з Рівії

Сообщение

Kassatka: 15.04.2023 23:48 Чудовий варіант Full HD 27".
Піксель з коняку. Просто фантастичний варіант.
Kassatka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Курник під Києвом

Сообщение

Геральт: 16.04.2023 13:35 Піксель з коняку.
Ну от про цю фобію у деякої частини користувачів я і писав. :lol: З коняку, з кулак і так далі. :laugh: Але ж не всі люди такі. Якщо вже вирішив обмежитися Full HD, щоб не купувати надто дорогу відяху чи досясяти захмарних FPS, то що купувати маленький екран 22 дюйми замість відносно великого 27, який дає куди більше ефекту занурення, при тому що купити 27 дюймів фінансово зовсім не накладно? Хтось дійсно в межах Full HD купить маленький екран тільки заради вищого ppi, а хтось обере достатньо великий розмір екрану 27" й не буде лякатися пікселів. Я просидів 5 років на 47-дюймовому Full HD з моніторної відстані й жодного разу не було бажання відмовитися від великого екрану, що дає вау ефект, на екран меншої діагоналі, хоча в моєму випадку піксель дійсно був з коняку. :) Нічим не заважало, навпаки в сценарії малювання в графічних редакторах приносило користь, коли потрібна попіксельна точність малювання. Інакше довелося б збільшувати масштаб редагованого зображення й на екран вмістилася б менша частина цього зображення. А от ігри чи відео на великому екрані, незважаючи на пікселі з коняку, виглядають куди ефектніше, ніж при тому самому Full HD на меншому екрані. А от на 27 дюймах ще досить непоганий піксель при Full HD, для частини людей непогано підходить, раз такі монітори доволі непогано купують.
Геральт
Member
Аватара пользователя
Откуда: з Рівії

Сообщение

Kassatka
Гаразд, не з коняку. На 27' при FHD піксель буде всього лиш в ~2 рази більший ніж на тому ж 27' але QHD і в 4 рази більший ніж в UHD.
І я просто не уявляю як можна сидіти з моніторної відстані за 47' FHD. Бо на 40' FHD бачу піксель і з більшої відстані. Під "сидіти" мається на увазі середньостатистичне використання (браузер, офіс, ігри). Для фільмів з 3м це не суттєво. Але для всього іншого - просто жах.
SergN
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Kassatka: 16.04.2023 13:59Я просидів 5 років на 47-дюймовому Full HD з моніторної відстані
Багаторазово хвалитися збоченнями, як типу в цитаті, чи ж то достатністю 3-15FPS - це такий вид самовираження?
Можна, звичайно, знущатися зі свого зору, але нести в маси, що це норма - :facepalm:
Та після моніторів з нормальним ррі сприймати якусь текстову інформацію з 27"fhd взагалі :puke:
Я краще користуватимусь 4к з процесорною інтеграшкою, аніж виберу fhd з надуманого переляку, що наявної відяхи "не вистачить" для якогось кривонаписаного продукту окремими _опорукими геймдевелоперами.
manbearboar
Member

Сообщение

Геральт: 16.04.2023 13:35 Піксель з коняку. Просто фантастичний варіант.
Если вам 27фхд сильный дискомфорт доставляет, скорее всего есть привычка сидеть носом в монитор.
24фхд с 50см эквивалентен по угловому размеру пихеля 27 фхд с 60см.
То есть отодвигаетесь на 10см и проблем солвед.
Геральт
Member
Аватара пользователя
Откуда: з Рівії

Сообщение

manbearboar
А від 47 FHD на скільки треба відсунутись? :spy:
Бо там "з моніторної відстані" 5 років сиділи
Глянув заради цікавості 4к 27', виявляється є, можна підшукати.
OC Falcon
Member
Аватара пользователя
Откуда: Киев

Сообщение

Paradox1306: 16.04.2023 00:01 людина купила 27" фулхд за 400 баксів коли всі купували 27" 2к за 400 баксів і "нє віжу разніци"
За 600 :gigi: И ни разу не пожалел. И других таких же пользователей знаю немало. Для кого-то важнее разрешение, а для кого-то - скорость матрицы, высокий фпс, плавность в играх. Конечно я понимаю в чем разница, просто приоритеты другие.
У тебя "большинство" уже перосло во "все" :lol: Ты слишком много внимания уделяешь своей персоне и своему субъективному мнению, мою юный друг.
Kassatka: 15.04.2023 23:48 Чудовий варіант Full HD 27". Дешево і сердито в плані відеокарти, потрібної під цей монітор і при цьому середня, а не маленька діагональ. :super:
Я бы не сказал, что для FullHD достаточно средней видеокарты. Кому достаточно, кому нет, по-разному. Понятно что играть можно на чем угодно, даже на совсем древних и слабых картах. Даже на встройке. Вопрос в том, какой при этом будет фпс, настройки и т. д.
Просто тут один господин прям так пытается доказать, что мощная видеокарта для FullHD это деньги на ветер, и что это не нужно чуть ли никому. Но это же явно не так.
Kassatka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Курник під Києвом

Сообщение

SergN: 16.04.2023 15:55
Kassatka: 16.04.2023 13:59Я просидів 5 років на 47-дюймовому Full HD з моніторної відстані
Багаторазово хвалитися збоченнями, як типу в цитаті, чи ж то достатністю 3-15FPS - це такий вид самовираження?
Можна, звичайно, знущатися зі свого зору, але нести в маси, що це норма - :facepalm:
Та після моніторів з нормальним ррі сприймати якусь текстову інформацію з 27"fhd взагалі :puke:
Я краще користуватимусь 4к з процесорною інтеграшкою, аніж виберу fhd з надуманого переляку, що наявної відяхи "не вистачить" для якогось кривонаписаного продукту окремими _опорукими геймдевелоперами.
Так я ж тут обома руками вас підтримую. Краще сидіти на 4K з інтеграшкою, чи з затичкою GTX 960, як сижу я зараз вже 7 місяців, ніж залишатися на Full HD заради того, щоб зекономити на відясі. Єдиний нюанс, що для мене особисто усі 4K менше 43 дюймів - це просто викинуті гроші на вітер, але це мої особисті уподобання діагоналі й великого простору на робочому столі Windows. Чудове розширення можливостей у порівнянні з Full HD, що 24 що 47-дюймовим, є багато чим іншим зайнятися за PC, будь-які ігри з купою компромісів можу грати й на такій відясі, але загалом у більшості випадків до ігор руки не доходять. Якби ж у мене стояло завдання лише 27 дюймів і ні на дюйм більше, то менше 2,5K всерйоз би не розглядав. Але ж знов-таки і я, й другі люди вище пишуть, що не треба свої уподобання розповсюджувати на всіх, реальність така, що 27" Full HD має свого покупця, якому хочеться лишатися в Full HD, й тому це цілком норма на сьогодні. Є люди, які використовують монік переважно для одних ігор, а не для робочого столу Windows, і яким при цьому байдуже на чіткість і високу якість картинки, але женуться за високими FPS та низькою затримкою у своїх триклятих шутерах, я особисто таких людей не розумію. Для мене завжди на першому місці якість зображення, а FPS якщо впаде, то нічого страшного, аби лише зовсім у слайдшоу не перетворилося, а на затримку взагалі байдуже, якщо є 15 FPS, то і затримка завжди буде достатньою, бо нинішнє залізо і ігрові технології й так розраховані на захмарно низьку затримку. Порівнював на 4K 50 дюймах Full HD-геймінг на ультрах з 4K-геймінгом на мінімалках чи середніх, однозначно 4K-зображення краще, бо зразу відчувається набагато більша чіткість. На 32", 27" чи з Integer Scaling на жаль такого порівняння зробити не мав змоги.

Тепер стосовно "нормального ppi" і "знущання над зором" в 27" Full HD. Ще з древніх часів Win 95 повелося, а можливо й раніше, що стандартним ppi для екранного перегляду вважалося два значення: 72 ppi та 96 ppi. Причому 72 ppi ще більш стандартне дефолтне значення, якщо в графічному редакторі створюється зображення, а при цьому ppi не задається, то вважається що у нашого файлу зображення 72 ppi. Коли дизайнери зберігали зображення для сайтів, то по замовчуванню вказували 72 ppi або 96 ppi. Це так само, як стандартним ppi для друку вважається 300 ppi, якщо не вказано інше. Зараз напевне 72 ppi трохи стало анахронізмом і вказують стандартні 96 ppi, коли зеленого уявлення не мають, на якому моніторі буде переглядатися дане зображення. А тепер підрахуємо ppi для 27" Full HD - вийде ~83 ppi, отже якраз посередині між стандартними 72 ppi та 96 ppi, тобто цілком ppi для екранного перегляду. А от у мого колишнього 47" Full HD буде ~47 dpi, що менше за 72 dpi, отже ніяка не норма і дуже погане значення для сидіння як за монітором, просто мені особисто щоб насолодитися великим екраном і це цілком підійшло. Зараз на моєму 4K теліку 89 ppi, теж між 72 та 96 ppi, по відчуттям практично така сама чіткість, як і на стандартних 22" чи 24" Full HD, при 100% масштабі й не дрібно, й великий піксель не відчувається. З радістю б замінив на 162 ppi 55" 8K і пофіг, що ігри сучасна відеокарта класу сцяної котами б/в RTX 3090 з майнінгу можу погано витягувати - завжди можна потягнути повзунки вліво або просто запустити вибагливу гру в 4K, проте на робочому столі значний профіт, подібно до того як зараз на GTX 960 можна запускати в низькоякісному 4K чи високоякісному Full HD. Але й те що є чудово, нізащо велику діагональ на високий ppi не проміняю.
У 1280x1024 17" десь ~99 ppi, що мало відрізняється від золотого стандарту 96 dpi, а у 2560x1440 27" ~111 ppi відрізняється від 96 ppi значно, тому багатьом людям вже при 100% масштабуванні некомфортно і хочеться хоча б 125%. Тобто звідси вже поступово починаються підвищені ppi, що дають підвищену чіткість графіки ціною зменшенння простору робочого стола при масштабуванні.
SergN
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Kassatka: 16.04.2023 22:07Ще з древніх часів Win 95 повелося, а можливо й раніше, що стандартним ppi для екранного перегляду вважалося два значення: 72 ppi та 96 ppi.
Просто не треба в 2023 рік намагатися перетягувати анахронізми з часів Він95, часів дрібних моніторів з променевими трубками, і вважати їх якимось стандартом, що мав би хоч якось вплинути на вибір монітора зараз.
Чомусь на 6"-х смартфонах ніхто не відстоює ці 96ррі, і тапками б закидали, якби там надумались прогрес розвернути в зворотньому напрямку. При тому, що "моніторна відстань" від "смартфонної" відрізняється лише раза в 2. І там ніхто не боїться масштабувати, але яскравим прикладом закостенілих консерваторів з ПК-юзерів є страхи масштабування звичайного робочого столу в Вінді чи тексту в браузері.
Відкидайте це. Я навіть не звертаю увагу, під яку цифру масштабу крутну той чи інший текст на сайтах, щоб було зручно читати. Як і на планшеті/телефоні. А от бачити щодня великі пікселі і відповідну кристалічну решітку та нерівності шрифтів - це вже той набір незручностей низького ррі, з яким треба прощатися без жалоби, як з пережитком попередніх етапів розвитку технологій за прикладом згаданої Він95.
Kassatka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Курник під Києвом

Сообщение

SergN: 16.04.2023 22:31 Просто не треба в 2023 рік намагатися перетягувати анахронізми з часів Він95, часів дрібних моніторів з променевими трубками, і вважати їх якимось стандартом, що мав би хоч якось вплинути на вибір монітора зараз.
У принципі згоден. :beer: Якщо є змога збільшити ppi, то не треба боятися масштабування.

Просто я хотів сказати, що поки ppi більший за колишній стандарт 72, то це якось із застереженнями ще підходить для перегляду з моніторної відстані, а от коли нижче 72, як у випадку мого старого 47-дюймового Full HD теліка, то вже зовсім погано.
SergN: 16.04.2023 22:31 А от бачити щодня великі пікселі і відповідну кристалічну решітку та нерівності шрифтів - це вже той набір незручностей низького ррі, з яким треба прощатися без жалоби, як з пережитком попередніх етапів розвитку технологій за прикладом згаданої Він95.
Просто прям бачити кристалічну решітку та нерівності шрифтів на 27" Full HD - я не уявляю, який орлиний зір потрібно мати. Я ж не буду нахилятися на 30 см і спеціально вдивлятися. А от на 47-дюймовому теліку Full HD дійсно це можна побачити.
SergN
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Kassatka: 16.04.2023 22:56Просто прям бачити кристалічну решітку та нерівності шрифтів на 27" Full HD - я не уявляю, який орлиний зір потрібно мати.
Не маю орлиного, але бачу. А після звикання до монітора з високим ppi видно ці незручності навіть на 23" fhd.
Kassatka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Курник під Києвом

Сообщение

SergN: 16.04.2023 23:04 А після звикання до монітора з високим ppi видно ці незручності навіть на 23" fhd.
Ну то добре, що я поки високий ppi не розпробував :) і не звик, бо для моєї цільової діагоналі ~50 дюймів організовувати 8K надто дорого.

А я зараз сусідам збираю зі свого мотлоху, який залишився мід мого колишнього компа на Core 2 Quad, ультрабюджетний комп з HDMI під HD Ready телевізор 32 дюйми 1368x768. Вийде 50 ppi якраз десь такий піксель "з кулак" і "з коняку", як на 47-дюймовому Full HD. Але для основного цільового використання Youtube та фільми замість Андроїд-приставки думаю цілком підійде, куди краще, ніж я їм дам свій старий 17" чи 19" монітор 1280x1024, все рівно цей телевізор залишився у них зовсім не при справі. Для старенької підсліпуватої бабусі навпаки такий великий розмір пікселя ще й перевагою буде. Хай заодно продовжують вчитися компом користуватися. А також дівчинка-школярка зможе по цьому компу онлайн-уроки проходити, поки її старший брат аналогічно проходить онлайн-уроки на другому компі з 24" 1920x1200.
HaSker
Junior
Откуда: Украина, г. Днепр

Сообщение

Hogwarts Legacy без патчей и обновления была лучшей антирекламой трассировки лучей. 3060Ti не тянула даже низкие настройки RTX. Благо что с обновами подкрутили производительность, но добавили рандомные вылеты игры...
Alligator
Member
Аватара пользователя
Откуда: Миколаїв

Сообщение

Kassatka: 16.04.2023 13:59
Геральт: 16.04.2023 13:35 Піксель з коняку.
Ну от про цю фобію у деякої частини користувачів я і писав. :lol: З коняку, з кулак і так далі. :laugh: Але ж не всі люди такі. Якщо вже вирішив обмежитися Full HD, щоб не купувати надто дорогу відяху чи досясяти захмарних FPS, то що купувати маленький екран 22 дюйми замість відносно великого 27, який дає куди більше ефекту занурення, при тому що купити 27 дюймів фінансово зовсім не накладно? Хтось дійсно в межах Full HD купить маленький екран тільки заради вищого ppi, а хтось обере достатньо великий розмір екрану 27" й не буде лякатися пікселів. Я просидів 5 років на 47-дюймовому Full HD з моніторної відстані й жодного разу не було бажання відмовитися від великого екрану, що дає вау ефект, на екран меншої діагоналі, хоча в моєму випадку піксель дійсно був з коняку. :) Нічим не заважало, навпаки в сценарії малювання в графічних редакторах приносило користь, коли потрібна попіксельна точність малювання. Інакше довелося б збільшувати масштаб редагованого зображення й на екран вмістилася б менша частина цього зображення. А от ігри чи відео на великому екрані, незважаючи на пікселі з коняку, виглядають куди ефектніше, ніж при тому самому Full HD на меншому екрані. А от на 27 дюймах ще досить непоганий піксель при Full HD, для частини людей непогано підходить, раз такі монітори доволі непогано купують.
Геральт: 16.04.2023 18:27 manbearboar
А від 47 FHD на скільки треба відсунутись? :spy:
Бо там "з моніторної відстані" 5 років сиділи
Глянув заради цікавості 4к 27', виявляється є, можна підшукати.
Є, давно є та доволі "бюджетно", для дому не підійшов, забрав на роботу. Якщо монітор 4к то це не означає що на ньому потрібно грати. i5-11400 чудово впорається з виводом зображення на декілька моніторів.
Моноблок з монитором: 24.5" FullHD 1920x1080, нарікань на зображення немає, поряд стоїть Philips 27" 4k - на рідному розширенні працювати нереально, потрібно або масштабувати до 150-200%, або ставити роздільну здатність 2К. На FullHD при 27" таки "погано" працювати, не кажу, що "неможливо" чи спосіб з відсовуванням який вказаний нижче не працює, але мозок підсвідомо відмовляється сприймати FullHD на 27" після порівняння з 2k/4k. Купуючи монітор 27" зараз - обрав би 2к. :beer:

P.S. на 65" у 4к пікселі "З коняку, з кулак і так далі" теж якщо підійти до телевізору ;)
Ответить