Последние статьи и обзоры
Новости
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
Бумик
Member
Vlad Tepec-Dracula
А материнки от MSI никто не собирает?У меня материнка MSI P35NEO2 коробочный комплект,даже шлейфы ИДЕ и флаппи красного цвета с надписями *MSI* (кроме диска с дровами,но его отдельно полагаю не проблема найти).
А интересно,вот кто материнки коллекционирует,она обязательно рабочая должна быть?
А то есть еще Asus M4A785TD-V EVO (в свое время крутая плата была,с ее 10-фазным питальником).Но вот последнее время поломалась материнка,убивает процы.Пока понял,что не случайность,а закономерность,три проца на ней в свое время *легли*,причем оба намертво,а в одном контроллер памяти накрылся.
А так полный коробочный комплект.
А материнки от MSI никто не собирает?У меня материнка MSI P35NEO2 коробочный комплект,даже шлейфы ИДЕ и флаппи красного цвета с надписями *MSI* (кроме диска с дровами,но его отдельно полагаю не проблема найти).
А интересно,вот кто материнки коллекционирует,она обязательно рабочая должна быть?
А то есть еще Asus M4A785TD-V EVO (в свое время крутая плата была,с ее 10-фазным питальником).Но вот последнее время поломалась материнка,убивает процы.Пока понял,что не случайность,а закономерность,три проца на ней в свое время *легли*,причем оба намертво,а в одном контроллер памяти накрылся.
А так полный коробочный комплект.
Последний раз редактировалось Бумик 13.04.2023 16:55, всего редактировалось 1 раз.
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Бумик
Видео не моё, это человек-коллекционер из Европы, кажется из Испании
У него еще есть есть видео с коллекцией видеокарт
Видео не моё, это человек-коллекционер из Европы, кажется из Испании
-
radical
Member
там не десятифазный питальник, это фикцияБумик: ↑ 13.04.2023 16:48 Asus M4A785TD-V EVO
до сих пор такая работает с разлоченным до х4 феномом х2
сдохла только сеть и биос однажды слетел, восстанавливал программатором, может, и сеть после этого сдохла, слетел макадрес, особо не разбирался
-
spoglyadach
Member
О, це в мене така є, афігєнна плата, хоч я і не дуже люблю гігу, але вона дуже файно розганяє пам'ять + є фішка з підвищенням множника на 0,5 потужностями самої плати.NikolaZack: ↑ 13.04.2023 14:13 на ремонті ga-x48-dq6
Відправлено через 2 години 5 хвилин 8 секунд:
Не знаю, мені такі колекції схожі на просто скуповування всього підряд, це типу як залетіти на olx та скупити там все що є.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 13.04.2023 16:55 Видео не моё, это человек-коллекционер из Европы, кажется из Испании
Навіть той самий чувак Retro Hardware, якого я подивляюсь ще з 2к підписників, більш колекціонер. Хоча може і в нього є якесь рандомне сміття яке я просто пропустив.
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
spoglyadach
Может человек коллекционирует абсолютно все модели видеокарт от разных брендов. Всё зависит от цен на те карты и от размеров комнаты для складирования всего добра.
Retro Hardware смотрю более трех лет, какие шикарные комплектующие он находит, а сборки у него просто космос.
Может человек коллекционирует абсолютно все модели видеокарт от разных брендов. Всё зависит от цен на те карты и от размеров комнаты для складирования всего добра.
Retro Hardware смотрю более трех лет, какие шикарные комплектующие он находит, а сборки у него просто космос.
-
Бумик
Member
Моя материнка несколько лет проработала с Феномом 955,при чем на даунвольтинге 1,28В,что для этого проца как по мне,отлично.Но проблема в том,что охлад стоял народный Залман Перформа 10,ему нужно было сразу подпорку делать,ибо массивный.Последнее время тогда комп начал *синяки* ловить периодически,но при покачивании кулера трабля исчезала и комп мог работать долгое время без проблем.Потом пошли игры,которые сокет АМ3 перестал поддерживать из-за отсутствия инструкций SSE4.2,и я поменял платформу на 1155 сокет.А эта материнка с обычными кулерами на проц работала потом отлично,как второй комп у меня,синяков не было.Но на протяжении некоторого времени(как я написал выше) *убила* три проца и сейчас лежит в коробке на антресолях.Полагаю,отвал сокета из-за долгой нагрузки Перформой,то бишь плата прогнулась в районе сокета..Даже не знаю,ремонт скорее нерентабельный будет,смысла нет...radical: ↑ 13.04.2023 17:01там не десятифазный питальник, это фикцияБумик: ↑ 13.04.2023 16:48 Asus M4A785TD-V EVO
до сих пор такая работает с разлоченным до х4 феномом х2
сдохла только сеть и биос однажды слетел, восстанавливал программатором, может, и сеть после этого сдохла, слетел макадрес, особо не разбирался
-
spoglyadach
Member
Розумію, але більше подобається коли є якийсь концепт і мотивація, типу я збираю сокет А, бо в мене був на ньому перший комп'ютер, який я повністю відтворив. Так само з 939 і 775, є все те залізо і проци що в мене були. Корочше кажучи, не рандомна закупівля всього що доступно, а так можна хоч ангар назбирати, особливо якщо маєш доступ до компаній які зайняті утилізацією.Vlad Tepec-Dracula: ↑ 13.04.2023 21:15 spoglyadach
Не знаю в кого тут яка колекція за об'ємом, але я стикнувся із проблемою місця під правильне зберігання заліза, воно все ж трохи габиритне, навіть по 3-4 відяхи у коробку кладеш і все одно половина кімнати у тих коробках. А є багато чого у рідних коробках, там взагалі абзац...
-
moonlight49
Member
Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 чи там sun/spark/silicone graphics чи gravis ultrasound чи Roland mt32 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
-
spoglyadach
Member
точно, оце ми ідіоти, треба було піти до тебе на консультацію по правильній побудові своїх захоплень та хоббіmoonlight49: ↑ 13.04.2023 22:59 Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
-
Zakarul
Member
подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.moonlight49: ↑ 13.04.2023 22:59 Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
-
spoglyadach
Member
:Шановний певне тірібонькає на щось таке, дуже унікальне і неповторне, а головне сучасне
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Ну блін, хоча б 3700+ під 939, в мене такий тілько один боксовийZakarul: ↑ 13.04.2023 23:10 подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.
-
moonlight49
Member
Правильно, хоча б щось нове для себе та екзотичне..... Всі ті 939 - це вже проторенні доріжки, хоча б щось таке коли ти ще пішки під стіл ходив та оминуло особисто тебе... Ні в якій засіб не нав'язую свою думку
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Zakarul
spoglyadach
spoglyadach
-
spoglyadach
Member
Чувак, для мене те на що ти тільки збираєш, вже давно пройдений етап. То може мені залетіти у кожну гілку де обговорюють новинки і писати там що ви дурачки, я вже всьо це помацав і це лайно? Якась логіка обмежена, ще зайди на форум БМВ-клубу і напиши що все це гівно, зараз треба КІА брати якусь там. Впевнений за такі штуки навіть можна якусь премію отримати, типу дарвіна тільки в сфері порушення логіки. А під стіл я ходив у часи усіляких там 486 та сокет 7, але особисто мені воно і не цікаве, то може мені написати іншим що це якась фігня?moonlight49: ↑ 13.04.2023 23:30 Правильно, хоча б щось нове для себе та екзотичне..... Всі ті 939 - це вже проторенні доріжки, хоча б щось таке коли ти ще пішки під стіл ходив та оминуло особисто тебе... Ні в якій засіб не нав'язую свою думку
-
moonlight49
Member
spoglyadach
А ну ж на що я збираю?
Ціль поста - пошук людей з інтересами окрім х86 чи хоча б старіше pentium I 233
Отправлено спустя 16 минут 54 секунды:
А ще намагання зрозуміти що цікавить особисто вас у 755 939 та інших сучасних платформах? Чому ви тут?
А ну ж на що я збираю?
Отправлено спустя 16 минут 54 секунды:
А ще намагання зрозуміти що цікавить особисто вас у 755 939 та інших сучасних платформах? Чому ви тут?
-
spoglyadach
Member
Добре, давай зайдем з іншого ракурсу, в мене намагання зрозуміти як можна сидіти на конфігу який у твоєму профілі. Я собі з 2008 року не купував жодного бюджетного проца нижче i7, але ж я не сиджу у гілках з вибором процесорів. Не пишу людям, що я не розумію, яке вони можуть хотіти собі якусю бюджетку, відбраковку від чистокровно арійських кристалів. Стосовно пофапати, я не знаю що там в тебе актуально у твоєму ящику, якщо те що у профілі то я тобі можу скинути фото заліза яке проходило повз мене 5 років тому і в принципі ти зможеш пофапати. Можу скинути нормальну материнку під твій сокет, яка теж є у колекціїmoonlight49: ↑ 14.04.2023 00:04 А ще намагання зрозуміти що цікавить особисто вас у 755 939 та інших сучасних платформах? Чому ви тут?
-
acidburn
Member
Ваші завдання з рендером на 128 потоках - це доля 2-3% людей у світі десь напевно. Для інших 97% це цілком актуальна система для роботи буде, якщо на чотирьох ядрах, 16Гб і з ссд пошвидше.spoglyadach: ↑ 13.04.2023 12:59Я купував собі 775 у 2008 році і це вже була плата X38, це вже був майже захід сонця, під мої задачі це було більше ніж треба.acidburn: ↑ 13.04.2023 00:04 Не можу поки що звикнути до поєднання 775 і "раритет", на цій платі цілком зручно і зараз можна працювати, якщо апгрейднути по максимуму. Навіть майже всі ігри підуть, з відповідною відяхою.
Пройшло вже 15 років, ви пропонуєте мені сісти на неї і щось там робити? Звісно що якісь старі ігри там працюють, сучасні теж так собі але працюють і це якщо взяти топові проци + пам'ять + розгон. Але як бути з рендером 4ядра проти 16 потоків + 32Мб L3 якого нема у 775 взагалі.
Тому й робимо висновок – це "ретро" десь на 3%, ну хай 5% не більше.
Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
Тому на тій же саннаті ділили ретро на дві великі купи - до 2000 року і після, це криво, але хоча б трохи таки області, що слабо перетинаються.moonlight49: ↑ 14.04.2023 00:04 spoglyadach
А ну ж на що я збираю?
Ну а я особисто за будь-який рух, просто не зовсім розумію угар по залізу на якому і зараз половина світу сидить. Як колекціонування, розгін, експерименти тощо. - тільки за, тим більше що зараз цього мотлоху справді валом і майже безкоштовно. Але це не ретро і не вінтаж звичайно.
-
Matumba92
Member
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd-at ... QGleD.html вот пожалуйстаZakarul: ↑ 13.04.2023 23:10подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.moonlight49: ↑ 13.04.2023 22:59 Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
-
Death
Member
кто по сервакам шарит ? что внутри ?
-
Бумик
Member
Речь о 2-ядерных процах 939,а не АМ2.Я тоже,, к примеру, *проскочил* сокет 939 во времена его бытности,после компа s462 на АМ2 *пересел*.А сейчас мне интересно поюзать 939.Matumba92: ↑ 14.04.2023 07:35https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd-at ... QGleD.html вот пожалуйстаZakarul: ↑ 13.04.2023 23:10
подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.
.'