Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Vlad Tepec-Dracula :up: :up: :up:
А материнки от MSI никто не собирает?У меня материнка MSI P35NEO2 коробочный комплект,даже шлейфы ИДЕ и флаппи красного цвета с надписями *MSI* (кроме диска с дровами,но его отдельно полагаю не проблема найти).
А интересно,вот кто материнки коллекционирует,она обязательно рабочая должна быть?
А то есть еще Asus M4A785TD-V EVO (в свое время крутая плата была,с ее 10-фазным питальником).Но вот последнее время поломалась материнка,убивает процы.Пока понял,что не случайность,а закономерность,три проца на ней в свое время *легли*,причем оба намертво,а в одном контроллер памяти накрылся.
А так полный коробочный комплект.
Последний раз редактировалось Бумик 13.04.2023 16:55, всего редактировалось 1 раз.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Бумик
Видео не моё, это человек-коллекционер из Европы, кажется из Испании
У него еще есть есть видео с коллекцией видеокарт
radical
Member

Бумик: 13.04.2023 16:48 Asus M4A785TD-V EVO
там не десятифазный питальник, это фикция
до сих пор такая работает с разлоченным до х4 феномом х2
сдохла только сеть и биос однажды слетел, восстанавливал программатором, может, и сеть после этого сдохла, слетел макадрес, особо не разбирался
spoglyadach
Member

NikolaZack: 13.04.2023 14:13 на ремонті ga-x48-dq6
О, це в мене така є, афігєнна плата, хоч я і не дуже люблю гігу, але вона дуже файно розганяє пам'ять + є фішка з підвищенням множника на 0,5 потужностями самої плати.

Відправлено через 2 години 5 хвилин 8 секунд:
Vlad Tepec-Dracula: 13.04.2023 16:55 Видео не моё, это человек-коллекционер из Европы, кажется из Испании
У него еще есть есть видео с коллекцией видеокарт
Не знаю, мені такі колекції схожі на просто скуповування всього підряд, це типу як залетіти на olx та скупити там все що є.
Навіть той самий чувак Retro Hardware, якого я подивляюсь ще з 2к підписників, більш колекціонер. Хоча може і в нього є якесь рандомне сміття яке я просто пропустив.
Vlad Tepec-Dracula
Member

spoglyadach
Может человек коллекционирует абсолютно все модели видеокарт от разных брендов. Всё зависит от цен на те карты и от размеров комнаты для складирования всего добра.
Retro Hardware смотрю более трех лет, какие шикарные комплектующие он находит, а сборки у него просто космос.
Бумик
Member

radical: 13.04.2023 17:01
Бумик: 13.04.2023 16:48 Asus M4A785TD-V EVO
там не десятифазный питальник, это фикция
до сих пор такая работает с разлоченным до х4 феномом х2
сдохла только сеть и биос однажды слетел, восстанавливал программатором, может, и сеть после этого сдохла, слетел макадрес, особо не разбирался
Моя материнка несколько лет проработала с Феномом 955,при чем на даунвольтинге 1,28В,что для этого проца как по мне,отлично.Но проблема в том,что охлад стоял народный Залман Перформа 10,ему нужно было сразу подпорку делать,ибо массивный.Последнее время тогда комп начал *синяки* ловить периодически,но при покачивании кулера трабля исчезала и комп мог работать долгое время без проблем.Потом пошли игры,которые сокет АМ3 перестал поддерживать из-за отсутствия инструкций SSE4.2,и я поменял платформу на 1155 сокет.А эта материнка с обычными кулерами на проц работала потом отлично,как второй комп у меня,синяков не было.Но на протяжении некоторого времени(как я написал выше) *убила* три проца и сейчас лежит в коробке на антресолях.Полагаю,отвал сокета из-за долгой нагрузки Перформой,то бишь плата прогнулась в районе сокета..Даже не знаю,ремонт скорее нерентабельный будет,смысла нет...
spoglyadach
Member

Vlad Tepec-Dracula: 13.04.2023 21:15 spoglyadach
Может человек коллекционирует абсолютно все модели видеокарт от разных брендов. Всё зависит от цен на те карты и от размеров комнаты для складирования всего добра.
Retro Hardware смотрю более трех лет, какие шикарные комплектующие он находит, а сборки у него просто космос.
Розумію, але більше подобається коли є якийсь концепт і мотивація, типу я збираю сокет А, бо в мене був на ньому перший комп'ютер, який я повністю відтворив. Так само з 939 і 775, є все те залізо і проци що в мене були. Корочше кажучи, не рандомна закупівля всього що доступно, а так можна хоч ангар назбирати, особливо якщо маєш доступ до компаній які зайняті утилізацією.
Не знаю в кого тут яка колекція за об'ємом, але я стикнувся із проблемою місця під правильне зберігання заліза, воно все ж трохи габиритне, навіть по 3-4 відяхи у коробку кладеш і все одно половина кімнати у тих коробках. А є багато чого у рідних коробках, там взагалі абзац... :-/
moonlight49
Member

Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 чи там sun/spark/silicone graphics чи gravis ultrasound чи Roland mt32 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
spoglyadach
Member

moonlight49: 13.04.2023 22:59 Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
:) точно, оце ми ідіоти, треба було піти до тебе на консультацію по правильній побудові своїх захоплень та хоббі
Zakarul
Member

moonlight49: 13.04.2023 22:59 Чуваки, а навіщо вам цей старий мотлох? Дань історії? Я все розумію, там початкові 3д відухи збирати, чи щось на powerpc g3/g4 але 775, 939... Цього лайна по всьому світу стільки що ще на 10 поколінь вистачить... В кожного може ї свої відчуття цінностей... Але не розумію
подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.
spoglyadach
Member

:Шановний певне тірібонькає на щось таке, дуже унікальне і неповторне, а головне сучасне :laugh:
Изображение

Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Zakarul: 13.04.2023 23:10 подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.
Ну блін, хоча б 3700+ під 939, в мене такий тілько один боксовий :-/
moonlight49
Member

Правильно, хоча б щось нове для себе та екзотичне..... Всі ті 939 - це вже проторенні доріжки, хоча б щось таке коли ти ще пішки під стіл ходив та оминуло особисто тебе... Ні в якій засіб не нав'язую свою думку
Vlad Tepec-Dracula
Member

Zakarul
spoglyadach
:up: :up: :up:
spoglyadach
Member

moonlight49: 13.04.2023 23:30 Правильно, хоча б щось нове для себе та екзотичне..... Всі ті 939 - це вже проторенні доріжки, хоча б щось таке коли ти ще пішки під стіл ходив та оминуло особисто тебе... Ні в якій засіб не нав'язую свою думку
Чувак, для мене те на що ти тільки збираєш, вже давно пройдений етап. То може мені залетіти у кожну гілку де обговорюють новинки і писати там що ви дурачки, я вже всьо це помацав і це лайно? Якась логіка обмежена, ще зайди на форум БМВ-клубу і напиши що все це гівно, зараз треба КІА брати якусь там. Впевнений за такі штуки навіть можна якусь премію отримати, типу дарвіна тільки в сфері порушення логіки. А під стіл я ходив у часи усіляких там 486 та сокет 7, але особисто мені воно і не цікаве, то може мені написати іншим що це якась фігня?
moonlight49
Member

spoglyadach
А ну ж на що я збираю?

Ціль поста - пошук людей з інтересами окрім х86 чи хоча б старіше pentium I 233

Отправлено спустя 16 минут 54 секунды:
А ще намагання зрозуміти що цікавить особисто вас у 755 939 та інших сучасних платформах? Чому ви тут?
spoglyadach
Member

moonlight49: 14.04.2023 00:04 А ще намагання зрозуміти що цікавить особисто вас у 755 939 та інших сучасних платформах? Чому ви тут?
Добре, давай зайдем з іншого ракурсу, в мене намагання зрозуміти як можна сидіти на конфігу який у твоєму профілі. Я собі з 2008 року не купував жодного бюджетного проца нижче i7, але ж я не сиджу у гілках з вибором процесорів. Не пишу людям, що я не розумію, яке вони можуть хотіти собі якусю бюджетку, відбраковку від чистокровно арійських кристалів. Стосовно пофапати, я не знаю що там в тебе актуально у твоєму ящику, якщо те що у профілі то я тобі можу скинути фото заліза яке проходило повз мене 5 років тому і в принципі ти зможеш пофапати. Можу скинути нормальну материнку під твій сокет, яка теж є у колекції :)
acidburn
Member

spoglyadach: 13.04.2023 12:59
acidburn: 13.04.2023 00:04 Не можу поки що звикнути до поєднання 775 і "раритет", на цій платі цілком зручно і зараз можна працювати, якщо апгрейднути по максимуму. Навіть майже всі ігри підуть, з відповідною відяхою.
Я купував собі 775 у 2008 році і це вже була плата X38, це вже був майже захід сонця, під мої задачі це було більше ніж треба.
Пройшло вже 15 років, ви пропонуєте мені сісти на неї і щось там робити? Звісно що якісь старі ігри там працюють, сучасні теж так собі але працюють і це якщо взяти топові проци + пам'ять + розгон. Але як бути з рендером 4ядра проти 16 потоків + 32Мб L3 якого нема у 775 взагалі.
Ваші завдання з рендером на 128 потоках - це доля 2-3% людей у світі десь напевно. Для інших 97% це цілком актуальна система для роботи буде, якщо на чотирьох ядрах, 16Гб і з ссд пошвидше.
Тому й робимо висновок – це "ретро" десь на 3%, ну хай 5% не більше. :beer:

Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
moonlight49: 14.04.2023 00:04 spoglyadach
А ну ж на що я збираю?

Ціль поста - пошук людей з інтересами окрім х86 чи хоча б старіше pentium I 233
Тому на тій же саннаті ділили ретро на дві великі купи - до 2000 року і після, це криво, але хоча б трохи таки області, що слабо перетинаються.

Ну а я особисто за будь-який рух, просто не зовсім розумію угар по залізу на якому і зараз половина світу сидить. Як колекціонування, розгін, експерименти тощо. - тільки за, тим більше що зараз цього мотлоху справді валом і майже безкоштовно. Але це не ретро і не вінтаж звичайно.
Matumba92
Member

Zakarul: 13.04.2023 23:10
подгоните мне в таком случае FX51, 53 и так далее, если этого всего 100500 везде. Да можно просто кучку 2хядерных процессоров начиная от 4200+. Где их много и по терпимой цене? С удовольствием куплю.
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd-at ... QGleD.html вот пожалуйста
Death
Member

ibm.jpg
кто по сервакам шарит ? что внутри ?
Бумик
Member

Matumba92: 14.04.2023 07:35
Zakarul: 13.04.2023 23:10

https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/amd-at ... QGleD.html вот пожалуйста
Речь о 2-ядерных процах 939,а не АМ2.Я тоже,, к примеру, *проскочил* сокет 939 во времена его бытности,после компа s462 на АМ2 *пересел*.А сейчас мне интересно поюзать 939.

.'
Ответить