Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

acidburn
спасибо,с этим разобрался.Только на этой материнке когда поставить *тип диска 48 или 49 *,то можно вручную прописывать данные.
Но диск не инитится,по крайней мере на нем установлена вин 98 и ничего не грузится.
Диск Connor CFS541A,то бишь,540 мБ.Сегодня попробую установить на материнке сокет 462 вин95 в минималках и дальше пробовать на этой 486-ой загрузиться.
Сейчас одну из плат расширения ISA I/O подключил на плате сокет 462(которая с ИСА разьемом).Диск не инитится.
Есть еще 2 подобных платы,после работы попробую их подключить.
offece-trader
Member

А 370 процессоры (кроме туалатинов, с ними все понятно) какой то интерес представляют или нет ?
radical
Member

Некоторые имеют коллекционную ценность.
Но туалатины я тоже не переоценивал бы.
spoglyadach
Member

:) цікаво а 775 тільки я колекціоную, чи є ще хворі люди? На вихідних щось згадав, що жодного разу не давав під хвіст цій материнці. Але ставити туди башню було помилкою, треба якусь воду чіпляти.
спойлер
Изображение
ApostolCV
Member

spoglyadach,Це якщо я правильно розумію "самий жир " на 775 , з будь якого проца можна видати всі соки.
З 775-х я збираю виключно певні , цікаві для мене проци( їх не багато). Хоча деякі хотів би ще дістати. :shuffle:
spoglyadach
Member

ApostolCV: 12.04.2023 21:04 spoglyadach,Це якщо я правильно розумію "самий жир " на 775 , з будь якого проца можна видати всі соки.
З 775-х я збираю виключно певні , цікаві для мене проци( їх не багато). Хоча деякі хотів би ще дістати. :shuffle:
Не знаю, багато хто тірібонькає на P5Q3 Deluxe, але я ще не тестував, там з пам'ятю проблеми, вона їсть тільки планки на 4Гб. З моїх трьох комплектів 4х4 нічого не працювало більше 2 планок. 16Гб DDR3 які запрацювали на ній у повному об'ємі я здобув лише після початку війни. Доїхали вони мені з eBay десь у травні, купив на аукціоні напередодні взятія Києва за 3 дні. Якось потестую, самому цікаво, бо я впевнений що DDR2 яка нормально бере 1200+ натягне ці ранні DDR3 з сумнівними таймінгами, хоча в мене не найгірший варінт 9-9-9-24.
А що за проци цікаві? Я юзав тільки 8200 та 9450, більш ранні пройшли повз, поки я мучився на AMD, хоча пропустити пекельні P965 та Q6600 то не найгірший сценарій :lamer:
ApostolCV
Member

З корів я знайшов всі які цікавили, а саме :(X6800,QX9650,E7600 - головні, і молодший селерон 420😁)
Всякі/інші мусорні дуо які якимось чином попали "на вагу" не рахую .
До колекції Netburs-ів на 775 хочу доповнити екстрімовськими Pentium D . Хоча маю їх аналог.
І звичайно хочу міфічний 775 XE Gallatin :shuffle: :gigi:
spoglyadach
Member

ApostolCV: 12.04.2023 21:25 З корів я знайшов всі які цікавили, а саме :(X6800,QX9650,E7600 - головні, і молодший селерон 420😁)
Всякі/інші мусорні дуо які якимось чином попали "на вагу" не рахую .
До колекції Netburs-ів на 775 хочу доповнити екстрімовськими Pentium D . Хоча маю їх аналог.
І звичайно хочу міфічний 775 XE Gallatin :shuffle: :gigi:
В мене QX9650 це головне розчарування, а двоядерний екстрім пару разів потрапляв на очі, але я щось не взяв.
Набрав з десяток селерон 347, але далі 5,1Ггц так і не пішов, бо треба воду ставити, а це купа возні.
Pentium D теж хочу взяти, бо маю тільки самий всратий екземпляр 940 на 130Вт, який я спеціально замовляв колись через величезний TDP. Вони останній час дуже рідко трапляються, колись весь лох був ними завалений, які хочеш. Ну і 820 які працюють на перехідних материнках під AGP по типу Asrock
mklm
Member

ApostolCV: 12.04.2023 21:04 Це якщо я правильно розумію "самий жир " на 775 , з будь якого проца можна видати всі соки.
не правильно
spoglyadach
Member

mklm: 12.04.2023 21:40 не правильно
А що там вижимає всі соки на 775
radical
Member

ApostolCV: 12.04.2023 21:25
xeon 771 на 4 треда?
acidburn
Member

spoglyadach: 12.04.2023 20:34 :) цікаво а 775 тільки я колекціоную, чи є ще хворі люди? На вихідних щось згадав, що жодного разу не давав під хвіст цій материнці. Але ставити туди башню було помилкою, треба якусь воду чіпляти.
Не можу поки що звикнути до поєднання 775 і "раритет", на цій платі цілком зручно і зараз можна працювати, якщо апгрейднути по максимуму. Навіть майже всі ігри підуть, з відповідною відяхою.
ApostolCV
Member

radical, саме так.
radical
Member

ApostolCV
ніяких проблем не виникло з запуском?
мод звичайний, стікер+мікрокоди?
ApostolCV
Member

radical, використовував плати від Gigabyte (GA-P35-DS3) померла під Зеоном під час одного з розгонів :weep: . Дивний випадок оскільки невеликий був розгін (хоча проц сам по собі 130Вт) :gigi:
Також на цій
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... RB2pu.html
заводив але із-за дефектів не поїхало.
Гігабайти по дивному збігу обставин усіядні і мають мікрокоди.
І в Абіт P35-PRO XE теж завелися без мікрокодів . Просто зі стікером.
Sanьka
Member

ApostolCV: 12.04.2023 21:25До колекції Netburs-ів на 775 хочу доповнити екстрімовськими Pentium D .
Там якийсь був з НТ, по суті перший "гіперпень"(2/4).
spoglyadach
Member

acidburn: 13.04.2023 00:04 Не можу поки що звикнути до поєднання 775 і "раритет", на цій платі цілком зручно і зараз можна працювати, якщо апгрейднути по максимуму. Навіть майже всі ігри підуть, з відповідною відяхою.
Я купував собі 775 у 2008 році і це вже була плата X38, це вже був майже захід сонця, під мої задачі це було більше ніж треба.
Пройшло вже 15 років, ви пропонуєте мені сісти на неї і щось там робити? Звісно що якісь старі ігри там працюють, сучасні теж так собі але працюють і це якщо взяти топові проци + пам'ять + розгон. Але як бути з рендером 4ядра проти 16 потоків + 32Мб L3 якого нема у 775 взагалі.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

ApostolCV
Теж маю Xeon 5060
radical
На bois-mods.com просив, щоб зробили мод під P5QC.
спойлер
https://hwbot.org/search/submissions/pe ... cpuId=1272
З плат маю, Asus Commando, Biostar i45 Tpower, Asus P5E3 WS Pro, ASRock 4CoreDual-SATA2, на ремонті ga-x48-dq6. Може ще щось забув)
radical
Member

NikolaZack: 13.04.2023 14:13 З плат маю, Asus Commando, Biostar i45 Tpower, Asus P5E3 WS Pro, ASRock 4CoreDual-SATA2, на ремонті ga-x48-dq6. Може ще щось забув)
Є такі.
спойлер
Asus
P5PE-VM
P5VD2-MX
P5VDC-MX2.0

Asrock
775i865PE
775i865G 2.0
775Dual-VSTA

GA-8I865G775-G-RH

Albatron 775 i865