FSP випустила серію «титанових» блоків живлення Hydro Ti Pro стандарту ATX 3.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Сообщение
Donate
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Cirax: 11.04.2023 20:51
Donate: 11.04.2023 20:42

При условии того что это доступно в 2 практически клика думаю больше :rolleyes:
Чтобы нормально даунвольтить видеокарту нужно потратить пару дней на тесты.
5 минуты если знать что и где находится.
PBO просто выставляем = пиковое потребление в биосе, как минимум полностью решается проблема с температурами как у печки на любом райзеновском камне.
Видеокарта через GE выставить лимит от потреблению, сколько зависит уже от карты.
Вуоля вариант в котором разберётся даже хлебушек готов выставлением просто лимитов. Пользы от этого тьма в плане экономии на всём материнки, охладе, БП, температурах, жизни железа, уровне шума СО. Минусы падение производительсти, но если считать на деньги очень разумное.
Cirax
Member
Откуда: Киев

Сообщение

Donate
Хлебушек посмотрит на ваш пост, и подумает при чём здесь General Electric :laugh:
Либо вообще полезет гуглить что за аббревиатура.
90% пользователей не отличит видеокарту от процессора вживую, ибо они не знают что это.
Энтузиастов которые сами соберут комп, а тем более настроят, процентов 5 может и наберётся, а может и нет.
Иначе не обвешивали бы столбы рекламой с помощью в настройке компов.
Kashtan
Member
Аватара пользователя
Откуда: Яготин

Сообщение

SergN: 11.04.2023 22:22
Kashtan: 11.04.2023 22:01Якщо поглянути на ці рандомні цифри, то можна зрозуміти, що для побутової системи не те що кіловат, а й 1100 ват - давно пройдений етап.
Тут треба відділяти окремих ентузіастів і просто "побутової системи". Ну і ті пікові значення більше схожі на лабораторну експериментальну установку того ж "ентузіаста" (який ще неправильно вибрав проц ;) ), а не комп в режимі постійного побутового використання, адже це треба або бути трохи глухеньким, або ж дуже себе не любити, щоб сидіти біля системи, з якої система охолодження намагається відвести 1000+Вт.
Добре, згоден. Ентузіастів побутових систем. Рідкого азоту ж там немає. І тим паче рідкого гелію. Чому лабораторна? Система охолодження замкнутого циклу. Домашня. Чому вибір флагманських процесорів - неправильний вибір?
Чому розсіювання 1000 ват у вас асоціюється із гучним шумом на межі із глухотою або неповагою до самого себе? Ви ж повинні чудово знати, що теплорозсіювання досягається кількома шляхами, і підвищення обдуву повітря радіаторів шляхом підняття обертів вентиляторів - лише одна із перемінних. Поставте ще один, і може й не один радіатор у контур, площею побільше, і немає проблеми із шумом. Практичний приклад - один ентузіаст знімав кіловат з 18-ядерника інтел, авх інструкції на 5 чи 5.1 ГГц, контур включав в себе 5 радіаторів 480мм встановлених на зовнішньому стенді, та одну мора 1080. Не впевнений чи там пуш пул був, але точно вентилятори стояли щось близько на 600 обертах на хвилину і помп було штук шість і теж на понижених обертах. 3495х по даним Романа Хартгунга досяг споживання майже 1100 ват, на сво, в системі з ноктюа u14 - 914 ват, hardwareluxx, у випадку із повітряною системою охолодження система трималась виключно на короткий період бенчтесту cbr23. Якщо рандомно пошукати, то існують побутові ентузіастські системи із чотирма мора, десятьма 480мм радіаторами, двома 1080 та одним 1260 і парою 480мм радіаторами - будь-яка з них розсіє і пару кіловат на мінімальних обертах. 5995wx теж споживає на тому ж рівні. Це все побутові, для робочих станцій процесори, не серверні варіанти. У цьому році очікуються значно потужніші процесори, смарагдові пороги із 64 ядрами, ядрами рептор, та шторм пік на базі зен 4 з 96 ядрами. Через рік нас очікують 128-ядерні гранітні пороги. А в 2025 повинні вийти треадріппери на базі зен 5 та діамантові пороги, там очікують вже 256 ядер. І це мова про побутові, а не лабораторні або серверні системи. І це ще мова лише про ЦПУ, а відеокарти вже через пару років перейдуть на справжні чіплети а не мсм з відокремленим контролером пам’яті , і там теж будуть і півтори кіловати, і більше.
SergN
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Не хочу сильно вдаватися в суперечку, але тут просто у нас різний погляд на те, що є "побутовим" рішенням, а що - ні.
Kashtan: 12.04.2023 10:52Це все побутові, для робочих станцій процесори, не серверні варіанти
Так отож, що робота і побут - це різні речі, і навіть якщо хтось додому принесе робочу станцію чи навіть сервер, від того цей девайс не варто називати побутовим.
Kashtan: 12.04.2023 10:52 Ви ж повинні чудово знати, що теплорозсіювання досягається кількома шляхами, і підвищення обдуву повітря радіаторів шляхом підняття обертів вентиляторів - лише одна із перемінних.
Це я прекрасно знаю, але ось такі варіанти:
Kashtan: 12.04.2023 10:52один ентузіаст знімав кіловат з 18-ядерника інтел, авх інструкції на 5 чи 5.1 ГГц, контур включав в себе 5 радіаторів 480мм встановлених на зовнішньому стенді, та одну мора 1080.
чи
Kashtan: 12.04.2023 10:52 десятьма 480мм радіаторами, двома 1080 та одним 1260 і парою 480мм радіаторами
взагалі-то і виглядають лабораторним стендами, а не класичним рішенням в "побутовій системі", для якої все-таки характерно наявність такого ж "побутового" корпусу, куди та система пакується. І от в такому класично-побутовому варіанті юзер вже обмежений потенційною площею розсіювання тепла, а значить, швидко доходить до межі акустичного комфорту через роботу вентиляторів. Ну і далі вже ловить себе на думці, а чи не почитати про даунвольти чи вибір ефективнішого заліза задля використання в постійному режимі (а не знову-таки, одноразових рекордів).
AntonyKandaurov
Member
Аватара пользователя
Откуда: Славетне місто Запоріжжя

Сообщение

Kashtan
Дай бог здоровья тому кто выдумал 500вт на десктопный процессор.
Kashtan
Member
Аватара пользователя
Откуда: Яготин

Сообщение

SergN
Зовнішні радіатори вважаються побутовим варіантом охолодження в комп’ютері. Мора, фобйа, альфакул нова та суперНова, аквакомп‘ютер 1080 та гіганти, куланс. І сто 120мм вентиляторів на 600 об хв працюватимуть все одно тихіше одного 120мм такого ж на 3000 об хв. Тобто установка кількох зовнішніх радіаторів залишається і побутовим і тихим варіантом .
І таких систем багато. В Україні звісно інша ситуація. Якщо в когось і є, той не хвалиться. Я знав лише одного ентузіаста, він вже багато років сюди не пише, його на цьому форумі багато хто сприймав за мажора, судячи по постам. Він і не затримався у спільноті. Захищати його позицію не буду. А ентузіасти все частіше користуються чілерами на зразок Hailea - але в них задача якраз пропікувати на час бенчів, або щоб на момент тестів була стала температура на певний момент для об’єктивності результатів. Для постійного користування власники потужних систем якраз і користуються численними радіаторами із великою площею та малими обертами вентиляторів.

Відправлено через 6 хвилин 22 секунди:
AntonyKandaurov
Скажу більше, в мене є скріншоти із показниками ватметру, де бенчили 10900к, там точно було показники понад 600, і по пам’яті досягали практично 700 ват. Тобто час 500 ватних процесорів насправді вже минув. Але порятунок є, він для ігрових систем полягає у кеші, не важливо - це буде едрам, кеш 4 рівня, збільшений кеш на sram 3-го, 2-го чи 1-го рівня. Це працює для фпс. Побічним ефектом окрім природної дорожнечі є відсутність нормального розгону, і приріст не значний від того що є.
SergN
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Kashtan: 12.04.2023 12:37І таких систем багато.
Скільки у % від загального обсягу ринку ПК?
Бо якось ось така фраза:
Kashtan: 12.04.2023 12:37Я знав лише одного ентузіаста...
натякає на те, що це спроба видати ледь не унікальну ситуацію за щось типове, нехай би навіть в середовищі ентузіастів. Але такого немає.
Kashtan: 12.04.2023 12:37Для постійного користування власники потужних систем якраз і користуються численними радіаторами із великою площею та малими обертами вентиляторів.
Про гру в рекорди в бенчах зрозуміло (тому і писав про лабораторні стенди). А от що є це "постійне використання"? Робота чи побут? От ніяк не зможу для слова "побут" підібрати сценарій, коли є сенс ліпити систему на 1+кВт, а потім боротися з шумом і тепловиділенням замість того, щоб підібрати адекватне залізо і його режим роботи, що не генеруватиме стільки незручностей.
І не забуваємо, що ми зараз в темі про БЖ. І от тільки навантажиш БЖ на 1+ кВт, то не спасуть будь-які малі оберти інших вентиляторів, бо в ньому є свій, в якому для таких навантажень виробником зовсім не тихий режим закладено.
Donate
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Cirax: 12.04.2023 07:55 Donate
Хлебушек посмотрит на ваш пост, и подумает при чём здесь General Electric :laugh:
Либо вообще полезет гуглить что за аббревиатура.
90% пользователей не отличит видеокарту от процессора вживую, ибо они не знают что это.
Энтузиастов которые сами соберут комп, а тем более настроят, процентов 5 может и наберётся, а может и нет.
Иначе не обвешивали бы столбы рекламой с помощью в настройке компов.
По тому это забота сборщика так как такую систему просто тупо дешевле собрать для клиента, а это плюс к конкуренции.
А если человеку вообще максимально фиолетово он пойдёт ноут купит :laugh:

Added in 4 minutes 3 seconds:
SergN: 12.04.2023 11:34Ну і далі вже ловить себе на думці, а чи не почитати про даунвольти чи вибір ефективнішого заліза задля використання в постійному режимі (а не знову-таки, одноразових рекордів).
Дивиться на ціни топових біквайтів/ноктуа йде ставити поверліміти на своєму ЦП :laugh: Да і в загалі більшість користувачів перелякані по температурам :gigi:
Dilfin
Member

Сообщение

1200W VINGA VPS-1200Pl - 6000 грн. не на правах реклами, не поганий блок з сертифікатом 80 PLUS: Platinum української збірки, оне що гарантія тільки 36 місяців.
https://www.overclockers.ua/power/vinga-vps-1200pl/
А і ще одне, немає в комплекті кабеля 12VHPWR)
Kashtan
Member
Аватара пользователя
Откуда: Яготин

Сообщение

SergN
Скільки відсотків ніхто не скаже. Що таких систем мінімум тисячі - це точно. Якщо самих моделей зовнішніх радіаторів більше десятка, і вони продаються вже багато років, то це вже свідчить про неухильний інтерес ентузіастів. Це ж логічно.
Ситуацію яку ви охарактеризували як унікальну на основі моєї фрази що я знаю такого ентузіаста одного з України. А не взагалі у світі. Таких систем точно десятки яких лише є робочі журнали на спеціалізованих форумах , переважно англомовних типу оверклок та оверклокерс, кстрімсістемс, вище згадував німецькі. Якщо копорситась по всім темах, то лік систем підкине на сотні.
І ви постійно згадуєте «лабораторні». Це рутина, і на постійну роботу. Погляньте скільки систем було ще років вісім - дванадцять тому із трьома-чотирма відеокартами на борту. Вони теж «лабораторні»?
Тепер стосовно блоків живлення і шуму. Стає зрозуміло що ви боїтесь шуму. Погляньте наприклад який рівень шуму у штатних вентиляторів у Корсейр 1600 тітаніум та асус 1600 тітаніум. Спеціально для вашого чутливого слуху. Вас чудово розумію, мій брат донедавна теж переймався що шумить. Прям звукофоб. Зараз йому байдуже, збирає на потужнішу відеокарту і геть не звертає увагу як шумить в тестах її заводська система охолодження.

Відправлено через 1 годину 15 секунд:
Згадав, є ще одна знайома, вона художник оточення, рендерить на 3090ті та 3090 . Кожна - супрім. Не сво. Процесор 5950х вермеєр. Блок живлення - 2000 платина. Навіть не лідекс, який найтихіший по пам’яті із 2000-х платин. Чи то кулер мастер чи то фсп, точно не лепа.
Вона ніколи не скаржилась на шум.
Планувала зібрати систему на чотирьох 4090. Підбирала собі корпус щоб помістились. Я порадив їй почекати до осені, там повинні з’явитись 4090ti та Titan Ada. Цього точно їй повинно вистачити до Блеквелла із його подвійним зростанням потужності по відношенню до Ада Ловелас, який повинен вийти через півтори роки.
Ответить