SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
7mindfields
Member

Alex+: 03.04.2023 07:22
Так це ж читання. На запис там сумніше все, особливо після заповнення кешу. Якщо копіювати щось велике, то буде повільніше за ваш мх500. Хоча як для qlc він показує дійсно не погані результати.
l-m: 03.04.2023 01:10більше від Інтелу SSD не буде, бо вони продали SK Hynix свій бізнес по їх випуску.
І дивлячись на p 31|41 гірше від цього не стало , скоріше навпаки)))
Головне щоб народний p31 після цього на qlc також не перейшов…
Alex+
Member

7mindfields
Після ребрендингу в Solidigm, на qlc модель стала називатись P41 Plus, а Hynix p41 це вжк Solidigm P44 pro. Головне не заплутатись в цих рокіровках з назвами)))
7mindfields
Member

Alex+: 03.04.2023 08:38 [b]7mindfields[/b]
Після ребрендингу в Solidigm, на qlc модель стала називатись P41 Plus, а Hynix p41 це вжк Solidigm P44 pro. Головне не заплутатись в цих рокіровках з назвами)))
Solidigm is a NAND flash manufacturing subsidiary that SK Hynix acquired from Intel in December last year.
І справді :think:
Щось я нормально так відстав від всього цього, у самсунгів стало багато браку на останніх моделях та прошивках, може це й вплинуло на їх демпінг, інтел взагалі зійшов з дистанції :gigi:
0trog0
Member

Маю до вас питання щодо використання ссд в якості ігрового. Маю декілька об'ємних ігор десь гігабайт на 420-430 сумарно. Маю вільний ссд на 480 Гб (447 чи щось таке). Якщо я запишу всі ці ігри на вказаний ссд і буду використовувати його як ігровий (тільки читання та доволі рідке оновлення), такий режим роботи не зашкодить накопичувачу? Можу раз в два-три роки повністю перезаписувати об'єм, якщо в цьому є сенс для відновлення заряду.
Питання в тому, чи не буде шкодити таке використання самому накопичувачу? Чи не будуть падати швидкості читання в іграх? Чи не має він шанс підвищеного виходу із ладу через заповнення на 90%?
Alex+
Member

0trog0: 03.04.2023 09:07такий режим роботи не зашкодить накопичувачу
Ні. Це штатний режим роботи

7mindfields
Це зараз модно чомусь стало робити собі друге ім'я - Solidigm - Hynix, Crucial - Micron, Kioxia - Toshiba, Zadak - Apacer, навіть Hitachi тепер стали Hikoki.
Чим це викликано не зрозуміло. Навіщо змінювати Ім'я, яке здобуло собі репутацію та відоме в усьому?! Людині "не в темі" воно буде виглядати як якийсь черговий нонейм китай бренд :D
x0taby4
Member

Alex+
Тому що Тошиба поділилась на частини і не більше того,а все інше - оптимізація бізнесу. :beer:
ARomanA
Member

Alex+: 03.04.2023 09:43Людині "не в темі" воно буде виглядати як якийсь черговий нонейм китай бренд
Саме так спершу і думав про Solidigm, хоча тема близька, навіть дуже :shuffle:
Ostin
Member

Alex+: 03.04.2023 09:43Чим це викликано не зрозуміло. Навіщо змінювати Ім'я, яке здобуло собі репутацію та відоме в усьому?!
З такими брендами легко експериментувати. Можна ризикувати з технологіями. Можна випускати лютий зашквар. Можна впроваджувати напрацювання, які не до кінця "обкатані" і мають ризик викликати шквал невдоволення.
Це перше, що в голову прийшло. Ну і різні економічні причини по "упорядкуванню бізнесу", щоб десь щось менше платити\віддавати.
Як противага - можна випускати високопродуктивні лінійки, які будуть "онлі фор геймерс", наприклад. А це інші ціни та аудиторія. Відповідно, окремий маркетинг в цьому напрямку.
7mindfields
Member

Alex+: 03.04.2023 09:43
0trog0: 03.04.2023 09:07такий режим роботи не зашкодить накопичувачу
Ні. Це штатний режим роботи

7mindfields
Це зараз модно чомусь стало робити собі друге ім'я - Solidigm - Hynix, Crucial - Micron, Kioxia - Toshiba, Zadak - Apacer, навіть Hitachi тепер стали Hikoki.
Чим це викликано не зрозуміло. Навіщо змінювати Ім'я, яке здобуло собі репутацію та відоме в усьому?! Людині "не в темі" воно буде виглядати як якийсь черговий нонейм китай бренд :D
ну, особисто до мікрона питань немає, він крушиал бренд створив ще в 1996 році, до того, коли це стало мейнстрімом, а от інші… :gigi:
l-m
Member

Так це ж читання.
Так, але людина цим й цікавилась (швидкістю запуску ігор).
Alex+: 03.04.2023 07:22 На запис там сумніше все, особливо після заповнення кешу. Якщо копіювати щось велике, то буде повільніше за ваш мх500. .
Ні, не буде. По факту при перенесенні майже 900 ГБ даних з мх500 на 670p всю дорогу гальмом був мх500 (а у нього читання дещо швидше за запис).
Кеш тут великий, накприлад за першу хвилину залітає ~130ГБ (~2 ГБ/с), чи справді хтось буде копіювати більше за раз? Та навіть при заповненні швидкість все одно лишається 600-700МБ/с, що вище ніж у будь-якого сата-накопичувача, не тільки мх500.
Я то знаю як його "на пляшку посадити", але це все дурне, якщо справді треба записувати постійно терабайти, то беріть щось краще (інша справа що за цю ціну нічого кращого не буде). Одразу ж про це писав. А для файло-помийки чи зненацька навіть запуску ігор/програм, цілком гарний накопичувач, навіть без врахування низької ціни.
спойлер
Изображение
Alex+: 03.04.2023 07:22 Хоча як для qlc він показує дійсно не погані результати.
Для qlc результати фантастичні. Взагалі не проблема знайти купу накопичувачів на TLC які будуть повільніше, однак швидшого на QLC ніж 670p ви зараз точно не відшукаєте. Всі інші зазвичай мотлох, в тому числі згаданий вище Solidigm P41 Plus. Тому й до 670p таке упереджене ставлення. Я це розумію)

Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
l-m: 03.04.2023 01:10більше від Інтелу SSD не буде, бо вони продали SK Hynix свій бізнес по їх випуску.
І дивлячись на p 31|41 гірше від цього не стало , скоріше навпаки)))
Так це моделі Hynix покращились після того, як вони придбали ССД підрозділ Інтел.
Та й про P31 такого не чув.
А якщо порівнювати оригінальний Р41 та Solidigm P44 pro, то останній оптимізували для десктопа, а оригінальний Р41 трохи краще для серверних навантажень.
Hiden
Member

подскажите, хотим малому купить ссд этот для игр
https://hard.rozetka.com.ua/goodram-ssd ... 354111882/
никто не в курсе, не была эта модель замечена на qlc ?
l-m
Member

Hiden
l-m: 02.04.2023 17:06 Там китайська пам'ять, яка поступається по надійності й швидкості навіть QLC від нормальних виробників.
Alex+
Member

l-m: 03.04.2023 13:36000 ГБ даних з мх500 на 670p всю дорогу гальмом був мх500 (а у нього читання дещо швидше за запис).
Можливо файли мілкі були, бо в тесті на лінійний запис 670р поза кешем не дотягував і до 300мб.
Взагалі огляди на накопичувач цікаві - майже всі оглядачі захоплюються ним, хоча на графіках та тестах нічого видатного, на tweak now взагалі написано:
In fact, the 670p lays down the fastest speed we've obtained from any flash-based Gen3 SSD we've ever tested. This is impressive even though it's not exactly reflected that way by our chart.
:)
Майже те саме на THD, але там хоча б у висновках обережно натякнули, що швидкість поза кешем в нього неахті.
В жодному разі не кажу, що це поганий накопичувач для свого класу, для qlc він достойний, але огляди м'яко кажучи виглядають написаними під техзавдання інтелу. Особисто я не знаю, як можна казати:
This is among the all-time best performances for any SSD in the history of SSDs (...). This is what matters, and this is what makes Intel's 670p worthy of TweakTown's highest award.
Про такі швидкості.
спойлер
Изображение
Відправлено через 7 хвилин 20 секунд:
Hiden: 03.04.2023 13:56купить ссд этот для игр
і що, вам вистачить 500 гб?
Hiden
Member

Alex+: 03.04.2023 14:14і що, вам вистачить 500 гб?
за глаза
l-m
ну как бы 330 Тб наработки вполне :shuffle:
Alex+
Member

Hiden
Тоді https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... rc10z500g/
і не хвилюватись за начинку
l-m
Member

Alex+: 03.04.2023 14:14
l-m: 03.04.2023 13:36000 ГБ даних з мх500 на 670p всю дорогу гальмом був мх500 (а у нього читання дещо швидше за запис).
Можливо файли мілкі були
Різні. Середній розмір 522 КБ, середня швидкість вийшла ~330 МБ/с. MX500 весь час був завантажений на 100%, 670p сплесками від 0% до 30%, під кінець від 0% до 60%.
Але, цікавий момент, після закінчення копіювання 670p ще кілька хвилин грівся більше ніж під час самого копіювання — напевно переводив те що записав у SLC-режимі в QLC.

Задля цікавості провів тест на читання цих даних — мх500 - 40m3,962s, 670p - 10m22,328s.

Alex+: 03.04.2023 14:14 В жодному разі не кажу, що це поганий накопичувач для свого класу, для qlc він достойний, але огляди м'яко кажучи виглядають написаними під техзавдання інтелу. Особисто я не знаю, як можна казати:
This is among the all-time best performances for any SSD in the history of SSDs (...). This is what matters, and this is what makes Intel's 670p worthy of TweakTown's highest award.
Про такі швидкості.
спойлер
Изображение
спойлер
Ми ходимо по колу. Я кажу не беріть якщо треба постійно записувати терабайти, а мені — "а ось якщо записати, то..."
Це якраз приклад як "посадити на пляшку", про що я писав, але ладно...
По перше це 1 ТБ модель. А 2ТБ, яку тестував TweakTown, на запис поза кешем вдвічі швидша, та й кешу там вдвічі більше.
По друге — при звичайному користуванні, а не синтетиці, до таких швидкостей запису не добираєшся. А швидкість читання на гарному рівні, тому легко можна таке написати.
Як приклад емуляції звичайного користування з того ж огляду TweakTown:
PCMark 10 Storage Test is the most advanced and most accurate real-world consumer storage test ever made. There are four different tests you can choose from; we run two of them.
The Full System Drive Benchmark and the Quick System Drive Benchmark. The Full System Drive Benchmark writes 204 GB of data over the duration of the test.
спойлер
Изображение
Може коли у свій час хвалили 980про, це теж було під техзавдання, тільки Самсунгу?)
Чи може це все ж досягнення Інтелу, що він зміг витиснути таку швидкодію з простішого заліза?

Реальну перевагу над бомж 670p можна отримати купивши вдвічі дорожчі P44 Pro/990 Pro. Я так і зробив. Але, оскільки мені не потрібно зараз понад 2 ТБ настільки швидкого об'єму, то решту добив парою дешевих 670p, та поки що приємно здивований. 980про у мене немає, але є 970ево. Гарний був ССД у свій час, однак, як це не прикро, 670p на якійсь там qlc зараз дещо швидший. Це звісно вганяє у ступор :shuffle: Якби не мав сам, певно теж би був налаштований скептично.
Alex+
Member

l-m: 03.04.2023 15:57Середній розмір 522 КБ
Це дріб'язок
l-m: 03.04.2023 15:57По перше це 1 ТБ модель
так ми про 1тб модель і балакаємо. Бо тс більше не потягне. І це буде єдиним ссд в системі - і під ігри і під програми і під кіношки всілякі.
Це важкий режим навіть для якісного qlc. Тим більше в такому об'ємі з цим сценарієм використання він буде забитий якщо не на повну, то близько до того, відповідно і швидкий кеш буде зменшуватись. Якщо припустити, що накопичувач буде заповнений на 80%, то будемо мати той сумний графік запису
Для 2тб це не показник, бо легко вміщується в slc кеш. Більш показовий тест на запис усього об'єму.
l-m: 03.04.2023 15:57Може коли у свій час хвалили 980про, це теж було під техзавдання
у 980 трохи інша доля. Дуже скоро, його (як и 990) почали всі лаяти, та не без причини. По техзавданню таке не пишуть :)
l-m: 03.04.2023 15:57що він зміг витиснути таку швидкодію з простішого заліза?
Інтел дійсно непогано попрацював з ним. Я ж цього не відкидав. Але він явно перехвалений. Доречі на тому ж ресурсі згодом вийшов огляд P41 Plus - безбуферний на qlc. Я навіть не здивувався, коли той самий оглядач присудив йому хвалебні оди і найвищу оцінку :)
l-m: 03.04.2023 15:57Якби не мав сам, певно теж би був налаштований скептично
Оце найголовніше - щоб вас (як власника) влаштовувало. Сперечатись тут нема сенсу :beer:
XXXshadyXXX
Member

Hiden
Уже большинство бюджеток свежих партий от 500 гиг идут на QLC чипах. Так шо... Лотерея. А вот бюджетки на 256 еще идут на TLC чипах. Так что от 512 гиг надо очень внимательно подходить к выбору.
Cirax
Member

l-m
Я когда ганял тесты на профильных ssd, то только на 970pro пишет весь обьём на 1400-1500МБ/с. Всё остальное падает на 300-400МБ\с если гнать 1ТБ беспрырывно.
Зато какие феноменальные температуры на нём :banghead: .
С радиатором под 80 градусов.
chik1812
Member

l-m: 03.04.2023 00:51 chik1812
щоб закінчити ваші муки (або збільшити їх) можу запропонувати новий Intel 670p 1TB за 1990 грн.
Імхо зараз найкращий бюджетний NVMe, у самого такий стоїть на 2 ТБ. Я їм замінив як раз МХ500 1ТБ треба буде зібратись силами та розпродати зайве
Дякую ) Але це буде единий диск під систему та все інше...Та і маю трохи упереджене ставлення про QLC ,вибачайте :) І трохи базується воно на моїй системі , яка за округлених 500 днів роботи на кожному з ссд , 961 та мх500 , наперезаписувало по 17-18 терабайт данних...А воно таки лиш здається, що ігри то лише " читання" з ссд, і я не ставлю сотнями ігр , витираючи та знов закачуючи...Вже сталий досвід , бо одні і ті ж самі ігри , одного разу поставилися і все,- навіть після встановлення системи по новому , просто вказую папки з збереженими іграми в оріджін )) 100% це все онлайнові проєкти. Тобто по перезапису данних ,системний диск рівняється диску іграми ((
Ответить