fixedGelonyrum: ↑ 29.03.2023 16:12 В жодному разі, я вже знайшов собі парочку тулзів на основі ШІ і кайфую від цього, ще декілька і робити роботу стане в рази швидше та приємніше. А забороняти калькулятори бо математики виробники рахівниць без роботи залишаться це маячня повна.
Последние статьи и обзоры
Новости
Ілон Маск та провідні фахівці закликають призупинити гонку ШІ
-
lexxvod
Junior
-
Conqistador
Member
люди всегда боялись неизвестного, меня бы беспокоил ИИ построенный на квантовом компьютере
-
Mnemon
Member
Скоріш за все в майбутньому навчання буде, як у матриці, сів у крісло, тобі під'єднали дріт і завантажили всі знання, які тобі потрібні.dead_rat: ↑ 29.03.2023 17:12 Змішанні почуття.
З одного боку, я інді готовий замінити своіх підлеглих не те що на чат гпт, а навіть на іх відсутність.
З іншого, ШІ піде заміняти нас всіх, а в мене нема клаптика землі під огірки Цікаво, як скоро ми прийдемо до того, що освіта економічно невигідна і замість навчання дітей на інтелектуальні спеціальності ми делегуємо цю роботу ШІ і деградуємо
-
dead_rat
Member
Mnemon
Цього точно не буде. Я радше повірю у покрління відсталих шкіряних мішків, що на 90% покладаються на ШІ у інтелектуальних завданнях. От як з появою авто люди здебільшого стали жирними і фізично слабкими, так само і з розумовими здібностями.
Універи залишать лише для малого кола обраних, а іншим треба робити те, на що не погодився робот
Цього точно не буде. Я радше повірю у покрління відсталих шкіряних мішків, що на 90% покладаються на ШІ у інтелектуальних завданнях. От як з появою авто люди здебільшого стали жирними і фізично слабкими, так само і з розумовими здібностями.
Універи залишать лише для малого кола обраних, а іншим треба робити те, на що не погодився робот
-
Gelonyrum
Member
От тільки універи в наш час це застарілий атавізм, який не несе жодної користі, де викладають застарілий матеріал, а 80% предметів зайві та існують щоб забити голови та вільний час студентів безкорисною для них інформацією, для деяких професій типу медиків універ необхідний, але як магістр-програмістр я сміливо можу заявити, що університет це сміття для цієї професії, значно швидше можна вивчити самому усю потрібну інформацію за ~рік та піти працювати замість того щоб 6 років протирати штани і в результаті самому вчити щось, що може дійсно пригодитись.dead_rat: ↑ 29.03.2023 17:45 Універи залишать лише для малого кола обраних, а іншим треба робити те, на що не погодився робот
-
dimka890
Member
Что за переполох такой? Всё то, что называют искусственным интеллектом, по факту не является интеллектом. Тот же ChatGPT неплох, но в то же время видно в его работе как обрабатываются вероятности. До интеллекта там ещё очень и очень далеко.
Маск вроде технарь, но такую ересь периодически несёт...
P.S. компьютерное зрение в его теслах работает по сути на той же технологии, только обучены на другом наборе данных .
Маск вроде технарь, но такую ересь периодически несёт...
P.S. компьютерное зрение в его теслах работает по сути на той же технологии, только обучены на другом наборе данных .
-
gast_
Member
знову конюхи проти автомобілебудування
-
_nic
Member
Myaucher: ↑ 29.03.2023 16:07 Не-а, Сара Коннор - мой подписант. У нее право "первой ночи" на мочилово Скайнета/СhatGPT . Джонами потом будем мы все в дальнейшем, если что.
Robostyle: ↑ 29.03.2023 15:46 Предлагаю обсудить Ілон Маск та провідні фахівці закликають призупинити гонку ШІ
Поверю и поддержку только если письмо подпишет Джон Коннор. А так все это манипуляция
-
dead_rat
Member
З точки зору hard skills ви абсолютно праві, а от для soft skills універ дуже треба. Ще скажіть, що за хвилину розмови не відрізните людину що відучилася в універі і в пту(чи взагалі лише школу). 6 років занадто, я згоден, але ж якось треба навчити дітей жити у соціумі, спілкуватися, мислити.Gelonyrum: ↑ 29.03.2023 17:52От тільки універи в наш час це застарілий атавізм, який не несе жодної користі, де викладають застарілий матеріал, а 80% предметів зайві та існують щоб забити голови та вільний час студентів безкорисною для них інформацією, для деяких професій типу медиків універ необхідний, але як магістр-програмістр я сміливо можу заявити, що університет це сміття для цієї професії, значно швидше можна вивчити самому усю потрібну інформацію за ~рік та піти працювати замість того щоб 6 років протирати штани і в результаті самому вчити щось, що може дійсно пригодитись.dead_rat: ↑ 29.03.2023 17:45 Універи залишать лише для малого кола обраних, а іншим треба робити те, на що не погодився робот
-
Inquisitor
Member
Та отож, нехай вводять квоти на процент живих людей)) на підприємстві, на кшталт як на трансгедерів, ніжно-бірюзових та фемок...dead_rat: ↑ 29.03.2023 17:12 З іншого, ШІ піде заміняти нас всіх, а в мене нема клаптика землі під огірки Цікаво, як скоро ми прийдемо до того, що освіта економічно невигідна і замість навчання дітей на інтелектуальні спеціальності ми делегуємо цю роботу ШІ і деградуємо
-
Re-Volted Zipper
Junior
"И восстали машины из пепла ядерного огня"
-
vetal_web
Member
ікон маск, давно зашкварений персонаж, лишилось тільки дослухатись до його безглуздих порад
-
KTi
Junior
Риски конечно есть, как всегда впрочем, но прогресс не остановить. Кроме того более чем очевидно что эта "пауза" будет использована определенными компаниями. Так что дураков самостоятельно уничтожить свое превосходство над конкурентами нет. К чему было вообще выдавать информацию в таком виде, в виде открытого письма с просьбой приостановить разработку. Ну это рука-лицо и детский лепет. Очевидно что это бессмысленно.
Не лучше-ли было, допустим, написать развернутую научную статью на эту тему и опубликоваться в авторитетных научных изданиях. Так хоть это не выглядело бы настолько жалко. И обратило бы внимание на ключевые проблемы.
Не лучше-ли было, допустим, написать развернутую научную статью на эту тему и опубликоваться в авторитетных научных изданиях. Так хоть это не выглядело бы настолько жалко. И обратило бы внимание на ключевые проблемы.
Последний раз редактировалось KTi 29.03.2023 18:35, всего редактировалось 1 раз.
-
MetalistForever
Member
Ой, смешные люди . Настоящего ИИ еще нет и долго еще не будет ; я больше скажу : быстрее будет колония на Марсе , чем мы ИИ полноценный сделаем ( способный синтезировать новые знания )
-
KTi
Junior
Тут дело не в истинности ИИ, а в том влиянии на общественно-политическую жизнь которые уже сейчас могут оказать программные продукты которые стоят за ChatGPT. Начнем хотя-бы с очевидного влияния на рынок труда. Не все из них к слову негативные, конечно пользы будет тоже предостаточно и увеличение продуктивности на рабочих местах ряда специальностей тоже будет иметь место.MetalistForever: ↑ 29.03.2023 18:34 Ой, смешные люди . Настоящего ИИ еще нет и долго еще не будет ; я больше скажу : быстрее будет колония на Марсе , чем мы ИИ полноценный сделаем ( способный синтезировать новые знания )
Но это открытое письмо конечно просто крик души от бизнесмена который не успел прыгнуть в уезжающий поезд и это очевидно.
-
KimRomik
Member
звучит так, будто у Маска и других подписантов детская фобия на ИИ...
а я вот что скажу, еще ни один ИИ не обладает собственным разумом и самопознанием, так как тот ИИ который есть сейчас - это грубо говоря иммитация человеческого разума, или проще говоря - копипаста БД вопросов-ответов из нашего мозга...
а я вот что скажу, еще ни один ИИ не обладает собственным разумом и самопознанием, так как тот ИИ который есть сейчас - это грубо говоря иммитация человеческого разума, или проще говоря - копипаста БД вопросов-ответов из нашего мозга...
Последний раз редактировалось KimRomik 29.03.2023 18:46, всего редактировалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
А в людей цей самий інтелект є?MetalistForever: ↑ 29.03.2023 18:34 Ой, смешные люди . Настоящего ИИ еще нет и долго еще не будет ; я больше скажу : быстрее будет колония на Марсе , чем мы ИИ полноценный сделаем ( способный синтезировать новые знания )
-
stoned
Member
Маск труситься, що машина не дозволить сцяти гоям у вуха чи спекулювати на крипті?
-
MetalistForever
Member
1. Кто то же "ChatGPT" и нейросети придумал или это был Skynet ?dead_rat: ↑ 29.03.2023 18:44А в людей цей самий інтелект є?MetalistForever: ↑ 29.03.2023 18:34 Ой, смешные люди . Настоящего ИИ еще нет и долго еще не будет ; я больше скажу : быстрее будет колония на Марсе , чем мы ИИ полноценный сделаем ( способный синтезировать новые знания )
2. Вы интернетом пользуетесь и PC - это тоже Skynet придумал ?
-
Геральт
Member
Мій комп - >цей комп. Мій мозок->цей мозокMnemon: ↑ 29.03.2023 17:41 Скоріш за все в майбутньому навчання буде, як у матриці, сів у крісло, тобі під'єднали дріт і завантажили всі знання, які тобі потрібні.