Для 1080р сейчас и 1080ти с головой хватит. Только она 8к стоит а не 38.Input_Lag: ↑ 16.03.2023 20:38 Чего так все возмущаются 128 битной шине, для карты под 1080р этого хватит. Те кто играет в 1440р или не дай бог 4К раскошельтесь на 4080.
Последние статьи и обзоры
Новости
Nvidia працювала над GeForce RTX 4070 Ti у версії Founders Edition
-
FANAT7
Member
-
The_Rusik
Member
Pekalord
Падение на картах, где не хватает видеопамяти.
У меня на RX 6600 все отлично, 1-2% или даже 1-2 кадра )
То есть в районе погрешности.
Падение на картах, где не хватает видеопамяти.
У меня на RX 6600 все отлично, 1-2% или даже 1-2 кадра )
То есть в районе погрешности.
-
Kassatka
Member
То може треба було дозволити Хуангу назвати карту 4080 12 Гб, натомість мали б Founders Edition?
-
Afit
Member
Пропустишь, чтобы потом купить 5060 с 64 битной шиной и 4 линии PCI-En+gibat[]r: ↑ 16.03.2023 19:04 RTX4060 пропущу вот как раз именно из-за наглого урезания по сравнению с RTX3060 шины до 128бит, линий PCIe Gen 4 с 16 до 8 и объёма VRAM с 12гб до 8гб бесстыжим кожанкой, видимо для стимулирования покупки RTX4070
За идиотов всех держит.
- спойлер
Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
Разве я гдето жалуюсь за блокировку каких то блоков или разгона (которым я никогда не занимался)? Я говорю за заявленную шину 128бит против в два раза уже чем у предыдущей модели (256бит) Это существенный даунгрейд. А учитывая что 8гб видеопамяти на сегодняшний день впритык, то активная подкачка с ОЗУ обеспечена! Но и тут всего 8 линий передают привет! Опять в два раза хуже предыдущей модели.Impulse101: ↑ 16.03.2023 20:57Это не столько жлобство сколько инструменты настройки желаемого уровня производительности, только и всего. Времена "купи младшую модель, разгони/разблокируй и получи старшую" закончились лет так 15 назад.Afit: ↑ 16.03.2023 18:15 Предлагаю обсудить Nvidia працювала над GeForce RTX 4070 Ti у версії Founders Edition
Мда... 128бит шина и 8 линий PCI у 4060ti вот до чего мы дожили
Причём здесь халява???
Отправлено спустя 5 минут 46 секунд:
Я понимаю если бы возмущались что характеристики не растут, но их просто грабят! Какого хрена 128бит и 8 линий PCI делают в видеокартах такого класса??? Охренели в крайInput_Lag: ↑ 16.03.2023 20:38 Чего так все возмущаются 128 битной шине, для карты под 1080р этого хватит. Те кто играет в 1440р или не дай бог 4К раскошельтесь на 4080.
-
Kravan
Member
Правда судя по интернетам жители США сами очень не довольны прайсами. Так просто переплатить их тоже не заставишь...maksim2020: ↑ 16.03.2023 22:10У 1660Ti 192 bit & 288 GB/s.Gelonyrum: ↑ 16.03.2023 19:14 228GB/s це взагалі перемога, в 1060 десь були +- такі ж результати, якщо в неї ціна буде вищою за 200 доларів то це можна сміливо викидувати в сміття, ніхто в здоровому глузді не буде брати товар в якого з плюсів лише TGP
Український ринок nvidia не цікавий, компанія його навіть не помічає, а в США 4090 - це дефіцит. Я свою чекав 3 тижні з Амазона - їх гребуть як пиріжки. І ціна $1600-1700 для США абсолютна підйомна, особливо з пропозиціями безвідсоткових кредитів на 12-18 місяців (по $100/міс - це навіть касир McDonald's може собі дозволити).Kassatka: ↑ 16.03.2023 21:13 А з цією тезою, що одна тільки 4090 цяця, не погоджуюся. З одного боку, ніби 4090 мало відрізняється за рекомендованою ціною від 4080, значно перевершуючи за продуктивністю. З іншого боку подивитись на реальні родрібні ціни зараз. 4090 користується великим попитом у мажорів, її розкупають і реальні ціни виходять великі. Зараз 4090 від 70 тис. за вантуз зі знижкою і від 84500 за Asus Tuf. 4080 виходить 50500 за Паліт та 57000 за Asus Tuf. Не знаю, як за кордоном, але думаю теж пропорційно.
-
Kassatka
Member
Вкрай. Проте з бітністю дно ще не пробили, бо моя нинішня GTX 960 теж на x60 закінчується й ті самі 128 біт має при 384 біт у топа, а от з лініями PCI-X дно таки пробили. Але в мене кращий 4 Гб варіант, що було досить перспективно на той момент. А у RTX 4060 Ti про 16 гб варіант нема чого й мріяти. Навіть якщо готовий добре доплатити за відеопам'ять. Тому при великих перспективах у RTX 3060 все вказує, що RTX 4060/4060 Ti дно-днищенське.Afit: ↑ 16.03.2023 23:41 Какого хрена 128бит и 8 линий PCI делают в видеокартах такого класса??? Охренели в край
Воно то буде мати хороший FPS й 8 Гб карти ще років п'ять мінімум думаю в Full HD чудово все тягнутимуть для любителів FPS, якщо за ультрами не ганятися. Бо зараз карт понад 8 Гб у людей мізер, основна маса так і продовжуватиме під Full HD сидіти й під них клепатимуть усі ігри майбутнього так, щоб на Full HD з 8 Гб все більш-менш йшло, для тих хто не поспішає оновлюватися.
-
Nuclear World
Member
Почему же? Я к примеру юзаю FullHD и как по мне, чтобы катать со стабильными 120-144фпс на ультрах в ААА, 4090 будет годной покупкой. Я с трудом нашёл только один тест 4080 в FHD на ютубе, и как по мне её хватит впритык для этой затеи и то будут дропы ниже 120 фпс во многих проектах, в 2077 дропы до 100-110 точно были в тесте т.е. была бы 4090 получим стабильные 120 кадров почти везде. Правда я нигде не нашёл годный тест сравнения 4080 и 4090 именно в FULLHD, в основном все тулят 2к и 4к тесты, ценность которых для меня равна нулю и не информативно абсолютно. Надеюсь, что 4090 постигнет участь 3090. Когда 3090 на старте стоила от 1.5к зелени, а потом была в огромном дефиците, а всего лишь через год на вторичке можно спокойно взять за 700 баксов. Но тут только ждать выхода 5090 условной. Помню как многие взяли 3090 по 110к и гордились этим тут, а сейчас чёт и по 30к спроса особого нету спустя меньше года.Kassatka: ↑ 16.03.2023 21:35 А от для мене такі карти зовсім не як для 1080p розглядаються.
Последний раз редактировалось Nuclear World 17.03.2023 03:13, всего редактировалось 6 раз.
-
Kassatka
Member
І якщо вузька шина та ледве-ледве достатній обсяг відеопам'яті - це неодмінний супутник для нищебродів, особливо у Хуанга, то порізана кількість ліній PCI-X - це вже плювок в душу нового рівня як для 60-ої карти. Впевнений, що це копійчана справа, але спеціально карту калічать, щоб вона була максимально неефективною у важких режимах при всій її потенціальній потужності.
Відправлено через 29 хвилин 55 секунд:
Відправлено через 29 хвилин 55 секунд:
От я й написав, що для себе так розглядаю. От мало того, що людям мало 60 FPS, а подавай 120-144, так ще й стабільних і з інпут-лагом якимсь там низьким. А я реально вдивляюся в стратегіях, то різницю між 30 і 60 FPS не можу побачити від слова АБСОЛЮТНО, а між 15 FPS та 30 FPS різниця така маловідчутна, що можна з легкістю забити. Шутери й екшени я за ігри не визнаю, а от симулятори вождіння та гоночки цілком хороша річ на розлабитись. От зараз качаю пару топових ААА-гоночок, роками не грав, хочу спробувати й подивитися, як там буде з FPS. Невже з 30 FPS буде настільки некомфортно й захочеться понижувати налаштування графіки до мінімуму, аби лишень тих 60 FPS, не кажучи вже про 120. А тим більше не можу зрозуміти чим нестабільні FPS з мікрофризами настільки гірші за стабільні, якщо середні FPS тримаються. Що за птах такий страшний - інпут-лаг, якщо він десь там за кадром в теорії все рівно десяту долю секунди не перевищує. Що там стає настільки некерованим? Я в стратегіях реально відчував, що гра з фризами відповідає на дії мишкою, коли середній FPS падає скажімо до 7-8 і то цілком все керовано, некеровано коли 2 FPS. Ну і грати в мультиплейері в чомусь, окрім тисячолітньої китайської настільної гри Го, Рендзю, шахів чи шашок теж абсолютно не для мене. Я свій момент упустив, граючи 20 років соло за винятком кількох випадків на пальцях, не варто певне й починати. А навіщо перенапружувати себе проти компа в такій RTS, де потрібна дуже швидка реакція замість розумного планування - теж не бачу сенсу.Nuclear World: ↑ 17.03.2023 02:58Почему же? Я к примеру юзаю FullHD и как по мне, чтобы катать со стабильными 120-144фпс на ультрах в ААА, 4090 будет годной покупкой. Я с трудом нашёл только один тест 4080 в FHD на ютубе, и как по мне её хватит впритык для этой затеи и то будут дропы ниже 120 фпс во многих проектах.Kassatka: ↑ 16.03.2023 21:35 А от для мене такі карти зовсім не як для 1080p розглядаються.
-
Vecchio
Member
Для 3050 взял средний показатель, для 6500 - уже максимальный.Pekalord: ↑ 16.03.2023 21:59 На примере RTX 3050 с Gen4 x8 по обзорам падение в районе 1-6%, а у RX 6500 с Gen4 x4 уже до 40%.
1-6% вроде не много, но оно всё равно есть. Или я чего-то не понимаю?
Нефанатово, нефанатово.
13% теряет 6500 в среднем при PCI-E3.0 вместо 4.0.
- спойлер
- спойлер
Это примерно как взять 7900XTX и с серьезным лицом начинать сравнивать ее с 3070Ti-3080, говоря, насколько лучше 7900XTX.
-
Ostin
Member
На мою думку, йде ціленаправлена кампанія на знищення лоу-енд та мідл геймінга.
Карточки, які історично були для середнього юзера для "погратись без понтів" у всі-всі ігри, зараз штучно обмежені лініями, бітністю та об'ємом озу. Щоб на виході отримати гарбуз відразу ж, як тільки змінити розподільчу здатність вище 1080 або порухати ігрові повзунки.
Ціль - здорожання ПК геймінгу, прийняття хом'яками нової реальності щодо бажаних цін для куртки. І це вже починає працювати. Он хтось вже в макдональдс планує влаштуватись, щоб купити хх90.
Карточки, які історично були для середнього юзера для "погратись без понтів" у всі-всі ігри, зараз штучно обмежені лініями, бітністю та об'ємом озу. Щоб на виході отримати гарбуз відразу ж, як тільки змінити розподільчу здатність вище 1080 або порухати ігрові повзунки.
Ціль - здорожання ПК геймінгу, прийняття хом'яками нової реальності щодо бажаних цін для куртки. І це вже починає працювати. Он хтось вже в макдональдс планує влаштуватись, щоб купити хх90.
-
EvhenS
Member
Kassatka
gtx 960 мала прайс 199$, а тут добре якщо 499 буде.Вкрай. Проте з бітністю дно ще не пробили, бо моя нинішня GTX 960 теж на x60 закінчується й ті самі 128 біт має при 384 біт у топа, а от з лініями PCI-X дно таки пробили.
-
ronemun
Advanced Member
дивна компоновка в цієї плати - живлення біля відевиходів, шина теж.
також замітно яким же анахронізмом є стандртний порт PCie: для прикладу всі 4 лінії вхід/вихід в m2 nvme, разом зі службовими і живленням, виведені з однієї сторони, при ширині всього 22мм. З двох сторін хватить на 8 ліній з запасом
також замітно яким же анахронізмом є стандртний порт PCie: для прикладу всі 4 лінії вхід/вихід в m2 nvme, разом зі службовими і живленням, виведені з однієї сторони, при ширині всього 22мм. З двох сторін хватить на 8 ліній з запасом
-
dead_rat
Member
Kassatka
Є такий термін - казуальний геймер, тобто людина, котра не заморочується.
Я теж у цьому клюбі
Високий фпс важливий для шутерів аля останній дум, у ютюбі школота кромсає демонів швидше ніж я можу іх побачити, мабуть ім треба 144 фпс.
А я старий пєрдун, мій Геральт і в 30-60 фпс нікуди не поспішає
Є такий термін - казуальний геймер, тобто людина, котра не заморочується.
Я теж у цьому клюбі
Високий фпс важливий для шутерів аля останній дум, у ютюбі школота кромсає демонів швидше ніж я можу іх побачити, мабуть ім треба 144 фпс.
А я старий пєрдун, мій Геральт і в 30-60 фпс нікуди не поспішає
-
ronemun
Advanced Member
Ця школота вся в чітах, ліва кнопка автоматично серії пускає і т.п., а мишка по центру завжди стоїть. Їм взагалі екран не потрібен, не те що графіка.
-
AssayMAS
Member
на процент два по ФПС и не в каждой игре...Pekalord: ↑ 16.03.2023 21:30будет урезаться производительность?
тут больше вопросов к процессору и памяти - "раскроет ли процессор видеокарту" = хватит ли мощи у проца что бы видеокарта была на 100% нагружена.
-
maksim2020
Member
Здається, ви не розумієте, як живуть США. Тут достатньо працювати в МакДональдз, щоб забезпечувати себе й покупати ніштяки накшталт 4090 (бо є безвідсоткові кредити на 6-18 місяців). iPhone тут - взагалі ширпотреб, не зважаючи на його ціну. Вчителька початкових класів на Range Rover - та ні про що.Ostin: ↑ 17.03.2023 09:52Он хтось вже в макдональдс планує влаштуватись, щоб купити хх90.
-
Pekalord
Member
Vecchio
У некоторых на теме фан-нефан уже крыша едет
И в мыслях не было что-то сравнивать, просто открыл первый обзор в гугле,
чтобы для себя понять этот вопрос на случай покупки карты с урезанным PCIe.
У некоторых на теме фан-нефан уже крыша едет
-
Vecchio
Member
В мыслях не было что-то сравнивать, однако ж не приводится резалты только с 3050 или только с 6500 -Pekalord: ↑ 17.03.2023 16:02 У некоторых на теме фан-нефан уже крыша едет
т.е. с самой дешевой картой на базе Ampere и с... не самой дешевой картой на базе RDNA2 (почему не взята самая дешевая - 6400?.. глаз за 5-ку и там и там зацепился?).
Ну да, верю, верю.
-
Pekalord
Member
Vecchio
Приводится результат из первого открытого обзора в гугле https://www.ixbt.com/3dv/pcie3-vs-pcie4 ... -3050.html
Приводится результат из первого открытого обзора в гугле https://www.ixbt.com/3dv/pcie3-vs-pcie4 ... -3050.html
-
Gelonyrum
Member
Який в Україні заблокований бо там сидять ватні дегроди.Pekalord: ↑ 17.03.2023 20:31 Vecchio