Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Pil Ferer: 04.03.2023 14:59
Bender911: 04.03.2023 14:50 Якщо не боєтесь інших прошивок, то на нього наче є openWRT.
Шикарный подход со стороны фирмы Asus к своим покупателям. Мы вам устройство продали? Продали. А дальше барахтайтесь сами, как хотите. Удручает также то, что ведь изначально совершенно неясно на какой модели проявится такое поведение. Как в этой ветке форума сообщают - раз на раз не приходится. На мой взгляд это достаточно сильный сигнал, чтобы обходить любые роутеры Asus стороной.
Ви прям канонічний хейтер - ничіго розбіратися не треба, головне накинути гівна. Але смішно вийшло, що ви не подивились, що я писав людині про роутер Linksys WRT1200AC. Можливість поставити альтернативну прошивку завжди є приємною опцією.

Відправлено через 16 хвилин 41 секунду:
Avenger80: 04.03.2023 15:20 Так я прекрасно понимаю Pil Ferer - это касается не только Asus, а и TP-link и др. таких же фирм - если повезёт, то будет работать хорошо, если не повезёт, а будут какие-то баги - всем будет наплевать на тебя. Прошивку пишут китайцы и т.д., одна прошивка на весь жизненный цикл и вообще, не нравится - сдавай в СЦ. Вот и всё. Я с этим столкнулся, так что прекрасно понимаю.
Узагальнювати на основі свого невдалого досвіду, не дуже гарний спосіб дізнатись правду. Наприклад, те що в мене дуже добре працювали конкретні і ASUS, і TP-Link може підтвердити, що самі ці моделі норм, але чи все інші їх моделі класні не можу знати. Плакати, що які пагані виробники і не піклуються про клієнтів, знову ж таки через свій не вдалий досвіт - нічого не змінить.

Стосовно про 1 прошивку на весь життєвий цикл - ASUS Ax82u, 20 прошивок, перша в травні 2020 році, остання в грудні 2022. Як там у інших моделей не знаю, але я не біжу казати, що всі моделі пагані чі класні і яка та чи інша компанія в цілому.

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
terminahtor: 05.03.2023 17:34 IvanCh
Глянув скільки вартує PON ONU Stick SFP…мдамс.
Ну з поширенням xPON мереж рано чи пізно, виробникам доведеться якось йти назустріч споживачам.
А SC - ну це стандартний тип роз’єму серед ONU терміналів. У Ланета EPON, у IPNET GEPON і всі приблизно однакові ONU надають. Стандарт то по суті той самий. А з gpon можуть бути нюанси, так.
Не знаю як інші провайдери, але мій сказав, що підтримує ротобу тільки зі своїм PON-терміналом. Навіт таку саму модель не від них не приймуть.
Avenger80
Member

Bender911
Ну видно у вас топовый девайс, я просто для интереса открыл роутер форумчанина - https://www.asus.com/ua-ua/networking-i ... T-AC58U-V3 , прошивок до фига просто за жизненный цикл и так точно у TP-link - одна, две, ну может три за всё время, а дальше - V.5, V.6 - т.е. другие ревизии, физически.
Scoffer
Member

Bender911: 05.03.2023 22:03Не знаю як інші провайдери, але мій сказав, що підтримує ротобу тільки зі своїм PON-терміналом. Навіт таку саму модель не від них не приймуть.
Пф, їх взагалі можна не питати. Мак-адреса на наклейкі їхнього термінала, копіюється в сфп-модем, логін-пароль для піключення в 99.(9)% випадків співпадає з тим що дають на папірці-пам'яткі про доступ до порталу. Єдине що буває вендор-лок на марку обладнання.
Bender911
Member

Avenger80
Я не бачив, щоб ви писали, що проблеми у дешевих моделей, але бачів "які пагані компанії". Коштує як умовний Кинетік Хіро(), раз ви все порівнюєте з цим брендом. Я брав за 4к грн. Тому точно не топовий, просто гарна модель вийшли.

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Scoffer: 05.03.2023 22:14
Bender911: 05.03.2023 22:03Не знаю як інші провайдери, але мій сказав, що підтримує ротобу тільки зі своїм PON-терміналом. Навіт таку саму модель не від них не приймуть.
Пф, їх взагалі можна не питати. Мак-адреса на наклейкі їхнього термінала, копіюється в сфп-модем, логін-пароль для піключення в 99.(9)% випадків співпадає з тим що дають на папірці-пам'яткі про доступ до порталу. Єдине що буває вендор-лок на марку обладнання.
Питав у людини, яка підключала. Він не співробітник компанії, а підрядник і казав, що до mac вони не прив'язують але термінал не заведеться. Думаю щось в прошивці.
Ekz0rcyst
Member

Bender911
Не можу сказати напевне, але у вашого провайдера може бути авторизація ipoe і кожен абонент в окремому vlan, в такому випадку прив'язка по mac не обов'язкова. А ONU по хорошому має автоматично реєструватись при підключенні. Може бути несумісність SFP ONU, але я мало зтикався з ними тому нічого не скажу, - зазвичай що провайдер ставить те й використовується.
terminahtor
Member

Ekz0rcyst
А мені от якраз найкращий був варіант SFP ONU, але ж виробники жлоби на sfp порти. Ну звісно, моделі знайти можна, але те що є на ринку з sfp - ну такоє)
IvanCh
Member

terminahtor
тут на форму 1 людина відписувалася що вона взяла sfp порти xpon і налаштувала.
якщо коротко воно досить так непогано гріється.
terminahtor
Member

IvanCh
Якщо ви про щось на кшталт такого -
https://rozetka.com.ua/363868707/p363868707/
То я вкурсі, можуть градусів до 60-70 грітись. Але в той же час підтримує і хPON і GPON. Зручно, та й мінус одна точка відмови, теоретично.
Ответить