Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

працює в мережах постійного струму з напругою від 100 В до 240 В і частотою 50/60Гц
Кхм
master
Member

Scoffer: 03.03.2023 13:59
master: 03.03.2023 13:32 Є dhcp lease time, на час оновлення ip коннект дропається, потім піднімається. Що не так?
Не знаю що там у Zill0, але в нормальних умовах оренда IP продовжується до нескінченості, для чого комп повинен на 50% часу оренди запросити renew, а dhcp пролонгувати дію оренди. Якщо це не так, то значить хтось з них двох винен.
так це ж WAN інтерфейс, а значить DHCP сервер в провайдера.

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
jorg: 03.03.2023 14:55
працює в мережах постійного струму з напругою від 100 В до 240 В і частотою 50/60Гц
Кхм
AC/DC forever!!! :super:
PS дякую за пильність, вже поправили :)
Scoffer
Member

master
Нічого не змінюється. Один має запросити продовження, інший видати його. Хто конкретно винен треба більш детально дивитись в логи. В будь-якому випадку це не нормальна робота. Може і провайдер кривий, я ж не кажу що тут обов'язково винен асус. Можливі варіанти.
master
Member

bes: 03.03.2023 14:07
master: 03.03.2023 13:54
А шо такого в вашому руснявому кінетіку по залізу? Давній mediatek mt7621 і такі ж архаїчні радіомодулі. Я ще розумію, якби з мікротіком порівняли, але ж кінетік...
Ps tplink і tenda є дуже круті по hw, набагато кращі від кінетіка
в моем европейском keenetic 5 лет поддержка по, поддержка всех современных стандартов + медиа сервер + расширение из коробки opkg пакетов + wireguard из коробки и все это дешевле какого то асуса который нормально никогда работать не будет. Давай начнем сравнение того что ты перечислил у кого есть хотя бы поддержка обновлениям 5 лет а не 1 прошивка на релизе ?
ASUS пропонує 5 років підтримки і оновлення (в лютому 2023 роутер ASUS RT-AX92U, випущений в 2018 році отримав чергове оновлення). Із коробки вміє все перелічене, окрім opkg, але чи його часто використвують? за підтримку Netis та TPLink не скажу, не користуюся і не доводилося. про підтримку "сучасних стандартів" - посміявся. wi-fi 6 завели в вашу кінетіку?
terminahtor
Member

Scoffer: 03.03.2023 15:48Один має запросити продовження, інший видати його.
Деякі роутери агресивно можуть просити аренду, тому таке явище може мати місце, хоча вцілому згоден, треба дивись логи
спойлер
Снимок экрана 2023-03-03 в 15.59.38 — средний размер.jpeg
Zill0

Що в логах під час відвалів?
cat /tmp/syslog.log

Пінг також можна запустити безпосередньо з самого роутера, або через вебку, або через консоль. З самого роутера пінг також пропадає?
Також, теоретично може бути дублікат IP адрес.
Последний раз редактировалось terminahtor 03.03.2023 16:10, всего редактировалось 2 раза.
master
Member

bes: 03.03.2023 14:07
master: 03.03.2023 13:57 Для 90% користувацьких задач залізо ніколи не буде обмеженням
да расскажешь что железо решает кому то другому, если ты живешь в реалиях что железо вытаскивает кривое по на которое разработчик просто забивает - то я живу в реальном мире

Отправлено спустя 2 минуты 5 секунд:
master: 03.03.2023 13:57 Для 90% користувацьких задач залізо ніколи не буде обмеженням
на вот тут расскажи чувак какое обалденное железо стоит в роутере которое кое как заработало во второй версия роутера которая вышла спустя кучу лет в прошивки января 2023 года
спойлер
а шо не так з TUF-AX3000 v2? я його тестував, дуже сподобався. першу версію не тримав в руках, але були на тестах аналоги, також не помітив якихось проблем.\
так а що не так з роутером на відео? я чесно скажу, години не дивився, але судячи з висновків цілком гідний роутер. що не так, може я щось впустив?

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
The_Rusik: 03.03.2023 14:17 Есть Asus RT-AX55
За свои деньги топ, включил, настроил в два клика и забыл.
Покупал за 2к грн. Лучше на тот момент не было, да и сейчас конкурентов нет, чтобы так же настраивался в два клика, без каких-то багов. Все стабильно работает.
По вай фаю можно играть в отличных пингом.

Мазохисты могут не отвечать, молча качайте левые прошивки и сношайтесь...
Всякие кинетики, микротики - зло для обычного пользователя, больше настраиваешь чем пользуешься.
згоден, за показником "ціна/якість" дуже цікава машинка. Але для мене там не вистачає смуги 160 МГц для Wi-Fi 6 і порту USB для LTE_модему. А так, згоден, АХ55 ще довго буде актуальним.
bes
Member

master: 03.03.2023 16:05 я його тестував, дуже сподобався. першу версію не тримав в руках
чувак я не обратил внимание сначала что ты пишешь статьи на этом сайте, после того в принципе понятно что у тебя любая реакция на роутер Asus одна и та же. Так же как ты тут на волне своего патриотизма рассказываешь что кинетики это китайский муссор и решает железо а в статье ты указываешь одним из преимущества то что софт это есть преимущество роутера - хотя функционал прошивок Асусов довольно низок
флагманське апаратне забезпечення та стабільну і функціональну прошивку, які разом забезпечують безпрецедентний рівень швидкодії та надійний захист від кіберзагроз
Шанувальники комп’ютерних ігор вподобають різноманітні можливості по керуванню пріоритетами ігрового трафіку
ты определись как то является ли ПО на роутере преимуществом или нет
master: 03.03.2023 15:56 ASUS пропонує 5 років підтримки і оновлення
тебе даже тут пишут что асус кое что клали на свой заявление
Zill0: 03.03.2023 12:26 Ни в саппорте асуса, т.к. они тупо не отвечают.
Что в принципе ожидаемо от Асуса. А я вот имел довольно положительный опыт обращение с украинским офисом кинетик который решил все мой вопросы .
master: 03.03.2023 16:09
а шо не так з TUF-AX3000 v2? я його тестував, дуже сподобався. першу версію не тримав в руках, але були на тестах аналоги, також не помітив якихось проблем.\
так а що не так з роутером на відео? я чесно скажу, години не дивився, але судячи з висновків цілком гідний роутер. що не так, може я щось впустив?
ну он там мягко говоря умирает, судя по тому как он работает по настолько оптимизировано что ему тупо не хватает оперативки там все по краям. Причем это лучший вариант до того что было до этого.
master: 03.03.2023 16:09 в лютому 2023 роутер ASUS RT-AX92U, випущений в 2018 році отримав чергове оновлення)
Ну а некоторые ждут обновление полтора года
спойлер
Screenshot 2023-03-03 at 16-24-50 ROG STRIX GS-AX3000 Ігровий маршрутизатор ASUS Україна.png
master: 03.03.2023 15:56 wi-fi 6 завели в вашу кінетіку?
в принципе понятно откуда рождается в статьях такие перлы где в выводах советуют приобрести роутер с wifi6e и через запятую потом пишут что он не работает в Украине :lol: :laugh: Или как роутер 18769 грн отработает каждую потраченную на него копейку.
master
Member

bes
очі випадають читати ваші цитати, але ж відповім.
1. чувак, ти ж прочитай що пишеш, де я по твоєму стверджував, що кінетік - то "китайське сміття"? я писав, що кінетік руснявий, а про китайське сміття то ти придумав, мабуть від емоцій :)
2. я стверджував і стверджую надалі, що софт - це конкурентна перевага і в Асуса софт дуже непоганий, один з найкращих для домашніх роутерів. За ентерпрайз не говорю, бо домашні Асуси не про ентрерпрайз.
3. про підтримку, я навів приклад з RT-AX92U, ваш приклад говорить про зворотнє, але це не відміняє факту того, що ASUS забезпечує підтримку протягом 5 років (може й не для всіх моделей, не буду тут сперечатися).
4. з офісом кінетіка не мав справу, тут сказати не можу. з сапортом Асус справу мав, також допомогли.
5. TUF-AX3000 v2 - 'там мягка гаваря уміраєт' - де там? я тестував, навантажував інтенсивно той TUF-AX3000 v2, нічого не вмерло. так шо ваше 'уміраєт' голі слова. навпаки автор того огляду казав, що в ОЗП вистачає з запасом...
6. wifi6e не сертифікований в Україні, але пристрої в продажі є, як клієнти так і точки доступу. А ще буду вдячний, якщо ви покажете мені пораду "приобрести роутер с wifi6e", ок?
7. На останок. остання справа - рахувати чужі гроші. Той хто готовий витратити 18769 грн на роутер знає, за що віддає гроші. А хто ні - той іде купляє те, на що йому по кишені. Я особисто такий роутер не куплю, в мене інші пріоритети.
bes
Member

master: 03.03.2023 17:02 з сапортом Асус справу мав, також допомогли
было бы забавно если бы они ещё тем кто пишет им рекламные статьи не отвечали

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
master: 03.03.2023 17:02 1. чувак, ти ж прочитай що пишеш, де я по твоєму стверджував, що кінетік - то "китайське сміття"? я писав, що кінетік руснявий, а про китайське сміття то ти придумав, мабуть від емоцій :)
я сделал вывод об этом по этому сравнению
master: 03.03.2023 13:32 Та купа всього є, tplink, tenda, netis. Чому keenetik?
Отправлено спустя 4 минуты 11 секунд:
master: 03.03.2023 17:02 Той хто готовий витратити 18769 грн на роутер знає, за що віддає гроші. А хто ні - той іде купляє те, на що йому по кишені. Я особисто такий роутер не куплю.
Так а зачем делать такие выводы ? признайся просто что это тех задания чтоб как то нивелировать цену роутера - потому что после каждого обзора все в комментариях удивляются почему роутер от Асус стоит как компьютер
Zill0
Member

master: 03.03.2023 15:45 так це ж WAN інтерфейс, а значить DHCP сервер в провайдера.
master: 03.03.2023 13:32 А в чому проблема, можете коментар якийсь написати? Є dhcp lease time, на час оновлення ip коннект дропається, потім піднімається. Що не так?
Scoffer: 03.03.2023 13:59 Не знаю що там у Zill0, але в нормальних умовах оренда IP продовжується до нескінченості, для чого комп повинен на 50% часу оренди запросити renew, а dhcp пролонгувати дію оренди. Якщо це не так, то значить хтось з них двох винен.
Да, всё верно. Коннект рваться не должен, если через 50% времени сработал renewal. Но роутер тупо не шлёт его, это я узнал после того, как ISP предоставил мне логи DHCP запросов. А должен был узнать из логов самого роутера. Но асус решили, что мы не будем логгировать dhcp в свой лог...
Была возня с разными прошивками, откатывался, снова обновлялся. Менял, как тут уже указали, DHCP query frequency - нифига. А саппорт асуса тупо молчит.
В итоге сделал повторный (с первого раза не сработало) полный заводской ресет - и вот оно счастье. Заработало.
И тут как бы притензий, что где-то там облажались программиисты у меня нет, потому что так бывает. Баги они такие. Проблема в том сколько понадобилось в принципе времени и нервов, что бы понять в чем причина. Потому что в логи срётся куча бесполезного шлака, а важных штук не логгируется.

А теперь вылезла новая проблема с 5GHz вафлёй. И вроде бы вот он умный WiFi6, которому насрать на загруженность сети, но нет... Опять бесполезные логи и опять ищи в чем дело, почему у тебя время от времени батч пакетов тупо не доходит...
master
Member

bes: 03.03.2023 17:11
master: 03.03.2023 17:02 з сапортом Асус справу мав, також допомогли
было бы забавно если бы они ещё тем кто пишет им рекламные статьи не отвечали

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
master: 03.03.2023 17:02 1. чувак, ти ж прочитай що пишеш, де я по твоєму стверджував, що кінетік - то "китайське сміття"? я писав, що кінетік руснявий, а про китайське сміття то ти придумав, мабуть від емоцій :)
я сделал вывод об этом по этому сравнению
master: 03.03.2023 13:32 Та купа всього є, tplink, tenda, netis. Чому keenetik?
Отправлено спустя 4 минуты 11 секунд:
master: 03.03.2023 17:02 Той хто готовий витратити 18769 грн на роутер знає, за що віддає гроші. А хто ні - той іде купляє те, на що йому по кишені. Я особисто такий роутер не куплю.
Так а зачем делать такие выводы ? признайся просто что это тех задания чтоб как то нивелировать цену роутера - потому что после каждого обзора все в комментариях удивляются почему роутер от Асус стоит как компьютер
в вас багата фантазія, або дещо інше, коли ви бачите те, чого нема. І не особі, яка звертається до незнайомих людей "чувак" вчити, як огляди писати і що вказувати у висновках.
ціну встановлює продавець, а покупець вивчає технічні характеристики, після цього робить для себе висновок: згоден її платити, або ні.
Я не аналізую ціну як абсолютну величину, я лише роблю висновки про якість, як відповідність заявлених і фактичних характеристик. А готовність платити ціну за характеристики - то справа покупця.
n+gibat[]r
Member

Kashtan: 03.03.2023 13:16 AXE11000 ще є.
Що доведеться докласти рук щоб повісити на стіну, це кепсько, так само як і 19в живлення, аналогічні пристрої тп-лінк 12в, легше заживити від пауербанку, та й у китайців теж 12в, правда в останніх портів малувато, чомусь три для них це норма. А в асус порти як в нікого іншого, 2.5 та 10гб. І їх нормальна кількість. А так ідеалу немає.
19в это под всякие подключённые диски и т.д., сам роутер меньше жрёт, у меня тот же Asus ROG GS-AX5400 имеющий 19в и 2А прекрасно работает от mini-UPS Marsriva KP3 на 12в и 1.5А.
master
Member

Zill0: 03.03.2023 17:13
master: 03.03.2023 15:45 так це ж WAN інтерфейс, а значить DHCP сервер в провайдера.
master: 03.03.2023 13:32 А в чому проблема, можете коментар якийсь написати? Є dhcp lease time, на час оновлення ip коннект дропається, потім піднімається. Що не так?
Scoffer: 03.03.2023 13:59 Не знаю що там у Zill0, але в нормальних умовах оренда IP продовжується до нескінченості, для чого комп повинен на 50% часу оренди запросити renew, а dhcp пролонгувати дію оренди. Якщо це не так, то значить хтось з них двох винен.
Да, всё верно. Коннект рваться не должен, если через 50% времени сработал renewal. Но роутер тупо не шлёт его, это я узнал после того, как ISP предоставил мне логи DHCP запросов. А должен был узнать из логов самого роутера. Но асус решили, что мы не будем логгировать dhcp в свой лог...
Была возня с разными прошивками, откатывался, снова обновлялся. Менял, как тут уже указали, DHCP query frequency - нифига. А саппорт асуса тупо молчит.
В итоге сделал повторный (с первого раза не сработало) полный заводской ресет - и вот оно счастье. Заработало.
И тут как бы притензий, что где-то там облажались программиисты у меня нет, потому что так бывает. Баги они такие. Проблема в том сколько понадобилось в принципе времени и нервов, что бы понять в чем причина. Потому что в логи срётся куча бесполезного шлака, а важных штук не логгируется.

А теперь вылезла новая проблема с 5GHz вафлёй. И вроде бы вот он умный WiFi6, которому насрать на загруженность сети, но нет... Опять бесполезные логи и опять ищи в чем дело, почему у тебя время от времени батч пакетов тупо не доходит...
дуже прикра історія, але на майбутнє раджу робити на Асусах повне скидання налаштувань таким чином:
asus.png

а можете поділитися що не так з WiFi6? що означає "время от времени батч пакетов тупо не доходит" - клієнт відвалюється? мова про UDP?

Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
n+gibat[]r: 03.03.2023 17:30
Kashtan: 03.03.2023 13:16 AXE11000 ще є.
Що доведеться докласти рук щоб повісити на стіну, це кепсько, так само як і 19в живлення, аналогічні пристрої тп-лінк 12в, легше заживити від пауербанку, та й у китайців теж 12в, правда в останніх портів малувато, чомусь три для них це норма. А в асус порти як в нікого іншого, 2.5 та 10гб. І їх нормальна кількість. А так ідеалу немає.
19в это под всякие подключённые диски и т.д., сам роутер меньше жрёт, у меня тот же Asus ROG GS-AX5400 имеющий 19в и 2А прекрасно работает от mini-UPS Marsriva KP3 на 12в и 1.5А.
є таке, деякі роутери наприклад ASUS rt-AX86S по специфікаціям може працювати від 12 В або 19 В.
asus2.png
bes
Member

master: 03.03.2023 17:26 Я не аналізую ціну як абсолютну величину
а как ты можешь проанализировать в обзоре за деньги цену ? Если проанализируешь в следующий раз денег и устройство не дадут. Ты ещё скажи что это не незаангажированный обзор
master: 03.03.2023 17:02 в мене інші пріоритети.
да знаем мы про твои приоритеты, уже на оверах кроме роутеров асус нет не одной статьи о роутере другой торговой марки . Все меркнут перед асус.
Bender911
Member

Zill0: 03.03.2023 17:13 Да, всё верно. Коннект рваться не должен, если через 50% времени сработал renewal. Но роутер тупо не шлёт его, это я узнал после того, как ISP предоставил мне логи DHCP запросов. А должен был узнать из логов самого роутера. Но асус решили, что мы не будем логгировать dhcp в свой лог...

Не знаю в чьому особливість вашого оточення, але до вторгнення користувався 82u більше року, uptime був по декілька місяців. Стабільність і Wi-Fi, і тим паче DHCP взагалі питань не викликала. В логи навіть думки не були лазити, бо працював як і всі мої роутери без нарікань. Зараз коритуюсь TP-Link AX10 - та сама історія, включив - та забув. Клієнтів більше 8, всі на 5ГГц.
Zill0
Member

master: 03.03.2023 17:34 дуже прикра історія, але на майбутнє раджу робити на Асусах повне скидання налаштувань таким чином:
дяка
master: 03.03.2023 17:34 а можете поділитися що не так з WiFi6? що означає "время от времени батч пакетов тупо не доходит" - клієнт відвалюється? мова про UDP?
да просто запускаю тот же пинг до роутера, и время от времени 8-10 пакетов подряд без ответов, потом соединение восстанавливается.
vovo
Member

дизайн веб-морды прям кп2077 на максималках. статью читал по диагонали - это темно-красное мессиво с картинками с шатерстока можно поменять в настройках на что-нибуль человеческое?
Impulse101
Member

bes: 03.03.2023 14:07 в моем европейском keenetic 5 лет поддержка по, поддержка всех современных стандартов + медиа сервер + расширение из коробки opkg пакетов + wireguard из коробки
Я вообще не понял ни одного слова из того что ты перечислил, чем конечно не горжусь, но все эти возможности не делают его роутером для людей. Для людей стабильный коннект, юзер-френдли интерфейс и нормальное покрытие, все остальное тлен и суета. А такие вещи может обеспечить обычный ТП Линк за 1500 грн.
DaKaR
Member

кто ни будь, скажите им что дизайн ужасный
slv
Member

bes: 03.03.2023 13:25
Zill0: 03.03.2023 12:26Когда покупаешь такие девайсы, ожидаешь что там всё продумано и сделано для людей.
Для людей есть keenetic
Для школоты есть ROG :D
Ответить