Cooler Master та Arctic випустили нові 120-мм вентилятори

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Sashkotem: 03.03.2023 17:24 Alligator
Не звернув на це уваги, в домашньому системнику 3200? Питань стало ще більше.
Хто слухає хардбасс або живе у Бахмуті на лінії вогню тому норм, 3200 об/хв не чують
Alligator
Member

n+gibat[]r: 03.03.2023 17:41Хто слухає хардбасс або живе у Бахмуті на лінії вогню тому норм, 3200 об/хв не чують
Ну дивитися Матрицю під час прильоту 20+ С-300 зі спецефектами у вигляді щебеню у вікна була не страшно і навіть до певної міри "прикольно" але повторювати точно не хочу.
Но я писав про вібрації із нерівномірного відхилення лопастей на цій швидкості - через що їх й поєднали.
Kashtan
Member

Лаври Фантекса Т30 декому не дають спокою.
Користуюсь арктік 12 та 14, 120мм ідеальні, на максимальних оборотах шум просто шурхіт, а от 140мм хоча обороти нижчі, шум неприємний, явно.
Знайшов перший тест Р12 макс, нічого особливого але мабуть такі тестувальники.
l-m
Member

Kashtan
я навпаки звичайними Р12 користуватись не зміг, тільки версією BioniX P120, а Р14 - норм.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
а, сорян, мова про максимальні оберти — то не моя стихія :shuffle:
Melofon
Member

У меня три Р12 RGB с кольцом как у сабжа, и на максималках они реально только шум завихрения воздуха издают и никаких лишних призвуков, до 1000 об/мин я их практически не слышу, очень ими доволен.
Kashtan
Member

Denis_Ruban
Junior

У мене в 2-х процесорній системі (2x205Вт) на вихлопі 140-мм Arctic BioniX, який працює на max 1800 об.
Чудова штука, гарно справляється з задачею в типовому десктопному корпусі, потік потужний, кращий ніж у be quiet! high speed 140-мм (правда be quiet! потихіше буде). Витягує гаряче повітря і від VRM та ECC Reg RAM. На фоні вентилів на кулерах CPU від Dynatron шум прийнятний.

Так що і нові вентилі з високими оборотами комусь будуть в нагоді для по справжньому гарячих систем в комерційному секторі, коли з високою ймовірністю во на буде знаходитись на віддаленому керуванні.

На кожний товар є свій покупець.
Вложения
IMG_0237.JPG
a_z_z_y
Member

Kashtan: 06.03.2023 00:35
спойлер
Якщо прислухатися то на маленьких оребтах Р12 МАХ торохкотить (підшипниками).
Kashtan
Member

Denis_Ruban: 06.03.2023 14:58 У мене в 2-х процесорній системі (2x205Вт) на вихлопі 140-мм Arctic BioniX, який працює на max 1800 об.
Чудова штука, гарно справляється з задачею в типовому десктопному корпусі, потік потужний, кращий ніж у be quiet! high speed 140-мм (правда be quiet! потихіше буде). Витягує гаряче повітря і від VRM та ECC Reg RAM. На фоні вентилів на кулерах CPU від Dynatron шум прийнятний.

Так що і нові вентилі з високими оборотами комусь будуть в нагоді для по справжньому гарячих систем в комерційному секторі, коли з високою ймовірністю во на буде знаходитись на віддаленому керуванні.

На кожний товар є свій покупець.
В мене Arctic BioniX P140 шість штук. На радіаторі. Шумлять на своїх 1950 об хв. Поза комфортом. Цікаво що 9 штук 120мм P12 значно тихіші на своїх 1800 об. Прям абсолютно не турбує. У вас мабуть версія F140, яка для повітряних систем, мої під тиск для радіаторів оптимізовані.
Ви поруч знаходитесь коли системник працює?

Відправлено через 9 хвилин 45 секунд:
a_z_z_y: 06.03.2023 18:45
Kashtan: 06.03.2023 00:35
спойлер
Якщо прислухатися то на маленьких оребтах Р12 МАХ торохкотить (підшипниками).
Так. Але любителі маленьких обертів візьмуть в рази дешевший P12.
Melofon
Member

Kashtan: 06.03.2023 21:39Так. Але любителі маленьких обертів візьмуть в рази дешевший P12.
Ну не в разы уж точно :gigi: , Р12 стоит 10-12 евро в зависимости от модели - обычный, PWM, PST, TC, Silent, а Р12 МАХ стоит 13 евро https://www.arctic.de/en/products/cooli ... 9cb9c267ab
Понятно что человек которому не надо 3000+ об/мин выберет вентиль на гидродинамике бо он и тише и дольше таковым останется.
Kashtan
Member

Melofon: 06.03.2023 22:37
Kashtan: 06.03.2023 21:39Так. Але любителі маленьких обертів візьмуть в рази дешевший P12.
Ну не в разы уж точно :gigi: , Р12 стоит 10-12 евро в зависимости от модели - обычный, PWM, PST, TC, Silent, а Р12 МАХ стоит 13 евро https://www.arctic.de/en/products/cooli ... 9cb9c267ab
Понятно что человек которому не надо 3000+ об/мин выберет вентиль на гидродинамике бо он и тише и дольше таковым останется.
Та якраз в рази.
Я свої 25 штук Р12 PST брав по 3 євро за штуку, 5 коробок по 5 штук в кожній. Зараз дивлюсь по такій ціні P12, а PST вже майже 20 євро за коробку із 5 штуками вентиляторів, і враховуючи що хаб на десять вентиляторів з алі коштує пару євро, яких в мене до десятка вже по кількості, доцільно вже брати якраз лінійний P12.
А Р12 мах коштує 9 євро по факту.
Melofon
Member

Kashtan

Вот когда найдёте опт по хорошей цене на Р12 МАХ тогда и сравнивайте с такими же Р12, а то вы сравнили опт с розничной на один вентилятор.
a_z_z_y
Member

P12 мають призвуки на деяких обертах. Тому їх бажано юзати на фікс обертах а не прив'язувати до температури жижі.
У P12 slim та (скоріше за все) Р12 МАХ такого не буде. Тому для декого це буде важливим фактором.
Kashtan
Member

Melofon: 06.03.2023 23:12 Kashtan

Вот когда найдёте опт по хорошей цене на Р12 МАХ тогда и сравнивайте с такими же Р12, а то вы сравнили опт с розничной на один вентилятор.
Власне це був не зовсім опт, вони так і продаються виробником - по 5 штук в коробці, це стосується не всіх моделей. Окремо на 30% дорожче. По 4 євро штука. Що так чи інакше все рівно вдвічі дешевше за нову версію, тобто в рази.
Melofon
Member

Kashtan

Так это и есть мелкий опт, я тоже покупал 3 шт. Arctic P12 PWM PST A-RGB 3-Pack дешевле чем по одному, думаю и на Р12 МАХ могут сделать подобный пак на 3-5 штук, и да хоть на сайте написано 10-12 евро за Р12 у нас они продаются за 4-5 евро штука и естественно ещё дешевле если взять 5-Pack, посмотрим сколько эти МАХ будут стоить у нас.
Denis_Ruban
Junior

Kashtan
Саме так, версія F140.

ПК в окремій кімнаті в офісі на віддаленому керуванні разом з "не холодним" LGA-2066 - нікого не тривожать, роблять розрахунки, гріють примішення ;) ))
CMEPTb_HD
Member

Так а що нового то завезли?
Скільки років усі вендори роблять кожного року ультра супер пупер мега вертушку, яка буде ну прям тихий ураган у вашому корпусі, -100500 градусів збацає...
А по факту одна і та х..та з новим цінником, з одним і тим же функціоналом. Про надійність і довговічність уже багато років назад потрібно було все зробити, а то одна шелуха в очі у вигляді, цей ще кращий по надійності та довговічності!!
Це всього лише всраті крутілятори... Я розумію там прибацали до лопастей охолодження якесь активне-пасивне що повітря охолоджує при його заборі... А так.. фігня це все.
2023 рік на вулиці, а вони ніяк не до пиляють вертушки корпусні...
Ответить