Corsair випускає комплекти ОЗП з двох 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Corsair випускає комплекти ОЗП з двох 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5

Якщо покупцям тема зайде, то чекайте потім як з продуктами в супермаркетах: 19.430 і 42.120 ГБ на планку :laugh:
aaleksandrenko
Member

Цікавий варіант, для виробника вартість що 32 що 48 гб плюс мінус однакова. А додаткові 16 гіг це не мало.
Тільки там чіпи мікрон, по розгону таке собі
Volodya811
Member

Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
Kravan
Member

Вот два по 24 по моему вообще хорошая идея.
waylander
Junior

Volodya811: 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
5 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?
odessitmws
Member

жаль в свое время не было ддр4 по 6гб
Volodya811
Member

waylander: 19.02.2023 11:36
Volodya811: 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно. Не можна сказати, що це вкрай критично. Але, мені таке не треба.
Від ХМР профілів я відмовився остаточно в цьому році. Перейшов на JEDEC.

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Наступний ПК я буду брати на базі "робочої платформи", де є корекція помилок пам'яті. Профіль JEDEC це добре, але не ідеально. ХМР не годиться ні на, що. Можливо, лише для ігор та Інтернету.
The_Rusik
Member

Volodya811
Что за бред?
Использую уже не первый и не второй комплект памяти с хмр профилем, никаких проблем, все стабильно.
Afit
Member

Volodya811: 19.02.2023 11:45
waylander: 19.02.2023 11:36

Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно. Не можна сказати, що це вкрай критично. Але, мені таке не треба.
Від ХМР профілів я відмовився остаточно в цьому році. Перейшов на JEDEC.

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Наступний ПК я буду брати на базі "робочої платформи", де є корекція помилок пам'яті. Профіль JEDEC це добре, але не ідеально. ХМР не годиться ні на, що. Можливо, лише для ігор та Інтернету.
Если я не ошибаюсь во всех DDR5 и так есть коррекция ошибок. Лично я считаю XMP в АДЕКВАТНОМ варианте (не там где по 1.45в и с нормальными радиаторами) вполне себе для всех подойдёт
Megaclite
Member

The_Rusik: 19.02.2023 11:50 Volodya811
Что за бред?
Использую уже не первый и не второй комплект памяти с хмр профилем, никаких проблем, все стабильно.
Ну якщо xmp-7200, то в воно не працює стабільно в багатьох випадках)
The_Rusik
Member

Megaclite
Я про ддр4 с 1.35в.
KROOM
Member

Volodya811
...Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно.

Вже 10-й рік пам'ять стабільно працює на XMP, (розумію, що система "далека" від актуальності, але все ж таки :shuffle:
"Maximum memory speed and system stability depends on the capability of the motherboard & CPU" (за думкою виробника)
Volodya811
Member

KROOM: 19.02.2023 12:33 Volodya811
...Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно.

Вже 10-й рік пам'ять стабільно працює на XMP, (розумію, що система "далека" від актуальності, але все ж таки :shuffle:
"Maximum memory speed and system stability depends on the capability of the motherboard & CPU" (за думкою виробника)
Все відносно. На системах з ХМР профілем працювати можна. Але, можливі нюанси навіть на ігровій системі:
1. Іноді, збоять процеси та програми. Наприклад, коли завершуєш роботу ПК, система пише: "той то процес викликав помилку".
2. Коли два монітори, у важких іграх можливі нюанси. Зокрема, в БФ5 відносно довго (кілька хвилин) може йти пошук сервера. Щоб не чекати, через Альт+Ентер гра звертається до розміру вікна. В цей же час, на другому моніторі можна щось почитати. Наприклад, цей форум. Так от, в БФ5 з ХМР пам'яттю все було нормально, а от в БФ2042, періодично, після звернення вікна гри, гра пише "Перевірка даних та зависає". Хлопці мені підказали, що це у всіх, у кого ХМР пам'ять. І всі це терплять.
Як тільки я купив пам'ять по JEDEC, то одразу ця проблема з БФ2042 пропала.
Також, коли пам'ять працює в ХМР можуть бути нюанси і БФ5, але тільки у випадку, коли граєш з "променями".
3. Про нюанси та збої в робочих програмах, писати не буду.
В цілому, грати і працювати можна, але, ще раз, з "нюансами".
_Slavko_
Member

Volodya811 ви не лінуєтесь писати стіну тексту, а заповнити профіль так.
JohnTiger
Junior

Volodya811: 19.02.2023 13:02
KROOM: 19.02.2023 12:33 Volodya811

Все відносно. На системах з ХМР профілем працювати можна. Але, можливі нюанси навіть на ігровій системі:
1. Іноді, збоять процеси та програми. Наприклад, коли завершуєш роботу ПК, система пише: "той то процес викликав помилку".
2. Коли два монітори, у важких іграх можливі нюанси. Зокрема, в БФ5 відносно довго (кілька хвилин) може йти пошук сервера. Щоб не чекати, через Альт+Ентер гра звертається до розміру вікна. В цей же час, на другому моніторі можна щось почитати. Наприклад, цей форум. Так от, в БФ5 з ХМР пам'яттю все було нормально, а от в БФ2042, періодично, після звернення вікна гри, гра пише "Перевірка даних та зависає". Хлопці мені підказали, що це у всіх, у кого ХМР пам'ять. І всі це терплять.
Як тільки я купив пам'ять по JEDEC, то одразу ця проблема з БФ2042 пропала.
Також, коли пам'ять працює в ХМР можуть бути нюанси і БФ5, але тільки у випадку, коли граєш з "променями".
3. Про нюанси та збої в робочих програмах, писати не буду.
В цілому, грати і працювати можна, але, ще раз, з "нюансами".
Вище описане говить тільки про одне- той комплект пам'яті мав нестабільність, тобто дефектний, і це не означає що абсолютно вся пам'ять яка має XMP профіль також буде збоїти.
Robostyle
Member

То чувство когда у тебя разогнаный в сопли б-дай стабилен даже с профилями анты, а у кого-то ХМР не держит :laugh:
Volodya811
Member

_Slavko_: 19.02.2023 13:06 Volodya811 ви не лінуєтесь писати стіну тексту, а заповнити профіль так.
Профіль заповнив. Хоча, насправді, у мене в сім'ї два ПК зараз.

Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
JohnTiger: 19.02.2023 13:09 Вище описане говить тільки про одне- той комплект пам'яті мав нестабільність, тобто дефектний, і це не означає що абсолютно вся пам'ять яка має XMP профіль також буде збоїти.
Ні. Дуже дорога пам'ять (на час купівлі) на відбірних чіпах Мікрон (Crucial Ballistix MAX 4400 MHz DDR4 DRAM), яку я замовляв зі США за 399 доларів у 2020 році. Ця пам'ять працювала спочатку з процесором 10700К, потім з 11900 (материнка Аорус Майстер Z490). Стабільності, якої я хотів не було навіть на частоті 3200 профілю ХМР.
Крім того, у мене ще є звичайна ХМР пам'ять Балістік 2*16 ДДР4 3600, яка також була нестабільна.
Я замінив плату на Аорус Майстер Z590 - стабільності також не додалося.
Але, обидва комплекта ХМР працюють добре на профілі JEDEC на частоті 2666 МГц. Один двохранговий комплект я перевів на 2666 і горя не знаю. Другий поки лежить. Там одноранг. Я вирішив купити нормальний комплект по JEDEC з двохрангом 2*32 ДДР4 3200. І горя не знаю.
terminahtor
Member

Volodya811
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести для памяті крутить, типу karhu, 1usmus, Universal і тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намагайтесь краще накидувати.
Последний раз редактировалось terminahtor 19.02.2023 14:09, всего редактировалось 1 раз.
MuDOZ
Member

terminahtor: 19.02.2023 14:06 Volodya811
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести крутить, типу karhuі тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намайтесь краще накидувати.
Мені більше здається що не троль, а криворуки школьник :beer:
WWQ
Member

Было бы здорово если бы выпустили планки по 12гб... ибо 16 в некоторых случаях впритык, а 32 слишком много.
Ответить