Последние статьи и обзоры
Новости
Corsair випускає комплекти ОЗП з двох 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Corsair випускає комплекти ОЗП з двох 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5
Якщо покупцям тема зайде, то чекайте потім як з продуктами в супермаркетах: 19.430 і 42.120 ГБ на планку
Якщо покупцям тема зайде, то чекайте потім як з продуктами в супермаркетах: 19.430 і 42.120 ГБ на планку
-
aaleksandrenko
Member
Цікавий варіант, для виробника вартість що 32 що 48 гб плюс мінус однакова. А додаткові 16 гіг це не мало.
Тільки там чіпи мікрон, по розгону таке собі
Тільки там чіпи мікрон, по розгону таке собі
-
Volodya811
Member
Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
-
Kravan
Member
Вот два по 24 по моему вообще хорошая идея.
-
waylander
Junior
5 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?Volodya811: ↑ 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
-
odessitmws
Member
жаль в свое время не было ддр4 по 6гб
-
Volodya811
Member
Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно. Не можна сказати, що це вкрай критично. Але, мені таке не треба.waylander: ↑ 19.02.2023 11:365 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?Volodya811: ↑ 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
Від ХМР профілів я відмовився остаточно в цьому році. Перейшов на JEDEC.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Наступний ПК я буду брати на базі "робочої платформи", де є корекція помилок пам'яті. Профіль JEDEC це добре, але не ідеально. ХМР не годиться ні на, що. Можливо, лише для ігор та Інтернету.
-
The_Rusik
Member
Volodya811
Что за бред?
Использую уже не первый и не второй комплект памяти с хмр профилем, никаких проблем, все стабильно.
Что за бред?
Использую уже не первый и не второй комплект памяти с хмр профилем, никаких проблем, все стабильно.
-
Afit
Member
Если я не ошибаюсь во всех DDR5 и так есть коррекция ошибок. Лично я считаю XMP в АДЕКВАТНОМ варианте (не там где по 1.45в и с нормальными радиаторами) вполне себе для всех подойдётVolodya811: ↑ 19.02.2023 11:45Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно. Не можна сказати, що це вкрай критично. Але, мені таке не треба.waylander: ↑ 19.02.2023 11:36
5 років користуюсь планками з хмп, жодних проблем, у чому їх нестабільність?
Від ХМР профілів я відмовився остаточно в цьому році. Перейшов на JEDEC.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Наступний ПК я буду брати на базі "робочої платформи", де є корекція помилок пам'яті. Профіль JEDEC це добре, але не ідеально. ХМР не годиться ні на, що. Можливо, лише для ігор та Інтернету.
-
Megaclite
Member
Ну якщо xmp-7200, то в воно не працює стабільно в багатьох випадках)The_Rusik: ↑ 19.02.2023 11:50 Volodya811
Что за бред?
-
The_Rusik
Member
Megaclite
Я про ддр4 с 1.35в.
Я про ддр4 с 1.35в.
-
KROOM
Member
Volodya811
Вже 10-й рік пам'ять стабільно працює на XMP, (розумію, що система "далека" від актуальності, але все ж таки
"Maximum memory speed and system stability depends on the capability of the motherboard & CPU" (за думкою виробника)
Volodya811: ↑ 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
...Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно.
Вже 10-й рік пам'ять стабільно працює на XMP, (розумію, що система "далека" від актуальності, але все ж таки
"Maximum memory speed and system stability depends on the capability of the motherboard & CPU" (за думкою виробника)
-
Volodya811
Member
Все відносно. На системах з ХМР профілем працювати можна. Але, можливі нюанси навіть на ігровій системі:KROOM: ↑ 19.02.2023 12:33 Volodya811
Volodya811: ↑ 19.02.2023 11:18 Де варіант з напругою 1.1 В чи усім треба ХМР профілі? Є люди, кому треба стабільність.
...Стабільності немає. В робочих програмах і важких іграх це видно.
1. Іноді, збоять процеси та програми. Наприклад, коли завершуєш роботу ПК, система пише: "той то процес викликав помилку".
2. Коли два монітори, у важких іграх можливі нюанси. Зокрема, в БФ5 відносно довго (кілька хвилин) може йти пошук сервера. Щоб не чекати, через Альт+Ентер гра звертається до розміру вікна. В цей же час, на другому моніторі можна щось почитати. Наприклад, цей форум. Так от, в БФ5 з ХМР пам'яттю все було нормально, а от в БФ2042, періодично, після звернення вікна гри, гра пише "Перевірка даних та зависає". Хлопці мені підказали, що це у всіх, у кого ХМР пам'ять. І всі це терплять.
Як тільки я купив пам'ять по JEDEC, то одразу ця проблема з БФ2042 пропала.
Також, коли пам'ять працює в ХМР можуть бути нюанси і БФ5, але тільки у випадку, коли граєш з "променями".
3. Про нюанси та збої в робочих програмах, писати не буду.
В цілому, грати і працювати можна, але, ще раз, з "нюансами".
-
_Slavko_
Member
Volodya811 ви не лінуєтесь писати стіну тексту, а заповнити профіль так.
-
JohnTiger
Junior
Вище описане говить тільки про одне- той комплект пам'яті мав нестабільність, тобто дефектний, і це не означає що абсолютно вся пам'ять яка має XMP профіль також буде збоїти.Volodya811: ↑ 19.02.2023 13:02Все відносно. На системах з ХМР профілем працювати можна. Але, можливі нюанси навіть на ігровій системі:KROOM: ↑ 19.02.2023 12:33 Volodya811
1. Іноді, збоять процеси та програми. Наприклад, коли завершуєш роботу ПК, система пише: "той то процес викликав помилку".
2. Коли два монітори, у важких іграх можливі нюанси. Зокрема, в БФ5 відносно довго (кілька хвилин) може йти пошук сервера. Щоб не чекати, через Альт+Ентер гра звертається до розміру вікна. В цей же час, на другому моніторі можна щось почитати. Наприклад, цей форум. Так от, в БФ5 з ХМР пам'яттю все було нормально, а от в БФ2042, періодично, після звернення вікна гри, гра пише "Перевірка даних та зависає". Хлопці мені підказали, що це у всіх, у кого ХМР пам'ять. І всі це терплять.
Як тільки я купив пам'ять по JEDEC, то одразу ця проблема з БФ2042 пропала.
Також, коли пам'ять працює в ХМР можуть бути нюанси і БФ5, але тільки у випадку, коли граєш з "променями".
3. Про нюанси та збої в робочих програмах, писати не буду.
В цілому, грати і працювати можна, але, ще раз, з "нюансами".
-
Robostyle
Member
То чувство когда у тебя разогнаный в сопли б-дай стабилен даже с профилями анты, а у кого-то ХМР не держит
-
Volodya811
Member
Профіль заповнив. Хоча, насправді, у мене в сім'ї два ПК зараз._Slavko_: ↑ 19.02.2023 13:06 Volodya811 ви не лінуєтесь писати стіну тексту, а заповнити профіль так.
Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
Ні. Дуже дорога пам'ять (на час купівлі) на відбірних чіпах Мікрон (Crucial Ballistix MAX 4400 MHz DDR4 DRAM), яку я замовляв зі США за 399 доларів у 2020 році. Ця пам'ять працювала спочатку з процесором 10700К, потім з 11900 (материнка Аорус Майстер Z490). Стабільності, якої я хотів не було навіть на частоті 3200 профілю ХМР.JohnTiger: ↑ 19.02.2023 13:09 Вище описане говить тільки про одне- той комплект пам'яті мав нестабільність, тобто дефектний, і це не означає що абсолютно вся пам'ять яка має XMP профіль також буде збоїти.
Крім того, у мене ще є звичайна ХМР пам'ять Балістік 2*16 ДДР4 3600, яка також була нестабільна.
Я замінив плату на Аорус Майстер Z590 - стабільності також не додалося.
Але, обидва комплекта ХМР працюють добре на профілі JEDEC на частоті 2666 МГц. Один двохранговий комплект я перевів на 2666 і горя не знаю. Другий поки лежить. Там одноранг. Я вирішив купити нормальний комплект по JEDEC з двохрангом 2*32 ДДР4 3200. І горя не знаю.
-
terminahtor
Member
Volodya811
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести для памяті крутить, типу karhu, 1usmus, Universal і тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намагайтесь краще накидувати.
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести для памяті крутить, типу karhu, 1usmus, Universal і тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намагайтесь краще накидувати.
Последний раз редактировалось terminahtor 19.02.2023 14:09, всего редактировалось 1 раз.
-
MuDOZ
Member
Мені більше здається що не троль, а криворуки школьникterminahtor: ↑ 19.02.2023 14:06 Volodya811
Мені здається, що ви такий собі троль середньої жирності. Або дуже криві руки. Моя профільна память, яку зажав в хлам, годинами всі можливі тести крутить, типу karhuі тп і за 2 роки ні одної помилки. Ні одного вильоту. Так що намайтесь краще накидувати.
-
WWQ
Member
Было бы здорово если бы выпустили планки по 12гб... ибо 16 в некоторых случаях впритык, а 32 слишком много.