Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

super37: 14.01.2023 11:40
x0taby4: 14.01.2023 11:12
Тогда два вопроса.
В яку з гілок податись? І питання не в тому влізе чи ні, в корпус влізе, а в тому чи не впреться радіатор сво в верхній радіатор на мп.
откройте страницу оф сайта и посмотрите что там куда можно впихнуть
https://www.bequiet.com/ua/case/3736
или вы думаете это будут делать за вас?
Ви не розумієте питання. В тех підтримку я вже написав, але мовчать партизани.... :laugh:
super37
Member

да уж куда нам до вас.
MobileLord
Member

Хочу обновить комп, думаю поменять башню на сво. Arctic Liquid Freezer II 280 нормальная модель? Самое главное, что там по шуму помпы, сильно ли ее слышно при работе? Смотрел тестам разница между 280 и 360 всего 1 градус, при одинаковой цене можно брать любую.
feniks_tm
Member

MobileLord: 19.01.2023 23:58 Хочу обновить комп, думаю поменять башню на сво. Arctic Liquid Freezer II 280 нормальная модель? Самое главное, что там по шуму помпы, сильно ли ее слышно при работе? Смотрел тестам разница между 280 и 360 всего 1 градус, при одинаковой цене можно брать любую.
арктик відносно інших AIO досить тихий і при цьому продуктивний, можете без сумлінь брати.
MobileLord
Member

feniks_tm
А если брать допустим ARGB версию, как она там управляется? Например я хочу 1 какой-то цвет на несколько кулеров, включая сво.
Alpesyn
Member

MobileLord
Либо внешним блоком либо материнской платой.
Цвет можно задать любой, практически.
TheZORG
Member

Ambrelka: 04.01.2023 17:28 Нужна вода под i7 10700k (андервольт + скорее всего скальп будет)
вылезла проблема в том что корпус покупаю phanteks evolv shift 2 air и туда влазит только односекционка
Посоветуйте не сильно дорогое что то=) только с опытом использования :beer:
Могу порекомендовать delid приобрести. Делид пратформа для установки охлаждения прямо на кристалл, без крышки проца. Очень эффективное охлаждение благодаря ему получается.
Ambrelka
Member

TheZORG: 22.01.2023 20:43
Ambrelka: 04.01.2023 17:28 Нужна вода под i7 10700k (андервольт + скорее всего скальп будет)
вылезла проблема в том что корпус покупаю phanteks evolv shift 2 air и туда влазит только односекционка
Посоветуйте не сильно дорогое что то=) только с опытом использования :beer:
Могу порекомендовать delid приобрести. Делид пратформа для установки охлаждения прямо на кристалл, без крышки проца. Очень эффективное охлаждение благодаря ему получается.
Спасибо за совет, но уже купил односекционку и сделаю скальп проца и все думаю хватить
Ray2000gt
Advanced Member

Всім привіт. Хочу зробити невелику СВО на проц. АІО не хочу, хочется руками покрутиить.
В якості помпи/водоблока буде Swiftech Apogee Drive II. Потрібен радік. В мою концепцію вписується 120/140 радік, 240 не лізе. :( Але я думаю, вистачить.
Питань два.
Що краще взяти. І де замовити. Я так розумію, краще дивитись в Європі.
Почитав, що непогані радики в HW Labs. Ще, чисто візуально подобаються Aquacomputer своїм промисловим зовнішнім виглядом.
LVladislavchik
Member

Ray2000gt
Помпу раджу замість ддц пошукати ek spc-60 (малоймовірно) або на алі клони spc-60, бо вібрувати на проці ця штука буде доволі сильно.
По радіаторам, при такому розмірі звичайно, що різниця в температурах більше помітна, чим коли ст30 360 міняти на гтс360, але я б порадив не гнатися за топовим 120/140мм, бо потім їх продаж буде з великими втратами, а вертушку підшукати з великим статичним тиском типу Arctic P, Phanteks MP, Corsair ML чи по багатому Noctua A12x25.
Ray2000gt
Advanced Member

LVladislavchik, дякую за поради!
З приводу ЕК SPC60. Я не впевнений, що вона має такі самі геометричні параметри як DDC. У знайомого полетіла SPC60 на AIO EK Phoenix. Замовили на заміну DDC. Вона і близько не стала туди.
Стосовно топових згоден, та і 120/140 взагалі не ходові на вторинці. Але хочеться щось добротне, хай і за зайві $50.
Вентиль думав ставити Phanteks MP140, як раз лежить парочка таких.
LVladislavchik
Member

Ray2000gt
Фенікс то така удешевлена версія ек предатора шо капець, тому там може бути, але по факту спц як ддц по монтажним розмірам, мож мінімальні відмінності хіба, навіть в топах від ек для ддц вказується сумісність додатково з spc і їхніми vtx. На крайній випадок в мене є клон спц, зашлю для тесту.
Ray2000gt
Advanced Member

Пошукав самостійно варіанти 140мм радиків.
Що знайшов:
Alphacool NexXxos XT45
Black Ice Nemesis 140GTX
Alphacool NexXxos UT60
Swiftech MCR×40-QP
Діапазон цін $45-70. Найдешевший як не дивно Swiftech.
Чи є сенс в радіаторах з круглими каналами? Знайшов такі у Aquacomputer і Watercool. Но з ними все складно, у AC ціна €110, ще й немає в наявності на сайті, а Watercool роблять лише 120 мм.
Deadpool
Member

Ray2000gt
Остовна біда в ддц напряму на проц, в шумі та вібраціях. Ти ее перший хто проходить цей шлях.

Уже два товариша з трьох перейшли на р60 клони (спц від ек). А один двічі змінив і на третій ддц лише зупинився, бо вдала виявилась і не так сильно вібрувала, а на малих обертах то і безшумна.

Радік під оберти які плануєш максимальні юзати і товщина яка лізе.

Гтх поріже більше потік але має більше тепловідвід, тобто лише при високих обертах помпи краще проявиться.
Альфакули трішки краще по потоку, але менше на крапаль площа тепловідводу.
Хоча в рамках 120/140мм це такий непомітний мізер... То хіба на мах обертах високих температурах буде помітно...

Бери який лізе, і який простіше привезти, в тебе не той об'єм контура, щоб були помітні відмінності в тих радіках... :gigi:

Отправлено спустя 10 минут 42 секунды:
Ray2000gt: 12.02.2023 00:07Чи є сенс в радіаторах з круглими каналами?
В рамках один радік на всю систему - непотрібне.

Якщо тиша треба і пофіг що температури повище трішки, дивись на параметр FPI для 120того нижче 16 треба, для 140 дивись 9 і менше. Ну і крутилку можна на 600об для 140 і
800 для 120тки, якщоце якась нокта моднява то можна підняти оберти на сотнб-дві без втрати комфорту від шуму. Тобто дивись аби розмір комірки був більшим, і простіше продувався радік без супротиву сильного.

Якщо потрібно максимум ефективності і пофіг на шум, вот взагалі, то бери радік з максимально високим параметром FPI який знайдеш. Але вже потрібно буде для того аби його продути оберти накидувати дофіга високі. Зато буде відчуватись в температурах, але ціною 1300-2000обертів...

Тобі під шо?
Ray2000gt
Advanced Member

Deadpool: 12.02.2023 10:15
Уже два товариша з трьох перейшли на р60 клони (спц від ек). А один двічі змінив і на третій ддц лише зупинився, бо вдала виявилась і не так сильно вібрувала, а на малих обертах то і безшумна.
Може я чогось не розумію, але ось на фото DDC та SPC. В них зовсім інша форма крильчатки. Як я зможу поставити SPC?
спойлер
6E22CE0E-B8D3-49B1-BD28-F378EC3C73E2.jpeg
07EE1E85-E013-44FA-80E5-BD9C5D63DEB3.jpeg
Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
Deadpool: 12.02.2023 10:15 Тобі під шо?
На цей час проц буде 5600Х. Можливо через рік-два поставлю щось потужніше.
Місця по товщині є достатньо.
Планую поставити на передню стінку корпусу. Вентиль ставитиму в режимі Pull. Так як місце є, думав ще проставочку кинути 5-10 мм між вентилєм і радиком. Вентиль скоріш за все поставлю Phanteks MP140.
Deadpool
Member

Ray2000gt по помпам на проц.
3 варіанта.

1. Ти везучий хлоп, саме тобі дісталась вундервафля яка не гудить, і не шумить і дозволяє юзати великий діапазон без бісячих тональностей помпи і віддавання вібрацій на корпус через жорстке кріплення на материнку.

2. Ти вже придбав ддц, ти не обраний, і починається кохання з тим як добитись менших вібрацій/рокоту, скручуєш оберти туди-сюди виловлюючи діапазони де не йде в рознос. Плюєш на все і підбираєш р60 з китаю, які в корпусі ддц, є такі, просто методом підбору, запитань для замірів у продавців і и.д. треба йти. Короче весело буде.

3. Купуєш одразу китай АіО на проц на базі р60. Так менше потоку, так не бренд. Але шанси що вона буде по шуму не комфортна, доволі мізерні, просто ресурс у них поменше ніж у перевірених часом д5/ддц. Або видивляйся аби точно вал кераміка був бодай.

Що буде у тебе з варіантів я не знаю. Поки по нашій спільності бачив всі перераховані мною варіанти, і не по одному разу. Але аби с першого разу моноблок такий на проц брали і все тихо і ідеально, жодного разу не пам'ятаю. Було що просто підбирали якийсь діапазон один, і на ньому фіксували оберти на весь час користування.
Ray2000gt
Advanced Member

Ну, наразі в мене вже є Apogee Drive II. Як мінімум, я його спробую в збірці. Якщо виникнуть проблеми, буду вирішувати.
До речі, у знайомого SPC на Phoenix здохла через 2 роки дуже лайтового користування (комп по вихідним). Просто зупинилась, напевно здохла електроніка, механічно все ок.
По радику.
Запропонували на форумі нову Alphacool XT45 140-ку. Як він? Зручно, що тут, але не критично, так як збирати буду через місяць-два.
LVladislavchik
Member

Ray2000gt
Мож ти не правильно зрозумів, але ти міняєш не тільки імпеллер, а всю помпу повністю, з електронікою і корпусом, тому реально стає без питань, я замовляв цю https://a.aliexpress.com/_EjGBOUl, вал кераміка.
На рахунок хт45 вроді норм, лежить такий 120мм x-flow, дуже легко продувається будь-якими вертушками.
Robostyle
Member

Фуллкаверы ЕК для 3000 серии в комплекте также само с сопливыми прокладками как и раньше? Опыт пользования есть, хотя б год?
Deadpool
Member

Robostyle вы про какие? Резиновые ориннги или термоинтерфейс?
Ответить